Kombinace OSVČ a HPP = Mateřská?

Anonymní
19.6.18 20:37

Kombinace OSVČ a HPP = Mateřská?

Zdravím dámy,

chtěla bych se zeptat. Opravdu nikde jsem tuto informaci nenašla. Když jsem zaměstnancem Na HPP, tam abych měla nárok na PPM musim mít dopracováno 270 dni za poslední 2 roky. Když jsem OSVČ, musím platit nemocenské pojištění 180dní. Ale co když jsem 3 měsíce byla OSVČ a platila si dobrovolné nemocenské a pak jsem přešla na HPP. Sčítání se mi doba pojištění? Tj počítá se mi do 270 dnů i 90 dnů za pojištění Při zivnosti? Kolik teda musim odpracovat minimalne na HPP, abych měla nárok na materskou, když mám 3 měsíce účast na nemocenském pojištění jako osvc? Sčítání se toto a jak? Moc dekuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
19.6.18 20:40

Já myslím, že zaplacený den je jako zaplacený den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
19.6.18 20:54

Do těch potřebných 270 dnů nemocenského pojištění se sčítají všechny doby pojištění za ty 2 roky, to co se překrývá se počítá jen jednou. A pro doplnění: pro OSVČ platí těch 270 dnů za poslední 2 roky taky (těch 180 dnů je jen další podmínka u OSVČ vztažená na poslední rok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
19.6.18 21:12
@Anonymní píše:
Zdravím dámy,chtěla bych se zeptat. Opravdu nikde jsem tuto informaci nenašla. Když jsem zaměstnancem Na HPP, tam abych měla nárok na PPM musim mít dopracováno 270 dni za poslední 2 roky. Když jsem OSVČ, musím platit nemocenské pojištění 180dní. Ale co když jsem 3 měsíce byla OSVČ a platila si dobrovolné nemocenské a pak jsem přešla na HPP. Sčítání se mi doba pojištění? Tj počítá se mi do 270 dnů i 90 dnů za pojištění Při zivnosti? Kolik teda musim odpracovat minimalne na HPP, abych měla nárok na materskou, když mám 3 měsíce účast na nemocenském pojištění jako osvc? Sčítání se toto a jak? Moc dekuji :srdce:

Den účasti na nemocenském pojištění jako den účasti na nemocenském pojištění. Je jedno, jestli je to den zaměstnání, nebo den dobrovolné účasti OSVČ na nemocenském pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí