Manželaka v přechodu.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
39535
4.8.22 01:54
@Anna766 píše:
Ty se té menopauzy držíš jak houno košile. Co dělala manželka donedavna, starala se o děti. domácnost? Volný čas trávila podle tebe? Píšeš že nikdy nic sama nevymyslela, třeba by chtěla volný čas trávit jinak.

Vidím to taky tak, natož od tohoto příspěvku:

Kulturu skoro 100% zajištuji já, výlety kolo, taneční pro dospělé, posezení s přáteli, dovolená, Manželkou jsem hovořil, že bych byl rád, aby taky něco vymyslela. Bez velkého úspěchu.

On pořád vymýšlí, kde, čím a jak by měli trávit společné chvíle, ale ona to tak cítit prostě nemusí, přechod nepřechod. Chce se bavit po svém, ne že jí bude málem dělat animátora.

Edit - oprava ona/on.

Příspěvek upraven 04.08.22 v 07:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.8.22 05:20
@Ludek59 píše:
Jasně to máš pravdu. Takže začala se scházet po tajnu se spolužákem, na to jsem přišel, teď si jen dopisují, když jsme na nějaké akci tak malinko přebere a chová se koketně, že si toho všimnou manželky dotyčných. Lépe to popsat neumím.

Treba vubec není v přechodu, ale proste ji jenom sereš. A pres to tvoje sportování mas jeste vubec sílu ji uspokojit, aby to nemusela hledat u spolužáka? Jestli misto sexu jdes radsi jezdit na kole, tak se pak nediv… 8o

• Citovat
  • Upravit
12501
4.8.22 10:31
@Cizinka1 píše:
Tak v 50 jsi určitě v přechodu i kdyby na začátku, ale většinou to začíná kolem 45 roku plus mínus, pomaloučku klepe na dveře. Neznám tadnou 50 tiletou, která by se ve všem cítila jako ve čtyřiceti.

Tak ve 45 přechod běžně opravdu nezačíná a řada žen ještě v 50 letech menstruuje. Není pravidlo, že každá padesátiletá je v klimateriu.
Mám kamarádky kolem 47 let a žádná teda zatím nemá ani příznaky blížícího se přechodu, takže přechod kolem 45 let není běžný, jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
4.8.22 11:05
@Cizinka1 píše:
Tak v 50 jsi určitě v přechodu i kdyby na začátku, ale většinou to začíná kolem 45 roku plus mínus, pomaloučku klepe na dveře. Neznám tadnou 50 tiletou, která by se ve všem cítila jako ve čtyřiceti.

Zkušenost nemám, ale s tímto nesouhlasím. Mě máme bylo 55,kdyz změny začaly, trvalo asi rok, ale byl to mazec. Dle jejich slov do té doby nepocitovala nooc, žádné změny. Byl to rychlý nástup a pak pořádný mazec :lol: mě tetě(sestry) to začalo ve 40 a ve 42 to měla za sebou :lol: změny pocitovala minimální, vše potvrzeno na gynde i hormonální profil.
Takže já nesouhlasím, že KAŽDÁ žena je v 50 URČITĚ v přechodu. Za mě to nemusí být vinou přechodu, spíš manželská krize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
4.8.22 11:12

Třeba už jí prostě nebavíš a chce si začít žít trochu po svém. Mimochodem se tady vykresluješ jako světec, něco mi tam nehraje.
Může v tom být klidně něco v minulosti. Já třeba plánuji taky si po vylétnutí dětí z hnízda začít žít po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka1
4.8.22 11:28
@Josefuna píše:
Tak ve 45 přechod běžně opravdu nezačíná a řada žen ještě v 50 letech menstruuje. Není pravidlo, že každá padesátiletá je v klimateriu.
Mám kamarádky kolem 47 let a žádná teda zatím nemá ani příznaky blížícího se přechodu, takže přechod kolem 45 let není běžný, jak píšeš.

Přečti si něco o tom, měla bys, taky tě to jednou čeká. Menopauze má tři období, premenopause je první, a v té normálně máš menstruaci, ale cítíš když znáš své tělo první fyzické a často i hormonální změny, tahle první fáze může trvat i 4 roky. Až na ve třetí dekádě se ztrácí menstruace

• Citovat
  • Upravit
Cizinka1
4.8.22 11:29
@akavi píše:
Třeba už jí prostě nebavíš a chce si začít žít trochu po svém. Mimochodem se tady vykresluješ jako světec, něco mi tam nehraje.
Může v tom být klidně něco v minulosti. Já třeba plánuji taky si po vylétnutí dětí z hnízda začít žít po svém.

Naprostý souhlas. A i kdyby to světec byl, tak zenu už světec nebaví a chce nějakého čertíka

• Citovat
  • Upravit
12501
4.8.22 11:33
@Cizinka1 píše:
Přečti si něco o tom, měla bys, taky tě to jednou čeká. Menopauze má tři období, premenopause je první, a v té normálně máš menstruaci, ale cítíš když znáš své tělo první fyzické a často i hormonální změny, tahle první fáze může trvat i 4 roky. Až na ve třetí dekádě se ztrácí menstruace

Tak to je možné, já to pochopila tak, že myslíš, že ve 45 letech už jsou pozorovatelné změny i v menstruaci, že začíná být nepravidelná nebo se cyklus krátí apod. Moje kamarádky neříkají, že by cítily nějaké hormonální změny ve 47 letech. Co konkrétního máš teda na mysli? Fyzické změny samozřejmě viditelné jsou, tělo už chátrá, svaly ochabují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
4.8.22 11:53
@Josefuna píše:
Mám kamarádky kolem 47 let a žádná teda zatím nemá ani příznaky blížícího se přechodu, takže přechod kolem 45 let není běžný, jak píšeš.

To, že žena v 50 letech má MS, neznamená, že není v přechodu.
Menopauza je totiž dlouhodobý několikaletý proces.

Tady bych to na přechod ale nesváděla, ať už to zakladatel nazývá jak chce, jeho žena se chová jinak než dřív a to chce řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.22 12:06

Nevím, já přechodem už prošla, a kromě občasných návalů, které jsem vyřešila bylinkovým čajem, jsem ani já, ani mé okolí žádné změny nezaregistrovali. Men zkrátka teď netrpím PMS a ušetřím za tampóny ☺️

• Citovat
  • Upravit
5374
4.8.22 22:30
@Cizinka1 píše:
@Takco
„Jinak myslím, že problémy s menopauzou se týkají především společnosti, které mají jednodušší život, “,to snad nemyslíš vážně

Myslím to vážně. Koukni třeba na ženy, které rodilý jedno dítě za druhým. S příchodem přechodu si určitě oddechly. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.8.22 18:38

Děkuji těm, kteří napsali a snad ještě napíšou jaké mají zkušenosti s menopauzou. Těm, kteří řeší jestli jsem světec, sex přeborník, dobrý- špatný manžel, atd., můžu jen vzkázat, že jsem o takový názor nestál, ať již byl pozitivní či negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105810
6.8.22 18:51
@Ludek59 píše:
Tak dékuji za vaše názory, které můžou být častečně pravdivé či mylné. Ono každý na to může mít svůj pohled a ten může být ještě poznamenán málo informacemi, které zde uvádím. Jak jsem psal předtím, mám zájem o vaše zkušenosti s tímhle obdobím a to z pohledu muže i ženy, to jestli jsem špatný či dobrý manžel, chlap to si musím vyhodnotit sám stejně jako pohled na svoji manželku.

ja kromě návalu o ničem nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.8.22 20:10
@Ludek59 píše:
Děkuji těm, kteří napsali a snad ještě napíšou jaké mají zkušenosti s menopauzou. Těm, kteří řeší jestli jsem světec, sex přeborník, dobrý- špatný manžel, atd., můžu jen vzkázat, že jsem o takový názor nestál, ať již byl pozitivní či negativní.

Jsem sama se sebou spokojenější než jsem kdy byla, jsem vyrovnanější a zároveň už vím co chci a s čím nechci ztrácet čas. Víc si užívám života a mám na salámu, jestli s tím má někdo problém. Stačí ti to?

• Citovat
  • Upravit
12501
6.8.22 20:12
@Janli píše:
Jsem sama se sebou spokojenější než jsem kdy byla, jsem vyrovnanější a zároveň už vím co chci a s čím nechci ztrácet čas. Víc si užívám života a mám na salámu, jestli s tím má někdo problém. Stačí ti to?

U Tebe to bylo nějak předčasné, ne? Není Ti ani 45?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí