Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@renduli @Pomka tak já taky změnila názor. Ze čtyř na tři.
Ale s tím jak si zakladatelka proti řeči-v prvním příspěvku je chlap hotový Herodes, na druhé straně už je skvělý- bude celý rozhovor hodně zkreslený hormony. Takže je dosti možné, že neoznačil zakladatelku za sobce, ale jen prohlásil, že mít jedináčka je sobecké. A nemusel jí do dalšího těhotenství tlačit, jen si třeba povzdechnut jak to bude super až budou dva a budou to parťáci.
@Netopirek souhlasím, taky si to tak myslím. Proto nechápu trošku zakladatelku, že dělá už teď takové závěry.
To je hezký, jak jste u toho rozhovoru vůbec nebyly ale víte jak to bylo, kdo co řekl a jak to bylo myšleno.
Já nikde nenapsala, že chlap je Herodes, na tom že je skvělý se nic nemění jen kvůli tomu, že on chce děti dvě a já jedno…Nikde jsem nenapsala že mě tlačí do dalšího těhotenství, to jste začaly psát vy. Že je to ode mě sobecké vůči malému, to ale řekl.
Mela by jsi mu vysvetlit, ze jsi kratce po porodu, ze je to pro tebe velka zmena, jak psychicka, tak fyzicka a ze ted misto takoveho tematu, potrebujes jeho podporu. Ze tohle budete opravdu resit, az za ty 2-3 roky a ne ted, protoze v te dobe muzes byt psychicky uplne jinde a videt veci z uplne jineho pohledu.
Měsíc po porodu je blbost to řešit. časem možná budeš chtít další, a chlapa to možná přejde, třeba až prvorozenýmu porostou zoubky ![]()
@Anonymní píše:
To je hezký, jak jste u toho rozhovoru vůbec nebyly ale víte jak to bylo, kdo co řekl a jak to bylo myšleno.![]()
Já nikde nenapsala, že chlap je Herodes, na tom že je skvělý se nic nemění jen kvůli tomu, že on chce děti dvě a já jedno…Nikde jsem nenapsala že mě tlačí do dalšího těhotenství, to jste začaly psát vy. Že je to ode mě sobecké vůči malému, to ale řekl.
nebyli, proto všichni píšou dle toho jak pochopili to co si napsala. A většina to pochopila jako hádku, kde tě osočoval ze sobectví a do druhého tě tlačil.
Tak to u psaného textu chodí ![]()
Já do 2let prvního u druhém dítěti nechtěla ani slyšet. pak to na mě přišlo a 2roky to neslo.byla jsem z toho hotová. pak jsem se dlouho rovnala s tím, že mám dvě děti. ono mít jedno nebo více dětí, má svoje výhody i nevýhody. mas měsíční miminko, pocity a postoje se ti budou měnit, tím jak dítě poroste. treba jednou zatouzis po druhém miminku, budeš chtít pro prvního sourozence…teď je předčasné o tom mluvit.oba jste rezolutní, on jo, ty ne…vůbec to neřešte…
@Anonymní píše:
Ahoj všem, jsem něco málo přes měsíc po porodu. Manžel už začal mluvit o druhém dítěti - je z nové role nadšený, myslím, že se v ní našel. Mluví o tom, že by do tří let chtěl další, aby prý měl malý sourozence - parťáka a nebyl sám. Já to tak ale necítím a dnes jsem mu řekla, že druhé dítě nechci (třeba to za pár let bude jinak a ještě se mnou šijou hormony, teď ale druhé za žádnou cenu ne), je mi jedno, že by byl jedináček. Těšila jsem se moc, myslela jsem že to pro mě vždycky bylo poslání - stát se matkou. Chtěla jsem vždy kupu dětí, mateřství mě ale nejspíš nenaplňuje, doma mě to nebaví, těším se mezi lidi a nedovedu si představit být doma další tři roky. Podotýkám že mi ještě nebylo ani 25. Prý jsem sobecká a nechce ani slyšet o tom, že by druhé dítě nebylo, nejdřív byl naštvaný, pak smutný a prosil mě abych o tom aspoň přemýšlela. Já nevím, jsem opravdu tak sobecká a divná, že mi jedno dítě stačí a raději před druhým uprednostním kariéru?H. B.
Jsi v šestinedělí a on na tebe s plánováním druhého. Fakt blb. On si jen chvilkově užil, ale ty jsi to mimi nosila 9 měsíců, prošla jsi bolestí u porodu a teď se tvoje tělo teprve začíná nějakým způsobem regenerovat. Pro něj pohodička, udělat mimčo je sranda a zábava, ale není to jeho tělo, které je huntováno.
Za pár let možná sama změníš názor a budeš to ty, kdo bude uhánět chlapa na druhátko. Ale teď o tom mluvit je z jeho strany krajně nevhodné, netaktní a sobecké.
@Anonymní píše:
To je hezký, jak jste u toho rozhovoru vůbec nebyly ale víte jak to bylo, kdo co řekl a jak to bylo myšleno.![]()
Prostě to teď nerešte, je na to plno času a ještě vůbec nevíte co vás čeká. On může říct že se těší na druhé dítě, ty můžeš v klidu říct že teď máš na starosti to jedno a zatím nic dalšího plánovat nechceš, shodnete se že si o tom promluvíte znovu nejdřív za rok a tečka.
@Netopirek proc by to mela jako zaonacovat? Nechce, nechce…prave diky „zaonacovani“ se se**ou vsechny vztahy a vznikaji pak tady vsechny ty vztahovy diskuze, o lhani, slibech, blbech apod. Kamaradka ma to samy a to uz ma starsi dite 4. A proste dalsi nechce. Stacilo ji jednou nabrat kila, muset si odepirat veci pri porodu, po porodu atd…navic chlap to jen vyrobi a pak to mozna zivi, ale zenska to nosi a stara se o to atd. Takze ma vetsi pravo o tom rozhodovat
@leisa píše:
Jsi v šestinedělí a on na tebe s plánováním druhého. Fakt blb. On si jen chvilkově užil, ale ty jsi to mimi nosila 9 měsíců, prošla jsi bolestí u porodu a teď se tvoje tělo teprve začíná nějakým způsobem regenerovat. Pro něj pohodička, udělat mimčo je sranda a zábava, ale není to jeho tělo, které je huntováno.
Za pár let možná sama změníš názor a budeš to ty, kdo bude uhánět chlapa na druhátko. Ale teď o tom mluvit je z jeho strany krajně nevhodné, netaktní a sobecké.
To je tedy výlev…
Ale zase najednu stranu jsem se mi libila hlaska: Clovek by mel mit radsi aspon dve deti kdyby se jedno nepovedlo.
Tak ja o druhem zacala mluvit hned po porodu prvniho, cca hodinu. Takze mesic mi prijde uplne v pohode.
Rekni manzelovi, at Ti da jeste cas a prostor a treba za par let budes sama chtit.
@Anonymní píše:
Nevím, mě přijde že mě tady nikdo tak úplně nepochopil. Čert vem okolnosti, Ptám se na to: je sobecké chtít jen jedno dítě?
Neni, ja taky chci jen jedno. Proc by to bylo sobecke?