Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@H1 píše:
Mě by zajímalo proč ženský signalizují. Když něco chci tak si o to řeknu.. A jak to má muž ženě dopřát. Když to ani nezachytí? A myslím že je dost chlapů, kteří jsou celkem fajn a rádi by ženě dopřály.. Ale prostě to nezachytí.. Takové signalizování to snad funguje jen mezi ženama… A tohle by se mělo dávat jako povinný předmět do školy… Aby s tím lidi počítaly. Když si chlap uvědomí, že bylo něco signalizováno, tak je už docela pozdě…A začít bojem a válkou a soudama.. No to se mi nezdá dobrý pro možný další společný život.. To tak maximálně tomu druhýmu ukážu, že nejsem vůl a mám „navrch“. A on to pak třeba vzdá a budou spolu.. Ale to je už takový donucení. A to se mě příčí.. Buď chce být se mnou nebo nechce.. Ale donutit. Nevím nevím
Já s tebou souhlasím. Zkušenost mi naučila, že se to chlapům musí říci všechno na rovinu a pak to chápou. Jenže některé dámy mají před mnoha věcmi ostych způsobený mindráky anebo přehnanou maloměšťáckou výchovou a tak jen naznačují a naznačují a pak z toho chybně dovozují, že manžel nic. A u soudu jim partner sdělí, že nic podobného nezachytil.
Paradox, že nejbližší lidé se vlastně neznají a neumí spolu mluvit, ale takový život prostě bývá a podruhé si to snad rozmyslí…
@anorganička píše:
Já s tebou souhlasím. Zkušenost mi naučila, že se to chlapům musí říci an rovinu a pak to chápou. Jenže některé dámy mají před mnoha věcmi ostych a tak jen naznačují a naznačují a pak z toho chybně dovozují, že nic. A u soudu jim partner sdělí, že nic podobného nezachytil.Paradox, že nejbližší lidé se vlastně neznají a neumí spolu mluviut, ale takový život bývá a podruhé si to snad rozmyslí…
Některé věci bohužel nechápou ani na rovinu. ![]()
Ale s tím naznačováním je to pravda.
Hlavně jí nevyklízet byt. Když má představu, že být šťastný je tak jednoduché, jako nabalit si zadaného milence, tak ať se vrátí do reality. Jí by se líbilo, jen vyměnit chlapa v bytě. Jak snadné. ![]()
Jenomže tak to nefunguje.
@H1 píše:
To je stejně jediná nejčistější cesta. Stejně chce odejít. Aspoň se jí nezhnusíš nějakým tlačením ať je s tebou. Jediná možnost je, že se k tobě vrátí, protže tě bude chtít.. Ale zatím chce milence. A tebe může začít zase chtít až ho dostane z hlavy. Což bude jen, když bude skutečně s ním a pozná, že udělala chybu. Pokud to nepozná, taky dobře. Najdeš si nějakou co o tebe stát bude.. Ale je otázka, stojí ti za to čekat, zda se jí rosvítí? [/citace
@káťa píše:
Já bych to vyřešila jednoduše. Řekla bych jí, ať jde. O ubytování ať se stará milenec, nevím, proč bys měl odcházet někam ty nebo syn. Nevím tedy, jak to máte s vlastnictvím bytu, ale pokud není byt výhradně její, nehla bych se a ubytování ať si shánějí s milencem.
Pokud bude s milencem v denodenním stálém kontaktu, když za ním odejde, jí může pěkně otevřít oči a urychlit konec zamilovanosti. Pokud bude nucená zůstat doma, pořád pro ní bude milenec to zakázané „nejlepší a nejtoužebnější“ ovoce.Já tedy asi budu za černou ovci, ale já bych jí za ním poslala. Pokud za ním půjde do garsonky, ať syna nechá doma, pokud bude chtít zázemí i pro syna, ať se milenec stará. Ty nikam neustupuj, zůstaň doma a nech věcem volný průběh…pokud bude tvoje ženuška s milencem řešit normální pozemské provozní starosti, může velice rychle ze své lásky vystřízlivět…
Proboha, to jsou rady. Ona ta zena nevnima.mam to za sebou. ciste jsem rekla ze chci, muz neslysel nic. tady je kazda rada draha…
@jipo píše:
Chtěl bych napsat svou zkušenost s podobnou situací. S manželkou jsme svoji 15 let a máme 2 děti 14 a 10 let. V prosinci ji oslovil (SMS) nějaký ctitel a psali si spolu celkem 3 týdny. Já jsem neviděl nic zvláštního a manželka mi nic neřekla. Následně ji nechal, tak si začala hledat zase pisatele na seznamkách. Často chodila ven, moc nechtěla doma být. Jakmile jsem navrhnul nějakou činnost, tak to prostě nešlo, ale pokud něco podobného navrhla kamarádka, tak šla okamžitě. To už jsem začínal mít tušení, že je něco špatně. Začátkem února jsem to už nevydržel a zeptal jsem se, jak si to představuje. Jestli to chce mezi námi ukončit nebo se budeme snažit oba něco pro náš vztah udělat. Navrhla druhou variantu, domluvili jsme si víkend bez dětí v hezkém hotelu. Předtím jsme spolu ani moc nespali, ale najednou se to změnilo o 100%. Víkend se vcelku vydařil, ale žena se mnou už nebyla zvyklá mluvit, takže jsme s tím dost bojovali. Začli jsme spolu více chodit na večeře, do kina, divadla. Pak jsme byli také spolu na víkend v Olomouci. Koupila si kolo a jezdíme spolu na výlety. Akorát mi řekla o těch SMS z toho prosince a já jsem se kouknul na výpis od operátora a to jsem asi neměl dělat. Zjistil jsem, že si velmi intenzivně psali. Ale to byl jen začátek mého pátrání. Dále jsem se časem dověděl, že má tajný telefon, kde si stále s někým psala, ikdyž tvrdila, že chce vztah zachránit. To mě hodně zklamalo. Dále jsem se dověděl, že mi byla nevěrná s nějakým skoro sousedem, který bydlí o pár vchodů vedle. Ale ten ji po zářezu nechal, takže to byl spoutěcí impuls, který ji nakopnul zpět. Ona neví, že já o tom vím, ani jsem ji to neřekl. Ale trápím se tím, nevěřím ji. Nejsem schopen říct, jestli zůstaneme spolu. Ona má nvýčitky svědomí, taky se trápí, dokonce si začala zjišťovat možnosti bydlení na ubytovnách. Já jsem totiž radikální odpůrce nevěry, kterou beru jako obrovské zklamání. Já jsem nevěrný nebyl, ikdyž jsem měl příležitostí vcelku dost. Možná jsem neměl být tak zásadový a teď by mě to tak neštvalo. Nicméně byli jsme spolu na dovolené na Moravě na kolech, ta se mi velmi líbila. Zpočátku jsem si myslel, že tomu dotyčnému půjdu rozbít hubu, ale spíše bych mu měl jít poděkovat. Kdyby ji nenechal, tak už je taky asi pryč. Teď spolu trávíme více času, skoro jako na začátku vztahu. Uvidím, snad to nějak dobře dopadne. To jen, že někdy je šance na zlepšení.
tohle je pěkný příběh, sice smutný, ale pěkný konec ![]()
@jipo
Já bych řekla, že to je dobrý vývoj. Kdo si při nevěře nabije čumák, ten si ji příště pořádně rozmyslí. Taky to berte tak, že ne všechny vaše informace musejí být pravda. Já už „stopro“ taky měla milence. Dva, tedy co se mi doneslo. Možná jich bylo víc ![]()
@vendulka72 píše:
Taky to berte tak, že ne všechny vaše informace musejí být pravda.
Bohužel všechny informace jsou pravdivé. Není to „jedna paní povídala“.
@jipo píše:
Bohužel všechny informace jsou pravdivé. Není to „jedna paní povídala“.
Mně se na tobě líbí, že popisuješ události a fakta při nevěře a po ní, ale nějak ti tam vypadlo, zda tě vůbenc manželka přitahuje a city vůbec. Připadá mi, že zachranuješ manželství ale ne vztah.
Jinak ale to, že jsi bral věrnost moc vážně a moc na ni zbytečně sázel, je pravda. To je ale u chlapců pozůstatek četby knih o rytířích ![]()
@anorganička píše:
Mně se na tobě líbí, že popisuješ události a fakta při nevěře a po ní, ale nějak ti tam vypadlo, zda tě vůbenc manželka přitahuje a city vůbec. Připadá mi, že zachranuješ manželství ale ne vztah.
Tak ono se to těžko popisuje, pokud bych se nechtěl rozepsat jako Jirásek, aby to nebylo moc dlouhé. Manželku stále miluji, jelikož je to super ženská. Sice každý má nějakou chybičku, ale pořád mě přitahuje. Takže to není jen o manželství, ale asi to nedokážu lépe popsat.
@jipo píše:
Tak ono se to těžko popisuje, pokud bych se nechtěl rozepsat jako Jirásek, aby to nebylo moc dlouhé. Manželku stále miluji, jelikož je to super ženská. Sice každý má nějakou chybičku, ale pořád mě přitahuje. Takže to není jen o manželství, ale asi to nedokážu lépe popsat.
rozumím
Tak dnes zas šla na noc k milenci, dal jsem ji ultimatum bud at se frajer postará a vypadne anebo uplný konec s milencem..tomu druhemu moc nevěřím ani nevím proč jsem to řekl. ma na to čas do neděle to se syn vrací z tabora. potřebuji se trochu vzpamatovat momontálně jsem na dně. diky všem za podporu nikdy bych nevěřil že nejaké forum mi pomuže fakt dik
Zaměřte se na syna. Věnujte se jemu. Manželka ať si trhne levou zadní. Bude líp, věřte. ![]()
Ještě možná budete řešit dilema, jestli ji vzít zpět. ![]()
@jojojojjo zkuste být se synem a na ní se vykašlete, když takhle vyvádí. Časem bude líp a jak píše @vendulka72 budete pak spíš přemýšlet jestli vůbec jí chcete zpět. Tak hodně sil ![]()