Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Do těch potřebných 270 dnů nemocenského pojištění se sčítají všechny doby pojištění za ty 2 roky, to co se překrývá se počítá jen jednou. A pro doplnění: pro OSVČ platí těch 270 dnů za poslední 2 roky taky (těch 180 dnů je jen další podmínka u OSVČ vztažená na poslední rok).
@Anonymní píše:
Zdravím dámy,chtěla bych se zeptat. Opravdu nikde jsem tuto informaci nenašla. Když jsem zaměstnancem Na HPP, tam abych měla nárok na PPM musim mít dopracováno 270 dni za poslední 2 roky. Když jsem OSVČ, musím platit nemocenské pojištění 180dní. Ale co když jsem 3 měsíce byla OSVČ a platila si dobrovolné nemocenské a pak jsem přešla na HPP. Sčítání se mi doba pojištění? Tj počítá se mi do 270 dnů i 90 dnů za pojištění Při zivnosti? Kolik teda musim odpracovat minimalne na HPP, abych měla nárok na materskou, když mám 3 měsíce účast na nemocenském pojištění jako osvc? Sčítání se toto a jak? Moc dekuji
Den účasti na nemocenském pojištění jako den účasti na nemocenském pojištění. Je jedno, jestli je to den zaměstnání, nebo den dobrovolné účasti OSVČ na nemocenském pojištění.
Zdravím dámy,
chtěla bych se zeptat. Opravdu nikde jsem tuto informaci nenašla. Když jsem zaměstnancem Na HPP, tam abych měla nárok na PPM musim mít dopracováno 270 dni za poslední 2 roky. Když jsem OSVČ, musím platit nemocenské pojištění 180dní. Ale co když jsem 3 měsíce byla OSVČ a platila si dobrovolné nemocenské a pak jsem přešla na HPP. Sčítání se mi doba pojištění? Tj počítá se mi do 270 dnů i 90 dnů za pojištění Při zivnosti? Kolik teda musim odpracovat minimalne na HPP, abych měla nárok na materskou, když mám 3 měsíce účast na nemocenském pojištění jako osvc? Sčítání se toto a jak? Moc dekuji