Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
@Ellusa blbý je, když se někdo léta chová, tak že si opravdu myslíš, že to má v hlavě srovnaný, a ví co chce a prostě to směřuje k tomu, co oba chcete budovat.. A pak se zjistí, že to vlastně srovnaný neměl, a dospěl a rozmyslel si to. Taky jsem se do té pasti dostal.
Tak to asi většina z nás, pokud vztah krachne, ať už z jakéhokoliv důvodu, tak je to většinou proto, že si někdo něco myslí, nebo v něčem žije a ono to třeba většinou tak není, nebo se najednou stane změna z ničeho nic. Bolí to strašně, o tom žádná a člověk si přijde, jako kdyby tu celou dobu žil s někým koho vlastně nezná, ale tak jak se chová zakladatel, tak jsem se chovala v 15
… člověk by měl mít trošku vlastní hrdosti
… beztak do toho můžou všichni kecat jak chtěj, včetně rodičů a má to stejně opačný účinek většinou ![]()
@Honza 12 píše:
@Ellusa blbý je, když se někdo léta chová, tak že si opravdu myslíš, že to má v hlavě srovnaný, a ví co chce a prostě to směřuje k tomu, co oba chcete budovat.. A pak se zjistí, že to vlastně srovnaný neměl, a dospěl a rozmyslel si to. Taky jsem se do té pasti dostal.
To je pochopitelné - každý si přeje stabilitu ve vztahu a k tomu je důležitá ta důvěra v partnera…
@Callipo90 píše:
Tak to asi většina z nás, pokud vztah krachne, ať už z jakéhokoliv důvodu, tak je to většinou proto, že si někdo něco myslí, nebo v něčem žije a ono to třeba většinou tak není, nebo se najednou stane změna z ničeho nic. Bolí to strašně, o tom žádná a člověk si přijde, jako kdyby tu celou dobu žil s někým koho vlastně nezná, ale tak jak se chová zakladatel, tak jsem se chovala v 15… člověk by měl mít trošku vlastní hrdosti
… beztak do toho můžou všichni kecat jak chtěj, včetně rodičů a má to stejně opačný účinek většinou
Teď tak přemýšlím, že vlastně ani nemůžu pochopit to, co zakladatelčina manželka prožívá, ve mě se nikdy taková náhlá závažná změna neudála..
@Honza 12 ja ano, protoze jsem zazil sam neco podobneho. zamilovala se jinde, proto najednou ten nahly pocit zmeny
@75tomas.novotny píše:
@Honza 12 ja ano, protoze jsem zazil sam neco podobneho. zamilovala se jinde, proto najednou ten nahly pocit zmeny
Ale néé. To jsem nemyslel. Taky jsem byl takhle rychle odstaven, ale prej v tom chlap nebyl. Já myslel to, že ve mě se nikdy takovej zvrat neudál, že bych tak náhle zbořil všechny své závazky.
@Honza 12 píše:
Teď tak přemýšlím, že vlastně ani nemůžu pochopit to, co zakladatelčina manželka prožívá, ve mě se nikdy taková náhlá závažná změna neudála..
Vě mě taky ne, ale děje se to… ![]()
@Honza 12 píše:Ženská se takle začne chovat, když se prostě zamiluje. Jede city a nepřemejšlí.
@Ellusa píše:
@Honza 12 Já jsem si něco podobného prožila s mým ex, proto to asi chápu víc a lépe. Navíc, jak jsem psala, mám kolem sebe hodně lidí v tomto věku a vidím na nich, jak se jejich názory poměrně rychle umí změnit. S někým hodně zamává změna práce, chlap nebo ženská, to je jedno. Z pohodového člověka do nepohody se během pár měsíců stane někdo, s kým si nemáš co říct - měla jsem takových „přátel“, kteří už dnes mými přáteli nejsou, prostě mám jiné hodnoty než oni, ale nemá smysl to nějak s nimi řešit. Jejich život, jejich volba.Tys takhle ex ukončila? Nebo on tebe?
@Klukjakobuk89 píše: Ženská se takle začne chovat, když se prostě zamiluje. Jede city a nepřemejšlí.
To povětšinou každej
… ale ona to v podstatě tragédie je až když v tom jsou děti
…
Příspěvek upraven 21.12.15 v 10:11
@Klukjakobuk89 píše: Ženská se takle začne chovat, když se prostě zamiluje. Jede city a nepřemejšlí.
to popisuješ jak nějaké pomatení mysli ![]()
No tak si musí nabít čumáček sama. Zamilovanost je hezká věc, ale pokaždé kvůli ní všechno zahodit nejde, to by stabilní rodinu nevybudovala nikdy. Ale to vlastně ani nemusí. Je to její život. Za trvání manželství se člověk zamiluje několikrát, ale většinou na to kašle, nepodvede, nechá to vyšumět. Aspoň je veselo.
@minoe píše:
![]()
to popisuješ jak nějaké pomatení mysli
Tak zamilovanost je vždycky pomatení mysli. A to nemyslím ve zlém.. ![]()
@Callipo90 píše:
To povětšinou každej… ale ona to v podstatě tragédie je až když v tom jsou děti
…Příspěvek upraven 21.12.15 v 10:11
Jak má člověk děti, tak nějak tu zamilovanost nechá radši vyšumět, než ničit všechno, k tomu vlastně i to manželství jaksi má sloužit.