Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pikola píše:
On nemůže. Proto dělá takovou práci, protože já se o to vše postarámproto vydělává za nás za oba. Nemůže ve 3 pro dítě do školky.
Takže hodláš doma sedět do kdy?
No já myslím že ten kašel klidně může být psychogenní (protože je doma věčně „dusno“)
Pošli ho k doktorovi, ať ho proklepne - vc štítné žlázy, rentgenu plic a borelii. Ale jak tady někdo psal nade mnou- tohle se muže vlect po covidech klidně i dva roky! Covid je svinstvo.
Jestli už jednou vyhořel, tak na sebe v tomto směru musí už vždycky dávat pozor. Neměl by nic podcenit.
Přijde mi to jako pokles testosteronu, má to všechny příznaky.
@karkarka no úplně vidím, jak pán pookřeje, když mu k té práci, ze které nemůže, přibydou ještě některé nynější povinnosti jeho ženy.
@Velryba černá píše:
@karkarka no úplně vidím, jak pán pookřeje, když mu k té práci, ze které nemůže, přibydou ještě některé nynější povinnosti jeho ženy.
Aby ses nedivila. Třeba přestane mít stres, že vydělává jen on.
@Midaku píše:
Měli byste si ujasnit celkově nastavení vaší rodiny. Proč si stěžuješ, že provozní věci, deti, školy, školky, doktory, nákupy… resis ty? Vždyť co jinyho bys chtěla dělat? Nechodíš do práce, tak máš na to všechno čas, ne? Právě proto nechodíš do práce. Nebo chceš, aby on chodil do práce, po ní na nákup, cesotu vyzvedl deti, pak se s nima doma učil, vzal je ven, večer jim udělal jídlo, vykoupat, uspat.. a ty bys dělala celej den co? Jo, můžete si ty činnosti nějak podělit, ale úměrně vašemu volnému času, takže stejně bude většina na tobě, když ses doma. Podle mě je to normální. Dokud jsem byla na RD, ani by mě nenapadlo po manželovi chtít, aby toto všechno obstaraval… jo, spoustu těch věcí dělal, když to šlo.. ale já mnohem víc, logicky. Teď, když chodím do práce, tak to mame rozdělené rovnomerneji. Oba máme práci, oba řešíme domácnost, deti, nákupy… každý dle toho, kdy a jak má čas. Vždycky se nějak domluvíme. Od toho jsme dva. Vy jste si vymysleli nějaké nastavení, které vám ale vůbec nefunguje. Zkuste to teda vymyslet jinak.
Ale já si nestěžuju, že to vše dělám, já si stěžuju, že i když já doma vše dělám, tak on o víkendu nemusí nic a stejně hnijem doma s dětma
to ho mám jako nechat do důchodu aby ho děti viděly jen občas večer a víkendy trávit sama s dětma pryč?
to si je s prominutím nemusel dělat a mít ani manželku ![]()
@sahrazad1 píše:
Pošli ho k doktorovi, ať ho proklepne - vc štítné žlázy, rentgenu plic a borelii. Ale jak tady někdo psal nade mnou- tohle se muže vlect po covidech klidně i dva roky! Covid je svinstvo.
Jestli už jednou vyhořel, tak na sebe v tomto směru musí už vždycky dávat pozor. Neměl by nic podcenit.
Já mu to říkala. Prý mu nic není
taky jsem mu řekla, že kašel může značit problémy se srdcem. Spíš se obávám, že se tam boji jít, aby mu něco nenašli ![]()
@pikola píše:
@Giovanna1 díky. Já to taky chápu. Třeba tu dovolenou, jsem se ptala, že nikam nepojedeme? Prej ty jsi nic neříkalaříkám já se koukala, ale nevím kdy si bereš dovolenou
on já nevím
a tím jsem to ukončila. Když pojedu sama bude naštvaný, že jsme ho nechali doma
já jsem nechci prudit, ale z něj prostě nic nedostanu
když nic neřeknu nikam nejdeme, je mu to jedno. Když jsem mu minule řekla, že sedíme celý den doma, protože spí do pěti, tak prý to není pravda. No a v sobotu zase. Když ho nechám spát ráno dlouho, po obědě to samý, jak kdyby vstával ve 4 ráno. Přece nemůžu být pořád jen sama s dětma někde a on doma spát
Tvůj manžel je psychiatrický pacient, tak to prostě je. A na to ještě funguje luxusně. Ty jsi zdravá a přesto na něm přehnaně visíš. Možná bys měla začít v první řadě u sebe.
@pikola píše:
Ale já si nestěžuju, že to vše dělám, já si stěžuju, že i když já doma vše dělám, tak on o víkendu nemusí nic a stejně hnijem doma s dětmato ho mám jako nechat do důchodu aby ho děti viděly jen občas večer a víkendy trávit sama s dětma pryč?
to si je s prominutím nemusel dělat a mít ani manželku
A jaký je teda konkrétně důvod, proč nemůžeš jet s dětmi sama? Nechceš je ochudit o pohled na spícího tatínka na gauči, nebo..?
@pikola píše:
Ale já si nestěžuju, že to vše dělám, já si stěžuju, že i když já doma vše dělám, tak on o víkendu nemusí nic a stejně hnijem doma s dětmato ho mám jako nechat do důchodu aby ho děti viděly jen občas večer a víkendy trávit sama s dětma pryč?
to si je s prominutím nemusel dělat a mít ani manželku
A co je pro děti lepší? Sedět doma nebo jet s mámou na výlet?
@karkarka píše:
Takže hodláš doma sedět do kdy?
My měli takovou dohodu, když jsme šli do zahraničí a měli děti. On vydělá dost, já jsem s dětma aby on nemusel nic řešit, jako nemoci, prázdniny, doktory. Jsme tu sami, nemáme babičky, ani nikoho v okolí. On ani nechce má pivo, kamarády má jen v práci
chápu, vyhoření, ale jak mu mám pomoct?