Manželka odešla, vrátí se?

18.12.15 20:44

Manželka odešla, vrátí se?

Před deseti lety jsem poznal svou nynéjší ženu. Tehdy jí bylo 14 a mne 16 let. Byla to velice intenzivní láska, která byla extrémě silná pro oba. Po pěti letech vztahu jsme se spolu sestěhovali do podnájmu a začali spolu žít. Ona studovala VŠ a já začal pracovat jako učitel na ZŠ a do toho také studoval dálkově. Vše fungovalo téměř bezstarostně. Troufám si tvrdit, že nikdo z nás nebyl ve vztahu dominantní, vše nám připadalo vyrovnané i když vztah byl velice svázaný, ale vyhovovalo nám to. Pak se začala občas nenápadně zmiňovat o svatbě. Sám jsem si říkal, že to je dobrý nápad, a že jsme vlastně už spolu dlouho, známe se, takže oba víme, co od sebe čekat. Požádal jsem ji tedy o ruku, byla moc ráda a já také. Po dalších deseti měsích jsme se vzali (teď to bude rok a šest měsíců). Asi čtyři měsíce před svatbou žena nastoupila do zaměstnání a VŠ studovala dálkově. Asi dva měsíce po svatbě se nám naskytla možnost koupě bytu. Po nedlouhém přemýšlení jsme si vzali hypotéku a byt koupili. Stále jsme se shodovali v našich životních vizích ohledně dětí a rodiny a oba jsme uznávali tradiční hodnoty. Nově koupený byt jsme připravovali k nastěhování a obnášelo to dost práce. Nicméně přesně před rokem jsme se nastěhovali a užívali nového hnízdečka. Pak jsem začal pozorovat u ženy zvýšený zájem o práci a zároveň u ní začal oslabovat zájem o soukromé věci. Dříve bylo v těchto věcech perfekcionistka. Nyní začala být perfekcionistka pouze v práci a já se této nečekané změny začal bát. Mluvila doma pouze o práci a kolezích, se kterými pracuje. Chválila si kolektiv. Začala se pak také poměrně často zúčastňovat firemních akcí, říkala mi, abych chodil s ní, ale vysvětlil jsem, že mi to příjde hloupé, když se jedná o firemní akce. Stále říkala, že má hodně práce a vracela se domů i kolem 20. hodiny. Přestalo na ní být spolehnutí, které si týkalo času. V tu chvíli jsem ženě říkal, že s tím začínám být nespokojený a chtěl jsem o tom s ní mluvit. Ona ale nejvila zájem o rozhovory na toto téma. Začal jsem tím být dost žárlivý a podrážděný. Ona přestala být žárlivá úplně, i když dříve hodně byla. Začal jsem být hodně nevrlý a podezíral ji, že někoho má. Začala si hodně střežit i svůj mobil. Začala se podle mě i vyzívavě oblékat do práce, dělalo jí dobře pochlebování kolegů, se kterými jezdila na obědy, jako jediná žena. O prázdninách, když jsem se nabídl, že můžeme jezdit na objedy spolu, tak dala přednost kolegům s tím, že s nimi musí probírat pracovní záležitosti. Začala být hrozně chladná. Situace se zhoršila pak i tím, že dostudovala, získala Ing. Poté hned povýšila v práci a hodně ji tím stouplo sebevědomí. Začal jsem si připadat vedle ní méněcenný a začali jsme se hádat. Ona tvrdila, že je pro ni nejdůležitější kariéra, že se chce realizovat. Nepoznával jsem ji. Mou nabídku návštěvy manželské poradny odmítala. Začal jsem ji hodně kontrolovat, zjistil jsem, že ji domů vozí kolega z práce a tím vše gradovalo. Vše vygradovalo nakonec tím, že jsem na konci října odjel na týden pracovně do zahraničí a po návratu mi sdělila, že chce konec, že se cítila lépe, když ji nikdo nekontroloval a nestíhal. Když mi tuto informaci sdělila, oba jsme se rozbrečeli, ona říkala, že ví, že je hloupá, že vše zahazuje, ale že si nemůže pomoct. Zjistil jsem, že se tím kolegou z práce scházela velmi často i po pracovní době a začala lhát. I v její firmě se začalo povídat, že spolu něco mají. Dále jsme spolu vydrželi bydlet dva dny, protože jsem ženu našel sedět večer v kavárně se zmiňovaným kolegou z práce, tak jsem si přisedl a čekal jsem vysvětlení situace. Ten večer ještě žena odjela bydlet k rodičům, tam byla týden a pak se odstěhovala k němu. Nyní tvrdí, že má podnájem, ale myslím, že opět lže a bydlí s ním, ale nechce aby se to vědělo, protože nechce být před ostatními za tu špatnou. Každému furt tvrdí, že chlap v tom není, prý to semnou nebylo ono. Teď na mne tlačí ohledně majetku a chce se na všem prý domluvit, aby vše ohledně rozvodu proběhlo hladce. Z bytu mě chce vyplatit a už si podle mě plánuje, jak se tam nastěhují spolu. Co mám dělat? Jsem ochoten nějakou dobu počkat, že si třeba uvědomí, co zahazuje. Ale nevím, jak dlouho ji to bude trvat, dříve zodpovědná a rozumná holka se teď chovámjako puberťačka :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.12.15 20:46

@Klukjakobuk89 a Ty ji po tom všem ještě chceš? Nechápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
18.12.15 20:48

Nech jí jít a najdi si jinou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
18.12.15 20:49

@martina.se taky nechápu kopla bych jí do zadele :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
18.12.15 20:50
:think: :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.15 20:51

Ono do vše bylo bylo uplně super celých deset let, přece vše hned nezahodíme kvuli par měsícům poblázněnosti, je uplně zmanipulovaná, musi to prece prejit. Byli jsme vdy pro vsechny ukazkou idealniho paru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.12.15 20:52

Prostě typické mladické se braní. Nic jste nepoznali ani jeden, ty se chováš jako typickej egoista, no na jednu stranu to chápu, na druhou bych taky zdrhla.
Tvoje žena je ve věku, kdy teprve začíná poznávat, dozrála, uvědomila si své hodnoty, pozici a jde si za svým.
Nelam to přes koleno. Nezachráníš to. Fakt ne.
Rozejděte se, rozdělte majetek a běžte dál.
10 let ve vašem věku nic neznamená. Opravdu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.12.15 20:53

Prijde mi, ze jsi neunesl, ze ma dobrou praci, titul, povyseni a zacal jsi delat stihacku. To casto vede prave k uniku k nevere. Ja byt tvou zenou, tak se nevratim ani omylem, muselo se ji hodne ulevit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
18.12.15 20:53

Bohužel pro tebe, manželka zjistila, že nejsi jediný chlap na světě a začala být sobecká. Nech ji jít, možná toho bude litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10012
18.12.15 20:54

@Klukjakobuk89 Těžko soudit z jednostranného vyprávění, kde je chyba, ale rozhodně je evidentní, že vy dva k sobě nepatříte. Poznali jste se hodně mladí, za těch 10 let jste vyzráli, ale každý jiný způsobem. Podle mě to nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17092
18.12.15 20:54

Byls její první a ona možná jen trochu zblbla.. a nechce, abys byl její poslední..S rozvodem bych asi nespěchala, ale je fakt, že pokud budeš čekat a litovat se, nic se nezmění.. :think: Otázka je, jestli bys ji ještě po dlouhodobé nevěře dokázal odpustit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.12.15 20:55
@Klukjakobuk89 píše:
Ono do vše bylo bylo uplně super celých deset let, přece vše hned nezahodíme kvuli par měsícům poblázněnosti, je uplně zmanipulovaná, musi to prece prejit. Byli jsme vdy pro vsechny ukazkou idealniho paru.

však právě, vztah coby mláďata, teď teprve dospíváte. Když to neklape, tak to prostě neklape. Chceš jí držet násilím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10012
@berry4 píše:
Prostě typické mladické se braní. Nic jste nepoznali ani jeden, ty se chováš jako typickej egoista, no na jednu stranu to chápu, na druhou bych taky zdrhla.
Tvoje žena je ve věku, kdy teprve začíná poznávat, dozrála, uvědomila si své hodnoty, pozici a jde si za svým.
Nelam to přes koleno. Nezachráníš to. Fakt ne.
Rozejděte se, rozdělte majetek a běžte dál.
10 let ve vašem věku nic neznamená. Opravdu nic.

Naprostý souhlas :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452

@Klukjakobuk89 Vypada to, ze tva zena v tom ma jasno.Na co chces cekat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8285
18.12.15 20:57

O ničem. Ukončit vztah. Ty uz ji nebudeš stejne věřit, když teď budeš čekat a doufat, budeš za troubu a budeš se ji hnusit. Možná bude jednou litovat, ale to uz ty neřeš, bude uz stejne pozdě. Nemáte ještě děti, buď rad a jdi dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí