Manžel dělá dusno

Anonymní
1.1.13 23:36

Manžel dělá dusno

Ahoj holky,
potřebuju se vypovídat…Trápí mě maželovo chování, nedokáže běžné věci řešit v klidu, s nadhledem, prostě prudí, kritizuje a v některých případech reaguje i vztekle. Vadí mi tón, jakým s námi mluví. Prostě často zkazí příjemnou atmosféru. Některý den je to v pohodě, ale řekla bych, že je to téměř na denním pořádku, hlavně teď, když byl o svátcích doma. To se pak odráží v mém vztahu k němu, prostě nemám ho za to ráda a mám problém si k němu najít cestu…Je mi to líto, když mu o tom řeknu, naštve se ještě víc, že ho kritizuju…- prostě uražená ješitnost…
Jinak je v podstatě hodný, pracovitý, dělá pro rodinu, co je potřeba, je spolehlivý…ale toto jeho chování mi hrozně vadí a kazí to náš vztah. Nedokážu být na něho milá (ale ani protivná - spíš si ho nevšímám, ale uvnitř mě to mrzí), když je takový…
Máte taky doma protivného chlapa a jak to řešíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2752
1.1.13 23:43

Já protivného chlapa nemám :roll: ale občas mě naštve tím, jak mi pořád kecá do toho co dělám s malým, už jsem na něj minule vyjela, dávala jsem malýmu napít čaj a on hned - dávej pozor, ať ho neudusíš tím pitím :cert: :cert: :cert: tak jsem vyjela že ať mě nechá, že je to moje dítě :,( na to on, že je to NAŠE dítě a bylo po debatě. Jinak je milionovej ale má přehnanej strach o malýho - nechce ho ani půjčovat svým rodičům natož nedej bože aby ho hlídali přes noc :cert: jinak k tvému tématu. Jak jste spolu dlouho a vidíte se každý den nebo manžel jezdí do práce na dýl :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
1.1.13 23:48

Taky mám občas bručouna, když je doma tak je zlatíčko, doma pomáhá a nebo si študuje na počítači. Když má jít do práce nebo ho tam někdo naštve, radši ho nechám být. Hodně jsem nad tím už přemýšlela že mě štve, ale co nepije, nekouří, do hospody nechodí a za ženskejma nechodí. :mrgreen: A já taky nejsem svatá, takže mi to nevadí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.13 23:49

Jsme spolu už hodně dlouho - 17 let :oops:, po delší době jsem na mateřské se třetím dítkem a vidíme se denně…

• Citovat
  • Upravit
bara 1
1.1.13 23:52

:-O aha..tak to si nedovolim nijak soudit, já jsem s přítelem dva roky, tak je to něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
2752
1.1.13 23:55

No my jsme spolu 13 let od mých 17 :P byl to můj první a já jeho taky :lol: takže jsme se hledali až jsme se našli :* no ono jde o to, že mi se s manželem vidíme cca 10 dní, pak jede na 10 dní do práce, takže ponorka ještě nenastala. Hodně manželství ztroskotá na stereotypu. Já se snažím pokaždé něco vymyslet. Manžel mi říká, Alí, já bych se tak chtěl alespoň jeden den nudit, jen tak sedět na gauči :P no vždycky mě něco napadne a HNED se to musí realizovat. Takže on sedí v obýváku, minule mě napadlo, že jsem připravila piknikový koš. Vlítla jsem do obýváku a na něj - oblíkat, jedeme ;) nevěděl co se děje, naložila jsem ho do auta a v půl devatý večer jsem ho odvezla na rozhlednu, kde jsme koukali na Kryry a jedli večeři :D asi ti přijdu jako cvok ale ono to hodně oživý vztah, takovýhle přepadovky :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.1.13 00:08

Třeba ho něco trápí, když se cítí v pohodě, tak je jeden den pohodovej a pak to třeba na něj přijde a je takovej jak píšeš. Manžel je taky občas vzteklej a hnusnej - ale ne na mě :) sedí třeba v obýváku a pořád něco hučí, se vším mlátí tak se ho zeptám, co ho trápí a on třeba, že prohrála Sparta :poblion: což já nechápu :nevim: a už má celej den náladu na h… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
2.1.13 00:26

@Alčák1 No to je hezke, to bych taky chtela :)
Zakladatelko ja mam doma podobneho chlapa, jsem taky na MD a u me pomaha, kdyz zacina byt protivny, nereaguji na nej, jdu s malym bud do pokojicku, nebo ven na prochazku. Vetsinou kdyz se vratim, je po dusnu. Je fakt, ze casto musim cekat na prihodnou chvili na rozhovor, kdyz chci probrat neco duleziteho, ale radeji nez se hadat, tak chodim po spickach. Neni to sice idealni stav, ale nechci se hadat pred malym.
A neciti se treba ten tvuj na druhe koleji, kdyz mate male dite? A byl takovy i predtim? Ten muj byl takovy vzdy, takze u nej uz zmenu cekat nemuzu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
2.1.13 00:39

@Bami no ono je to možná taky tím, že já tady velím :P manžel je nekonfliktní, rodinej, pohodovej rak a já beran - ale typyckej :lol: takže když mě nas… :cert: tak mu to hezky od plic povím. Já jsem takový ten typ, že co na srdci, to na jazyku. V práci mě šéf poprosil o kafe a tak jsem mu řekla, ať si ho udělá sám, že mě včera naštval a že mu ho neudělám :evil: - to si měla vidět. Okamžitě v kanceláři hrobový ticho :( ale šéf je taky beran / o znamení se zajímá/ a zná mě, tak se tomu zasmál a celý den si ze mě dělal srandu :P :lol: k odpoledni už jsem mu ho uvařila. :dance: Tchíni už jsem párkrát taky poslala do háje a řekla ji všechno na rovinu, párkrát si pobrečela ale pak řekla, že to oceňuje, když ji to řeknu na rovinu a ne že pak někde pomlouvám za rohem - to zase nesnáším já, někoho drbat a tak když je někdo vůl, tak mu to řeknu. Po špičkách jsem fakt nikdy nechodila ale taky je to asi tím, že mi se nehádáme. Manžel si vyslechne můj názor, pak si k tomu něco řekne a dohromady se na něčem domluvíme, hledáme kompromis. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.1.13 08:16

Čím je člověk starší, tím má větší potřebu si vymezit svůj protor. Paradoxně je to problém, když je žena doma a muž v práci - oba totiž maí sic společný život, ale jeho jinou náplň. Prostě řeší jiné probémy. Chlap pak mívá dojem, že to jeho gro je v práci a proto má právo doma mít už klid - což je zase manželčina práce. že prostě ona má bt ta, která se postará o to, aby si všichni doma cítili dobře a spokojeně - včetně jich samých. Sice to už nevyžadují tolik jako před sto lety, ale prostě to v nich furt je. Může být, že sice to teda neříká nahlas, ale že komentuje ty detaily, které mu vadí. Tuplem, pokud má ještě nějaké problémy v práci - tyhle typy umí přenášet svůj vztek domů bravurně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.13 09:34
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
potřebuju se vypovídat…Trápí mě maželovo chování, nedokáže běžné věci řešit v klidu, s nadhledem, prostě prudí, kritizuje a v některých případech reaguje i vztekle. Vadí mi tón, jakým s námi mluví. Prostě často zkazí příjemnou atmosféru. Některý den je to v pohodě, ale řekla bych, že je to téměř na denním pořádku, hlavně teď, když byl o svátcích doma. To se pak odráží v mém vztahu k němu, prostě nemám ho za to ráda a mám problém si k němu najít cestu…Je mi to líto, když mu o tom řeknu, naštve se ještě víc, že ho kritizuju…- prostě uražená ješitnost…
Jinak je v podstatě hodný, pracovitý, dělá pro rodinu, co je potřeba, je spolehlivý…ale toto jeho chování mi hrozně vadí a kazí to náš vztah. Nedokážu být na něho milá (ale ani protivná - spíš si ho nevšímám, ale uvnitř mě to mrzí), když je takový…
Máte taky doma protivného chlapa a jak to řešíte?

no hele já měla to samé, taky na nás byl hnusnej ale pak jsem zjistila proc…protože přišel o práci a asi půl roku nemohl najít dobrou novou práci:(tak se bál že jako otec zklamal:(teď už práci má a je to ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.13 09:35
@Alčák1 píše:
@Bami no ono je to možná taky tím, že já tady velím :P manžel je nekonfliktní, rodinej, pohodovej rak a já beran - ale typyckej :lol: takže když mě nas… :cert: tak mu to hezky od plic povím. Já jsem takový ten typ, že co na srdci, to na jazyku. V práci mě šéf poprosil o kafe a tak jsem mu řekla, ať si ho udělá sám, že mě včera naštval a že mu ho neudělám :evil: - to si měla vidět. Okamžitě v kanceláři hrobový ticho :( ale šéf je taky beran / o znamení se zajímá/ a zná mě, tak se tomu zasmál a celý den si ze mě dělal srandu :P :lol: k odpoledni už jsem mu ho uvařila. :dance: Tchíni už jsem párkrát taky poslala do háje a řekla ji všechno na rovinu, párkrát si pobrečela ale pak řekla, že to oceňuje, když ji to řeknu na rovinu a ne že pak někde pomlouvám za rohem - to zase nesnáším já, někoho drbat a tak když je někdo vůl, tak mu to řeknu. Po špičkách jsem fakt nikdy nechodila ale taky je to asi tím, že mi se nehádáme. Manžel si vyslechne můj názor, pak si k tomu něco řekne a dohromady se na něčem domluvíme, hledáme kompromis. :think:
:D mám doma Berana :lol: takže vím jaké to je taky doma velí :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
2.1.13 10:00

Mam doma naprosto stejny poklad a diky tomu citim naprosto to same co ty.
dela dusno, zbytecne dusno kvuli naprostym hovadinam a me se pak vubec nechce byt na nej mila (presne jak ty pises) proc taky :nevim: kdy to tak zbytecne mezi nama kazi. reaguji uplne stejne jako ty, nejsem protivna, to nic neresi.
Manzel je take jinak uzasny, pacoviny, udelal by pro nas maximum…ALE ty zbytecne vybuchy jsou..jsou proste zbytecne.
Jak uz tu padlo, myslim, ze je to nespokojenosti, pocitem, ze nekde zklamal..
On to koliktar i prizna, ze to prehnal, a ze na tom zapracuje, ale nejak se nic nemeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
2.1.13 10:24

Já prostě bouchnu, vykřičím ze sebe, co mi vadí, následně to probereme (mám štěstí, že chlap nesnáší, když uraženě mlčím :mrgreen: ) a mám na pár týdnů klid :nevim:
Když ale koukám na tchána, bude to čím dál horší. Musím jít ke tchýni na školení. Ale mám pocit, že zastává stejnou strategii. Dlouho ignorace a pak bouchne. Jako na horské dráze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
2.1.13 12:29

Ta pravá „protivnost“ nastává u chlapů až většinou při jejich přechodu - tzv andropauze. To pak se musí celá rodina obrnit trpělivostí, protože tento stav je v podstatě neřešitelný. V některých zemích se to už snaží trošku léčit - testosteronem apod. Ale u nás se to většinou ani nediagnostikuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky