Manželské problémy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.7.23 09:18

Manželské problémy

Dlouho uvažuju, jestli sem napsat, ale nějak už nevím co dál.
Jsme s mužem 15 let, přes 10 let manželé a dvě děti +- 40. Vše se zdá ok, máme se moc rádi a nehádáme se, ale muž mě poslední dobou hrozně štve a máme takovou trochu tichou domácnost. Můj muž nás živí, dá se říct velmi dobře, ale na sebe nebere ohled a já už jsem zoufalá. Má snad od podzimu kašel, ale odmítá to řešit, přijde mi, že je pořád unavený :nevim: i když o víkendu spí dýl, po obědě už koulí očima jestli půjde malý spát a pak spí klidně do 5 a my se skoro celý víkend nikam nedostaneme. Nápady co dělat nula, kdyby bylo na něm sedíme pořád doma, děti na mobilu :roll: včera jsem řekla, že jdeme na oběd, to je pořád jak chceš ty, tak to musím vymýšlet, udělat atd, zabalit vypravit. To samý dovolená, když se ptám kdy pojedeme tak nic, dovolená je přitom závislá kdy on si vezme dovolenou v práci :nevim: takže asi nepojedeme nikam. To samý zubař, měl by jít na zákrok s rukou už je asi rok pozadu :think: to je pořád nemám čas, nech mě bejt. Už se mi v podstatě vyhýbám poslední dobou, protože mě to nebaví, to samý sex..
Vím, doma mi hodně pomáhá, to jo, jsme navíc na děti sami, rodina je hodně daleko. Ale co je tohle za život? Teď se bojím, aby ten jeho kašel nebyl něco víc, vždyť nás všechny živí :roll: fakt se mi chce brečet někdy už, nevím co s ním. On prostě odmítá cokoliv řešit. Je to hodný chlap, možná toho má víc v práci, ale tohle pomalý umírání je na hlavu :zed: třeba po okolí jsme nebyli skoro nikde i když tady bydlíme rok :nevim: víkendy o ničem, dovolená asi bude stejná, ještě že starší dcera jede aspoň k moři s babičkou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
3.7.23 09:38

Nemá nějakou depresi? Problémy v práci? Jestli takový nebýval a poslední dobou je u něho tak náhlá změna, něco je špatně. Řekla bych mu všechno na rovinu, klidně a bez hádek, ale přinutila bych ho říct, co ho žere a proč se vyhýbá doktorům. Pokud by změna nenastala, zařídila bych dovolenou sama s dětmi a bez něho, ať je on sám doma a spí si podle libosti - třeba na týden za babičkou apod. Nemusíte přece pomalu umírat s ním, no ne? Jako ty píšeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.23 09:51
@Giovanna1 píše:
Nemá nějakou depresi? Problémy v práci? Jestli takový nebýval a poslední dobou je u něho tak náhlá změna, něco je špatně. Řekla bych mu všechno na rovinu, klidně a bez hádek, ale přinutila bych ho říct, co ho žere a proč se vyhýbá doktorům. Pokud by změna nenastala, zařídila bych dovolenou sama s dětmi a bez něho, ať je on sám doma a spí si podle libosti - třeba na týden za babičkou apod. Nemusíte přece pomalu umírat s ním, no ne? Jako ty píšeš…

Tak vždy on byl takový ten živitel rodiny a já plánovala většinu věcí, ale on poslední dobou není schopný nějak nic. A když už někam jdeme, tak se tváří jak kdyby měl umřít půlku času. Kdysi měl deprese když podnikal a musel toho nechat, teď si zas tak nemyslím, že ho něco trápí i když napůl v práci je toho taky dost. Problém je, že on se mnou o ničem nemluví. Minule mě akorát seřval, že dělá doma všechno a já ho ještě buzeruju - řekla jsem mu, ať syna vykoupe :nevim: ano, je toho na nás dost, ale to neznamená, že tu musíme shnít když máme děti :nevim: odjet moc nemám kam, moje máma nefunguje a ke tchyni nechci. Asi pojedu na dovolenou na nebo nevím už. Mladší syn je dost pozadu a jezdim s ním po doktorech, můj muž je nemluvný tak nějak celkem, ale tohle už mi přijde na hlavu aby jsme byli doma pořád ticho a nemluvili o ničem. Jeho nezajímá skoro nic, co máme doma a jak, když mu řeknu ať dělá něco s kašlem tak ho buzeruju, když někam chci jít tak ho taky buzeruju, když mu řeknu aby něco udělal to samý. Už nevím jak s ním mluvit :nevim: už mám z toho stresu atopický exem a zaseklou čelist :roll:

• Citovat
  • Upravit
2003
3.7.23 10:02

Ty nechodíš do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.23 10:04

Nebo jsme u tchýně a já jí řeknu, jestli by nepohlidala malýho, že půjdem spolu sami někam třeba na večeři.. a to je a já nevím kam, tady nic není :roll: se na to už taky můžu vys.at s prominutím. Ano, děti jsou náročný a máme toho oba hodně, ale takhle ten náš vztah jde do kopru pomalu a jistě.

• Citovat
  • Upravit
2003
3.7.23 10:08

Aha, takže chlapa doma prudíš proto, že se bojíš že přijdeš o kasičku, místo toho abys sama hnula zadkem. A on se může udřít aby madam byla spokojená a mohla na dovolenou.

Ten anonym ti moc nevyšel, pikolo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.7.23 10:09

Sama po svem s detmi chvili zit nemuzes? Vylety dovolene bez muze? Aby vas nemel moc doma chvili? Vsiml by si?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.23 10:11
@medvidka píše:
Ty nechodíš do práce?

Ne, protože malý potřebuje jezdit po doktorech a bývá často nemocný a nikdo mě do práce netlačí, muž má příjem vysoký. Jsem doma kvůli dětem, nikoho tu nemáme kdo by je hlídal když se něco stane, nebo mají prázdniny :nevim: já se starám skoro o vše, ale nemůžeme s dětma hnít jen doma.

• Citovat
  • Upravit
35718
3.7.23 10:13
@medvidka píše:
Aha, takže chlapa doma prudíš proto, že se bojíš že přijdeš o kasičku, místo toho abys sama hnula zadkem. A on se může udřít aby madam byla spokojená a mohla na dovolenou.Ten anonym ti moc nevyšel, pikolo

To je jedno, že anonym nevyšel co už. Jakou kasičku? Mě nejde o dovolenou aby ji zaplatil proboha, ale aby si odpočinul a byl s dětma taky někde jinde než doma v obýváku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
3.7.23 10:19

Ahoj zakladatelko, dle mého ho život, který žije už nebaví a nenaplňuje. Neví co s tím. Stále se propadá hlouběji a čeká, že přijde zázrak. Spíš než zázrak přijde nějaká forma nemoci. Nemá chuť ani sílu něco měnit a tak musí přijít něco, co mu otevře oči. Nějakou dobu jde zvládat všechno, ale v životě jsou situace, kdy si poradit neumíme. Je toho někdy tolik, že zapomeneme žít.

Řešení této situace je pouze něm. On musí najít pramen životní síly i v tom moři starostí a povinností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
3.7.23 10:21

A to nemůžeš jet sama s dětma třeba na celý den do zoo? Vy vypadnete a on si odpočine po svém :nevim: pokud je veškerá finanční tíha jen na něm, tak to může dost stresovat. Vždyť on na tu blbou neschopenku třeba vůbec nemůže, protože pak by jste nevyšli? To fakt není sranda, když veškeré zabezpečení leží na jeho bedrech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.7.23 10:23
@medvidka píše:
Aha, takže chlapa doma prudíš proto, že se bojíš že přijdeš o kasičku, místo toho abys sama hnula zadkem. A on se může udřít aby madam byla spokojená a mohla na dovolenou.Ten anonym ti moc nevyšel, pikolo

Přesně takhle to vyznívá. Živí vás, stará se, pomáhá, vše máš ve své režii a ještě brbláš. Tak je prostě takový, tak budeš tím motorem domácnosti ty, podmínky na to máš. Domluv se s jeho lékařem, ať mu pošle pozvánku a zatlač na něj, že tam prostě půjde. Dovolenou apod. opravdu můžeš zařídit sama, stejně jako výlety nebo program pro děti. Ty po těch letech nevíš, co na něj platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.7.23 10:31
@Anonymní píše:
Nebo jsme u tchýně a já jí řeknu, jestli by nepohlidala malýho, že půjdem spolu sami někam třeba na večeři.. a to je a já nevím kam, tady nic není :roll: se na to už taky můžu vys.at s prominutím. Ano, děti jsou náročný a máme toho oba hodně, ale takhle ten náš vztah jde do kopru pomalu a jistě.

A z jeho pohledu - po celém týdnu v práci se kodrcáme ke tchyni, Máňa vymyslí večeři a zase čeká, až to zařídím. Tak se může podívat na net a říct mi rovnou jdeme tam a tam, co já vím, na co má chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
3.7.23 10:32
@Anonymní píše:
Ne, protože malý potřebuje jezdit po doktorech a bývá často nemocný a nikdo mě do práce netlačí, muž má příjem vysoký. Jsem doma kvůli dětem, nikoho tu nemáme kdo by je hlídal když se něco stane, nebo mají prázdniny :nevim: já se starám skoro o vše, ale nemůžeme s dětma hnít jen doma.

tak vem děti a někam spolu vypadněte, manžel si mezitím doma odpočine.

jako já ho docela chápu, ty nepracuješ, on musí všechno financovat a ještě se po něm chce, aby kmital doma, vymýšlel program atd., nechala bych ho doma v klidu minimálně dva týdny samotného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
3.7.23 10:52
@Anonymní píše:
Ne, protože malý potřebuje jezdit po doktorech a bývá často nemocný a nikdo mě do práce netlačí, muž má příjem vysoký. Jsem doma kvůli dětem, nikoho tu nemáme kdo by je hlídal když se něco stane, nebo mají prázdniny :nevim: já se starám skoro o vše, ale nemůžeme s dětma hnít jen doma.

Proc nevyuzijes pani na uklid nebo nejakou detskou skupinu treba na 2 dopo tydne? Kdyz na to mate. At si trochu ulevis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí