Manko v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Byl tu šéf a projednal to s námi. Kolegyně, která přišla až dnes, ta u toho být nemusela. Ona je z obliga. A studentka řekla, že včera hned po mým odchodu tam přišla skupinka objednat si zájezd a platili 30 000 korun zálohu. A prý ji to celé dali v tisíckách, před ní peníze počítali a ještě si ona peníze přepočítala. Pak se jí šéf zeptal, proč peníze neodnesla do banky, byla přeci vysoká hotovost, tak řekla, že pospíchala do školy, protože než by tam došla, to už by běželo a ona tam chtěla být od začáku. Tak to jsem se ozvala, protože my ji neplatíme za studium, ale za práci, pokud nezvládá, ať se svobodně rozhodne. Škola nebo práce. I šéf řekl, že to nebylo profesionální. Já mu řekla, kolik lidí tam bylo, kolik lidí mi co platilo, nebylo toho tolik, aby se to nedala zapamatovat. A taky jsem mu řekla, že ode dneška si zakládám vlastní kasu a vlastní sešit, protože takové šoky mi nejsou třeba. Řekl, že to mi pochopitelně nezakazuje, ale je to mrzuté. Řekl, že se v účtarně a na ředitelství poradí, co s tím. Ale nějaký postih, myslel finanční, za to bude. A kolegyně, co tam včera nebyla, ta se jen chechtala. Nechápu už ničemu. Jaksi se mi nechce na někoho uhodit, když nemám důkazy. Ale ruku do ohně bych za ni nedala ani náhodou. I přítel mi už dávněji řekl, že nic dobrého z ní nekouká, ale to je vedlejší.
Chápu tvoje rozhořčení, ale slova o tom, ať si brigádnice ujasní priority, jestli škola nebo práce, jsou docela silná. Sama jsem pracovala při výšce a říct mi tohle nějaká Anča, tak si to beru hodně osobně. Chybu může udělat každý. Taky určitě nejsi bezchybná. Ale já jsem ke studentům empatická, protože ještě mohou sedět doma na zadku zadarmo, že jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Byl tu šéf a projednal to s námi. Kolegyně, která přišla až dnes, ta u toho být nemusela. Ona je z obliga. A studentka řekla, že včera hned po mým odchodu tam přišla skupinka objednat si zájezd a platili 30 000 korun zálohu. A prý ji to celé dali v tisíckách, před ní peníze počítali a ještě si ona peníze přepočítala. Pak se jí šéf zeptal, proč peníze neodnesla do banky, byla přeci vysoká hotovost, tak řekla, že pospíchala do školy, protože než by tam došla, to už by běželo a ona tam chtěla být od začáku. Tak to jsem se ozvala, protože my ji neplatíme za studium, ale za práci, pokud nezvládá, ať se svobodně rozhodne. Škola nebo práce. I šéf řekl, že to nebylo profesionální. Já mu řekla, kolik lidí tam bylo, kolik lidí mi co platilo, nebylo toho tolik, aby se to nedala zapamatovat. A taky jsem mu řekla, že ode dneška si zakládám vlastní kasu a vlastní sešit, protože takové šoky mi nejsou třeba. Řekl, že to mi pochopitelně nezakazuje, ale je to mrzuté. Řekl, že se v účtarně a na ředitelství poradí, co s tím. Ale nějaký postih, myslel finanční, za to bude. A kolegyně, co tam včera nebyla, ta se jen chechtala. Nechápu už ničemu. Jaksi se mi nechce na někoho uhodit, když nemám důkazy. Ale ruku do ohně bych za ni nedala ani náhodou. I přítel mi už dávněji řekl, že nic dobrého z ní nekouká, ale to je vedlejší.
Ještě jeden postřeh, u nás se chodí do banky v pracovní době a ne v mem volnu. U vás je systém cely špatně od A do Z.
Ano, slečnu neplatíte za školu, ale za práci. Ona ale bude mít přednější tu školu a ne brigádu, nedovolí bych se kdyby tam skončila po tomto incidentu.
A vzhledem k tomu, ze si tam fakt mohla i ta kolegyně dojít v noci a nikdo to nezjisti….tak bych tímto argumentovala a byla proti tomu, aby ona byla z obliga.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějak nechápu, proč by finančně měla být postihnutá zakladatelka?
Brigádnice věděla, že má peníze odnést do banky, neučinil tak( fuvod je snad jedno ). Mělo by to jít za ní ne?
Ty peníze mohly odnést pak obě zaměstnankyně.
Ta druhá, která nebyla v práci, se o té situaci dozvěděla jak?
Zda se mi to divný příběh.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Takže teda brigádnice potvrdila, že mělo být v kase když končila cca 20+30 tis?
Jaký tam máte teda zabezpečení, kódujete? Je možný se podívat na pohyby? My máme na dome alarm a vidím v historii kdo kdy odkodoval a zakódoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova píše:
Chápu tvoje rozhořčení, ale slova o tom, ať si brigádnice ujasní priority, jestli škola nebo práce, jsou docela silná. Sama jsem pracovala při výšce a říct mi tohle nějaká Anča, tak si to beru hodně osobně. Chybu může udělat každý. Taky určitě nejsi bezchybná. Ale já jsem ke studentům empatická, protože ještě mohou sedět doma na zadku zadarmo, že jo.
Ano, proti tomu, že studentka pracuje nic nemám
Ale zase, představ si situaci, že jsi majitelka firmy, ráno v pokladně chybí 10 litrů, nikdo nic neví a poslední člověk, co měl do činění s penězi tu řekne, že musel odejít do školy, protože by tam chyběl třeba 10 minut. Pořád bys byla v pohodě a empatická? To nemá s empatii nic společného. Ale když chybí třeba maminka malých dětí, které jsou nemocné, má si to nějak zařídit. Vůči maminkám jsem třeba empatická já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bellino píše:
Ano, proti tomu, že studentka pracuje nic nemám
Ale zase, představ si situaci, že jsi majitelka firmy, ráno v pokladně chybí 10 litrů, nikdo nic neví a poslední člověk, co měl do činění s penězi tu řekne, že musel odejít do školy, protože by tam chyběl třeba 10 minut. Pořád bys byla v pohodě a empatická? To nemá s empatii nic společného. Ale když chybí třeba maminka malých dětí, které jsou nemocné, má si to nějak zařídit. Vůči maminkám jsem třeba empatická já.
To určitě ano a vůbec nezlehčuji situaci. Ale i tak si myslím, že by tahle slova měla zaznít spíše z úst ředitele než kolegyně. A je problém vedení, že nemá nijak zabezpečenou kasu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, že se odnáší peníze nad 20tis do banky je předpis, nebo jen zvyklost? Máte na to nějaké směrnice? Je veden nějaký finanční deník? Přijde mi to spíš jako problém vedení. Za to, že v noci zmizí z provozovny peníze nenese odpovědnost ani brigádník, ani zaměstnanec (pokud nezapoměl zamknout). Musí to vyšetřit policie. Chápu dobře, že v kase bylo 50 tis a z toho 13 chybí? Klíče od kasy jsou uschovány kde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To chodí do školy takhle na noc?
Fascinuje mě, jaký nesystém a nedostatek evidence tam máte, to je poprvé, co tam chybí peníze?
S takovou cestovkou bych se skoro bála někam vyrazit, počítám, že ta neprofesionalita se projeví i jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych rovnou na policii podat TO. Někdo ty peníze ukradl, je to trestný čin, tak ať se to vyšetří. Jako čekat jak se vedení rozhodne? Proč? Je to krádež…
- Citovat
- Upravit
Sice máte podepsanou hmotku, ale firma vám naprosto neumožňuje kontrolní systém a ani na to nemá vytvořeny podmínky. Takže laicky- todle by mělo jít za firmou. Brigádnice dostala 30, takže v kase mělo být 50 a je pouze 37? Co šéf říká na tu ranní činnost druhé kolegyně a okamžité přepočítání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše: Šla bych rovnou na policii podat TO. Někdo ty peníze ukradl, je to trestný čin, tak ať se to vyšetří. Jako čekat jak se vedení rozhodne? Proč? Je to krádež…
Přesně tak, ty peníze se nevypařily, logicky by měl být zodpovědný ten, kdo tam byl jako poslední, kdybyste si někde zaznamenávaly, že jsi kasu připočítávala a sedí, tak jsi z obliga a zodpovědnost jde za brigadnicí, která měla za peníze zodpovědnost jako poslední.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě také přijde úsměvné chození do banky mimo pracovní dobu. Končíte v 18 hod, tak proč má po práci chodit do banky? Nebo zavíráte při větší hotovosti dřív, aby se banka stihla v pracovní době do 18 hod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karamba2020 píše:
To chodí do školy takhle na noc?
Fascinuje mě, jaký nesystém a nedostatek evidence tam máte, to je poprvé, co tam chybí peníze?
S takovou cestovkou bych se skoro bála někam vyrazit, počítám, že ta neprofesionalita se projeví i jinde.
Přednášky na VŠ jsou i do večera, to není nic neobvyklého.
Každopádně mělo byt už od začátku nastaveno, zda a jak se vždy ukládají peníze z konce dne, plus samotná evidence tržby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Sice máte podepsanou hmotku, ale firma vám naprosto neumožňuje kontrolní systém a ani na to nemá vytvořeny podmínky. Takže laicky- todle by mělo jít za firmou. Brigádnice dostala 30, takže v kase mělo být 50 a je pouze 37? Co šéf říká na tu ranní činnost druhé kolegyně a okamžité přepočítání?
Přesně tak. Neexistuje evidence pokladny, neexistuje předávání peněz, není hmotka.
- Citovat
- Upravit