Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka1 píše:
A? Pred chvili si psala, ze neco menopauzalniho proděláváš ted, tak v tom mas kapanku zmatek…
Nemám, jelikož vaječníky mi zůstaly a ty jsou pro přechod zásadní
@Mar__tanka1983 píše:
No hele, ono přechod není jen o ztrátě menstruace, sem se o tom bavila tuhle s mojí gynekoložkou a ta mi říkala, že první známky přechodu (respektive příprava na něj) začíná už okolo 35-40 roku (snížení plodnosti, zkrácení cyklu, často zesílení MS, mohou už nastupovat výkyvy hormonů atd), že je to dlouhodobá záležitost.
V tomhle veku ma v dnesni dobe spousta zenskych teprve prvni dite, coz s teorii o prvních známkách predprechodu dost pokulhává… ![]()
@Hanka1 píše:
V tomhle veku ma v dnesni dobe spousta zenskych teprve prvni dite, coz s teorii o prvních známkách predprechodu dost pokulhává…
Nepokulhává. Já jsem v přechodu od 37 let a během něj jsem přirozeně otěhotněla a porodila. Nástup přechodu neznamená neplodnost. A ano, spousta žen má první dítě, ale taky jich spousta v tomhle věku podstupuje IVF, protože už jim selhávají vaječníky vlivem klesající hladiny hormonů.
@Janli píše:
Nepokulhává. Já jsem v přechodu od 37 let a během něj jsem přirozeně otěhotněla a porodila. Nástup přechodu neznamená neplodnost. A ano, spousta žen má první dítě, ale taky jich spousta v tomhle věku podstupuje IVF, protože už jim selhávají vaječníky vlivem klesající hladiny hormonů.
Ja mam dost kolegyň ze stavajici i predchozi firmy, ktere skrz kariéru odkladaly mateřství a kazda otehotnela bez problemu kolem a po 35tce. Jedina byvala sefova se rozhoupala na prvni dite v 45 a ta sla rovnou na kliniku, ale stačila ji inseminace.
A paradoxne v rodine dve relativne mlade holky 25 a 28 let, kterym se nedaří. Ta starsi teď otěhotněla po prvnim IVF, ta mladsi nema na IVF dost penez, tak doufá, ze se ji podaří otěhotnět prirozene…
@Hanka1 píše:
V tomhle veku ma v dnesni dobe spousta zenskych teprve prvni dite, coz s teorii o prvních známkách predprechodu dost pokulhává…
nepokulhává, každej gyndař ti řekne, že to v pozdějším věku nemusí jít tak rychle, mohou být větší pravděpodobnosti VVV atd atd. To je vše spojené, přechod není jen o úplné ztrátě ovulace.
Já se na to téma bavila s doktorkou, když se mi okolo 36 let zkrátil cyklus. Z do té doby bezchybného 28 dní, jako hodinky, se stalo 25 dní+nějaké to špinění - byla jsem tedy pro jistotu vyšetřena ze všech stran, nicméně mi dr. právě řekla, že to jsou ty první vlaštovky.
Jinak normálně ovuluju, takže otěhotnět můžu, když budu chtít.
@Akinee píše:a ty si jeho tisková mluvčí, nebo obhájce? Běž raději zamíchat Sunar a umýt nádobí.
Zakladatel o rady, co má dělat nestojí. Zdůraznil, že chce jen zkušenosti žen s menopauzou.