Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, u nas toto v lednu, akorat ze muz. rozvadime se. nemohl jinak, ma pravo byt stastny. drzte se.
@29 píše:
Vztah je potřeba neustále utužovat. Jenže chlapi na to zapomínají a pak vše zevšední i když to není špatné, něco tomu chybí.Jiskra náboj a málo kdo chce žít v 35 jako manželé v 60-ti.
@káťa toto bude asi nejlepší řešení už mi to taky tak ukazuje.je to těžký dik moc za radu
@káťa musím souhlasit také! Ona chce konec, tak ať se zařídí! Vše zlé je pro něco dobré.. Přeju hodně sil a ať to se synem vše zvládnete! ![]()
Ahoj, já teď zažívám skoro to samé a vím jak ti je. Jen s tím rozdílem, že nejsme sezdáni. Byl jsem do toho vhozen jako neplavec do vody, plácal se a přišlo i na pořekadlo „Tonoucí se stébla chytá“. Nevím, jak to psychicky snášíš ty, ale já byl totálně na dně a hodně mě pomohlo pročítání diskuzí na podobné téma zde i jinde + odborné články, poté jsem pochopil hodně věcí. Teď záleží na tobě, co uznáš za vhodné, jestli ji nechat jít nebo zabojovat (i když ona tedy natvrdo říká, že se chce rozvést). Hlavně si odpověz na otázku, jestli by jsi poté zvládl fakt, že tě podváděla. Já se rozhodl zabojovat a narovinu ti řeknu, že to není pro slabé povahy a sám se divím, že se stále držím… Mrkni na moje téma tady na emiminu „Vztah s přítelkyní neklape“, holky mě tu hodně pomohly i když jsem si musel názory protřídit v hlavě, třeba něco vyčteš. Pro mě je to teď taková hodně náročná hra a chůze po velmi tenkém ledě. Já osobně bych ale ručník do ringu zatím nevhazoval, nikdy nevíš jak se vše ještě může vyvinout a dle mě máš pořád ještě šance 50 na 50 (zatím nemáš papír na stole). Rozhodně ti řeknu jedno, nepodlézej, nedělej ze sebe chudinku a rozhodně neodcházej ty ať se zařídí sama, ona to zapříčinila, bylo by to ještě horší, říkám to z vlastní zkušenosti!!!
Přeji Tobě i synovi pevné nervy ať to dopadne jakkoliv.
Nech ji jít a neustupuj z bytu. Vysvětli jí, že to děláš kvůli mláděti, aby nepřišlo o domov. I pokud by tlačila, tak bych neustoupila. Oni kde být mají, ale už teď si ten její nabíječ vymýšlí nějaké podmínky…
Prostě jí pošli tam, kam jí to srdce táhne, vymez jí u vás doma 1 pokoj, když nebudou moct být spolu a ona se bude chtít doma věnovat dítěti a pokud bude držkovat, tak jí řekni, že si nejdříve vyřešíte péči o dítě, majetek a rozvod a až pak se bude něco provádět.
Možná bych na tvém místě někdy v klidu utrousila…"víš, zatím o tebe stojím…zatím…pak už nebude cesty zpět.
Pokud by byla nálada, snažila bych se mluvit, ale opravdu bych na ní netlačila.
Jsem sice ženská, ale i tak mám asi klučičí výchovu a než jednám, tak rozvažuji pro a proti. Prostě jednám, až mám rozmyšleno, do té doby se v tomto plácám sama. Ovšem pak s pravdou vyjedu na rovinu a přes to nejede vlak. Ty znáš svou ženu nejlíp, tak si něco z těch našich rad vyber, budu ti držet palce.
@jojojojjo píše:
Děkuji všem za nazory. strašně mi to pomohlo..u nás situace je stale stejná. rodičum to ještě neřekla, syn to taky neví je na taboře vlastně to nikdo neví..par novinek její frajer je ženatý že se bude rozvadět a žije sám v pronajmu v garzonce. že k němu nemuže chce si vzít i syna. napadlo že mám odejít já, možná bych i šel sice s těžkým srdcem, ale šel protože takhle se užirám a moc to bolí..nemám kde jít vše co mám je tady v tomto bytě a dluhy k tomu. nechám tomu ještě týden a pak to musím nebo ona rozlousknout..
Mozna to slyset nechces a vetsina se mnou souhlasit nebude, ale ja ti reknu jak bych to postavila ja.
„Chces jit? tak bez ale zapomen na rozvod. Ty jsi rozbila rodinu tak si jdi, zbal se ale zapomen na to ze ti pristoupim rozvod a na to ze ti dam syna (deti) bez boje. Ja jsem rodinu nerozbil, takze ja v nasem byte zustavam dal a to i s nasim synem. A klidne si vyhrozuj, nadavej ja ti to proste nepodepisu a o dite se pripravit nenecham.. Budu se s tebou soudit do poslednich zbytku sil a pak to bude muset rozseknout soud ale o vsechno se pripravit nenecham, staci ze jsi znicila kus nase spolecneho zivota“ Z pocatku bude kopat a vyhrozovat ze te pripravi o dite a ze te znici, ale to tak vyhrozuje kazda zenska. A ver ze casem pochopi ze to nema smysl s tebou dal valcit.. A treba ustoupi. Ja si totiz neumim predstavit jak po tolika letech pujdes o dum dal a zacinas od nuly nekde v garsonce… Jako proc? kdyz jsi nic „neudelal“? ja si myslim ze az ji to docasne pomateni mysli prejde tak se se vrati.. Sice to uz nebude jako driv ale alespon je nadeje ze by se to mohlo casem sparvit uz jen kvuli detem… Vis co rozvod je nejjednodusi mozne reseni, to se muzes rozvest hned… Ale co dal? ja bych tomu dala cas… Vsechno casem preboli a rany zahoji i tu zhrzenou jesitnost.. Neboj to bude dobry
No uz vidim jak me tady ukamenujete, ale sorry to je muj pohled na vec..
@lenoska.lina mas recht.Mel by byt jeste po tom, co ona zahnula, gentleman a vsechno nechat a odejit s kartackem na zuby? to fakt ne. a ted to nemyslim jako z pomstychtivosti, ale jednoduse - nenechat ze sebe udelat vola!
@ksafnika píše:
@lenoska.lina mas recht.Mel by byt jeste po tom, co ona zahnula, gentleman a vsechno nechat a odejit s kartackem na zuby? to fakt ne. a ted to nemyslim jako z pomstychtivosti, ale jednoduse - nenechat ze sebe udelat vola!
Mas pravdu, souhlasim.. Tady nejde o nejou pomstychtivost ale o to nenechat se pripravit o strechu nad hlavou. Kdyz uz musi bojovat o syna ![]()
Kdysi jsem četla nějakou diplomku na rozvodová řízení a tam se psalo, že 90% žen předem signalizuje partnerovi, že je ve vztahu problém a ten to ano nezachytí, prostě to nepochopí a těch 10% to pochopí ale neřeší.
Hádat se o byt a děti jde vždycky ale hned tím začít je jen ukázka přízemní výchovy a mindráky poznamenané osobnosti těch, co to navrhují. Pravděpodobně je to převzaté od rozvedené mámy, což by mělo být dostatečný signál k tomu tím nezačínat. ![]()
@anorganička píše:
Kdysi jsem četla nějakou diplomku na rozvodová řízení a tam se psalo, že 90% žen předem signalizuje partnerovi, že je ve vztahu problém a ten to ano nezachytí, prostě to nepochopí a těch 10% to pochopí ale neřeší.Hádat se o byt a děti jde vždycky ale hned tím začít je jen ukázka přízemní výchovy a mindráky poznamenané osobnosti těch, co to navrhují. Pravděpodobně je to převzaté od rozvedené mámy, což by mělo být dostatečný signál k tomu tím nezačínat.
To se mylis!! takovej je zivot. Muj tatka kdyz poznal moji mamku tak ona byla jeho prvni a zil s ni celej svuj zivot az pred 6 lety je rozdelila tatkova smrt. Ja jsem stastne vdana jiz nekolik let, takze ja jsem nikdy a ani v detsvi nezazila situaci ktera by souvisela s rozvodem… Tudiz ja bych na rozvod nepristoupila.. Vsechno ma svoje reseni! Takze ja nechapu tvuj postoj a prispevek uz vubec ne ![]()
@lenoska.lina a co na tom nechápeš? Nebo se ti jen nelíbí, když někoho označím za přízemní… a neumíš se vyjádřit?
@anorganička píše:
@lenoska.lina a co na tom nechápeš? Nebo se ti jen nelíbí, když někoho označím za přízemní… a neumíš se vyjádřit?
Oznacuj si co chces!! je mi to sumak ![]()
@anorganička píše:
Kdysi jsem četla nějakou diplomku na rozvodová řízení a tam se psalo, že 90% žen předem signalizuje partnerovi, že je ve vztahu problém a ten to ano nezachytí, prostě to nepochopí a těch 10% to pochopí ale neřeší.Hádat se o byt a děti jde vždycky ale hned tím začít je jen ukázka přízemní výchovy a mindráky poznamenané osobnosti těch, co to navrhují. Pravděpodobně je to převzaté od rozvedené mámy, což by mělo být dostatečný signál k tomu tím nezačínat.
Mě by zajímalo proč ženský signalizují. Když něco chci tak si o to řeknu.. A jak to má muž ženě dopřát. Když to ani nezachytí? A myslím že je dost chlapů, kteří jsou celkem fajn a rádi by ženě dopřály.. Ale prostě to nezachytí.. Takové signalizování to snad funguje jen mezi ženama… A tohle by se mělo dávat jako povinný předmět do školy… Aby s tím lidi počítaly. Když si chlap uvědomí, že bylo něco signalizováno, tak je už docela pozdě…
A začít bojem a válkou a soudama.. No to se mi nezdá dobrý pro možný další společný život.. To tak maximálně tomu druhýmu ukážu, že nejsem vůl a mám „navrch“. A on to pak třeba vzdá a budou spolu.. Ale to je už takový donucení. A to se mě příčí.. Buď chce být se mnou nebo nechce.. Ale donutit. Nevím nevím ![]()
To je stejně jediná nejčistější cesta. Stejně chce odejít. Aspoň se jí nezhnusíš nějakým tlačením ať je s tebou. Jediná možnost je, že se k tobě vrátí, protže tě bude chtít.. Ale zatím chce milence. A tebe může začít zase chtít až ho dostane z hlavy. Což bude jen, když bude skutečně s ním a pozná, že udělala chybu. Pokud to nepozná, taky dobře. Najdeš si nějakou co o tebe stát bude.. Ale je otázka, stojí ti za to čekat, zda se jí rosvítí?