Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
@pikola takže víme, co chceš ty. A víš ty, co chce on?
Ne, protože on nic neříká
všechno nechává na mě. Když se zeptám co chce dělat o víkendu, řekne nevím ![]()
@inkakřivák píše:Myslíš ,že když půjde na nějaký puluvazek,že chlap bude měnit práci ?
@pikolaJo to be jde o děti. Aha. Tak sypej do práce, ať není chlap tak strhaný, a budete si o víkendu užívat jako rodina. A tatínek se bude dětem věnovat, próze nebude mrtvý jak domácí ekonomika. Anebo se dal poflakuje doma, a nech chlapa odpočívat aspoň o víkendu.
@terien píše:Co když nepojede ,naopak bude rád ,že to vzdala a on má doma klídek ?
Ano, za mě by to vyřešilo. Ty vypadneš s detmi, on si odpočine a příště pojede s vámi. Vy se nebudete nudit, děti si užijí hezký výlet, nechápu, v čem pořád vidíš problém. Na jednu stranu ti vadí, jak se tváří, když jede s vámi a na druhou stranu ho tam nutně potřebuješ. Proč?
@Mango_Lassi píše:Bude muset v některých oblastech spoléhat na sebe a jeho bratr jen jako peněženku ,která to bude financovat
Tak to nevím, co bude zakladatelka dělat, když je zvyklá se ve všem spoléhat na chlapa.
@terien píše:Já myslím,že víš,jak jsem to myslela
Tak pozdravit otce, když přijde z práce, je snad naprostá samozřejmost. To by dcera nepozdravila jednou a do té latě bych jí postavila.
@terien píše:
My si taky děláme spoustu věcí po svém a klape nám to výborně. Teď je třeba volno a každý máme naplánované něco jiného. Akorát si v půlce přehodime dceru.
Jistě, někomu to může vyhovovat, ale zakladatelka chce ten čas trávit společně
@Venetia píše:
Jistě, někomu to může vyhovovat, ale zakladatelka chce ten čas trávit společně
Tak ale ten cas musí nějak vypadat. Ne, že na něm trvá a je pak otrávená, sex žádný,…
@inkakřivák píše:
@terien A jak je to pak bezva, když se člověk vrátí domu, po pár dnech, kdy vypadl ze stereotypu, plný dojmu. A odpočatý, a těší se na toho druhého.
Tak jistě, že to je fajn odreagování, ale pak pojedete zase nekam spolu
Pokud nebude chtít nikdy nikam, nebo bude děsně otrávený, tak na to budeš koukat jinak
@pikola Já to vzdávám. Do háje neptej se ho, neotravuj ho. Zkus to přes empatii - chápu, že jsi unavený, my v sobotu pujdem do zoo a ty si odpocin, jo? A v neděli bychom šli třeba zaplavat. Máš jiný návrh?
@Venetia taky mu místo popohaneni muže říct víš co? Našla jsem si práci, tak muzes ubrat. A nejen muzes, budeš muset, protože budu potřebovat dvakrát v týdnu vyzvednout děti. Prospěje ti to, jinak se zhroutis.
Ona ho má ráda, jo, ale honí ho jak nadmutou kozu.
@pikola píše:
Ne, protože on nic neříkávšechno nechává na mě. Když se zeptám co chce dělat o víkendu, řekne nevím
Už jsi se ptala co budete dělat tento víkend?
@Venetia píše:
Tak jistě, že to je fajn odreagování, ale pak pojedete zase nekam spolu
Pokud nebude chtít nikdy nikam, nebo bude děsně otrávený, tak na to budeš koukat jinak
Ano, pokud mu nedám prostror, aby se na čas strávený se mnou těšil, tak bude otrávený. To už je taky na té partnerce ale.
Ten muž má psychiatrickou diagnózu. A i přes to funguje obdivuhodně, ona jen sedí doma a frfňá. Taky bych o žádný čas s ní nestála.
@inkakřivák píše:
@pikola Já to vzdávám. Do háje neptej se ho, neotravuj ho. Zkus to přes empatii - chápu, že jsi unavený, my v sobotu pujdem do zoo a ty si odpocin, jo? A v neděli bychom šli třeba zaplavat. Máš jiný návrh?
@Venetia taky mu místo popohaneni muže říct víš co? Našla jsem si práci, tak muzes ubrat. A nejen muzes, budeš muset, protože budu potřebovat dvakrát v týdnu vyzvednout děti. Prospěje ti to, jinak se zhroutis.
Já ho nehonim proboha s prací
chápeš, že jako ředitel si asi o čtvrtinu menší úvazek nevezme, aby jezdil vyzvedávat děti? To asi zapíchne v půlce meetingu, nebo nepoletí na služební cestu, protože sorry, děti
naopak ho neprudim když chodí pozdě domu, neotravuj ho přes den atd
@Venetia Já se ptám úplně jinak.,,Co budeš dělat o víkendu?"
A podle odpovědi to pak řeším. Buď mi řekne, že má práci, nebo že nic nebo že je unavený. Když práci, tak dobře. Když nic, navrhnul něco, když unavený, tak navrhnul být doma. Pokud řekne nevím, navrhnu já se slovy co třeba, co kdybychom. A někdy se vubec neptám, jen zkonstatuju, že vidím, že je grogy a o víkendu nebude dělat nic. Já se nějak zařídím. Dokonce ho klidně pošlu zalézt do postele.
@pikola No dobře, tak máš doma ředitele. Tak prostě nemá na rodinu čas. To je jeho i tvoje volba. Je to něco za neco. Dobré postavení i prachy, málo času pro rodinu. Taky existuje možnost jít jinam, delavaji to lidé. O řediteli tu doteď nepadlo slovo, jen že se nechal zaměstnat.
@terien píše:A jak má vypadat ,když se mu nic nelíbí a s ničím sám nepřijde ?
Tak ale ten cas musí nějak vypadat. Ne, že na něm trvá a je pak otrávená, sex žádný,…
@inkakřivák píše:
Teď jde o to, jakou práci má a jestli je to vůbec možné
@inkakřivák píše:
@pikola No dobře, tak máš doma ředitele. Tak prostě nemá na rodinu čas. To je jeho i tvoje volba. Je to něco za neco. Dobré postavení i prachy, málo času pro rodinu. Taky existuje možnost jít jinam, delavaji to lidé. O řediteli tu doteď nepadlo slovo, jen že se nechal zaměstnat.
Pan ředitel je jen další důvod, proč něco nejde.
@Venetia ale líbí, jenze na to nemá jeho žena náladu. Jiné řešení nehledá.
Jsou ženy, kterým chlap odjíždí do práce v neděli odpoledne a vrací se v pátek večer. A sobotu prospí. Říkají - je to daň za ty peníze, které nosí. Když dá výpověď a najde si něco zde, budeme víc spolu, ale budeme žít z ruky do huby. Prostě se s tou situaci vyrovnaly, vybraly si. Ty chceš obojí, peníze i čas.
@terien to je mi jasné, nejde nic. A on se nezmění a nezmění, vsivak.