Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ludek59 píše:
Tak je mi 52. Jinak já to neřeším chlastem, ale sportem 3× týdně posilovna a 1× nohejbal či něco jiného s kamarády.
Takže si v přechodu taky začal blbnout? ![]()
@Ludek59 píše:
Jasně to máš pravdu. Takže začala se scházet po tajnu se spolužákem, na to jsem přišel, teď si jen dopisují, když jsme na nějaké akci tak malinko přebere a chová se koketně, že si toho všimnou manželky dotyčných. Lépe to popsat neumím.
a to se stává jak často? ![]()
Jinak k té poznámce o přechod- partnerská krize. Nazval jsem to proto, že to začalo nástupem menopauzy. Ženy to asi v tomto období nemají snadné, chlap to úplně nepochopí. U clapů druhá míza. Na manželce je vidět, že ji tyhle pochody dost zasáhly, nechtěla ani slavit 50narozeniny, začala se oblékat více,, mlaději". Začala se více snažit o snížení narůstají í váhy. Bohužel neúspěšně. A tak bych mohl pokračovat.
Jestli jsem taky začal blbnout. Jestli větší zájem o sport myslíš jako blbnutí, tak já spíše možnost jak si tu situaci alespoň trochu vyhnat z hlavy.
Hůř přechod prožívají ženy, které mají pocit nenaplnenosti. Měly málo partnerů, málo dětí, málo si uzily… Ty, co mají a mely všeho nad hlavu, ho vítají. ![]()
Doudám, a málo práce. Osamělá ženská s početnou rodinou na krku pomalu ani nemá čas si všimnout.
Problémy bývají spíš zdravotní a přibývající váha. Žena se musí naučit víc se šetřit, začít se hýčkat. A to prave treba Tvoje žena podvědomě dělá. Bylo by fajn, kdyby začala tohle období vnímat pozitivně.
Jen jsem si vzpoměl co řekla psycoložka páru, který znám. Pálí ji dobré bidlo.
@Ludek59 píše:
Dobré bidlo asi ne, spíš bydlo
Ale možná ho vidíš jako dobré spíše Ty. Muži mají údajně zase andropauzu.
@Ludek59 píše:
Tak záleží, jestli ji pálí bidlo anebo bydlo a jestli je vůbec dobré ![]()
No, shrňme si to. Zakladatel by byl evidentně rád, kdyby měl doma klimakterickou protivnou Gertrudu, co chodí v zástěře a zajímá se jen o jeho bidlo. A je ve smyku z toho, že jeho ženu opustila klimakterická tenze, má radost ze života, hezky se obléká a asi po delší době začíná žít podle svýho. Ale to se přece pro padesátiletou ženskou nehodí!
![]()
Já té babě fandím.
Tak dékuji za opravu mé gramatické chyby. A také poučení, že druhá míza u mužů je andropauza. S manželkou jsem se snažil promluvit, problém nevidí. Samozřejmě to je úhel pohledu. Jinak jsem se chtěl spíše dozvědět jak na toto období reagují ostatní muži a co by nejvíce pomohlo ženám ulehčit tohle období.
@Ludek59 píše:
Tak dékuji za opravu mé gramatické chyby. A také poučení, že druhá míza u mužů je andropauza. S manželkou jsem se snažil promluvit, problém nevidí. Samozřejmě to je úhel pohledu. Jinak jsem se chtěl spíše dozvědět jak na toto období reagují ostatní muži a co by nejvíce pomohlo ženám ulehčit tohle období.
A ty ten problém vidíš přesně kde?
@Ludek59 píše:
Jinak k té poznámce o přechod- partnerská krize. Nazval jsem to proto, že to začalo nástupem menopauzy. Ženy to asi v tomto období nemají snadné, chlap to úplně nepochopí. U clapů druhá míza. Na manželce je vidět, že ji tyhle pochody dost zasáhly, nechtěla ani slavit 50narozeniny, začala se oblékat více,, mlaději". Začala se více snažit o snížení narůstají í váhy. Bohužel neúspěšně. A tak bych mohl pokračovat.
Ale to co popisuješ nemusí mít s přechodem přímo souvislost. Prostě má krizi středního věku. To se stává mužům i ženám s přechodem (andropauzou) i bez.