Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@brumdinka píše:
@Tunrida ono to ale vpodstatě je hození přes palubu, to že se to balí do vzletných slov typu, že na to má právo je poněkud vedlejšía ještě ono lidi se všeobecně moc nemění, mění se jen okolnosti aneb kolo je kolo a kolem zůstane
Takže rozchod, potažmo rozvod je hození přes palubu???… neřeknu kdyby v tom byly děti, pak je ale situace úplně jiná, proto je taky dobré pečlivě rozmýšlet kdy a s kým si dítě pořídím, ale rozchod dvou mladých lidí, kteří nepoznali nikoho jiného, opravdu není hození přes palubu… v tomhle případě to nemá ani nic společného přímo se zakladatelem, ale jen v tom, že zakladatelova manželka se prostě poznala, ví co jí baví, poznala a potkala jiné lidi, chce jít dál, no a zakladatel jaksi stagnuje a uhání jí
což je pochopitelné, ale určitě je to nesblíží a na poradnu to opravdu není podle mě. Kdyby se třeba potkali teď, tak je vše jinak
a nebo by si ho zakladatelka ani nevšimla a nebo on jí, kdo ví ![]()
@Callipo90 píše:
Ideálně jí dát kopačku do hlavy, viď![]()
… zas nějakej inteligentní rádoby chlap na emiminu, na tu jsme tu čekali
…
Nic takového jsem přece neřekl. Spíše bych jí to moc neusnadňoval, např. co se týče dělení majetku atp. Mám dojem, že se svým manželem docela vytírá podlahu, takže jde o to aby pochopila, že takto dále ne.
@Kobliha51 píše:
Je to stejné, jak když chlap povýší a ta doma mu přestane stačit. Řekla bych, že dnes je budování kariéry u žen je stále častější a schvaluju to. Rovnoprávnost musí být.
Akorát pánové to hůře nesou
… samozřejmě někteří, ti sebevědomí a inteligentní jsou za takovou ženskou doma třeba i rádi ![]()
@Gnaar píše:
Nic takového jsem přece neřekl. Spíše bych jí to moc neusnadňoval, např. co se týče dělení majetku atp. Mám dojem, že se svým manželem docela vytírá podlahu, takže jde o to aby pochopila, že takto dále ne.
Neřekl, ale bohužel jsem četla tvé příspěvky v jiné diskuzi, kdy chlap zmlátil ženskou, že se nemohla ani nadechnout, dostala paličkou na maso a ty si to tak nějak nechutně zlehčil, jako, že u toho nikdo nebyl, tak to asi tak hrozný zase nebude a nikdo jsme u toho nebyli, tím pro mě tvoje příspěvky nemají žádnou hodnotu, jen tu co jsem napsala v předchozím příspěvku a použiju tvá slova. Nikdo jsme u toho nebyl v tomhle případě, třeba to je jinak, než píše zakladatel, třeba je zakladatel prostě žárlivá stíhačka a nepřenesl se přes své ego ![]()
@brumdinka píše:
@Tunrida ono to ale vpodstatě je hození přes palubu, to že se to balí do vzletných slov typu, že na to má právo je poněkud vedlejšía ještě ono lidi se všeobecně moc nemění, mění se jen okolnosti aneb kolo je kolo a kolem zůstane
To jsem teda nevěděla, že musím zůstat s prvním člověkem, kterýho potkám, aby teda neměl potom pocit, že jsem ho hodila přes palubu
Co na tom, že to byl idiot ![]()
Kolo kolem určitě zůstane, ale bude celkem rozdíl mezi favoritem, Giantem a nějakým specializovaným kolem za x set tisíc, že?
@Gnaar píše:
@Klukjakobuk89 : Na tvém místě bych manželku kopnul do (I), jednal s ní tvrdě a kontakt omezil na nezbytné minimum. Až uvidí, že umíš přitvrdit, tak je možné, že za nějaký čas přileze s prosíkem zpátky. Otázka je, jestli o ni ještě budeš mít po tom všem zájem…
NEPŘILEZE… ![]()
@Tunrida píše:
To jsem teda nevěděla, že musím zůstat s prvním člověkem, kterýho potkám, aby teda neměl potom pocit, že jsem ho hodila přes palubu
Být na jedné palubě = je být spolu při sobě = je plout jednou loďkou
..zapomínáš na jednu skutečnost a to tu, že ve vztahu se partneři obvykle navzájem přesvědčují o tom, že ten druhý je to pravé a jediné… Pak, když praxe prokáže že tomu tak není, pak přichází negativní pocit…
@svycarka píše:
@Scarabeuss nepsala jsem automaticky. kulata do nepohody…psala jsem hodna kulata holka do nepohody..neumis zenstinu?jo do nepohody jsou i hubene, ale ty co umej zrat jsou vic stastnejsi nez vychtliny co musi dobre vypadat v kostymku..ehmm- nenazval jsi prave ty takove slecny pipkou? Proc automaticky pipkou.?
@Ellusa píše:
A není to stejné i obráceně, viz diskuze, manželka je skvělá, stará se o děti, ale už mě to s ní nebaví, nudím se, za to ta milenka, ta je…? A rychle rozvod? Nebo dvojí život a manželko, akceptuj, nebo táhni? To je pro mne „hození přes palubu“, a je jedno, zda se jedná o chlapa nebo ženskou. Tady se prostě rozešli v názoru a přístupu k životu, jsou bezdětní, mladí, brali se moc brzy, zakladatel měl své plány a neposunul se dál, jeho manželka se posunula, on na to zareagoval žárlivostí a stíháním, nemohlo to skončit jinak. Jak jsem psala, kývla bych jí na rozvod, nechala se vyplatit, a až se vzpamatuje z nejhoršího šoku, bych si začala žít nový život podle svého. Ta pravá na něho jistě čeká. A že ženě může časem dojít, že udělala chybu, a chtít se vrátit? I to se stává, pak to bude záležet hlavně na něm, jestli bude chtít zkusit reparát, nebo už bude někde jinde i on.
Jo jo. Bohužel i obráceně to tak bejvá.
@Tunrida píše:
To není hození přes palubu, to je život. Nebo jak by sis představoval, že by se k tomu ona měla postavit? Měla by teda nějak zastavit tu svoji touhu po kariéře, která se jí začala slibně vyvíjet, měla by se přestat vídat se svými kolegy a dál sedět doma se svým manželem, aby byl pro změnu šťastný on? A byl by šťastný, když by viděl, že ona se jenom přemáhá a dělá něco, co nechce? Ona by ho dál milovala, i když on by ji v jejím rozletu brzdil? Jestli myslíš, že by to tak mohlo fungovat, tak se sám potřebuješ ještě v životě rozkoukat. Ano, partnerství je o kompromisech a je v jistých směrech omezující, ale nemůže fungovat tak, že se jeden přizpůsobí tomu druhému a sám bude nešťastný. Jsou lidi, kterým i vyhovuje, že se vezou, ale jsou i lidi, kteří si chtějí svůj život vést sami a vedle sebe chtějí někoho, kdo je v tom podpoří. A bohužel, tito dva se navzájem nepodporovali, ani nemohli. Každý chce něco jiného, společně neslučitelného.
Těžko říct, jestli ji toto dovedlo k nevěře nebo nevěra k tomuto, ale bohužel i toto potvrzuje to, že i nevěra s sebou nese něco dobrého.
Inu ona potřebuje k životu kariéru, večírky, mejdany, jiný chlapy. Co naplat. Fungovat to nemohlo, to je asi jediný jasný.
@Kobliha51 píše:
Je to stejné, jak když chlap povýší a ta doma mu přestane stačit. Řekla bych, že dnes je budování kariéry u žen je stále častější a schvaluju to. Rovnoprávnost musí být.
Ano. A stejně tak je to od toho chlapa hnusný. Má najednou postavení, peníze, kariéru. Vleze mu to do hlavy, pořídí si milenky a tu svojí kopne do zádi.. ![]()
@Honza 12 píše:
Taky jsem byl jeden z těch co navaří, uklidí, chleba upeče atd..
a žena po čase zjistila, že sex jinde není všechno a chlapi co pomáhají doma se hledají dost těžko ![]()
@Callipo90 píše:
Takže rozchod, potažmo rozvod je hození přes palubu???… neřeknu kdyby v tom byly děti, pak je ale situace úplně jiná, proto je taky dobré pečlivě rozmýšlet kdy a s kým si dítě pořídím, ale rozchod dvou mladých lidí, kteří nepoznali nikoho jiného, opravdu není hození přes palubu… v tomhle případě to nemá ani nic společného přímo se zakladatelem, ale jen v tom, že zakladatelova manželka se prostě poznala, ví co jí baví, poznala a potkala jiné lidi, chce jít dál, no a zakladatel jaksi stagnuje a uhání jícož je pochopitelné, ale určitě je to nesblíží a na poradnu to opravdu není podle mě. Kdyby se třeba potkali teď, tak je vše jinak
a nebo by si ho zakladatelka ani nevšimla a nebo on jí, kdo ví
Ano.. To je hození přes palubu. A to doslova. Pokuď jsopu manželé tak uzavřeli doživotní smlouvu, chystali se budovat, založit rodinu. K tomu manželství je. Ona to zbořila, všechno co chtěli zahodila.. Jako jo, je to její volba, její právo.
@Honza 12 píše:
Inu ona potřebuje k životu kariéru, večírky, mejdany, jiný chlapy. Co naplat. Fungovat to nemohlo, to je asi jediný jasný.
A co je na tom špatného? Kariéra je pro většinu chlapů dost důležitá. Mezi mejdanem a večírkem není žádný rozdíl
… a firemní akce ve velkých firmách jsou normální a někdy bohužel i nepovinné povinné a on mohl chodit s ní, mohl jí doprovázet, pokud ho zvala. Nemusel sedět doma a cítit se méněcenný, možná jí mohl i podpořit. Je normální, že ženy své muže na určité akce doprovázejí, na jiné zase ne, ale pokud je to nějaký větší firma, tak to určitě nebyli akce pouze o tom, že jsme se v kruhu pracovním vožrali jako prasata
… ale kolikrát i reprezentativní, charitativní, dost často zaměstnavatele zapojují právě i rodiny zaměstnanců atd… A s těma chlapama? Zakladatel psal, že má jednoho, dokonce s ním bydlí… takže množné číslo není třeba, je to jen zveličování
… a pokud pracuje převážně v mužském kolektivu, tak svoje kolegy asi nezastřelí ![]()
@Tunrida píše:
To jsem teda nevěděla, že musím zůstat s prvním člověkem, kterýho potkám, aby teda neměl potom pocit, že jsem ho hodila přes palubuCo na tom, že to byl idiot
Kolo kolem určitě zůstane, ale bude celkem rozdíl mezi favoritem, Giantem a nějakým specializovaným kolem za x set tisíc, že?
Idiot. Ty seš taky dobrá, takže se ženská hrne do svatby s idiotem? Chce s ním založit rodinu? Všečchno spolu chtějí vybudovat? No promiň ale tohle pak dost vypovídá i o ní.