Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak dékuji za vaše názory, které můžou být častečně pravdivé či mylné. Ono každý na to může mít svůj pohled a ten může být ještě poznamenán málo informacemi, které zde uvádím. Jak jsem psal předtím, mám zájem o vaše zkušenosti s tímhle obdobím a to z pohledu muže i ženy, to jestli jsem špatný či dobrý manžel, chlap to si musím vyhodnotit sám stejně jako pohled na svoji manželku.
Vím, že tyto informace mají osobní charakter, ale anonymita na tomto foru je snad dost velká.
@Ludek59 Tak já ti to povím takhle. Ženy, které kolem sebe mám a už mají menopauzu za sebou, žádné takové výkyvy neměly, určitě nezačaly pít a podvádět jen proto, že jim docházejí vajíčka
Ale takovou krizi, kterou popisuješ, zažije občas téměř každý vztah a proto jsou tu ty rady, které jsou. Pokud jsi chytrej chlap, něco si z toho vezmeš. V opačném případě můžeš mávnout rukou s tím že „hormony“ a ono se to zase srovná. A možná budeš překvapený, když nesrovná. Protože se neodstraní příčina.
@Ludek59 píše:
Tak dékuji za vaše názory, které můžou být častečně pravdivé či mylné. Ono každý na to může mít svůj pohled a ten může být ještě poznamenán málo informacemi, které zde uvádím. Jak jsem psal předtím, mám zájem o vaše zkušenosti s tímhle obdobím a to z pohledu muže i ženy, to jestli jsem špatný či dobrý manžel, chlap to si musím vyhodnotit sám stejně jako pohled na svoji manželku.
Moje máma má čerstvé za sebou přechod a měla úplně normální projevy. Neopomněla se, nenahanela chlapi, nepodváděla. Měla šílené výkyvy nálad, naštvaná, rozložená, citlivá, ubrecena, hned zase zla, podrážděná. Tyto stavy si uvědomovala. Měla návaly, narust hmotnosti,,padání vlasů. My jí pomohli tím, že jsme ji nic nevycitali, výkyvy nálad tolerovali, rozhodně jsme před ní něco o menopauze nezmiňovali, neříkali a ani si nemysleli něco o hormonech. To co popisuješ ty prostě není klasický projev menopauzy, spíš projev manželské krize. Tomu hormonální substituce nepomůže ![]()
Dík za reakci. Samozřejmě vím, že skoro každý vztah zasáhne nějaká krize způsobená odcizením, snížením libida, nudou, financemi a kdo ví čím jiným. Já se jen chtěl zeptat jak s ženami zamávala menopauza. Co se jim honilo hlavou.
Ještě bych dodala, že máma věděla, že její chování není v pořádku. Byla si vědoma svých přehnaných reakci, ale jak sama říkala nějak si nemohla pomoci. Nebyla schopna reakci zastavit a líto jí to bylo z odstupem. Nějaké myšlenky na sex, chlapi atd byly spíš utlumené. Sama to řešila na gynde, měla nějaké bylinné doplňky, nakonec i nějaké hormony. Přesně nevím, tou dobou měl otec zhoubný nádor a hormonální léčbu, takže v prechode byli oba
ale byla starší než tvá žena, měla 55
@unuděná píše:
@Ludek59 Tak já ti to povím takhle. Ženy, které kolem sebe mám a už mají menopauzu za sebou, žádné takové výkyvy neměly, určitě nezačaly pít a podvádět jen proto, že jim docházejí vajíčkaAle takovou krizi, kterou popisuješ, zažije občas téměř každý vztah a proto jsou tu ty rady, které jsou. Pokud jsi chytrej chlap, něco si z toho vezmeš. V opačném případě můžeš mávnout rukou s tím že „hormony“ a ono se to zase srovná. A možná budeš překvapený, když nesrovná. Protože se neodstraní příčina.
A to je…?
@opulus píše:
A to je…?
Tak to tady asi nevymyslíme, to se bude muset zamyslet on. Nebo ještě lépe kdyby mu to ona uměla říct.
@unuděná píše:
Tak to tady asi nevymyslíme, to se bude muset zamyslet on. Nebo ještě lépe kdyby mu to ona uměla říct.
Ale klidně to s menopauzou souviset může. Čistě jen s pocitem jejího příchodu, kdy začne propadat snaze si sama sobě dokázat, že tak „stará“ ještě není.
@thalasan píše:
Určitě ji nevykladej, že je v přechoduona totiž v přechodu být vůbec nemusí, jen ji postihla druhá (třetí
) míza
Tak v 50 jsi určitě v přechodu i kdyby na začátku, ale většinou to začíná kolem 45 roku plus mínus, pomaloučku klepe na dveře. Neznám tadnou 50 tiletou, která by se ve všem cítila jako ve čtyřiceti.
@Ludek59 píše:
Měla nějaké vztahy před tebou?
Máte dobrý sexuální život? Jste spolu rádi o samotě, komunikujeme dostatečně? Humor je taky hodně důležitý. Přijdeš ji ještě přitažlivý?
Třeba se s tebou nudí, nebo jsi ji omrzel, na to ti tady nikdo neodpovi
@Ludek59 píše:
Dík za reakci. Samozřejmě vím, že skoro každý vztah zasáhne nějaká krize způsobená odcizením, snížením libida, nudou, financemi a kdo ví čím jiným. Já se jen chtěl zeptat jak s ženami zamávala menopauza. Co se jim honilo hlavou.
Ty se té menopauzy držíš jak houno košile. Co dělala manželka donedavna, starala se o děti. domácnost? Volný čas trávila podle tebe? Píšeš že nikdy nic sama nevymyslela, třeba by chtěla volný čas trávit jinak.