Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Callipo90 píše:
A co je na tom špatného? Kariéra je pro většinu chlapů dost důležitá. Mezi mejdanem a večírkem není žádný rozdíl… a firemní akce ve velkých firmách jsou normální a někdy bohužel i nepovinné povinné a on mohl chodit s ní, mohl jí doprovázet, pokud ho zvala. Nemusel sedět doma a cítit se méněcenný, možná jí mohl i podpořit. Je normální, že ženy své muže na určité akce doprovázejí, na jiné zase ne, ale pokud je to nějaký větší firma, tak to určitě nebyli akce pouze o tom, že jsme se v kruhu pracovním vožrali jako prasata
… ale kolikrát i reprezentativní, charitativní, dost často zaměstnavatele zapojují právě i rodiny zaměstnanců atd… A s těma chlapama? Zakladatel psal, že má jednoho, dokonce s ním bydlí… takže množné číslo není třeba, je to jen zveličování
… a pokud pracuje převážně v mužském kolektivu, tak svoje kolegy asi nezastřelí
Na večírcích není nic špatnýho, klidně moje ženská může vyrážet na večírky, jak je jí libo, ale jak na mě začne kašlat, začne být chladná, pžestane mět o mě zájem, tak už dělá něco špatnýho.
@Honza 12 píše:
Ano. A stejně tak je to od toho chlapa hnusný. Má najednou postavení, peníze, kariéru. Vleze mu to do hlavy, pořídí si milenky a tu svojí kopne do zádi..
Hele, se vším se má počítat. Většinou je to tak, že má milenky i manželku. On chlap v postavení většinou chce mít tu malovanou rodinku s úspěšnými dětmi.
Ono to jaksi i k tomu vyššímu postavení patří i když jdou všichni z valné hromady do bordelu. A když ženská není hloupá (bohužel tito pánové si dost často pořizují poddajné ženy s nesložitým myšlením) tak je s ním dál buď za peníze a nebo s tím, že i ona má svůj život. A nebo má svoje zázemí a odejde. Všechno jde, záleží na přístupu, povaze a inteligenci obou. ![]()
Příspěvek upraven 20.12.15 v 11:51
@minoe píše:
Být na jedné palubě = je být spolu při sobě = je plout jednou loďkou..zapomínáš na jednu skutečnost a to tu, že ve vztahu se partneři obvykle navzájem přesvědčují o tom, že ten druhý je to pravé a jediné… Pak, když praxe prokáže že tomu tak není, pak přichází negativní pocit…
Tak za prvé teda nevím, proč bychom se měli navzájem přesvědčovat o nějaké pravosti. Buď pro mě pravý je a já to vím nebo pro mě pravý není a nepřesvědčí mě o tom, i kdyby se snažil sebevíc.
A za druhé se podle té jedné loďky (Což teda nevím, já jsem docela náročná na prostor kolem sebe, nešla by aspoň nějaká větší plachetnice?
) a toho být spolu při sobě taky může říct, že přes palubu hodil zakladatel svoji ženu, když ona chtěla něco dokázat v práci a on ji začal srážet scénami a výčitkami.
Jako jo, jestli chce, může ji jít přesvědčovat řečmi o nějaké společné palubě. Jestli jim nebude vadit, že nakonec budou na tý palubě nespokojení oba dva ![]()
To je furt všude keců, jak se má o manželství pečovat, pracovat na tom, a tad by jste ženské div nefandili.
@Petrolka píše:
a žena po čase zjistila, že sex jinde není všechno a chlapi co pomáhají doma se hledají dost těžko
To si měla rozmyslet dřív.
@Honza 12 píše:
Na večírcích není nic špatnýho, klidně moje ženská může vyrážet na večírky, jak je jí libo, ale jak na mě začne kašlat, začne být chladná, pžestane mět o mě zájem, tak už dělá něco špatnýho.
Tak to už je jen výsledek chování obou dvou, ne pouze její
on měl možnost, připojit se a podporovat jí, zatím z jeho příspěvků jen vyznělo, že seděl doma a poté jí uháněl, to je i vidět, že se vztahy nemá moc zkušenosti prostě a s tou svatbou máš pravdu… asi to hození přes palubu v tomhle smyslu je, ale zas bych to nepřeháněla, nebrala bych si to až tak osobně, jak jsem řekla, z části to s ním nemá nic moc společného…
@Honza 12 píše:
Idiot. Ty seš taky dobrá, takže se ženská hrne do svatby s idiotem? Chce s ním založit rodinu? Všečchno spolu chtějí vybudovat? No promiň ale tohle pak dost vypovídá i o ní.
To mluvím o svém bývalém a právě proto, že to byl idiot, tak jsem se s ním nehrnula do svatby, neplánovala děti a nic jsme spolu nebudovali, ale rozešli jsme se. Vypovídá to o mně leda tak to, že jsem si nevybrala zrovna nejlepšího a včas jsem to zjistila.
@Honza 12 píše:
To je furt všude keců, jak se má o manželství pečovat, pracovat na tom, a tad by jste ženské div nefandili.
jo, to jsou místní drsňačky, já si taky myslím, že oddací list není jen cár papíru a jak říkává pan farář v dobrém i zlém, v bohatství i chudobě, v nemoci i ve zdraví…
@Tunrida píše:
Tak za prvé teda nevím, proč bychom se měli navzájem přesvědčovat o nějaké pravosti. Buď pro mě pravý je a já to vím nebo pro mě pravý není a nepřesvědčí mě o tom, i kdyby se snažil sebevíc.
A za druhé se podle té jedné loďky (Což teda nevím, já jsem docela náročná na prostor kolem sebe, nešla by aspoň nějaká větší plachetnice?) a toho být spolu při sobě taky může říct, že přes palubu hodil zakladatel svoji ženu, když ona chtěla něco dokázat v práci a on ji začal srážet scénami a výčitkami.
Jako jo, jestli chce, může ji jít přesvědčovat řečmi o nějaké společné palubě. Jestli jim nebude vadit, že nakonec budou na tý palubě nespokojení oba dva
Jestli jsem to pochopil, tak jeho scény a výčitky vznikli až po tom, co ona začala bejt k němu chladná, přestala žárlit a přestala mět o něj zájem, tím rozpoutala jeho žárlivost, to je zákon akce a reakce. Chlap kterýmu žena dělá kariéru a chodí na večírky, a v čase který jí zbude, se mu věnuje a osobní a intimní život funguje, jí nebude házet klacky pod nohy.
@Tunrida píše:
To mluvím o svém bývalém a právě proto, že to byl idiot, tak jsem se s ním nehrnula do svatby, neplánovala děti a nic jsme spolu nebudovali, ale rozešli jsme se. Vypovídá to o mně leda tak to, že jsem si nevybrala zrovna nejlepšího a včas jsem to zjistila.
Ok. to je v pořádku, ale zakladatelka si ho vzala. To je něco jinýho.
@Honza 12 píše:
To máš ale těžký, když oni do toho manželství vstoupili ještě před tím skutečným dospělým životem.
Nikdo tady nikomu nefandí, jenom se konstatuje, že by stejně drželi pohromadě něco, co k sobě prostě nepatří. Ty bys to tak snad chtěl?
On je totiž nakonec ten špatný ten, kdo udělá ten poslední krok k tomu konci a nikoho nezajímá, co ho k tomu vedlo a jestli náhodu nebyla chyba i tam na té druhé straně.
@Honza 12 píše:
Nemají děti a jsou spolu od 14. Co tady chceš zahraňovat? Teprve se rozkoukávají po světě. Ať si to dopřejí, třeba jednou zjistí, že jim spolu bylo nejlépe, ale teď to ještě neví.
Jiná je situace u rodiny, kdy se brali zralí a mají děti. To snad chápeš.
@Callipo90 píše:
Tak to už je jen výsledek chování obou dvou, ne pouze jejíon měl možnost, připojit se a podporovat jí, zatím z jeho příspěvků jen vyznělo, že seděl doma a poté jí uháněl, to je i vidět, že se vztahy nemá moc zkušenosti prostě a s tou svatbou máš pravdu… asi to hození přes palubu v tomhle smyslu je, ale zas bych to nepřeháněla, nebrala bych si to až tak osobně, jak jsem řekla, z části to s ním nemá nic moc společného…
Tak když si někoho vezmeš, chceš s ním strávit zbytek života, tak veškeré tvé chování má s ním něco společného.
@Tunrida píše: ..Buď pro mě pravý je a já to vím nebo pro mě pravý není a nepřesvědčí mě o tom, i kdyby se snažil sebevíc..
Já nemyslela, že se ti někdo vnucuje, nebo tě láme.. To, že se ve vztahu navzájem partneři přesvědčují o správné volbě toho druhého jsou činy = například to, že tě nepodvede..
@Tunrida píše:
To máš ale těžký, když oni do toho manželství vstoupili ještě před tím skutečným dospělým životem.
Nikdo tady nikomu nefandí, jenom se konstatuje, že by stejně drželi pohromadě něco, co k sobě prostě nepatří. Ty bys to tak snad chtěl?
On je totiž nakonec ten špatný ten, kdo udělá ten poslední krok k tomu konci a nikoho nezajímá, co ho k tomu vedlo a jestli náhodu nebyla chyba i tam na té druhé straně.
Nechtěl. Prostě konstatuju, že ho ženská(byť z důvodů nezralosti) hodila přes palubu, hotovo dvacet, a jemu se teď otvírá nový život. Což je pro něj fajn.. Zachrňovat to nemá smysl.