Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@akavi píše:
Tady je vidět, ze při rozvodu je nejlepší žádný peníze nemít. Není se o co hádat a můžou od sebe s klidným svědomím jít hned.
A když už ty peníze mají, tak spálit? ![]()
@Kubula.K píše:
A když už ty peníze mají, tak spálit?
Tak on je nespali urcite. Je jasne, ze na prachy byl zameren odjakziva a nejspis byly vzdy jeho prioritou.
@Kubula.K píše:
A když už ty peníze mají, tak spálit?
Spravedlivě rozdělit. Jenže na to se musí myslet již za dobrých časů, protože v těch zlých se stává člověk člověku vlkem.
@akavi píše:
Spravedlivě rozdělit. Jenže na to se musí myslet již za dobrých časů, protože v těch zlých se stává člověk člověku vlkem.
mame zname, co se rozvadeji a deli majetek. To je uplne silene, hadaji se i o kazdou fotku nebo cedecko (maji movity i nemovity majetek-tam se proste nedomluvi). Si kolikrat rikam, ze ta drina okolo deleni majetku a decek drzi nase manzelstvi pohromade. S nadsazkou
@matkabagristy píše:
mame zname, co se rozvadeji a deli majetek. To je uplne silene, hadaji se i o kazdou fotku nebo cedecko (maji movity i nemovity majetek-tam se proste nedomluvi). Si kolikrat rikam, ze ta drina okolo deleni majetku a decek drzi nase manzelstvi pohromade. S nadsazkou
U nás taky. Bez nadsázky ![]()
Taky mi to cele prijde jen o majetku. Hlavne koment, ze nechce stridavku, protoze on by urcite mel chuvu nebo by pomahali rodice, a ona nedostala alimenty.
@Simmcaa píše:
Taky mi to cele prijde jen o majetku. Hlavne koment, ze nechce stridavku, protoze on by urcite mel chuvu nebo by pomahali rodice, a ona nedostala alimenty.
No, když srovnáš čas strávený s matkou, která může a chce pečovat, a čas s chůvou - nepřijde ti, že by ta matka měla dostat přednost?
Tohle je přece o dítěti.
@Kubula.K píše:
No, když srovnáš čas strávený s matkou, která může a chce pečovat, a čas s chůvou - nepřijde ti, že by ta matka měla dostat přednost?Tohle je přece o dítěti.
Ano, kdyby tam nebyl ten povzdech, ze by nedostala u stridavky alimenty. Ja proste v kazdem to prispevku citim vic vycet toho co chce z manzela dostat nez reseni ditete. S prijmem 40 tisic uz muze davno mit podanou zadost o rozvod, bydlet sama, ukazat, ze ma pro dite zazemi a chlap by videl, ze to opravdu mysli vazne.
Já asi dokážu pochopit obavu, jak to zvládnu, když můj milion odpočívá na manželově účtu a on ho přede mnou hlídá, jak někdo psal.
A pokud mu práce znemožňuje se o dítě osobně starat a matka se starat může a chce, ani se nedivím, že by radši výlučnou péči a alimenty.
Ale souhlasím, že nějakou akci už by to chtělo.
@Kubula.K píše:
Já asi dokážu pochopit obavu, jak to zvládnu, když můj milion odpočívá na manželově účtu a on ho přede mnou hlídá, jak někdo psal.A pokud mu práce znemožňuje se o dítě osobně starat a matka se starat může a chce, ani se nedivím, že by radši výlučnou péči a alimenty.Ale souhlasím, že nějakou akci už by to chtělo.
Druha moznost, nejlepsi pro dite, je proste pokracovat v manzelstvi, dite bude mit lepsi peci, nez kdyby se rozvedli.
No, furt nevíme, proč se zakl chce rozvádět. Mně nezní jako někdo, kdo v práci potkal sexy zajocha, ale nevíme, no, tak těžko soudit.
Jestli je manželství špatný, tak to pro dítě jako dobrou možnost nevidím.
@Simmcaa píše:
Druha moznost, nejlepsi pro dite, je proste pokracovat v manzelstvi, dite bude mit lepsi peci, nez kdyby se rozvedli.
Nejlepší pro dítě je zůstávat v tomhle prostředí plném zloby, kde si rodiče jdou div ne po krku?
@šupsem šuptam píše:
Nejlepší pro dítě je zůstávat v tomhle prostředí plném zloby, kde si rodiče jdou div ne po krku?
Pokud o rozvodu ona mluvi 2 roky a neodesla, asi to zase nebude tak zle.
Ja bych prave sla bydlet jinam, dite by bylo pro mne vice nez doresit majetek.
@Simmcaa píše:
Ano, kdyby tam nebyl ten povzdech, ze by nedostala u stridavky alimenty. Ja proste v kazdem to prispevku citim vic vycet toho co chce z manzela dostat nez reseni ditete. S prijmem 40 tisic uz muze davno mit podanou zadost o rozvod, bydlet sama, ukazat, ze ma pro dite zazemi a chlap by videl, ze to opravdu mysli vazne.
Pokud je v platech velký rozdíl, platí se alimenty i u střídavky. To nevíš?