Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Karamba2020 píše:
tak vem děti a někam spolu vypadněte, manžel si mezitím doma odpočine.jako já ho docela chápu, ty nepracuješ, on musí všechno financovat a ještě se po něm chce, aby kmital doma, vymýšlel program atd., nechala bych ho doma v klidu minimálně dva týdny samotného
Já ho nenutím aby něco vymýšlel, ale on ani nereaguje když něco vymýšlím já
jako včera že půjdeme ven na oběd. Prej jak chceš ty, tak zase zeptám, jestli on nechce
a nic, neodpoví
ani po něm nechci, aby kmital doma. Já si to udělám pak
ale on běží k pračce jak zapípa, to samý ráno ustele postel jen co já vstanu a jdu se vyčůrat
večer se ptám, jestli půjde spát se synem, odpověď je mi to jedno
když jdu s ním spát já, on uklidí kuchyni
Má OCD, chápu, ale on vše udělá a pak mi v hádce vyčte, že to udělal. Tak ať to nedělá proboha ![]()
Nemyslím si, že by se bál být na nemocenský. Zas tak neumírá když s tím kašlem chodí půl roku. Ale já bych byla nerada aby ho trefil infarkt a pak nebude chodit nikam ![]()
@Bambule33 píše:
Proc nevyuzijes pani na uklid nebo nejakou detskou skupinu treba na 2 dopo tydne? Kdyz na to mate. At si trochu ulevis.
Mám, malý chodí do školky, ale jen na půl dne. Jeden den máme logopedii, jeden odpoledne fyzio a ještě asi něco bude dál. Paní na úklid máme jednou týdně, ne že by byl takový bordel doma, to vůbec, ale mě úklid zabere celý den. Máme ji od těhotenství. Nejsem žádná lemra, mám toho i tak dost. Doma má uklizeno, většinou skoro denně teplý jídlo večer. On uklízí teda nádobí po večeři. Ale hrozně práce dělá zbytečně, kterou bych já udělala třeba později. O víkendu nemusí skoro nic
uklizeno je, občas peru prádlo. Stejně ale pořád něco zametá nebo nádobí. Jak jeho matka, někam si člověk položí kafe a za 10 min tam není.
@pikola píše:
Já ho nenutím aby něco vymýšlel, ale on ani nereaguje když něco vymýšlím jájako včera že půjdeme ven na oběd. Prej jak chceš ty, tak zase zeptám, jestli on nechce
a nic, neodpoví
ani po něm nechci, aby kmital doma. Já si to udělám pak
ale on běží k pračce jak zapípa, to samý ráno ustele postel jen co já vstanu a jdu se vyčůrat
večer se ptám, jestli půjde spát se synem, odpověď je mi to jedno
když jdu s ním spát já, on uklidí kuchyni
Má OCD, chápu, ale on vše udělá a pak mi v hádce vyčte, že to udělal. Tak ať to nedělá proboha
Nemyslím si, že by se bál být na nemocenský. Zas tak neumírá když s tím kašlem chodí půl roku. Ale já bych byla nerada aby ho trefil infarkt a pak nebude chodit nikam
Ty vogo divím se že ten chlap má na tebe ještě nervy. Řešíš každou hovadinu a už jste na sebe navzájem alergičtí.
TY bys chtěla aby odpovídal jinak, TY chceš ať nemá infarkt, TY chceš ať on jede na dovolenou, všechno jenom TY, všechno musí být podle tebe a chlap ať nosí domů prachy
zajímá tě vůbec co chce ON? A nemyslím pouze jestli chce na večeři, ani se nedivím že už ti neodpovídá
Příspěvek upraven 03.07.23 v 11:08
@karkarka píše:
Jdi to práce, chudák chlap, dře a ty ještě doma prudíš.
A kdo se asi bude starat o děti a vyzvedne a zaveze do školky? Půjde k doktorovi, na logopedii atd? Bude nakupovat? Zase já a ještě k tomu práce abych nepeskovala?
Já tě zakladatelko chápu i nechápu. Když na neho nezabírá to, co zkoušíš doteď, nechala bych ho tak. Holt budeš muset na vylety s dětmi jezdit taky bez něho. Ano, nejsou společné zážitky a společně strávený čas - vztah jde do háje. Ale to je i jeho zodpovědnost. I on je zodpovědný za váš vztah. Nedonutis někoho k tomu, aby dělal něco, co sám nechce. Nebo donutis, ale výsledek je takový, jaký vidíš sama.
Fakt s dětmi vypadněte a jeďte někam sami, aspoň o víkendu. Třeba si od vás potřebuje jen odpočinout. Zvážila bych ještě jednou psychické problémy. Ohledně společně tráveného času bych na něho netlacila, zatlačila bych jenom, ať si pořeší ty doktory. A uber plyn, pokud ho pořád takto popoháníš, zabejčil se ti a zabejčí se ti ještě víc, pokud nepřestaneš. Nejsi jeho matka a nejsi za jeho život zodpovědná, to si uvědom. Možná ti přijde, že tě v tomto příspěvku jenom kritizuju. Tak to není vůbec myšleno. Ano, taky by mě nebavil takový život. Fakt že chápu. Ale potřebuješ i jiný náhled na situaci, ve které jsi, jinak se z toho nedostanete ani jeden. Hodně štěstí
@medvidka píše:
Ty vogo divím se že ten chlap má na tebe ještě nervy. Řešíš každou hovadinu.
TY bys chtěla aby odpovídal jinak, TY chceš ať nemá infarkt, TY chceš ať on jede na dovolenou, všechno jenom TYzajímá tě vůbec co chce ON? A nemyslím pouze jestli chce na večeři, ani se nedivím že už ti neodpovídá
Proboha zajímá, ale on mi na všechno řekne jak chci já? Nebo neříká nic? Jak se mám asi jinak ptát?
@pikola píše:
Má OCD, chápu, ale on vše udělá a pak mi v hádce vyčte, že to udělal. Tak ať to nedělá proboha
Jestli ma opravdu OCD tak je potreba nejaky zvlastni pristup jak s nim pracovat, nebo ne? Nebo si to jenom myslis, ze to ma? To by chtelo resit nekde jinde nez na emimi. Nikoho takoveho neznam, ale jestli to dobre chapu, tak on za to cim te vysira mozna ani nemuze.
@Giovanna1 díky. Já to taky chápu. Třeba tu dovolenou, jsem se ptala, že nikam nepojedeme? Prej ty jsi nic neříkala
říkám já se koukala, ale nevím kdy si bereš dovolenou
on já nevím
a tím jsem to ukončila. Když pojedu sama bude naštvaný, že jsme ho nechali doma
já jsem nechci prudit, ale z něj prostě nic nedostanu
když nic neřeknu nikam nejdeme, je mu to jedno. Když jsem mu minule řekla, že sedíme celý den doma, protože spí do pěti, tak prý to není pravda. No a v sobotu zase. Když ho nechám spát ráno dlouho, po obědě to samý, jak kdyby vstával ve 4 ráno. Přece nemůžu být pořád jen sama s dětma někde a on doma spát ![]()
Ty máš v podstatě úplně volnou ruku ve všem. Tak toho využij. K doktorovi ho objednej, jemu oznam datum a čas. A vyletuj s detma sama. Máte jen dvě, to sama zvládneš, ne? Jeďte kamkoliv chcete. Jeho nechte doma. Manžel s nami začal jezdit až ve chvíli, kdy viděl, že já si poradím i bez něj, že doma sedět nebudeme. A teď jezdí s detma i on sám. A bez do práce. Přijdeš na jiný myšlenky. To, že on vás živí, neznamená, že ty nemůžeš taky přispět. Já bych do práce taky vůbec nemusela, ale to bych se zbláznila. A co bych dělala tu půlku dne, kdy jsou deti ve škole a školce? Jedno z dětí nám taky permanentně litá po doktorech, s druhým jsme si teď strihli nemocnici a měsíc doma.. babičky nějak extra nefungují. Ale všechno se dá nějak zařídit. Holt nejsem zaměstnanec roku se 100% docházkou. Ale být jen doma, tak zblbnu.
@jentak_si_postezovat píše:
Jestli ma opravdu OCD tak je potreba nejaky zvlastni pristup jak s nim pracovat, nebo ne? Nebo si to jenom myslis, ze to ma? To by chtelo resit nekde jinde nez na emimi. Nikoho takoveho neznam, ale jestli to dobre chapu, tak on za to cim te vysira mozna ani nemuze.
Nevim,. protože nemluví. Kdysi měl vyhoření, když je ve stresu tak uklízel, utíral utrženou linku atd. Diagnózu na to má, řešil to tenkrát u psychiatra a musel ukončit podnikání a nechat se zaměstnat. Jemu se to ale projevuje víc v práci než doma, prostě neumí dělat věci napůl. Chápu, doma chce klid, ale máme děti. Když někam pak jdeme, tak ožije mezi lidma, ale doma tragédie. Proto ani nedělá Home-Office. Měl by dělat Sport, ale a tím taky přestal. Aby nechodil domu až v noci prý.
@Midaku píše:
Ty máš v podstatě úplně volnou ruku ve všem. Tak toho využij. K doktorovi ho objednej, jemu oznam datum a čas. A vyletuj s detma sama. Máte jen dvě, to sama zvládneš, ne? Jeďte kamkoliv chcete. Jeho nechte doma. Manžel s nami začal jezdit až ve chvíli, kdy viděl, že já si poradím i bez něj, že doma sedět nebudeme. A teď jezdí s detma i on sám. A bez do práce. Přijdeš na jiný myšlenky. To, že on vás živí, neznamená, že ty nemůžeš taky přispět. Já bych do práce taky vůbec nemusela, ale to bych se zbláznila. A co bych dělala tu půlku dne, kdy jsou deti ve škole a školce? Jedno z dětí nám taky permanentně litá po doktorech, s druhým jsme si teď strihli nemocnici a měsíc doma.. babičky nějak extra nefungují. Ale všechno se dá nějak zařídit. Holt nejsem zaměstnanec roku se 100% docházkou. Ale být jen doma, tak zblbnu.
Nebudu ho objednávat nikam, nechce. Nejsem jeho matka jak někdo tady napsal. To samý když se má ostříhat, operace na měsíc a vypadá jak bezdomovec. Teď odřel kolo u auta co používám já denně, že to opraví u něj vedle v práci. Čekám už 14 dní. Gumy přezul na konci května… V práci má odpovědnost, chápu, že toho má moc, ale když řekne že to udělá, tak ať to udělá ![]()
@pikola píše:
Nevim,. protože nemluví. Kdysi měl vyhoření, když je ve stresu tak uklízel, utíral utrženou linku atd. Diagnózu na to má, řešil to tenkrát u psychiatra a musel ukončit podnikání a nechat se zaměstnat. Jemu se to ale projevuje víc v práci než doma, prostě neumí dělat věci napůl. Chápu, doma chce klid, ale máme děti. Když někam pak jdeme, tak ožije mezi lidma, ale doma tragédie. Proto ani nedělá Home-Office. Měl by dělat Sport, ale a tím taky přestal. Aby nechodil domu až v noci prý.
Tvrdíš že chápeš, ale nic pro to neděláš. Prostě se seber a jeď s dětmi pryč a přestaň mu řídit život. Když chce doma spát tak ať spí, nemusíte mu u toho svítit. Budete spokojení všichni. Jenže ty umíš akorát vyčítat a vypisovat co všechno dělá (podle tebe) špatně.
Třeba je to jediné po čem touží být doma chvíli sám, akorát ví že kdyby ti to řekl, tak vyletíš a zahrneš ho výčitkama. Tak radši mlčí a uvnitř trpí. Jak jsi přišla na to, že se naštve když odjedete bez něj?
Vycitate tady zakladatelce, ze on dre pro rodinu a ona po nem furt neco chce, ale on nedre pro rodinu!
Nemit rodinu, tak by tu dobre placenou praci delal taky! Stres v praci, narocnost, to vsechno by mel uplne stejne.
Akorat by ho pak doma nikdo „neprudil“, ale tak kdyz tu rodinu ma, aspon minimalne by se zapojit mel.
Mne prijde, ze uz to mate doma uplne rozsypany, semlety, jedete v zacarovanym kruhu.
Co se dojit poradit nekam do dobre (!) poradny, co s tim? Jenom ty bez nej.
To bude chtit rozmotat postupne.
A domluvit se s jeho dr., at mu posle zadanku na prohlidku popr. ho rovnou objednat, je taky fajn napad.
@pikola píše:
Proboha zajímá, ale on mi na všechno řekne jak chci já? Nebo neříká nic? Jak se mám asi jinak ptát?
Je zvyklý řešit problémy v práci, řeší problémy doma…
Ty jsi se postupem času stala jen další kupa problémů, které musí řešit a na které nemá energii.
Rozumíš, nejsi parťák u kterého by si odpočinul a nabral sílu - jsi zdroj dalších starostí.