Manžel odmítá zavést dudlík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
753
31.1.16 11:01

Vůbec bych neřešila co chce manžel, ale řešila bych co chce dítě. tečka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
31.1.16 11:01

Ahoj, taky jsem byla proti dudlíku, ani jsem ho neměla koupený, ale v porodnici mu ho dali a takjsem muho nebrala, on ho nechtěl pořád, ale časem (2-3 mesíce) ho chtěl víc a víc. ted, když má první zuby prořezané, už ho moc nechtěl, tak jsem ho zaarchivovala a jsme již měsíc bez dudlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
31.1.16 11:04

@Hermio : tak tobud ráda ale u nas se to taky změnilo až kolem 1,5 měsíce, kdy dcera byla prisata na prsu celou noc :zed:, nechtěla se v no i pustit prsa do 5 měsíců :pocitac:. Ale zase to bylo pohodlnější, vystrcila jsem pro a spaly jsme obě dal. To syn zase blinkal, takže bez krknuti to neslo snad do půl roku a kojení v léze taky až po tom půl roce. No každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3511
31.1.16 11:05

@Hermio až příjde na to, že má palec co si může strčit do pusinky, tak to bude horší. Dudlík se dá odnaučit, ale palce jí pak nevemeš. Navíc ničí zuby daleko více. Dudlíky už se dělají ortodontické, tak zoubky zas tak moc neponičí.
Mám tedy doporučovala dudlík pro hodně savé dítě i laktační poradkyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7417
31.1.16 11:13

Myslím, že to zbytečně moc hrotíte. Přes noc chudinka může (aby se manžel vyspal??) a přes den ji nechat bez dudlíka? Taky jsme nechtěli dávat, nakonec jsme dali a žádné problémy z toho nevznikly. Zuby syn křivé nemá, postupně si sám pak ubíral, měl ho jen na spaní, chvílema si vzpomněl, když se necítil dobře. Někdy po druhém roce jsme dudlík „darovali“ kamarádky miminku.. Pak sice doma jeden zapomenutý dudlík asi za měsíc našel a znova si vzpomněl, ale už to bylo v pohodě a nechal si to vysvětlit, že je velký kluk. Odnaučit na palec je podstatně horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
31.1.16 11:21
@Hermio píše:
Ahoj, poraďte. Máme manželskou krizi „dudlík“. Naše mimi 1 měsíc má potřebu sání - přišla jsem na to s laktační poradkyní poté, co jsme bojovali s kojením. Bylo mi doporučeno, aby sála z prázdného prsu anebo aby jsme jí dali malíček, ale dudlík prý ne. My jsme s manželem byli vždy proti dudlíku, jenže já mám příliš mlíka a tím se malá dusí, nemůže mi sát bradavku, pláče u toho. Po malíčku se vrhla tak, že nám za chvíli slezou nehty. Je evidentní, že jí to sání dělá dobře. Okamžitě přestane plakat, když nemá co dudlat, hledá na rameni, hrudníku, ruce, chytá i tričko do pusy, prostě cokoliv, a pláče, že nemá co dudat. Zkusili jsme dudlík a okamžitě ho přijala, přestane plakat a je to spokojené miminko. Jenže manžel tvrdí, že jako větší mínus, než to, že teď pláče bez možnosti dudat, je odnaučování dudlíku. Že prý to bude pro dítě větší stres než teď. Prý se to jmenuje šidítko a tím pádem to dítě ošizujeme. A prý si zničí zuby, že to je to nejhorší. Prý jí mám zavinovat, chovat, zpívat ale nemá mít nic v puse. Svolil to pouze na noc, ale ona spí i přes den a vyžaduje dudání i přes den. Nechce být v kočárku a pláče bez dudu, ale manžel tvrdí, že jí udyndá kočárek. Jenže ona se v něm po chvílích budí a řve jak tur. Když dostane malíček, okamžité zklidnění.Chápu, že to není dobré na zuby, ale v tuhle chvíli mám pocit, že to miminko má vrozenou potřebu sání a když mu to budu odpírat, bude deprivované. Je to tak nebo je to jen období, které za týden přejde? Dá se toho dudlíku zbavit třeba na konci 3. měsíce a nahradit nějakou měkkou hračkou? Chci to nejlepší pro dítě samozřejmě. :nevim: :think:

ahoj,

u nás je to to samé s tím sáním, dělá přesně co píše zakladatelka, občas při kojení saje chvíli a pak jen dudá, ale když ji dám dudlík, vyplivává ho, ale u prsa mimčo mít stále nemohu, nevím co s tím, předtím jsme ji přikládala pokaždé, když to dělala, většinou hned jak se probudí (radila laktační, že dle potřeb dítěte a je normální mít mimčo u prsa neustále), ok..aby nehladověla..jenže opravdu si všímám, že ted spíš jen dudá, saje prvních pár minut (občas ji mám přiloženou i po hodce..), přijde mi, že to pomáhá i na prdíky..nevím, co byste dělaly, měly mimčo neustále na prsu či se snažili naučiot na dudlík, zas se bojím, aby si z prs neudělala dudlík..či toto období přejde (5. týden)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
31.1.16 11:35

@ahhotep Zkoušela si víc typů dudlíků? Třeba přijme jiný tvar. Když mimčo necháš dudat prso, bude chtít dudat prso i nadále. Některý to řeší tak, že si dají dítě do šátku a tam si dítě dudá prso, v noci s dítětem spí a dítě si dudá prso…Zkoušela si mu dát do pusy malíček? Přijal ho nebo taky ne? Naše ho přijala úplně vděčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
31.1.16 11:35
@Hermio píše:Jenže manžel tvrdí, že jako větší mínus, než to, že teď pláče bez možnosti dudat, je odnaučování dudlíku

jaký odnaučování? jak říkal klasik, nejpozději v 18 ten dudlík vymění za cigaretu :P na jednu stranu je hezký, že se stará, ale tihle až moc uvědomnělý tatínci jsou taky neštěstí… ale ty seš matka, jsi s tím dítětem většinu času a máš snad nějákej ten mateřskej instinkt, takže jako jo, poradit se můžete, ale hlavní slovo máš ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
31.1.16 11:42

Planovat veci ohledne mimina v tehotenstvi je opravdu hloupost. Kazde dite je jine a maji se respektovat jejich potreby! Kdyby odmitalo i pres vsechnu snahu tvoje prsa, tak ho taky nenechas ohladu, ze jo, a das mu umely. Tak proc ignorovat tuhle potrebu zvysenyho sani a dat dudlik. Je to jen dudlik. Az prijde cas, tak se vezme. Opravdu lepsi nez palec a zacina se dostavat do veku, kdy ho brzo objevi a to teprve bude odnaucovani, a verim, ze ho bude milovat. Az bude mit svrastelej placatej palec, dudat i na verejnosti ve 3 letech, tak bude manzel cucet a tezko palec urizne. A ze vim o cem mluvim.

• Citovat
  • Upravit
654
31.1.16 11:54

Nečetla jsem celé, ale mám dvě kamarádky, jejichž děti dudlík nemají, resp. nechtěly a místo něj mají prst. Obě by za dudlík vraždily, protože odnaučit z prstu je mnohem těžší. A to mimi ten prstík nakonec objeví, když nic jiného nebude. Dala bych ho. Moje starší byla závislák, ale nakonec to odejmutí proběhlo celkem v klidu, na její vlastni žádost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
31.1.16 11:58

@Hermio A ví manžel, že dudlík je jedna z prevencí proti sids? Není to jen špatná věc..Nehrotila bych to tolik. Já mám dvojčata, jedno dudlík potřebovalo, druhé vůbec..Nechte to na dítěti, vaše ho zřejmě potřebuje, tak mu ho poskytněte, zas takový velehřích to fakt není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
31.1.16 12:03

@ilonka12 Nevíme. Díky, řeknu. :hug: Našel si nějaký článek, kde ho akorát nazvali šidítkem a že se k němu má sahat jen v nejvyšší nouzi.
No podle mě ta nouze nastala. Vim proč to tak hrotí, jeho máti vypráví ráda hrůzostrašnou story o tom, jak se ho snažila odnaučit v dětství od dudlíku a nevydržela jeho hysteráky a musela ho jít vytáhnout z popelnice… 8o Bojí se, že malá nebude chtít dudlík dát a že bude vystresovaná jako tehdy on. Jenže on si na to vůbec nepamatuje. Takže taky dobrý… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
31.1.16 12:49

@Hermio Dala bych muži dítě na týden, at kolem něj kmita bez dudlika, a beda jak mu ditko chvilku poplace.
Chlap je cvok. Ridte se intuici.
Ted nedas dudlik, měsíc dva bude rvat, blbe spat a pak dřív nebo pozdejs objeví, ze ma palec. Ten se vam pak bude odnaucovat skvele. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.16 12:57

Nech mimču dudlík, je to lepší než cucat prst. Moje dítě dudlík nechtělo, začalo cucat palec a vydrželo mu to do 6 let. Palec placatý, zuby křivé. Nepomohlo namáčení palce do pepře ani hořký lak na nehty. Zuby se srovnaly až ve fixních rovnátkách, která jsou poměrně nákladná. Takže za mě dudlík ano a dej diskusi přečíst manželovi, třeba se mu rozsvítí.

• Citovat
  • Upravit
2621
31.1.16 13:38
@Hermio píše:
@j.a.n.i1 Jsem s ní doma já. To už jsem mu také řekla, a on mi řekl, že chápe, že tu jsem s ní celý den, ale…Takže v podstatě si furt vede svou a je na mě naštvaný, že nedokážu dodržet slovo - že jsme se dohodli, že dudlík nikdy. Jenže kdo měl tušit v těhotenství, že dítě ho bude vyžadovat? Jsou děti, které ho plivou a děti, které ho nepotřebujou. Ale naše ho evidentně potřebuje.@Cuddy @j.a.n.i1 Její sestřenice taky neměla dudlík, cucala si prst a samo jí to přešlo kolem roka…Chtěli jsme to také tak, jenže každé dítě je jiné přeci.

Ja si cucala palec do 6 let… zeptej se manzela, jestli je to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí