Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pikola píše:
No ale já jsem s dětma pořádTo s nima mám jezdit už i sama na dovolenou? Ostatní otcové to zvládají, dokonce i sami něco vymyslí, naplánují. Máme známy, děti mají 3 a delají asi 3 sporty včetně hokeje, on v korporátu a jede sám s 2 dětma v létě na týden cestovat po Emirátech a to je starší než můj manžel a děti máme stejně starý
já nechci, aby s nima jel sám pryč, ale proč proboha nedokáže cokoliv vymyslet, to nikam nechce? Fakt nikam? Ani do tý blbý restaurace, kam jsem ho odvezla aby si mohl dát i pivo
Příspěvek upraven 03.07.23 v 13:13
Tak jsi s nimi porad, nebo jsou v institucich? Vse lze dnes nakoupit online. Hledej spis jak by to mohlo jit, existuje milion online pozic, na ktery mas cas se kvalifikovat..
@terien píše:
Rad tu padlo nepočítaně. Objednej ho k doktorovi a nech ho vydechnout. Co kdybyste jeli jen vy dva sami a děti dali na hlídání?
Obě děti tchýně nedá, navíc kluk nemluví a pořád má pleny. Ona by zvládla tak víkend, ale to ho tam musím 350km odvézt a přivézt.
Objednat nechce, nemám se mu do toho motat.
@pikola píše:
Co není podle mě? Samožřejmě, že tu dovolenou musím naplánovat já, on se jen dostaví s kufrem. Ale když mi není ani schopný říct kdy, co mám plánovat? Bavíme se o tom od dubna
Tak ji naplánuješ no, zas z toho nedělej kdovíjakou misi. Twl sednout si s vínem k počítači a objednat dovolenou, to je fakt hrozná dřina
oznámíš datum a vyřízeno. Jenže tobě je zatěžko pro něj něco udělat.
@pikola píše:
Obě děti tchýně nedá, navíc kluk nemluví a pořád má pleny. Ona by zvládla tak víkend, ale to ho tam musím 350km odvézt a přivézt.
Objednat nechce, nemám se mu do toho motat.
Samozřejmě, opět nic nejde ![]()
@Capretta píše:
Tak jsi s nimi porad, nebo jsou v institucich? Vse lze dnes nakoupit online. Hledej spis jak by to mohlo jit, existuje milion online pozic, na ktery mas cas se kvalifikovat..
Kluk do 3, 4 dny v týdnu, holka se vrací kolem druhý. Nechápu proč mě pořád cpete do práce, o peníze u nás doma vůbec nejde. Jako abych ho o víkendu nikam netahala, že toho budu mít plný zuby taky?
a ty děti co?
@pikola píše:
Kluk do 3, 4 dny v týdnu, holka se vrací kolem druhý. Nechápu proč mě pořád cpete do práce, o peníze u nás doma vůbec nejde. Jako abych ho o víkendu nikam netahala, že toho budu mít plný zuby taky?a ty děti co?
Co jako? Užijí si hezký výlet a pak večer s tátou. Jsou otcové, co nejsou doma třeba 14 dní v kuse a děti žijou.
@terien píše:
Tak ji naplánuješ no, zas z toho nedělej kdovíjakou misi. Twl sednout si s vínem k počítači a objednat dovolenou, to je fakt hrozná dřinaoznámíš datum a vyřízeno. Jenže tobě je zatěžko pro něj něco udělat.
Já nemůžu oznámit datum, když on si musí naplánovat dovolenou
To je ten problém. Celý rok se řídí podle jeho dovolený, ne jak já to naplánuju. Doteď si jí nevzal a není mi schopný říct kdy a jestli jí vůbec dostane, protože máme čas jen 3 týdny kdy by to šlo.
@terien píše:
Co jako? Užijí si hezký výlet a pak večer s tátou. Jsou otcové, co nejsou doma třeba 14 dní v kuse a děti žijou.
A proč bych na ten výlet zase musela jet já? I když budu chodit do práce?
@pikola píše:
Já nemůžu oznámit datum, když on si musí naplánovat dovolenouTo je ten problém. Celý rok se řídí podle jeho dovolený, ne jak já to naplánuju. Doteď si jí nevzal a není mi schopný říct kdy a jestli jí vůbec dostane, protože máme čas jen 3 týdny kdy by to šlo.
Samozřejmě, že můžeš. Když v prosinci zamluvíš dovolenou, tak má půl roku na to, si ji naplánovat. Nenaplánuje, jedete bez něj. Jednoduchý.
@pikola píše:
A proč bych na ten výlet zase musela jet já? I když budu chodit do práce?
Ty snad chodíš do práce? Tak ty děti někomu prodej, když s nimi ten čas nechcete trávit ani jeden.
@pikola píše:
Kluk do 3, 4 dny v týdnu, holka se vrací kolem druhý. Nechápu proč mě pořád cpete do práce, o peníze u nás doma vůbec nejde. Jako abych ho o víkendu nikam netahala, že toho budu mít plný zuby taky?a ty děti co?
Ja to opakuju proto, ze u nas doma to pomohlo dost. Jak psychicky me - pocit, ze nejsem financne zavisla, tak manzelovi - ze kdyby se cokoli stalo, navysim si uvazek a postaram se taky.
Stejne jako nejaky matky likviduje mentalni overload, ze na vse kolem rodiny musi myslet ony, tak nektere otce likviduje pocit, ze jsou finance jen na jich a kdyby se neco stalo, co bude s rodinou? V takove roli bych nechtela byt ani za nic.
@Capretta píše:
Ja to opakuju proto, ze u nas doma to pomohlo dost. Jak psychicky me - pocit, ze nejsem financne zavisla, tak manzelovi - ze kdyby se cokoli stalo, navysim si uvazek a postaram se taky.Stejne jako nejaky matky likviduje mentalni overload, ze na vse kolem rodiny musi myslet ony, tak nektere otce likviduje pocit, ze jsou finance jen na jich a kdyby se neco stalo, co bude s rodinou? V takove roli bych nechtela byt ani za nic.
Problém je, že o tom se mnou nemluví
Mě přijde, že už nevnímá ani ty děti když na něj mluví
@pikola píše:
No ale já jsem s dětma pořádTo s nima mám jezdit už i sama na dovolenou? Ostatní otcové to zvládají, dokonce i sami něco vymyslí, naplánují. Máme známy, děti mají 3 a delají asi 3 sporty včetně hokeje, on v korporátu a jede sám s 2 dětma v létě na týden cestovat po Emirátech a to je starší než můj manžel a děti máme stejně starý
já nechci, aby s nima jel sám pryč, ale proč proboha nedokáže cokoliv vymyslet, to nikam nechce? Fakt nikam? Ani do tý blbý restaurace, kam jsem ho odvezla aby si mohl dát i pivo
Příspěvek upraven 03.07.23 v 13:13
NECHCE.
Bud je proste extremne pohodlny nebo nemocny.
@pikola píše:
Problém je, že o tom se mnou nemluvíMě přijde, že už nevnímá ani ty děti když na něj mluví
A kdyz udelas opravdu scenu a budes jecet, ze takto ne, on udela co…?
@Lucie_Sx píše:
A kdyz udelas opravdu scenu a budes jecet, ze takto ne, on udela co…?
My doma neječíme. A já nedělám scény. Pohádali jsme se asi tak 3× za těch 15 let. Ale asi to prostě budu muset vytáhout, protože tohle nejde. Ty děti tu takhle hnít nemůžou a jestli jemu je jedno jeho zdraví, tak s tím asi nic neudělám
V ruce má šroub, měl ho mít už víc jak rok vyndaný. Ten kašel se mi zdá teď taky horší, ale už držím pusu a trpím. Děti budou sirotci, myslím, že má ale snad dobrou pojistku…
Tak sakra když se o nás stará, musí se taky starat sám o sebe, ne? Mrtvej nebo nemocnej nám asi moc nepomůže.