Manželské problémy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
3.7.23 15:30
@pikola píše:
Proč za zadelí? Vy máte manžely jako na co? Že se nemusí doma účastnit ničeho, děti jdou taky mimo? To je fakt tak blbě pochopitelný, aby se muž taky věnoval mě a dětem když je doma? Nebo s námi šel ven, jel na dovolenou? Fakt je řešení každý víkend ho nechat doma a o celý prázdniny, aby nemusel nic, jen proto, že chodí do práce?

My se účastníme oba všeho. Nemáme to tak, že se jeden strhne a druhý nespokojeně podupává nožkou. A ano, klidně jede on na dovolenou na kole a já s dcerou k moři.
Reaguješ výhradně na to, co se ti hodí. S dovolenou jsem ti dávala návod, jak to udělat. Nic. Nic nebo to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
3.7.23 15:34
@terien píše:
My se účastníme oba všeho. Nemáme to tak, že se jeden strhne a druhý nespokojeně podupává nožkou. A ano, klidně jede on na dovolenou na kole a já s dcerou k moři.
Reaguješ výhradně na to, co se ti hodí. S dovolenou jsem ti dávala návod, jak to udělat. Nic. Nic nebo to nejde.

Ale on nepojede ani sám na kolo na dovolenou, protože si to nevymyslí, chápeš to? Kdyby mi řekl, jeďte sami, potřebuju si odpočinout - pojedu! Ale z něj nevypadne nic. A mě už to přemýšlení za něj, když vidím nulovou odezvu nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.7.23 15:43
@Mkmkz píše:
tak. mam rada online kurzy pavla rataje, mozno by to bolo nieco pre teba.
drzim palce, nemas/te to jednoduche.

Jako jo. Ten Rataj mi přijde hodně dobrý. Teď dával rozhovor někde na aktuálně. cz a měl fakt neotřelý přístup, myslím, že dokáže mít dost individuální přístup, neuvažuje o vztazích sablonovite. Zkusila bych ho kontaktovat aspoň sama. Je to přesně ten případ, kdy vlastní terapeut je vhodný.

Příspěvek upraven 03.07.23 v 15:44

• Citovat
  • Upravit
6020
3.7.23 15:44
@pikola píše:
On ale nechce z téhle práce odejít, má jí rád a i když mu pořád nabízejí jiné firmy i za víc peněz tak nechce :nevim: navíc mu teď přidali a povýšili. Já kdybych šla do práce, tak nepokryju ani naší hypotéku :nevim:

Nejde o to, že on by zůstal doma. Ať do práce chodí. Ale když je nezodpovědný, hazarduje se zdravím, tak ho to dříve či později dostihne. Mmch má životní pojistku?

Když budete do práce chodit oba, tak díky tomu našetříte na slušný polštář na dobu, až ho to klepne (nedej bože, kdyby neumřel - když budu cynik, tak pokud natáhne bačkory, dostanete od státu prachy). Navíc ty potom nebudeš mít problém narychlo shánět práci. A přesně takhle bych to manželovi podala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
3.7.23 15:49
@Modesta píše:
Nejde o to, že on by zůstal doma. Ať do práce chodí. Ale když je nezodpovědný, hazarduje se zdravím, tak ho to dříve či později dostihne. Mmch má životní pojistku?Když budete do práce chodit oba, tak díky tomu našetříte na slušný polštář na dobu, až ho to klepne (nedej bože, kdyby neumřel - když budu cynik, tak pokud natáhne bačkory, dostanete od státu prachy). Navíc ty potom nebudeš mít problém narychlo shánět práci. A přesně takhle bych to manželovi podala.

Jo už to chápu jak to myslíš. Musím promyslet jak na to. Já mám taky nějaký zdravotní problémy se žlučníkem, taky to odkládám. Asi mu budu muset jít příkladem. Ono už je nám přes 40, začíná se to sypat a je na čase přestat před tím zavírat oči.
Na rozvod to u nás není, ani si nemyslím, že by si muž hledal jinou, jen jsem oba takový vycucany a neumíme spolu mluvit… se synem je to složitý, jedeme v nějakým auto modu a mě prostě štve, jak je to pořád stejný 8o a on ten krok evidentně neudělá. Když něco navrhnu, tak řekne, jo asi můžem a konec.

Možná bych mohla jet s dětma na 3 týdny do lázní, ale jsem takový introvert a bylo by to hodně mimo mojí zónu, protože tam jsou terapie pro rodiče hlavně a to já mám hrůzu být takhle s cizíma matkama :mrgreen: a taky to není hned

Příspěvek upraven 03.07.23 v 16:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.7.23 16:02
@pikola píše:
Jo už to chápu jak to myslíš. Musím promyslet jak na to. Já mám taky nějaký zdravotní problémy se žlučníkem, taky to odkládám. Asi mu budu muset jít příkladem. Ono už je nám přes 40, začíná se to sypat a je na čase přestat před tím zavírat oči.
Na rozvod to u nás není, ani si nemyslím, že by si muž hledal jinou, jen jsem oba takový vycucany a neumíme spolu mluvit… se synem je to složitý, jedeme v nějakým auto modu a mě prostě štve, jak je to pořád stejný 8o a on ten krok evidentně neudělá. Když něco navrhnu, tak řekne, jo asi můžem a konec.

Takže teoreticky mu to nevadí, ale čeká, až to zařídíš ty. Já bych za ním přišla se 3 konkrétními návrhy dovolené včetně datumu a podle jeho reakce by se vidělo.

• Citovat
  • Upravit
13923
3.7.23 16:02
@Velryba černá píše:
Chce klid a proto je nas*anej, když ženská odjede s dětmi sama? Jo, to dává smysl.

Nejlíp když odejde bez dětí :jazyk:

Ona chce něco k narozeninám, „jako“ neví co a když mu to naznačí tak on dělá že nic - asi neprojevil dostatek nadšení. Proč to nenechá na něm.
Ona chce na večeři, ale zase když nereaguje dostatečně nadšeně nebo nezajistí to co ona chtěla, tak je to zase špatně.

Spíš to vidím tak, že se mu nechce neustále dohadovat o ničem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.7.23 16:04
@Josef_t píše:
Nejlíp když odejde bez dětí :jazyk:

Ona chce něco k narozeninám, „jako“ neví co a když mu to naznačí tak on dělá že nic - asi neprojevil dostatek nadšení. Proč to nenechá na něm.
Ona chce na večeři, ale zase když nereaguje dostatečně nadšeně nebo nezajistí to co ona chtěla, tak je to zase špatně.

Spíš to vidím tak, že se mu nechce neustále dohadovat o ničem :think:

Jasně. Chlap si pořídí rodinu a pak chce být sám. Njn.
Víš, Pepo. Taky bych si někdy někam velmi ráda odjela na týden, ale jaksi mám určité závazky.

• Citovat
  • Upravit
494
3.7.23 16:04
@Midaku píše:
Měli byste si ujasnit celkově nastavení vaší rodiny. Proč si stěžuješ, že provozní věci, deti, školy, školky, doktory, nákupy… resis ty? Vždyť co jinyho bys chtěla dělat? Nechodíš do práce, tak máš na to všechno čas, ne? Právě proto nechodíš do práce. Nebo chceš, aby on chodil do práce, po ní na nákup, cesotu vyzvedl deti, pak se s nima doma učil, vzal je ven, večer jim udělal jídlo, vykoupat, uspat.. a ty bys dělala celej den co? Jo, můžete si ty činnosti nějak podělit, ale úměrně vašemu volnému času, takže stejně bude většina na tobě, když ses doma. Podle mě je to normální. Dokud jsem byla na RD, ani by mě nenapadlo po manželovi chtít, aby toto všechno obstaraval… jo, spoustu těch věcí dělal, když to šlo.. ale já mnohem víc, logicky. Teď, když chodím do práce, tak to mame rozdělené rovnomerneji. Oba máme práci, oba řešíme domácnost, deti, nákupy… každý dle toho, kdy a jak má čas. Vždycky se nějak domluvíme. Od toho jsme dva. Vy jste si vymysleli nějaké nastavení, které vám ale vůbec nefunguje. Zkuste to teda vymyslet jinak.
Úplně přesně jsi vystihla mé myšlenkové pochody!
Zakladatelka se má více, než nadstandardně - nechodí do práce, protože manžel přebral 100% výdělku za/na celou domácnost. Takže
zakladatelka logicky převezme 100% zařizování/běhání kolem domácnosti a dětí (a ani to nedělá, protože má 4× do měsíce paní na úklid).
Paní očividně hledá problémy, kde nejsou…ono tenhle život ve zlaté kleci není pro každého..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
3.7.23 16:08
@Josef_t píše:
Nejlíp když odejde bez dětí :jazyk:

Spíš to vidím tak, že se mu nechce neustále dohadovat o ničem :think:

Víš, já už jsem vlastně zticha. K narozeninám si kupuju většinou něco sama, protože on poslední dva roky nedotlačil už ani kytku. Když jsem to nechala na něm, tak naposledy mi koupil v 38 Nintendo :roll: hádej kdo na něm hraje
To samý ta večeře, je to v kraji u tchýně, kde on vyrost, já ne, takže jsem to tam neznala. On řekne, že neví :nevim: takže si i tu podělanou hospodu mám googlit sama, aby jsem byli chvíli sami spolu? Z toho prostě já cítím, že on nikam nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.7.23 16:10

@pikola Z Pepy si nic nedělej. U něj každý muž s rodinou má nárok na depresi automaticky a zdarma.

• Citovat
  • Upravit
35734
3.7.23 16:10
@M197 píše: Úplně přesně jsi vystihla mé myšlenkové pochody!
Zakladatelka se má více, než nadstandardně - nechodí do práce, protože manžel přebral 100% výdělku za/na celou domácnost. Takže
zakladatelka logicky převezme 100% zařizování/běhání kolem domácnosti a dětí (a ani to nedělá, protože má 4× do měsíce paní na úklid).
Paní očividně hledá problémy, kde nejsou…ono tenhle život ve zlaté kleci není pro každého..

Ok, ale kdo u vás doma vymýšlí společný čas? Já po něm nechci organizaci dětí a domácnosti, ale společný čas jako partneři, nebo rodina 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.7.23 16:16
@pikola píše:
Ok, ale kdo u vás doma vymýšlí společný čas? Já po něm nechci organizaci dětí a domácnosti, ale společný čas jako partneři, nebo rodina 8o

V této situaci bych se přece jen zkusila po nějaké práci mrknout. Jsi v Německu, nešlo by třeba něco aspoň na 0,5 úvazku? Bůhví, jak to u vás dopadne, co když se zjistí, že má nějakou nemoc, kvůli které nemůže pracovat na full time? Udělala bych to především kvůli sobě, aby se mi líp spalo.

• Citovat
  • Upravit
13923
3.7.23 16:29
@Dája999 píše:
Vidím to podobně.

On - psych. pacient, v minulosti vyhoření, po covidu, evidentně zdravotní problémy, „na krku“ 3 lidi, kteří jsou na něm závislí. v práci nápor - Pikola psala, že toho „má docela dost“.

Ona - doma, děti v zařízeních do 3 hodin, takže životní náplň - ráno vstát, vypravovací proces+odchod do školy/školky a do odpoledne volno s nějakým běžným úklidem, nákupem, týdenní úklid zajištěn, takže nic velkého. Nuda, rutina, žádné vybočení z normálu - k zešílení.

Oba - vyšťavení, zpruzelí.

Pikolo, už jste si někdy našli prostor pro rozhovor ve smyslu:

• vyhovuje ti, jak žijeme?
  • je ti v tom dobře?
  • je něco, co bys změnil, aby tě „život bavil?“
  • co ti vadí, štve tě

a nechat ho, ať si to přebere a mluví.

Pokud jsou odpovědi ano-ano-ne-nic, pak jsi na řadě se svým:
Ok, mně se hezky nežije, protože…chtěla bych změnit…udělám to takhle(výlety s dětmi, klidně dovolená s dětmi)… a tebe se VŽDYCKY zeptám, jestli se chceš připojit, pokud ano - super, pokud ne - budeš mít relax doma.
Pak je otázka, kam to „oddělené soužití“ dojde, protože chápu, jak to Pikola myslí - bez společných chvil, zážitků je to pro děti na houby a pro ně to pomalu spěje k režimu spolubydlící, ve kterém si každý jede svoje.
@pikola, zažila jsem podobné a musela jsem vztah ukončit, mě by to umírání zaživa bez nadsázky zničilo.
Jenže jsme neměli 2 malé děti, takže to bylo snadnější.
Je otázka, jestli se rozhodneš začít aktivní život s dětmi a necháš na něm, jestli se připojí, nebo si naopak hluboce vydechne, že se od něj nic neočekává a bude si lebedit doma, protože se svým pracovním výkonem a zdravotním stavem už prostě kapacitu na nic dalšího nemá. :nevim:

Já s tebou souhlasím, mám jen dvě taková malá ale.

1. nechat ho vypovídat je důležité, ale počítat s tím, že se jí odpověď zřejmě nebude líbit. A stejně tak i ona bude muset srozumitelně říct co vlastně chce.
  1. Chování lidí co značné míry ovlivňujeme my sami.

Příklad přitažený za vlasy.
Může třeba chtít, aby se více podílel na chodu domácnosti… třeba umyl nádobí.
To ovšem musí zůstat neumyté když se večer vrátí… a taky nemůže čekat, že hned jak se vrátí ponoří ruce do dřezu.
Kompromisem by třeba mohlo být, že o víkendu uvaří on… ale mu nesmí stát za zadkem a musí zkousnou, že ob týden budou mít špagety :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
3.7.23 16:34
@pikola píše:
Ok, ale kdo u vás doma vymýšlí společný čas? Já po něm nechci organizaci dětí a domácnosti, ale společný čas jako partneři, nebo rodina 8o

Ale tak předpokládám, že to tak bylo vždy ne? Můj táta je třeba takový, sám nic nevymyslí, i oblečení mu moje máma chystá :nevim: prostě takový je a bude, po 60 letech se to nezmění :nevim: občas si moje mamka stěžuje, ale nechápu proč. U nás to tak není, já bych to nechtěla, ale ona si to vybrala, většinu života jí to vyhovovala a pak si najednou stěžuje, že on sám nic nevymyslí a je mu vše jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí