Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sandokanec píše:
Zas to nechapes.Ne proste jsem ti to uz vysvetloval, ale mas dlouhe vedeni. je to jakoby se motorkari bavili o motorkach a jeden mel proste jiny nazor na jeden typ motorky a mel k tomu dost padny arguemnty. Ale oba jsou porad motorkari a o motorkach si nemysli nic spatnyho, jen maji jiny nazor na jeden typ motorky. Stejne jako ja mam jiny nazor na manzeltsvi nez ty.
@Sandokanec jenže v tom je ten fór, mluvíš o něčem, s čím nemáš žádnou zkušenost ![]()
@Dája999 píše:
@Sandokanec jenže v tom je ten fór, mluvíš o něčem, s čím nemáš žádnou zkušenost
No ja ti rikam, ze tu zkusenost mam dost velkou, roky zivota s zenskyma, chodil jsem i s takovyma, ktery maji decka, manzelstvi za sebou. Znam to z rodiny a znamych, tvuj primer je proste mimo, ja jsem minimalne na stejne urovni jako ty, spise jeste daleko vyssi ohledne vztahu, proto uz chapu, ze manzelstvi nedava smysl. ![]()
@olino píše:
Výchovu blafen ve slušné a pro muže přínosné ženy…
Minulý týden jsme byli se šéfem na pivu a tak jsem tu popsala jednotlivé chlapy, u tebe šel opravdu do kolen, ale vychovávej dál, budu mít víc absurdit do placu, máme HO a tak je velká absence drbů z kanclu ![]()
@Sandokanec píše:
A zase nechapes, uplne marny diskuze, jakmilůe dojde na tohle tema, tak ikdyby zena mela IQ 200, tak bude psat totalni kraviny,.
Nevim jak ti to mam uz vysvetlit, proste jde o tu casovou posloupnost, jsou chvili manzele, udelaji si decko a hned se resi rozvod a majetky za trapne 3 roky(pozdeji 5 protoze se to protahuje)?Proste chapu, ze ten chlapek se muze citit podvedene.
S manželem jsme se brali po 6 letech a hned ten první rok manželství to vypadalo na rozvod, 3 roky jsou dlouhá doba. I za méně se stanou věci, díky kterým s tím druhým nemůžeš být.
A všimla jsem si, že tady v diskuzi někde píšeš o tom, že ženy tlačí na mimi, aby jim neujel vlak. Zároveň jsi to byl ty, kdo mi v jiné diskuzi psal, že i chlapům ujíždí vlak a mládí
Nepoužívej to tak okatě jakmile se ti to hodí.
Ne každá žena je manipulativní kráva.
@Sandokanec v pohodě, nikdo ti ( svobodnému, bezdětnému) nemůže zakázat šířit na maminkovském fóru „moudra“ o škodlivosti zakládání manželství a rodin.
Já se teda „moudra“ o nesmyslnosti záliby v motorkách na motorkářském serveru psát nechystám. Dokud nebudu mít za sebou pár set km prožitých na dvou kolech ![]()
To už bych věděla o čem mluvím a neriskovala, že budu plácat nesmysly.
@Altavista píše:
S manželem jsme se brali po 6 letech a hned ten první rok manželství to vypadalo na rozvod, 3 roky jsou dlouhá doba. I za méně se stanou věci, díky kterým s tím druhým nemůžeš být.
A všimla jsem si, že tady v diskuzi někde píšeš o tom, že ženy tlačí na mimi, aby jim neujel vlak. Zároveň jsi to byl ty, kdo mi v jiné diskuzi psal, že i chlapům ujíždí vlak a mládíNepoužívej to tak okatě jakmile se ti to hodí.
Co ti na to rict, kdyz nechapes, ze lidi jsou proste hodne rozdilni.
Ano obecne zensky tlaci na decka, to je proste fakt, ale neni vylouceno, ze tim kdo tlaci na dite muze byt i muz, ale deje se tak mene casto. Ja nechapu co je na tom pro tebe matouciho. ![]()
@Dája999 píše:
@Sandokanec v pohodě, nikdo ti ( svobodnému, bezdětnému) nemůže zakázat šířit na maminkovském fóru „moudra“ o škodlivosti zakládání manželství a rodin.Já se teda „moudra“ o nesmyslnosti záliby v motorkách na motorkářském serveru psát nechystám. Dokud nebudu mít za sebou pár set km prožitých na dvou kolech
To už bych věděla o čem mluvím a neriskovala, že budu plácat nesmysly.
No ja toho mam proziteho dost, ver tomu.
Proste uz chapu jak to funguje a o cem to vse je. Je to kombinace prirody a socioekonomickyho chovani, kdy kazdy sleduje sve zajmy a casto na ukor jineho. ![]()
@Sandokanec píše:
Co ti na to rict, kdyz nechapes, ze lidi jsou proste hodne rozdilni.Ano obecne zensky tlaci na decka, to je proste fakt, ale neni vylouceno, ze tim kdo tlaci na dite muze byt i muz, ale deje se tak mene casto. Ja nechapu co je na tom pro tebe matouciho.
Nevkládej mi slova, jen se kloníš v každé diskuzi jen k tomu co se ti hodí. Ano, lidé jsou rozdílní a o to jde. Tady ta baba ale nemusí být taková, za jakou jsi ji označil.
@Altavista píše:
Nevkládej mi slova, jen se kloníš v každé diskuzi jen k tomu co se ti hodí. Ano, lidé jsou rozdílní a o to jde. Tady ta baba ale nemusí být taková, za jakou jsi ji označil.
Reaguji logicky podle pripadu a situace a sveho pocitu. A proste z toho co pise zakladatelka nemam dobry pocit. Je v tom takova vypocitavost od zacatku. Nebo vazne veris, ze to byla laska na prvni pohled jako z romanu? ![]()
Jo jo. Ženska do domu, hůl do ruky… Nebo se problémy začnou jenom valit dovnitř a peníze ven…
@Sandokanec píše:
Reaguji logicky podle pripadu a situace a sveho pocitu. A proste z toho co pise zakladatelka nemam dobry pocit. Je v tom takova vypocitavost od zacatku. Nebo vazne veris, ze to byla laska na prvni pohled jako z romanu?
Láska je droga a jak to chodí s fetakama?
@Altavista píše:
A všimla jsem si, že tady v diskuzi někde píšeš o tom, že ženy tlačí na mimi, aby jim neujel vlak. Zároveň jsi to byl ty, kdo mi v jiné diskuzi psal, že i chlapům ujíždí vlak a mládíNepoužívej to tak okatě jakmile se ti to hodí.
No každá není oboje, ale většina je aspoň jedno z toho…
@Sandokanec staral ty sea někdy v životě kompletně aspoň sám o sebe? Ono mít dítě a povinnost se starat i o něj, nejen materiálně, ale zejména s ohledem na jeho citové potřeby, je úplně mimo rámec tvého chápání. A víš proč? Protože to dítě nemáš. A můžeš si tu hrát na všeználka, co chodil s dětnou ženskou, ale to je asi tak všechno. Když potřebuješ věnovat svůj čas dítěti (protože chceš a uznáš, že to potřebuje), tak si velmi rozmyslíš, jestli se nechat obrat o peníze, na které máš ze zákona anebo morálně nárok, protože víš, že abys to dítě zabezpečil, bude tě to stát mnohem víc sil a času, což jsou právě položky, které chceš věnovat dítěti.
A když píšu o zákonném nebo morálním nároku, což je pochopitelně to jediné, na co asi budeš reagovat, tak já do manželství přinesla víc, než milion, zatímco můj manžel ani ne sto tisíc. Na mateřské sice platí hypotéku a nájem, ale nedává mi ani korunu a zatímco jemu pro osobní potřebu zbývá víc, než deset tisíc, tak mně nezbývá nic. Protože já musím kupovat jídlo, drogerii, oblečení a kompletně vše, co se týče dítěte. A dle jeho názoru si máme u rozvodu po 2 letech manželství dělit majetek napůl. Prý si aspoň něco na tom manželství vydělá. Takže toto je ten morální aspekt. A ne, fakt se s tím nehodlám smířit a klanět se k zemi, že já si válím šunky doma a on CHODÍ DO PRÁCE. A jestli je situace zakladatelky podobná té mojí, kdy jde o psychické týrání, tak opravdu není možné sklopit hlavu a odtáhnout pryč, protože on sice někdo vydělává, ale někdo se taky stará o dítě a domácnost. Někdo s tím dítětem třeba ani celé noci nespí, když je nemocné, víš? A odtud se bere ta touha (když už nedopadne funkční rodina) mu zajistit co nejlepší podmínky.
@Lissima píše:
@Sandokanec staral ty sea někdy v životě kompletně aspoň sám o sebe? Ono mít dítě a povinnost se starat i o něj, nejen materiálně, ale zejména s ohledem na jeho citové potřeby, je úplně mimo rámec tvého chápání. A víš proč? Protože to dítě nemáš. A můžeš si tu hrát na všeználka, co chodil s dětnou ženskou, ale to je asi tak všechno. Když potřebuješ věnovat svůj čas dítěti (protože chceš a uznáš, že to potřebuje), tak si velmi rozmyslíš, jestli se nechat obrat o peníze, na které máš ze zákona anebo morálně nárok, protože víš, že abys to dítě zabezpečil, bude tě to stát mnohem víc sil a času, což jsou právě položky, které chceš věnovat dítěti.A když píšu o zákonném nebo morálním nároku, což je pochopitelně to jediné, na co asi budeš reagovat, tak já do manželství přinesla víc, než milion, zatímco můj manžel ani ne sto tisíc. Na mateřské sice platí hypotéku a nájem, ale nedává mi ani korunu a zatímco jemu pro osobní potřebu zbývá víc, než deset tisíc, tak mně nezbývá nic. Protože já musím kupovat jídlo, drogerii, oblečení a kompletně vše, co se týče dítěte. A dle jeho názoru si máme u rozvodu po 2 letech manželství dělit majetek napůl. Prý si aspoň něco na tom manželství vydělá. Takže toto je ten morální aspekt. A ne, fakt se s tím nehodlám smířit a klanět se k zemi, že já si válím šunky doma a on CHODÍ DO PRÁCE. A jestli je situace zakladatelky podobná té mojí, kdy jde o psychické týrání, tak opravdu není možné sklopit hlavu a odtáhnout pryč, protože on sice někdo vydělává, ale někdo se taky stará o dítě a domácnost. Někdo s tím dítětem třeba ani celé noci nespí, když je nemocné, víš? A odtud se bere ta touha (když už nedopadne funkční rodina) mu zajistit co nejlepší podmínky.
No jo plno reci, ale uprimne byl to manzel kdo tlacil na dite, mluvil o nem, narazel, ze je cas posunout vztah a poridit potomky?
No jako minimalne v 80% je to zena kdo tlaci na decka a rodinny zivot. A proste nekolikrat jsem tu vysvetloval co mi vadi. Typicky pribeh- zenska natlaci chlapka do rodiny(casto se nestiti ani vylozene podrazu) a pak chlapek ma tohle odmakat a najednou je to spolecny zajem. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Je to dlouhé, pokud dočtete a poradíte budu rada..
chtěla bych se poradit jak postupovat v případě, že manžel odmítá konstruktivně mluvit o podmínkách rozvodu již 2 roky. Jsme manželé 5 let a máme školkové dítko. Situace doma je neúnosná a cítím, že dítě na tom spíš tratí, než získává.
Žijeme v nemovitosti manžela, který je hodně movitý (nemám nárok na nic, je to dědictví). Jeho příjmy dost klesli, ale pořád se jedná o minimálně 50tis a více s prognózou dvojnásobku. Můj příjem něco přes 40tis.
Manžel při pokusu se domluvit, mně posílá kam chci samotnou a někdy i s dítětem. Moje představa by byla, že do rozdělení majetku by nás tady nechal (opravdu má možnosti kam jít) a po té bych požádala o hypotéku. Částku za alimenty ani nenabídne, nebo řekne, že si veme dítě do péče. Z povahy jeho povolání a osobnosti (nerad se stará) je to nesmysl. Raději by měl chůvu, než aby platil normální výživné. Jednou vzpomněl i péči „dohodou??“- nechci, nakolik se s ním neumím domluvit ani na po-obědě a nemám šanci si sama něco naplánovat. Samozřejmě kdybych měla dítě v péči, umožním mu setkání se mimo rámec, nakolik nebude z pracovních důvodu(nepravidelná doba a dlouhé zahraniční cesty) mít možnost třeba v určený den..
Ale trápí mně, že nejsme schopni se domluvit na financích ani péči. Když podám návrh u OSPODu, tak se asi k tomu bude muset nějak vyjádřit ne?
A bydlení mně trápí asi nejvíce. Bohužel nemám přehled o našem majetku. I přes veškerou snahu mi mlží všechny příjmy a úspory. (Příjmy z podnikání reinvestuje a ušetřené peníze má na investičním fondu mimo ČR,).
Donutí ho nějaká instituce mi říct svůj příjem a úspory mimo ČR?Trápím se a nevím, kde a jak začít. Právníky bude mít zase lepší já
DěkujiChci z posledních sil zabojovat o dobré podmínky pro sebe a dítko.
Jsi si jistá, že se rozvádět chceš a není snaha s ním o tom stále mluvit spíš snaha ho ještě nějak probrat? Pokud ano a je chytrý a necitlivý, větší šanci máš, když to uvidí černé na bílém.
Sepiš návrh na svěření dítěte do péče a určení výživného, případně další dokumenty k tomu, ty mu ze slušnosti můžeš dát přečíst a nechat mu tři dny, aby se ti k tomu vyjádřil s tím, že když nevyjádří, tak je rovnou podáš bez diskuze s ním. A uvidíš.
Že dělá mrtvého brouka neznamená, že jednat nezačne nebo je mu to fuk. Možná se jen rozvádět nechce, měnit nic ale také ne a tak doufá, že ty se sama nerozhoupeš.