Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč si taky nenajmeš dobrého právníka? Nouzi o peníze nemáš.
@dešťová víla Nevím, jak poznat kdo je dobrý právnik v této oblasti. Nemám reference..a to byl spíš jenom povzdech s právníkem. Spíš mně trápí jak bydlet do rozvodu a vypořádání a to, že vlastně nevím, co manžel chce. Nechci od něj násilně trhat dítě, ale domluvit se nechce
A bojím se, až se to rozběhne bydlet s ním ve společné domácnosti, aby dítě netrpělo ( a já také..).
Tvůj příjem je něco přes 40 tisíc a dítě ve školce. Konec problému.
Jistě máš úspory a pokud ne, tak z takového platu je na kauci za garsonku bez potíží naspoříš během cca tří měsíců. Prodej návrh na péči na OSPOD, pronajmi si byt a odstěhuj se a najdi si právníka. S úřady už bude muset manžel mluvit - a možná pak ještě rád přistoupí na dohodu, třebas přes mediátora. Ne každý miluje tahat se po soudech.
I kdyby tě u rozvodu oškubal jako kuře, hlady evidentně neumřeš, vydělat umíš a budeš mít klid, čistý stůl a život ve svých rukou.
Tak začni shánět podnájem v blízkosti nynějšího bydliště a na právníky se zeptej známých nebo tady. Když napíšeš z jaké části republiky jsi, třeba ti tu někdo poradí.
@Anonymní píše:
@dešťová víla Nevím, jak poznat kdo je dobrý právnik v této oblasti. Nemám reference..a to byl spíš jenom povzdech s právníkem. Spíš mně trápí jak bydlet do rozvodu a vypořádání a to, že vlastně nevím, co manžel chce. Nechci od něj násilně trhat dítě, ale domluvit se nechceA bojím se, až se to rozběhne bydlet s ním ve společné domácnosti, aby dítě netrpělo ( a já také..).
A co zkusit pro začátek mediátora?
No tvl, vubec se mu nedivim. Manzele 5 let a 2 roky resite rozvod, no to byl teda deal roku pro nej tohle manzelstvi.
Resit rozdeleni majetku za tech par let spolu? To bych bral treba po 20 letech, ale tohle vubec nechapu.
Evidentne se citi pravem zneuzitej a podvedenej.
@elibro Nevíš jak dlouho od podání na OSPOD se určí ta péče? Nevím cca k jakému datu hledat podnájem. Nemohu se ze společné domácnosti asi odstěhovat, než mi dítě svěří do péče? Blbý je, že aktuálně má manžel větší prostor se starat o dítko (situace ve firmě z důvodu COVIDu) a bojím se, že mi bude chtít dělat zle a požádá o svěření do jeho péče. To mu asi neprojde, ale střídavka by mohla
A vím, že na to prostě není a dítko by na tom tratilo.
@ivašot. Nechce mediátora, poradnu, psychologa cokoliv. Vždy dostanu hned nazpátek jak jsem zlý člověk nikdo mně nemá rád a že jsem psychiatrický pacient. (nejsem)
Pokud se manželství nedá zachránit, řešila bych to pronájmem a podáním žádosti o rozvod. Na co vlastně čekáš? A čeho se bojíš? Že se bude chtít podílet na výchově svého dítěte??
@Karleon píše:
Pokud se manželství nedá zachránit, řešila bych to pronájmem a podáním žádosti o rozvod. Na co vlastně čekáš? A čeho se bojíš? Že se bude chtít podílet na výchově svého dítěte??
Chce urvat co se da a nebude odchazet s prazdnou, zadarmo prece ani kure nehrabe, prece mu venovala par let zivota, tak ma narok aspon na pulku jeho majetku. ![]()
@dešťová víla Oblast Praha a bydlení v okolí je dost drahý
Nechce se mi třeba zbytečně tam platit 3 a více měsíců než dostanu dítě do péče.. A odstěhovat se do té doby nechci, ať to nemám jako minusový bod u úřadů.
Ja bych potřebovala jenom, aby mluvil
Ale zřejmě než neodejdu a nebude se řešit péče, tak nebude.
Jsem nějaká prostě zacyklená a neumím to nakopnout.
Před dvěma lety jsem se odstěhovala a vrátila jsem se pouze pod podmínkou, že půjde do poradny se mnou a pořídíme si společnou nemovitost. Hned jak jsem vybalila nazpátek se mi vysmál.
@Karleon Bojím se, že to bude tlačit na společnou péči a nechá se starat chůvy.. Nebo, že se urazí a nebude se starat o dítě už vůbec.
@Anonymní píše:
@Karleon Bojím se, že to bude tlačit na společnou péči a nechá se starat chůvy.. Nebo, že se urazí a nebude se starat o dítě už vůbec.
Tak je to otec a je nevhodné jej od dítěte odloučit. Co střídavá péče, o té jsi nepřemýšlela? Jaký je otec?
@Anonymní píše:
@dešťová víla Nevím, jak poznat kdo je dobrý právnik v této oblasti.Nemám reference..a to byl spíš jenom povzdech s právníkem. Spíš mně trápí jak bydlet do rozvodu a vypořádání a to, že vlastně nevím, co manžel chce. Nechci od něj násilně trhat dítě, ale domluvit se nechceA bojím se, až se to rozběhne bydlet s ním ve společné domácnosti, aby dítě netrpělo ( a já také..).
Jestli chceš doporučení, napiš mi SZ.
Jinak - máš v tom zmatek, chceš s ním bydlet do rozvodu a vypořádání, což může být v řádu měsíců/ v horším případě let a zároveň píšeš, že se bojíš zůstat ve společné domácnosti, až se to rozběhne ![]()
Ahoj holky
,
Je to dlouhé, pokud dočtete a poradíte budu rada..
chtěla bych se poradit jak postupovat v případě, že manžel odmítá konstruktivně mluvit o podmínkách rozvodu již 2 roky. Jsme manželé 5 let a máme školkové dítko. Situace doma je neúnosná a cítím, že dítě na tom spíš tratí, než získává.
Žijeme v nemovitosti manžela, který je hodně movitý (nemám nárok na nic, je to dědictví). Jeho příjmy dost klesli, ale pořád se jedná o minimálně 50tis a více s prognózou dvojnásobku. Můj příjem něco přes 40tis.
Manžel při pokusu se domluvit, mně posílá kam chci samotnou a někdy i s dítětem. Moje představa by byla, že do rozdělení majetku by nás tady nechal (opravdu má možnosti kam jít) a po té bych požádala o hypotéku. Částku za alimenty ani nenabídne, nebo řekne, že si veme dítě do péče. Z povahy jeho povolání a osobnosti (nerad se stará) je to nesmysl. Raději by měl chůvu, než aby platil normální výživné. Jednou vzpomněl i péči „dohodou??“- nechci, nakolik se s ním neumím domluvit ani na po-obědě a nemám šanci si sama něco naplánovat. Samozřejmě kdybych měla dítě v péči, umožním mu setkání se mimo rámec, nakolik nebude z pracovních důvodu(nepravidelná doba a dlouhé zahraniční cesty) mít možnost třeba v určený den..
Ale trápí mně, že nejsme schopni se domluvit na financích ani péči. Když podám návrh u OSPODu, tak se asi k tomu bude muset nějak vyjádřit ne?
A bydlení mně trápí asi nejvíce. Bohužel nemám přehled o našem majetku. I přes veškerou snahu mi mlží všechny příjmy a úspory. (Příjmy z podnikání reinvestuje a ušetřené peníze má na investičním fondu mimo ČR,).
Donutí ho nějaká instituce mi říct svůj příjem a úspory mimo ČR?
Trápím se a nevím, kde a jak začít. Právníky bude mít zase lepší já
Chci z posledních sil zabojovat o dobré podmínky pro sebe a dítko.
Děkuji