Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hulala píše:
@Venetia je plánovaná a bude časem snad i třetí
neblázni. Scéna jak prase kvůli tříhodinovému hlídání mimina a ty si s ním chceš dobrovolně pořídit třetí?
Nu, kdo chce kam, pomozme mu tam, ale pak si nestěžuj ![]()
Některým ženám evidentně stačí, že je pán ochoten se množit a platí. To se pak není čemu divit, že některé vztahy vypadají tak, jak vypadají. ![]()
No tak hlavně je otec, tak jakýpak furt „hlídání“ ![]()
Mně taky holka řvala, já nevěděla proč, nosila jsem a nikdo se mě jako na nic neptal. Jak tu někdo psal, že chlapi nejsou odvařený z mimin a neví, co s nima.
No a rozhodně bych si pořídila ještě třetí, to teda jo.
@hulala píše:
Manžel mi dnes oznámil at si zruším plánovanou akci že odmítá hlídat naši pětiměsíční dceru. Ráno trochu pobrekávala. Faktem je, že mu řve. Hlídal ji dvakrát cca 3 hodiny. On ji ale nevezme z kočáru, neponese v nosítku, protože je těžká…a pak na mě řve, jak je hrozná… já chápu, že je ve stresu a nervozní, ale…chtěla bych se mu nějak pomstít…poslední dobou je to furt něco. na syna řvu, blbě uklízím, jsem líná, utrácím…
Tohle by muj muz nikdy neudelal. Klidne muzu na dovolenou sama a nechat mu doma vsechny tri decka od mimin.
Mate problem ve vztahu, ktery si vyreste, jinak se bude stupnovat.
@Calathea Hm. Většina žen taky není nadšená z brečících mimin. A co jako?
@hulala mstít by bylo asi to nejhorší, spíš bych se snažila najít proč to tak u vás je , a s malou jej učit vycházet,nechat na pár min pak trochu dýl a postupně protahovat aby si na sebe zvykli a našli k sobě cestu
@hulala píše:
@Sailah nedělá ji nic, zrůda ani úchylky neni
Tak proc si stezujes? Kdyz ti vse vyhovuje, kdyby nevyhovovalo, tak se s timhle nebudes mnozit dal. Nechapu.
Když chlap vidí náhle moc negativ, tak má v hlavě jinou ženskou. Minimálně se nějaké obdivuje a zdá se mu úžasná.
To dítě mu dej a zmiz, kam bylo naplánováno. Neměl Ti takové uřvané dítě dělat. ![]()
Musí si projít otcovstvím, ne jen tím pozlátkem.
A domů se vrať ještě později (pokud se opožďuje i on ze svých akcí).
@Calathea píše:
Já půjdu trochu proti proudu, ale dle mé zkušenosti ne všichni chlapi jsou z mimin odvázaní a ochotní hlídat, mají obavu jak to křehoučké stvoření vzít, aby mu neublížili, nerozumí jeho pláči apod. Když děti povyrostou a už se snadněji domluví vyklubou se z nich super tátové. A to, že neňuňají mimina ještě neznamená, že to naruší trvale vzájemný vztah. Je to o komunikaci, pokud ho malé miminko stresuje z výše uvedených důvodů, tak bych hlídání omezila na dobu nezbytně nutnou a ještě bych se snažila nastavit co nejlepší podmínky pro oba, aby to proběhlo v klidu. Píšeš, že o staršího se stará v pohodě, tak bych to tak černě neviděla. Horší je, že si na tobě vybíjí špatnou náladu jak píšeš, že děláš všechno špatně. Co si v klidu a upřímně promluvit, šlo by to, nejste oba přetažení? Jinak přes moc bych mu doma dítě nenechala, to by bylo trápení pro oba a ty by sis to asi neužila, stejně by jsi pořád přemýšlela, co se doma děje, ne?
Chlap z mimina nemusí být odvázaný a ňuňat ho, ale je to JEHO DÍTĚ, tudíž JEHO POVINNOST ne ho hlídat, ale POSTARAT SE o něj. Člověk (normální žena, normální muž) dělá denně více věcí, ze kterých není odvázaný, nemá je rád, nebaví ho, ale udělá je, protože je ZODPOVĚDNÝ. Já taky nejsem dvakrát odvázaná z utírání zadků a čištění záchoda několikrát týdně, protože se dítě zamyslelo a při čurání nepřesně mířilo. Ale udělám to, protože to jsou moje děti, moje zodpovědnost a taky nejsem prase. Nebo jsem dneska v noci prochodila hodinu po bytě s novorozenětem, kterého trápily prdy a nemohlo zabrat. Těžce jsem si to užívala, byla jsem z toho úplně odvázaná
. Že si chlap zakladatelky nebude času s miminkem užívat, je možné (ale může si za to částečně sám, kdyby se staral od začátku, dítě by mu nejspíš neřvalo), ale copak má chlap nějaké privilegium dělat jen to, z čeho je odvázaný? To ostatní udělá kdo? Kouzelní skřítkové?
@hulala píše:
@Venetia je plánovaná a bude časem snad i třetí
to jako vážně?
pak si ale nestěžuj, stejně ti není rady ![]()
Tak nakonec nejdu nikam. Manžel je straaaasne unavený. Třetí dítě chci pro sebe, zabezpečí nás a starší pohlída.se zbytkem mě ser*
@hulala píše:
Tak nakonec nejdu nikam. Manžel je straaaasne unavený. Třetí dítě chci pro sebe, zabezpečí nás a starší pohlída.se zbytkem mě ser*
Třetí dítě chceš pro sebe? A ty dvě přetím byly pro sousedku nebo co? ![]()
No tak hlavně že to máš vymyšlený. Jen by mě zajímalo, co bys dělala, kdyby se ti na to „zabezpečí nás“ jednoho dne vykašlal.
@hulala píše:
Tak co si stěžuješ? Pokud s ním chceš třetí, tak ti to asi vyhovuje. Jinak by snad normální ženská s chlapem, který ji tak moc ser* další děti neplodila ![]()
@hulala píše: .....ale…chtěla bych se mu nějak pomstít…poslední dobou je to furt něco. na syna řvu, blbě uklízím, jsem líná, utrácím…
Tak v tom případě to dítě vzít, donést do babyboxu a až se vrátíš řvát na něj taky, že si to neuřvaný dítě uděláš se sousedem.
@hulala píše:
Pro sebe?
Dítě není kotě! Vyrůstat v nefunkčním vztahu, s otcem s funkcí peněženky, ale nefungujícího jako otec … no, značka ideál
Tobě to vlastně vyhovuje, tak nechápu, na co si stěžuješ ![]()