Manžel nechce mluvit o rozvodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5074
13.8.20 16:53
@Uslava píše:
Pokud je v platech velký rozdíl, platí se alimenty i u střídavky. To nevíš?

Vim, plati si alimenty navzajem. Ale on ma 50 a ona 40. Tam rozdil moc nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
13.8.20 18:44
@Simmcaa píše:
Vim, plati si alimenty navzajem. Ale on ma 50 a ona 40. Tam rozdil moc nebude.

Odpovídala jsem na tvrzení, že u střídavky alimenty nejsou.
Proste jsou, záleží na okolnostech.

• Citovat
  • Upravit
1612
13.8.20 21:18
@Liberalissima píše:
Ona nemá žádnou zásluhu? On odvedl 50% péče o vlastní dítě? To je tedy výjimka, obvykle se stará žena i o mužovu půlku, a výměnou za to jí náleží půlka peněz, co on vydělá, protože kdyby se staral o svých 12 hodin denně péče o mimino, tak by je nevydělal.

Ano. Jenže z toho co píše zakladatelka, on ty peníze vesměs nevydělal, ale zdědil. A sice je fakt, že ona může požadovat částku, o kterou se za dobu spolu ten majetek zhodnotil (jen hádám, nevím to jistě), ale to se bude prokazovat velmi těžko a zvlášť v dnešní době a s výhledem na ekonomickou krizi je možné, že třeba dům bude mít v době rozvodu menší nebo stejnou hodnotu, než před pěti lety.

Plat má 50 000 Kč měsíčně, byť si zakladatelka myslí, že by mohl mít snadno dvojnásobek. Při jejím platu 40 000 Kč to je zanedbatelný rozdíl, až na to, že on má svůj dům a majetky.

Podivné mi připadá, že ona si myslí, že on by se měl vystěhovat z vlastního domu od ní a od dítěte, aby to jako bylo pro ni a pro dítě snazší. Jenže pokud bude soud, tak proč by to měl dělat? Vždyť to pak bude komunikováno stylem, že opustil společnou domácnost.

Že se zakladatelce nechce se s dítětem stěhovat chápu, ještě horší je, že možná ani nebude moct. Že podá návrh na něco neznamená, že jí projde. A že bude moct vzít dítě jinam, ze společného bydliště, to není žádné její automatické právo.

I mně připadá, že by se jí líbilo, kdyby on jí odkýval rozvod, dobrovolně se odstěhoval z vlastního a zachoval se tak velkoryse, že by jí ze svého majetku zajistil pro ni a pro dítě pohodlný život, když na to ty peníze má. Jenže to půjde těžko, když on nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
13.8.20 22:28
@Kubula.K píše:
Viď? Jako by mu nestačily jeho vlastní majetky. Musí hrábnout ještě po těch jejich, fuj. :?

Ona, ona… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
13.8.20 22:44
@Kubula.K píše:
Projdi si základy logiky. Není žádnej náznak, že ho do dítěte navezla. Chlap, kterej dítě nechce, dítě nemá. Pokud ho má, neumí se chránit - jeho chyba. Nedělej z chlapů debily, většina tyhle zákonitosti chápe.

Většina chlapů se taky nechá zmanipulovat, protože podpasovky by nečekalo. Časem se z zenusky vyklube nemalá svinuska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
13.8.20 23:04
@Liberalissima píše:
Ona nemá žádnou zásluhu? On odvedl 50% péče o vlastní dítě? To je tedy výjimka, obvykle se stará žena i o mužovu půlku, a výměnou za to jí náleží půlka peněz, co on vydělá, protože kdyby se staral o svých 12 hodin denně péče o mimino, tak by je nevydělal.

Tyhle kecy mám strašně rád. Že za starost o dítě ji náleží půlka majetku. T l. Takhle se vydělává… Co cikáni na dávkách, tady jde o větší a dlouhodobější částky… Zlatý cikanky.

Vzhledem k vysoky rizikovosti rozvodu dělení majetku a alimentu. Je fakt lepší si ty děti nedělat. Prootze zenusce může hezky přeskočit nebo přímo vypočítáve si nechá nabouchat dítě a pak jen chce prachy. Tak není to žádná novinka, dělo se to odveku…

Jasně obchodní model, manžel by měl manželce za staráni o deti platit plat jako když byla zaměstnaná, nebo proste půlku výdělku.

ŽÁDNÁ SVATBA, ŽÁDNÝ DĚTI, ŽÁDNÝ STAROSTI.
z toho plyne že za všechno může žena a její problémy a nápady.

Bez nich je můžuv život zenove klidný, harmonický. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
14.8.20 01:32
@Liberalissima píše:

LOL zajimava teorie, ale ja to chapu presne takhle zeny mysli a vypocitave pocitaj co vsechno delaji a pak chteji vystavit ucet. :mrgreen: Akorat chlapkovi to na zacatku nedochazi, ze s nim neni zadarmo. :mrgreen: A ze by ho vysel bordel/milenka levneji a pohodlneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
14.8.20 04:53
@MelvinOsud píše:
Ona, ona… ;-)

Kdo stopil milion? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
14.8.20 04:56
@MelvinOsud píše:
Většina chlapů se taky nechá zmanipulovat

Takže jsou zase nesvéprávný? Bože. :roll:
Já mám teda o chlapech o dost lepší mineni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
14.8.20 05:00
@MelvinOsud píše:
Bez nich je můžuv život zenove klidný, harmonický. :palec:

Ale vždyť jo! Kdo nechce, ať se nežení a děti si nepořizuje. A kdo si je pořídil, ať si následky prosím přičte sobě. Nikdo mu nedrzel kvér u hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
14.8.20 05:04
@Kubula.K píše:
Ale vždyť jo! Kdo nechce, ať se nežení a děti si nepořizuje. A kdo si je pořídil, ať si následky prosím přičte sobě. Nikdo mu nedrzel kvér u hlavy.
@Kubula.K píše:
Tak leckdo třeba chtěl, ale z ženy se vyklubal magor…
@Kubula.K píše:
Takže jsou zase nesvéprávný? Bože. :roll:
Já mám teda o chlapech o dost lepší mineni.

Rozhodně mají často moralku a charakter. Což ženy leda ve snu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
14.8.20 05:08

Tohle už je argumentace typu Japonci jsou kruta rasa a Židi jsou lichváři. Ztráta času. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
14.8.20 06:16
@Kubula.K píše:
Tohle už je argumentace typu Japonci jsou kruta rasa a Židi jsou lichváři. Ztráta času. :(

Nutit tě to pochopit nemá cenu no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria