Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojky, můj muž vůbec nechce sex v těhotenství. Kolikrát jsem to na něj zkoušela, ale prostě nic. Začínám být zoufalá, už je to dlouhé a ta představa, že bych měla vydržet ještě 4 měsíce bez sexu je hrozná. Je nějaký způsob jak mu vysvětlit, že se nemůže nic stát? Omlouvám se za anonym, ale pro mě je to dost osobní věc.
No co jsem slyšela tak pro chlapa tehule proste není přitažlivá
bohužel. Nebudes prvni ani posledni…
Příspěvek upraven 30.01.20 v 15:07
Vysvetlil manžel důvod? Bojí se o dítě, nebo ho s břichem nepritahujes?
@Annabela11 minulé těhotenství semnou spal úplně normálně až do konce, proto je mi divné, že teď prostě nechce.
@Alušáček neřekl jakoby nic
on je takové trdlo stydlivé a o tomto mluvit nechce ![]()
Vydrz no…já taky v předchozích těhotenství neměla problém, byla jsem při chuti.A.ted v tomto by se to dalo spočítat na prstech jedné ruky. Vubec nemám chuť, navíc si tentokrát přijdu jak vzducholoď no.Manzel.ma naštěstí pochopení. Jeste pár týdnů a pak si to doufám vynahradíme.
Asi jak ženský, tak chlapi to mají s každým těhotenstvím jinak, no. Já v prvním nemohla, absolutně bez nálady a bez chuti, a při druhém bych mohla furt
Muj partner se taky boji, nekolikrat jsem potratila a zafixoval si, ze to bylo po sexu a ze tim jsme o mimco prisli. Doktorka mu to rikala taky, ze se nemuze nic stat, ale chapu ho. Radsi me podrbka nez aby se me vic dotknul.
My spolu taky nespíme, už od druhého trimestru, ještě to na mě ani nebylo vidět. Nemyslím si, že bych se mu nějak hnusila, ale on to těhotenství hrozně prožívá a při představě, že to „dělá před dítětem“, prostě nemůže ![]()
Můj se mnou taky nechtěl spát, bylo to docela narocny pro mě psychicky, že mě odmita a ještě ty hormony do toho
tak jsem se jednou rozbulela, že už mě nechce, ze už se mu nelíbím a kdoví co ještě
![]()
Tak jsme si o tom v klidu promluvili, říkal mi, že se o tom bavil i s kamosema, co deti už mají, jestli je to normální… a ze prý většina mu to potvrdila, že je to proste nebere, no
a chlap můj je na tohle zrovna dost citlivej a proste mu ta představa toho dítěte tam vadila… co s tím nadelas. Nutit ho nebudeš
však můžete zkoušet i jiné praktiky, mazlit se atd.
Se mnou pritel spal, sice ne tak casto a spis jsem si to musela vynutit, ale jak mi vic povyrostlo bricho, tak mi rekl, ze proste ma blbej pocit, ze mu tam nekde „placa“ u hlavicky
kdyz jsem vysvetlila, ze umisteni toho a toho je nekde jinde, tak stejne. Ale pak se i bal. Taky jsem mela pocit, ze se mu hnusim, nicmene zo tak nebylo. Ted jsem v 8 mesici a bricho mi povyrostlo ale bohuzel ted mam zdravotní problémy, takze nemuzem vubec. Ani sama se sebou. A docela tim trpim, kdyz si predstavim jeste 6ti nedeli ![]()
U prvního to ještě šlo, pak jsem měla nařízený klid na lůžku a žádný sex (kolem 5. měsíce). Když mi to MUDr. znovu povolila, tak už měl manžel docela strach a nic moc nebylo… U druhého to bylo ještě horší, nespali jsme spolu někdy od 4. měsíce (mě bylo furt strašně špatně nejdřív a jak mi začalo lézt břicho, tak už nechtěl). Na rovinu jsme to spolu probrali, nešlo ani ta o to, že bych se mu nelíbila s břichem, ale přišlo mu to „úchylný“. Racionálně věděl, že miminku nic neudělá, ale prostě se mu to příčilo. No tak jsem to holt kousla a hned po šestinedělí jsme se k sexu normálně vrátili.
Určitě bych ho nenutila, nebo se s ním nějak nehádala. Prostě to tak má nastavneý. Na druhou stranu jsem očekávala, že kdybych zase já měla po porodu nějaký problém s chutí na sex, tak by na mě také netlačil a nechal by mi čas, Tato teorie ovšem nemohla být ověřena ![]()
Partner začal mít “nechuť” na sex od prvních prckových pohybů, které přes břicho cítil… říkal, že je to prostě divný, že mu nevadí břicho jako takové, to že je mu jedno, ale že když si představí, že je tam dítě, co se už hýbe, tak prostě nemůže… ![]()
Tak se v poslední době spíš tak tulíme, hodně mi laská a hladí bříško, ale sex ani ostatní praktiky nic… beru to, já přeci taky před těhotenstvím né vždy chtěla… ![]()
Uvidíme po porodu, to se doufám vrátíme do předchozího modelu. ![]()
Nemyslím si že by chlapi nechtěli kvůli tomu že se jim žena s břichem nelíbí. Manžel měl taky jak začal cítit pohyby nějaký psychický blok. A po porodu si to vynahrazujeme dostatečně ![]()
Ahojky, můj muž vůbec nechce sex v těhotenství. Kolikrát jsem to na něj zkoušela, ale prostě nic. Začínám být zoufalá, už je to dlouhé a ta představa, že bych měla vydržet ještě 4 měsíce bez sexu je hrozná. Je nějaký způsob jak mu vysvětlit, že se nemůže nic stát? Omlouvám se za anonym, ale pro mě je to dost osobní věc.