Manko v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11559
29.2.24 11:51

No, podruhé tu padl detektor lži, tak to asi jako nééé.
Ta brigádnice dostala pokutu 3k? Za co? Je to v nějaké vnitřní směrnici? Podle mě to není jednoduše obhajitelné. I když se teda asi provinila.
Na jednu stranu to vypadá, že se to vyřešilo nejmíň problémovou cestou, ale na druhou stranu - buď je tam zloděj mezi vámi, nebo vás obrali třeba nějací zákazníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115823
29.2.24 11:52
@Anonymní píše:
Nevím, jak by se tvářil šéf, kdybych já jako řadový zaměstnanec někde něco hlásila. To je snad starost a rozhodnutí majitele, taky si nemůžu dovolit přijít o práci. Pořád mám zkušebku. Radši bych byla, to jo, ale ta,,škodná", která si myslím, že to je, ale nemůžu jí nic dokázat, ta stejně za pár týdnů odchází. Ale kdyby neodcházela, tak klidná bych nebyla.

A to ti nevadí, že to odnesla ta brigadnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115823
29.2.24 11:54
@Ivan PPZ píše:
No, podruhé tu padl detektor lži, tak to asi jako nééé.
Ta brigádnice dostala pokutu 3k? Za co? Je to v nějaké vnitřní směrnici? Podle mě to není jednoduše obhajitelné. I když se teda asi provinila.
Na jednu stranu to vypadá, že se to vyřešilo nejmíň problémovou cestou, ale na druhou stranu - buď je tam zloděj mezi vámi, nebo vás obrali třeba nějací zákazníci.

Detektor lži je totální úlet. Ale teda nenahlasit krádež je ještě větší úlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
29.2.24 11:58
@aiwwa píše:
A to ti nevadí, že to odnesla ta brigadnice?

Mně zakladatelka přijde, že jí to jedno, hlavně, že na tom není ztrátná ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.2.24 12:02
@Anonymní píše:
Podívej, kdybych byla taková…nechci psát co, tak tady nezakládám diskusi a vím, že jednoznačně jsem si přilepšila. Nikdy jsem neukradla ani žvýkačku, tohle je vrchol všeho, normálně mám sto chudí napsat adminovi. Jednou jsem našla peněženku v metru a víš, co jsem udělala? Rovnou ji zanesla na policii, taková jsem já matinko.

Co chceš psát adminovi? Že na Tebe padne podezření je snad logické taky ne? Jak my máme vědět a věřit Ti, že by jsi neukradla ani žvýkačky?

• Citovat
  • Upravit
11559
29.2.24 12:10

Já osobně bych se pořád věnoval tomu, proč ta druhá kolegyně hned po ránu běžela do kasy a že už věděla, že je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
29.2.24 12:14

Ten detektor lži máš z amerických filmů, nebo proč se tím neustále oháníš? To je dobrá kravina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.2.24 12:14

@Ivan vždyť je to jedno. Zakladatelka je v suchu, brigádnice to odnesla a druhá paní za pár týdnů končí. Proč by to dal rozmazávali.
Já bych s takovým vedením pracovat nechtěla, mají tam bordel až na půdu, ale ona tam pracovat chce a je s tím ok.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
29.2.24 12:16

@Temnástranasíly protože to tam nějaký pakoň řekl, jako usvědčení, když o tom prd ví. Mě jen překvapuje, že vedení tak ok vysoli 10 000 Kč.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
29.2.24 12:19

Mě by zajímalo, co by dělala zakladatelka, kdyby po ní chtělo vedení 1/3 ztraty.

Příspěvek upraven 29.02.24 v 12:19

• Citovat
  • Upravit
11559
29.2.24 12:19

Vedení má chybu v systému. Přestože tam mají 3 lidi hmotku, firma jim neposkytla podmínky, aby si ty svěřené prostředky mohli (y) reálně chránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10853
29.2.24 12:23

Tak kradez by mohla ohlasit jen brigadnice nebo firma.
Zakladatelka nema proc, ji ujma nevznikla a pokud to firma hlasit nechce, je to vec firmy.
Pokud okradou souseda a on nechce na policii, taky to nepujdu hlasit ja, i kdyz o tom vim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
29.2.24 12:24
@kocourGarfield píše:
@Temnástranasíly protože to tam nějaký pakoň řekl, jako usvědčení, když o tom prd ví. Mě jen překvapuje, že vedení tak ok vysoli 10 000 Kč.

Já jsem viděla zakrytí vytunelování pobočky :mrgreen: Tohle mi tlak nezvedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.2.24 12:29

Teda tohle je celé nějaké divné - nedivila bych se, kdyby brigádnice podala TO. Evidentně neměla povinnost do té banky chodit, to je jen domluva by huba, a jelikož jí nikdo nemůže dokázat, že to ukradla, neměla by mít ani žádný postih. V případě, že se nedá ukázat na viníka na základě důkazů, obvykle platí všichni zaměstnanci stejným dílem. Podobně jako u inventury, když chybí hodně velký obnos. Obávám se, že tohle ještě není konec celé té situace a nechápu, že jste na tu policii nevolaly hned, jak jste zjistili, že peníze chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
29.2.24 12:29
@Anonymní píše:
Tak dnes přišel šéf s tím, že se to dořešilo. Rozhodli se, že 3000 strhne z výplaty brigádnici za to, že nezabránila tomu, aby se to stalo, to znamená, že neodnesla peníze do banky. Nebyla v práci první den, mohla tomu zabránit, navíc odešla z práce asi o 8 minut dřív a nechala tam holku z provizí, za ten čas se mohla do banky otočit. Když to slyšela, tak udělala v kanceláři bordel, zuřila jak tajfun a v momentě dala výpověď. Bylo mi jí trochu líto, to jo, ale odcházela jako poslení a stačilo jen zajít to banky. Já mám každopádně svoji kasu u sebe. A dalších 10 000 bere cestovka jako škodu na majetku. Když se to ovšem dozvěděla ta druhá kolegyně, jakoby ji štvalo, že i já nemám finanční postih. Nevím, možná jsem paranoidní.

Takže brigádnice odchází s pocitem, že sice udělala chybu, ale že ty peníze jsi mohla úplně klidně ukrást ty (že tam třeba mohlo být o třináct tisíc míň už hned poté, co jsi ty odešla z práce).

Vyřešili jste to všichni skvěle - svezli jste se po nejslabším článku. Ty nemusíš platit nic, kolegyně taky ne, firma si to odepíše jako škodu a hotovo :roll:

Kdybys v sobě měla jen špetku slušnosti, zaplatíš ty 3 tisíce s dotyčnou brigádnicí napůl a pak buď mažeš na policii nebo dáváš výpověď. Ale ono se to vyřešilo a tebe se to nedotklo, to je hlavní… že? :roll: Že se nestydíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat