Manžel nechce mluvit o rozvodu

Anonymní
1.8.20 17:59

Manžel nechce mluvit o rozvodu

Ahoj holky :kytka:,

Je to dlouhé, pokud dočtete a poradíte budu rada..

chtěla bych se poradit jak postupovat v případě, že manžel odmítá konstruktivně mluvit o podmínkách rozvodu již 2 roky. Jsme manželé 5 let a máme školkové dítko. Situace doma je neúnosná a cítím, že dítě na tom spíš tratí, než získává.

Žijeme v nemovitosti manžela, který je hodně movitý (nemám nárok na nic, je to dědictví). Jeho příjmy dost klesli, ale pořád se jedná o minimálně 50tis a více s prognózou dvojnásobku. Můj příjem něco přes 40tis.
Manžel při pokusu se domluvit, mně posílá kam chci samotnou a někdy i s dítětem. Moje představa by byla, že do rozdělení majetku by nás tady nechal (opravdu má možnosti kam jít) a po té bych požádala o hypotéku. Částku za alimenty ani nenabídne, nebo řekne, že si veme dítě do péče. Z povahy jeho povolání a osobnosti (nerad se stará) je to nesmysl. Raději by měl chůvu, než aby platil normální výživné. Jednou vzpomněl i péči „dohodou??“- nechci, nakolik se s ním neumím domluvit ani na po-obědě a nemám šanci si sama něco naplánovat. Samozřejmě kdybych měla dítě v péči, umožním mu setkání se mimo rámec, nakolik nebude z pracovních důvodu(nepravidelná doba a dlouhé zahraniční cesty) mít možnost třeba v určený den..
Ale trápí mně, že nejsme schopni se domluvit na financích ani péči. Když podám návrh u OSPODu, tak se asi k tomu bude muset nějak vyjádřit ne?
A bydlení mně trápí asi nejvíce. Bohužel nemám přehled o našem majetku. I přes veškerou snahu mi mlží všechny příjmy a úspory. (Příjmy z podnikání reinvestuje a ušetřené peníze má na investičním fondu mimo ČR,).
Donutí ho nějaká instituce mi říct svůj příjem a úspory mimo ČR?

Trápím se a nevím, kde a jak začít. Právníky bude mít zase lepší já :,( Chci z posledních sil zabojovat o dobré podmínky pro sebe a dítko.

Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.8.20 18:09

Proč si taky nenajmeš dobrého právníka? Nouzi o peníze nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.20 18:12

@dešťová víla Nevím, jak poznat kdo je dobrý právnik v této oblasti. Nemám reference..a to byl spíš jenom povzdech s právníkem. Spíš mně trápí jak bydlet do rozvodu a vypořádání a to, že vlastně nevím, co manžel chce. Nechci od něj násilně trhat dítě, ale domluvit se nechce :( A bojím se, až se to rozběhne bydlet s ním ve společné domácnosti, aby dítě netrpělo ( a já také..).

• Citovat
  • Upravit
elibro
1.8.20 18:15

Tvůj příjem je něco přes 40 tisíc a dítě ve školce. Konec problému.

Jistě máš úspory a pokud ne, tak z takového platu je na kauci za garsonku bez potíží naspoříš během cca tří měsíců. Prodej návrh na péči na OSPOD, pronajmi si byt a odstěhuj se a najdi si právníka. S úřady už bude muset manžel mluvit - a možná pak ještě rád přistoupí na dohodu, třebas přes mediátora. Ne každý miluje tahat se po soudech.

I kdyby tě u rozvodu oškubal jako kuře, hlady evidentně neumřeš, vydělat umíš a budeš mít klid, čistý stůl a život ve svých rukou.

• Citovat
  • Upravit
1.8.20 18:15

Tak začni shánět podnájem v blízkosti nynějšího bydliště a na právníky se zeptej známých nebo tady. Když napíšeš z jaké části republiky jsi, třeba ti tu někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
1.8.20 18:18
@Anonymní píše:
@dešťová víla Nevím, jak poznat kdo je dobrý právnik v této oblasti. Nemám reference..a to byl spíš jenom povzdech s právníkem. Spíš mně trápí jak bydlet do rozvodu a vypořádání a to, že vlastně nevím, co manžel chce. Nechci od něj násilně trhat dítě, ale domluvit se nechce :( A bojím se, až se to rozběhne bydlet s ním ve společné domácnosti, aby dítě netrpělo ( a já také..).

A co zkusit pro začátek mediátora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
1.8.20 18:19

No tvl, vubec se mu nedivim. Manzele 5 let a 2 roky resite rozvod, no to byl teda deal roku pro nej tohle manzelstvi. :mrgreen: Resit rozdeleni majetku za tech par let spolu? To bych bral treba po 20 letech, ale tohle vubec nechapu. :zed: Evidentne se citi pravem zneuzitej a podvedenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.20 18:20

@elibro Nevíš jak dlouho od podání na OSPOD se určí ta péče? Nevím cca k jakému datu hledat podnájem. Nemohu se ze společné domácnosti asi odstěhovat, než mi dítě svěří do péče? Blbý je, že aktuálně má manžel větší prostor se starat o dítko (situace ve firmě z důvodu COVIDu) a bojím se, že mi bude chtít dělat zle a požádá o svěření do jeho péče. To mu asi neprojde, ale střídavka by mohla :think: A vím, že na to prostě není a dítko by na tom tratilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.20 18:21

@ivašot. Nechce mediátora, poradnu, psychologa cokoliv. Vždy dostanu hned nazpátek jak jsem zlý člověk nikdo mně nemá rád a že jsem psychiatrický pacient. (nejsem)

• Citovat
  • Upravit
6499
1.8.20 18:23

Pokud se manželství nedá zachránit, řešila bych to pronájmem a podáním žádosti o rozvod. Na co vlastně čekáš? A čeho se bojíš? Že se bude chtít podílet na výchově svého dítěte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
1.8.20 18:25
@Karleon píše:
Pokud se manželství nedá zachránit, řešila bych to pronájmem a podáním žádosti o rozvod. Na co vlastně čekáš? A čeho se bojíš? Že se bude chtít podílet na výchově svého dítěte??

Chce urvat co se da a nebude odchazet s prazdnou, zadarmo prece ani kure nehrabe, prece mu venovala par let zivota, tak ma narok aspon na pulku jeho majetku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.20 18:26

@dešťová víla Oblast Praha a bydlení v okolí je dost drahý :( Nechce se mi třeba zbytečně tam platit 3 a více měsíců než dostanu dítě do péče.. A odstěhovat se do té doby nechci, ať to nemám jako minusový bod u úřadů.
Ja bych potřebovala jenom, aby mluvil :,( Ale zřejmě než neodejdu a nebude se řešit péče, tak nebude.
Jsem nějaká prostě zacyklená a neumím to nakopnout.
Před dvěma lety jsem se odstěhovala a vrátila jsem se pouze pod podmínkou, že půjde do poradny se mnou a pořídíme si společnou nemovitost. Hned jak jsem vybalila nazpátek se mi vysmál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.20 18:28

@Karleon Bojím se, že to bude tlačit na společnou péči a nechá se starat chůvy.. Nebo, že se urazí a nebude se starat o dítě už vůbec.

• Citovat
  • Upravit
1.8.20 18:32
@Anonymní píše:
@Karleon Bojím se, že to bude tlačit na společnou péči a nechá se starat chůvy.. Nebo, že se urazí a nebude se starat o dítě už vůbec.

Tak je to otec a je nevhodné jej od dítěte odloučit. Co střídavá péče, o té jsi nepřemýšlela? Jaký je otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
1.8.20 18:38
@Anonymní píše:
@dešťová víla Nevím, jak poznat kdo je dobrý právnik v této oblasti.Nemám reference..a to byl spíš jenom povzdech s právníkem. Spíš mně trápí jak bydlet do rozvodu a vypořádání a to, že vlastně nevím, co manžel chce. Nechci od něj násilně trhat dítě, ale domluvit se nechce :( A bojím se, až se to rozběhne bydlet s ním ve společné domácnosti, aby dítě netrpělo ( a já také..).

Jestli chceš doporučení, napiš mi SZ.

Jinak - máš v tom zmatek, chceš s ním bydlet do rozvodu a vypořádání, což může být v řádu měsíců/ v horším případě let a zároveň píšeš, že se bojíš zůstat ve společné domácnosti, až se to rozběhne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí