Manko v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já nevím, přijde mi ta celá situace padlá na hlavu a pod takovým vedením bych prostě naprosto neměla chuť pracovat. Kdokoli kdykoli může přijít do pobočky a lézt do kasy, nikde to není zaznamenané, kódované dveře si mohou zaměstnankyně mazat, jak se jim uzná za vhodné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
Pokud sedela brigadnici kasa vecer, tak zakladatelka je z toho venku
Ale to nemůže evidentně dokázat, stejně jako zakladatelka nemůže dokázat, kolik přesně peněž v té kase měla, když jí předávala brigádnici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Ale to nemůže evidentně dokázat, stejně jako zakladatelka nemůže dokázat, kolik přesně peněž v té kase měla, když jí předávala brigádnici
No kdyby penize chybely vecer, tak vedeni neresi banku a manko plati obe.
Nebo jako mela do banky odnest aspon ten zbytek penez?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
Já tedy přesně nechápu, co dělají ty kolegyně „z provizí“ a jak mají přístup do vaší kanceláře, ale klidně to mohla šlohnout některá z nich, vi, kde máte peníze, ví, jak to tam v kanceláři chodí. Zkusila to a vyšlo ji to, příště to nejspíš zkusí znovu.
Kolegyně z provizí řeší provizní prodej - komunikují s jinými cestovkami a agentrami, které prodávají naše zájezdy a my jim za to vyplácíme provizi + vyhledávají jiné obchodní příležitosti s jinými cestovkami a uzavírají smlouvy, posílají do jiných agentur všechny změny a důležité informace. Celé dny tam zvoní telefony, co jim ostatní cestovky a agentury volají, jestli je volný ten a ten hotel tam a tam na tehdy a tehdy. Teoreticky by to mohla potáhnout i jedna z nich, nebo i více z nich, ale nikdy se žádnou z nich problém nebyl, jsou to moc slušné holky, navíc ráno se opravdu tvářili, že neví, kolik bije. Zato ta druhá kolegyně, tak šla najisto. A jak byla pohotová odpovědi, že ona by to na mém místě zaplatila. Ideálně hned, ať se dluh vyrovna a nic se neřeší. A nějak moc se jí nelíbilo, že si zakládám vlastní kasu.
- Citovat
- Upravit
@Tarena píše:
No kdyby penize chybely vecer, tak vedeni neresi banku a manko plati obe.
Nebo jako mela do banky odnest aspon ten zbytek penez?
Ale ona nehlásila, že by jí večer něco chybělo, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Ale to nemůže evidentně dokázat, stejně jako zakladatelka nemůže dokázat, kolik přesně peněž v té kase měla, když jí předávala brigádnici
Brigádnice tvrdí a tvrdí správně, že ona brala zálohu 30 000 za zájezd, já od začátku tvrdím, že po mém odchodu tam bylo málo přes 20 000, tak to sedí.
- Citovat
- Upravit
@unuděná píše:
No prave. Takze pokud to bylo vecer ok, tak to neni manko z kasy, ale kradez az po spocitani kasy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Kolegyně z provizí řeší provizní prodej - komunikují s jinými cestovkami a agentrami, které prodávají naše zájezdy a my jim za to vyplácíme provizi + vyhledávají jiné obchodní příležitosti s jinými cestovkami a uzavírají smlouvy, posílají do jiných agentur všechny změny a důležité informace. Celé dny tam zvoní telefony, co jim ostatní cestovky a agentury volají, jestli je volný ten a ten hotel tam a tam na tehdy a tehdy. Teoreticky by to mohla potáhnout i jedna z nich, nebo i více z nich,ale nikdy se žádnou z nich problém nebyl, jsou to moc slušné holky, navíc ráno se opravdu tvářili, že neví, kolik bije. Zato ta druhá kolegyně, tak šla najisto. A jak byla pohotová odpovědi, že ona by to na mém místě zaplatila. Ideálně hned, ať se dluh vyrovna a nic se neřeší. A nějak moc se jí nelíbilo, že si zakládám vlastní kasu.
Ty jsi ve zkušebce, tak jak za těch pár týdnů/měsíců můžeš skálopevně vědět, že s žádnou nikdy žádný problém nebyl?
Ale víš co, když tě tak zajímá, kdo je viníkem, už vůbec nedává smysl, že jste to prostě nehlásili. Pokud odmítl zaměstnavatel, měly jste to udělat vy s brigádnicí. Poznámka s krádeží nad 10k jakožto trestným činem, co se hlásit musí, je dost dobrá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: … na konci každého dne se dělá denní uzávěrka, kde je vidět výsledek - to znamená, kolik peněz je aktuálně v kase. Brigádnice alespoň to stihla udělat a a přepočítat si a bylo tam 50 000 a pár drobných. Dá se dohledat, kolik peněz tam bylo v pondělí ránoTohle je (jak již psalo dost lidí) poměrně odlišné od informací, co jsi poskytovala doteď.
A trochu mi přijde, že nechápeš význam slova Uzávěrka. Přijde mi, že uzávěrkou je podle tebe to, co tam má být po účetní stránce. Ale nějak mi chybí fyzické přepočítání kasy.
Takže- pokud reálně brigádnice fyzicky napočítala 50 plus něco, pak nevím, kde je nějaký problém pro tvoji osobu…
@Anonymní píše:
Dnes ráno přijdu zase na 8.00 do práce a podle účtarny včera platili zálohu za dovolenou 30 000 a v kase mi chybí téměř 13 000.
@Anonymní píše:
Snad počítala, to je snad samozřejmost. Zeptáme se jí, až dorazí. Snad si bude pamatovat, kolik tam tak zhruba bylo. 13 000 není 13 korun.
Příspěvek upraven 29.02.24 v 13:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
No prave. Takze pokud to bylo vecer ok, tak to neni manko z kasy, ale kradez az po spocitani kasy.
Anebo krádež přes noc. Já prostě myslím, že to měli nahlásit a možná by ještě stále měli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Jako myslíš brigádnici? Ne. Ona si odkroutila směnu, vyjela jí denní uzávěrka, napadlo jí sice, že by mohla odnést peníze do banky, ale když škola, přišla by 10 minut po, no tak tam nešla a já na základě denní uzávěrky z pondělí jsem zjistila, že 13 000 tam někde visí. Pak jsem prohledala i prostor kolem kasy, všude, ptala se všech kolegyň a ty peníze nejsou.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jako myslíš brigádnici? Ne. Ona si odkroutila směnu, vyjela jí denní uzávěrka, napadlo jí sice, že by mohla odnést peníze do banky, ale když škola, přišla by 10 minut po, no tak tam nešla a já na základě denní uzávěrky z pondělí jsem zjistila, že 13 000 tam někde visí. Pak jsem prohledala i prostor kolem kasy, všude, ptala se všech kolegyň a ty peníze nejsou.
Takže ona tu kasu nepřepočítala? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
Pokud sedela brigadnici kasa vecer, tak zakladatelka je z toho venku
Jestli přišla zakladatelka ráno do práce první, tak by to klidně mohla vzít ona ráno… Nevím, proč by měla být trestána brigádnice, ona i zakladatelka a nakonec asi i ty holky z provizí měly stejnou příležitost to vzít. A pokud se v noci dostane do práce jak šéf, tak druhá kolegyně, tak možností je ještě víc. Nechápu, že to nevyšetřovala PČR, je jasné, že to někdo ukradl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Takže ona tu kasu nepřepočítala?
Točíte se pořád dokola, protože zakladatelka si ty informace upravuje tak, aby z toho vyšla bez viny a obhájila si, že vinu nese brigádnice.
Ty peníze fyzicky nepřepočítal nikdo - ze začátku to napsala jasně, to až dodatečně vás začala mást a mlžit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže ty jsi neprepocitala kasu, než jsi odešla a brigádníce taky neprepocitala fyzicky kasu, když odcházela. Jen ji vyjela účetní závěrka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit