Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle mě se naprosto míjíte a on nemá energii na to, aby řešil zbytek.
Jako ono odjet do zahraničí a zařídit si život tak, že ten, co má problémy s vyhořením, může pracovat jak chce s omluvou, že živí celou rodinu, není úplně dobrá taktika pokud jde o to, aby ta rodina fungovala.
@terien píše:
Sorry, ale potřebovala bys padnout na hubu, aby sis začala svého muže trochu vážit. Všechno je ti málo. Tvůj muž si tě rozmazlil a teď na to tvrdě doplácí.
Tak promiň, že nemám chlapa jak tady půlka eMimina, co jsou mu děti jedno a já taky
že nejsem ta správná údernice, co po muži nechce vůbec nic včetně starání se o děti?
on toho prostě dělá dost sám, co by nemusel a já to po něm nechci. Jako proč přijde třeba dneska domů a první jde sbírat hračky do pokojíčku, než aby si sednul k jídlu?
bych to posbírala potom.
Příspěvek upraven 03.07.23 v 19:16
@pikola píše:
Ale on se o děti stará, to zase ne že vůbec, nakonec s náma jede všude většinou, ale poslední měsíce je to horší a horší, když nic neřeknu já tak prostě nic není.
Se synem chodí cvičit na hodinu o víkendu, občas s ním jde na hřiště za barák nebo do lesa. Se starší jde třeba do kina atd, když to není zábava pro oba vhodná, jde k doktorovi když já nemůžu, ráno jí vypraví do školy a večer se střídáme občas v uspávání malého.. zastane mě v podstatě ve všem ý akorát vařit zas tak moc neumí.
Ale že by se třeba sám zeptal co bylo dneska, nebo jak bylo u doktora moc ne nospoléhá, že to prostě zařídím vše sama i když je tam jazyková bariéra pořád u mě. Já po něm chci jen když to nedávám sama, nebo třeba ten den nemám čas, nebo něco co musí zařídit jen on sám
Třeba takový jeho daně, to je taky epizoda
To je ale klasická situace, kdy jeden má kompletně na starosti finance, kdežto od druhého se očekává, že se kompletně postará o domácnost. Můj názor je, že to nedělá v konečném důsledku žádnou dobrotu. Proč ignoruješ příspěvky, kde se ti doporučuje začít uvažovat o práci? Jasně, kdysi jste se domluvili, že budeš doma, jenže situace se patrně změnila a je načase vaše rozhodnutí přehodnotit.
@pikola píše:
To mi neprojde, děti zvládne, ale co by snímá sám někam chodil když sem doma a je uklizenochodí s malým na cvičení v sobotu. Já se nepotřebuje zbavit dětí, já jen chci aby se trošku o nás zajímal a měl třeba nápad co dělat, nebo co by ho bavilo
Jestli ho chceš znovu probrat k životu, tak doporucuju pravidelný a kvalitní sex. Oni jsou chlapi fakt trochu jednodušší a tohle na ně funguje.
Kamarádka měla hodně těžké období v životě, měli nedonošená dvojčata, řešila exekuce svého otce atd. A jednou našla manžela nešťastně sedět v kuchyni a ptá se jí…to takhle už budeme žít pořád? Se vyděsila, co se zase stalo a on povídá..” to už budeme pořád žít bez sexu”?
Nejjednodušší řešení bývá to správné. Žádnou složitost bych v tom nehledala. ![]()
@pikola píše:
Tak promiň, že nemám chlapa jak tady půlka eMimina, co jsou mu děti jedno a já takyže nejsem ta správná údernice, co po muži nechce vůbec nic včetně starání se o děti?
on toho prostě dělá dost sám, co by nemusel a já to po něm nechci. Jako proč přijde třeba dneska domů a první jde sbírat hračky do pokojíčku, než aby si sednul k jídlu?
bych to posbírala potom.Příspěvek upraven 03.07.23 v 19:16
Nemáš a stejně ti to nestačí. Tvůj muž je psychiatrický pacient, přesto vás kompletně zabezpečí, pomáhá ti a o děti se zajímá, ne že ne. A na oplátku má ženu, která jen dupe nohou, že není po jejím. Že ti to není blbý samotné před sebou.
@brisco píše:
Jestli ho chceš znovu probrat k životu, tak doporucuju pravidelný a kvalitní sex. Oni jsou chlapi fakt trochu jednodušší a tohle na ně funguje.
Kamarádka měla hodně těžké období v životě, měli nedonošená dvojčata, řešila exekuce svého otce atd. A jednou našla manžela nešťastně sedět v kuchyni a ptá se jí…to takhle už budeme žít pořád? Se vyděsila, co se zase stalo a on povídá..” to už budeme pořád žít bez sexu”?
Nejjednodušší řešení bývá to správné. Žádnou složitost bych v tom nehledala.
Jenže madam po celém dni, kdy je doma, děti v zařízeních a barák uklizi služka, nemá náladu.
@terien píše:
Jenže madam po celém dni, kdy je doma, děti v zařízeních a barák uklizi služka, nemá náladu.
Nemám, když mě doma pán skoro ani nepozdraví když přijde
dneska jsem doma nebyla, přijela jsem se synem v půl druhý. Ve školce nebyl. Večeři měli teplou a uklizeno je. Ještě něco?
A služku nemám, jestli neznáš nikoho, kdo má jednou týdně pomoc doma na dvě hodiny, tak je to v dnešní době docela normální
to neznamená, že mám ruce dozadu.
@pikola píše:
Nemám, když mě doma pán skoro ani nepozdraví když přijdedneska jsem doma nebyla, přijela jsem se synem v půl druhý. Ve školce nebyl. Večeři měli teplou a uklizeno je. Ještě něco?
A služku nemám, jestli neznáš nikoho, kdo má jednou týdně pomoc doma na dvě hodiny, tak je to v dnešní době docela normálníto neznamená, že mám ruce dozadu.
Nic. Jen se nediv, že to vás vypadá, jak to vypadá.
@terien píše:
Nic. Jen se nediv, že to vás vypadá, jak to vypadá.
A sex může samozřejmě i za ten jeho kašel
a za zubaře taky
@pikola píše:
A sex může samozřejmě i za ten jeho kašela za zubaře taky
Rady jsi dostala a to i dost konkrétní. Takže nechápu, co vše ještě chceš. Pokud po X letech v Německu (jste tam cca 10 let, ne?) máš stále jazykovou bariéru, nedokážeš si zařídit, co potřebuješ a spoléháš se v tom na manžela, tak to je mi líto. Můžu akorát konstatovat, že jsi svůj volný čas nevyužila nejlíp a neučila se jazyk.
Vaše manželství nevypadá zrovna v dobré kondici a jsi docela v klidu, co se týká budoucnosti, je docela zvláštní.
ale tak je to tvoje věc, no.
@pikola píše:
A sex může samozřejmě i za ten jeho kašela za zubaře taky
Můžeš to zkoušet přebít, čím chceš. Ale faktem je, že pokud chceš změnu, musíš začít u sebe. Jinak to nefunguje.
@pikola píše:
Tak promiň, že nemám chlapa jak tady půlka eMimina, co jsou mu děti jedno a já takyže nejsem ta správná údernice, co po muži nechce vůbec nic včetně starání se o děti?
bych to posbírala potom.Příspěvek upraven 03.07.23 v 19:16
Promiň, ale mě by tohle taky vadilo. Ty seš doma celý den a on když přijde, tak je tam bordel. Tohle udělám to potom nesnáším i dětí. Potom, jako po čem? Nejspíš má pocit, že to u vás nefunguje, že nedochází do uklizeno a klidného domova, kde si může odpočinout
@Mango_Lassi píše:
Rady jsi dostala a to i dost konkrétní. Takže nechápu, co vše ještě chceš. Pokud po X letech v Německu (jste tam cca 10 let, ne?) máš stále jazykovou bariéru, nedokážeš si zařídit, co potřebuješ a spoléháš se v tom na manžela, tak to je mi líto. Můžu akorát konstatovat, že jsi svůj volný čas nevyužila nejlíp a neučila se jazyk.
Vaše manželství nevypadá zrovna v dobré kondici a jsi docela v klidu, co se týká budoucnosti, je docela zvláštní.ale tak je to tvoje věc, no.
Mám zkoušky z němčiny B1, pak přišlo těhotenství a COVID. Neříkám, že německy neumím, ale chtěla bych tě vidět při speciálních vyšetření v nemocnici jak jsi jazykově zdatná třeba na neurologii
a jsme tu 6 let. To že někde jsi neznamená, že do tebe ten jazyk nateče sám i když se učíš. Předtím jsme v životě německy nemluvila ani slovo. Můj muž nepracuje v němčině, ale měl ji ve škole, takže logicky za nás na začátku vyřizoval většinu věcí on. Já psala, že on to dělá když já nemůžu nebo to musí udělat on osobně. Ne že dělá všechno ![]()
@thalasan píše:
Promiň, ale mě by tohle taky vadilo. Ty seš doma celý den a on když přijde, tak je tam bordel. Tohle udělám to potom nesnáším i dětí. Potom, jako po čem? Nejspíš má pocit, že to u vás nefunguje, že nedochází do uklizeno a klidného domova, kde si může odpočinout
Jakej bordel? Syn si hrál s vláčkama, když sem vařila večeři
jako děti asi nebudou sedět u stolu v uklizeným bytě a čekat až pan manžel přijde domů. ![]()
@pikola Seber se a jdi do práce. Když vypravuje do školy starší, muže klidně odvést do školky mladší a ty už muzea hezký od pul šesté zařezávat ve fabrice. A v pohodě ve tři vyzvednout že školky a školy. Máš asi houby co na práci a nudíš se a vymyslet s kraviny.