Manželaka v přechodu.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148578
3.8.22 12:02
@Janli píše:
No, shrňme si to. Zakladatel by byl evidentně rád, kdyby měl doma klimakterickou protivnou Gertrudu, co chodí v zástěře a zajímá se jen o jeho bidlo. A je ve smyku z toho, že jeho ženu opustila klimakterická tenze, má radost ze života, hezky se obléká a asi po delší době začíná žít podle svýho. Ale to se přece pro padesátiletou ženskou nehodí! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já té babě fandím.

Tak víš jak, když to potká chlapa a ten si z radosti pořídí kamarádku, tak se mu ještě zatleská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148578
3.8.22 12:03
@Ludek59 píše:
Jen jsem si vzpoměl co řekla psycoložka páru, který znám. Pálí ji dobré bidlo.

Bydlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.8.22 12:04
@Anna766 píše:
Bydlo.

On tím zřejmě myslel svýho pindíka….. ;)

• Citovat
  • Upravit
148578
3.8.22 12:06
@Janli píše:
On tím zřejmě myslel svýho pindíka….. ;)

Je to možný, některý chlapi na nic jiného nemyslí. Ženský se starají aby rodina měla dobré bydlo a chlap se stará o své bidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
3.8.22 12:07
@Anna766 píše:
Tak víš jak, když to potká chlapa a ten si z radosti pořídí kamarádku, tak se mu ještě zatleská.

Ja to vidim dosti podobne. Deti velke, manzel ctyrikrat tydne za svymi zajmy. Nevidim nic zvlastniho na tom, vyrazit tedy nekam s kamaradkou (cviceni, kino atd.) a pak se treba zastavit na kafe a sklenicku. Co si budeme povidat, kdyz deti vyleti z baraku, ma zase konecne vic casu na sebe, protoze nemusi resit vecere, ukoly a ciste pradlo.
Jako je tu samozrejme i moznost, ze pani se proste nudi, hur snasi odchod deti a starnuti a chce si dokazat, ze na to jeste ma a zachazi krapet dal. Stejne tak je ale pravdepodobna i varianta, ze chlap byl roky zvykly mit ji doma a najednou je prekvapeny, ze na nej jako verny Dingo neceka s dominem a papuckami.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 12:12

No mě z toho trošku přijde, že ty máš spoustu aktivit svých a s kamarády, takže jsi pořád v háji. Jako jestli jednou za čas zajistíš nějakou kulturu, je to samozřejmě fajn, ale není to tak, že je pořád hlavně sama? V kombinaci s tím pocitem ujíždějícího vlaku, že co nestihne teď, už těžko dožene, to docela vysvětluje, že hledá někoho jiného, kdo s ní má zájem trávit čas a komu se chce líbit. Co se víc soustředit na společné aktivity a trávení času - nemusí to hned být ta kultůra, ale prostě si všimnout, že jí to třeba sluší, že se snažila, navrhnout procházku nebo nevím co spolu, a ne být pořád po svých aktivitách…

• Citovat
  • Upravit
2930
3.8.22 12:19
@Ludek59 píše:
Tak dékuji za opravu mé gramatické chyby. A také poučení, že druhá míza u mužů je andropauza. S manželkou jsem se snažil promluvit, problém nevidí. Samozřejmě to je úhel pohledu. Jinak jsem se chtěl spíše dozvědět jak na toto období reagují ostatní muži a co by nejvíce pomohlo ženám ulehčit tohle období.

A co přesně chceš ulehčovat? Manželka problém nevidí, je šťastná, v čem přesně chceš pomáhat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40407
3.8.22 12:23
@Ludek59 píše:
Tak dékuji za opravu mé gramatické chyby. A také poučení, že druhá míza u mužů je andropauza. S manželkou jsem se snažil promluvit, problém nevidí. Samozřejmě to je úhel pohledu. Jinak jsem se chtěl spíše dozvědět jak na toto období reagují ostatní muži a co by nejvíce pomohlo ženám ulehčit tohle období.

Tak bude to ted všechno jiné, žena už nemá pořád za zadkem děti, Ty se umíš zabavit tím sportem a ona si chce užít volno po svém…

Je fakt, že páry, které držely pohromadě hlavně děti, se mohou rozejít, taky vidím kolem sebe.
Prostě jiná etapa života a jestli se tam vejdeš i Ty, to bohužel nikdo neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
3.8.22 12:37

Tak jak vidím jsem už odsouzen. Jen na svou obhajobu. Koničky většinou praktikuji, když je manželka v práci, směnuji. Kultúru skoro 100% zjištuji já, výlety kolo, taneční pro dospělé, posezení s přáteli, dovolená, Manželkou jsem hovořil, že bych byl rád, aby taky něco vymyslela. Bez velkého úspěchu. Jinak jsem od vás nechtěl hodnocení našeho vztahu, ale vaše zkušenosti s tímto obdobím. Za tyto budu rád. Ostatní moudra prosím nepsát. Bez urážky. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
3.8.22 12:39
@Ludek59 píše:
Tak jak vidím jsem už odsouzen. Jen na svou obhajobu. Koničky většinou praktikuji, když je manželka v práci, směnuji. Kultúru skoro 100% zjištuji já, výlety kolo, taneční pro dospělé, posezení s přáteli, dovolená, Manželkou jsem hovořil, že bych byl rád, aby taky něco vymyslela. Bez velkého úspěchu. Jinak jsem od vás nechtěl hodnocení našeho vztahu, ale vaše zkušenosti s tímto obdobím. Za tyto budu rád. Ostatní moudra prosím nepsát. Bez urážky. Děkuji.

Většina z nás tu zkušenosti s tímto obdobím ještě nemá. Ale opravdu věříš, že za to může „toto období“? 8o Tvoje manželka měla toto období naopak bezproblémové, jak vidíš. Jsou ženy, které různě při tom trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
3.8.22 12:40

@Ludek59 Vydrž, je to blbé období. Chce to čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.8.22 13:06

Ženský, proč se automaticky zastáváte té manželky?

Jsem taky žena, ale jako chlapovi by se mi taky nelíbilo, kdyby se moje partnerka scházela tajně s jiným mužem, kdyby se ráda napila a pak sváděla cizí ženaté muže i před zraky svých manželek…

Na tom, že zakladatel chodí sportovat, když je žena v práci, nevidím nic špatného, naopak.
A jestli ještě doma pomáhá, neprudí, obstarává kulturu, výlety, dovolené apod, tak Ok.

Nevím, zda to její chování souvisí s menopauzou či ne a možná to není ani podstatné, zakladatel jen popisuje, že se takto chová v tomto období.

Chápu, že tady je většina žen, ale nemusíme být za každou cenu na straně ženy. Však kdyby tu psala žena, že její muž se tajně schází a píše si se spolužačkou, že se rád napije a svádí jiné holky, to by reakce byly jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
3.8.22 13:17
@milami píše: Ženský, proč se automaticky zastáváte té manželky?

Jsem taky žena, ale jako chlapovi by se mi taky nelíbilo, kdyby se moje partnerka scházela tajně s jiným mužem, kdyby se ráda napila a pak sváděla cizí ženaté muže i před zraky svých manželek…

Na tom, že zakladatel chodí sportovat, když je žena v práci, nevidím nic špatného, naopak.
A jestli ještě doma pomáhá, neprudí, obstarává kulturu, výlety, dovolené apod, tak Ok.

Nevím, zda to její chování souvisí s menopauzou či ne a možná to není ani podstatné, zakladatel jen popisuje, že se takto chová v tomto období.

Chápu, že tady je většina žen, ale nemusíme být za každou cenu na straně ženy. Však kdyby tu psala žena, že její muž se tajně schází a píše si se spolužačkou, že se rád napije a svádí jiné holky, to by reakce byly jiné.

Já si nemyslím, že by se tady většina úplně zastávala. Navíc zakladatel tohle chování přičítá menopauze a chce ji tohle období usnadnit a to je prostě blbost. Oni mají běžnou manželskou krizi, žena má konečně osobní volno, volný čas a využívá ho po svém, jak jí to vyhovuje :nevim: ale není to podle představ může, který si taky využívá svůj čas po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
3.8.22 13:17

Kdyby Tvoje žena zaměřila svoji pozornost na péči o své tělo a duši, neboť co si budeme povídat, organizmus už nefunguje tak automaticky a zdraví přestává být zadarmo, bylo by to fajn.
Jinak myslím, že problémy s menopauzou se týkají především společnosti, které mají jednodušší život, v Tvem případě možná jsi až moc dobrý manžel, který všechno zařídí, udělá, paní se opravdu může trochu nudit a mít pocit ujizdejiciho vlaku. Mozna je nakonec potřeba se s tím smířit, i tohle období přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.8.22 13:24
@thalasan píše:
Já si nemyslím, že by se tady většina úplně zastávala. Navíc zakladatel tohle chování přičítá menopauze a chce ji tohle období usnadnit a to je prostě blbost. Oni mají běžnou manželskou krizi, žena má konečně osobní volno, volný čas a využívá ho po svém, jak jí to vyhovuje :nevim: ale není to podle představ může, který si taky využívá svůj čas po svém.

Zakladatel přičítá toto chování menopauze, nemusí to tak být, ale manželka se začala tak chovat teď. To nic nemění na tom, že se mu to nelíbí a neví co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí