Manželské problémy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
3.7.23 21:42

Nevím, celou diskuzi jsem nečetla, ale přijde mi to jako řetězec problémů.

1. není normální, aby byl 40letej chlap furt unavenej, chodil po obědě spát, furt kašlal a nechtěl ani sex. Je asi nemocný, fyzicky, psychicky, kombinace.
  2. nebylo moudré domluvit se na tom, že všechny bude živit chlap, co má psychiatrickou diagnózu a už v minulosti s tím byly problémy
  3. on může mít manželky i rodiny plné zuby a od všech chce pokoj
  4. takhle bych žít nedokázala, máma taky byla jediná akční, táta furt něco dospával, bylo to na budku, zařekla jsem se, že takovýho chlapa ne. Takže zakladatelku chápu, že toho má dost.

Na jejím místě bych nahodila vážný rozhovor, že takhle žít nechci, radši rozvod. Jestli on rozvod nechce, tak ať vybalí, co mu je a začne to řešit. Určitě bych okamžitě šla do práce, aspoň na poloviční úvazek. Pokud on je psychiatrický vážně nemocný, snad by se dal dotáhnout k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
3.7.23 21:44

Jako mně teď chlap ráno říct, ať se seberu a jedeme někam, co on vymyslel, fakt ho pošlu do pudele.

• Citovat
  • Upravit
35732
3.7.23 21:53
@robínek píše:
Nevím, celou diskuzi jsem nečetla, ale přijde mi to jako řetězec problémů.
  1. není normální, aby byl 40letej chlap furt unavenej, chodil po obědě spát, furt kašlal a nechtěl ani sex. Je asi nemocný, fyzicky, psychicky, kombinace.
  2. nebylo moudré domluvit se na tom, že všechny bude živit chlap, co má psychiatrickou diagnózu a už v minulosti s tím byly problémy
  3. on může mít manželky i rodiny plné zuby a od všech chce pokoj
  4. takhle bych žít nedokázala, máma taky byla jediná akční, táta furt něco dospával, bylo to na budku, zařekla jsem se, že takovýho chlapa ne. Takže zakladatelku chápu, že toho má dost.

Na jejím místě bych nahodila vážný rozhovor, že takhle žít nechci, radši rozvod. Jestli on rozvod nechce, tak ať vybalí, co mu je a začne to řešit. Určitě bych okamžitě šla do práce, aspoň na poloviční úvazek. Pokud on je psychiatrický vážně nemocný, snad by se dal dotáhnout k doktorovi.

On sex chce, v tom problém není.

On není žádný blázen, jen měl vyhoření v podnikání kdy toho měl moc a neuměl si to zorganizovat aby to zvládnul sám. Prostě se sesypal, chvíli bral Neurol a ten na spaní a chodil na terapii a pak to vysadil a byl ok. To bylo když sem se poznali. To se může stát a naopak jsem ráda, že se to řešilo než aby se trápil sám. OCD má, ale to má spousta lidí. Prostě akorát víc uklízí někdy :lol: není to nic, co by nám otravovalo život. Já jsem flegmatik, mě dost věcí nevadí a nemusí to být uklizené hned, on musí někdy hned. Ale nenutí mě to dělat taky. Děti máme klidně špinavý, to mu neva :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35732
3.7.23 21:55
@Velryba černá píše:
Jako mně teď chlap ráno říct, ať se seberu a jedeme někam, co on vymyslel, fakt ho pošlu do pudele.

A kdo to teda vymyslí? Já bych třeba byla tady kdyby jednou řekl, koupil jsme nám letenky někam :nevim: nebo pojedeme co já vím, na oběd, našel jsem hezkou restauraci. Nebo na hřiště :nevim: děti potřebují ven, jdeme do lesa. Nebo já sám jdu do lesa klidně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.23 22:11

Uz si to tu nekolikrat napsala. On neco chce a ne ze vubec nic nechce. Kdyztak nebudete prvni ani posledni kdo vedle sebe jen prezivaji protoze zanedbali sex a uz jim to nejde obnovit. Bez na parovou terapii klidne i sama. Jestli tam za neco budou stat, tak ti vysvetlej, ze mozna mas pravdu atd, ale ukazovanim na druheho co dela spatne se nic nevyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
3.7.23 22:12
@pikola píše:
Jenomže to je ten problém, musím já říct ráno jedeme do Zoo a už vidím tu hrůzu, že ale to nebude po obědě spát :roll: to že nespí dítě to to zvládne, ale 40 lety chlap :roll:

Já si myslím, že on má nějaký zdravotní problém, proto ta únava. Buď z toho kašle nebo je vyhořelý, má depresi. To je pak člověk rád, že vůbec funguje, a nechce trajdat po výletech. Možná sám neví příčinu, proto ti nic neodpoví, když se ho ptáš. Nebo ví, co by mu pomohlo, ale chtěla bys vážně slyšet, že by např. nejradši odjel sám na rok na opuštěný ostrov?
Být tebou, tak nasměruji všechnu energii k tomu, abych ho dostala k doktorovi. Ty ho znáš nejlíp, víš, co na něj zabere, tak se do toho pusť.
Chápu, že nechceš trčet pořád doma, ale když on na to nemá sílu, tak jezdi sama. Kdybys dopoledne pracovala a odpoledne měla druhou šichtu s děckama, tak budeš unavenější a ta chuť na výlety bude menší, třeba by sis o víkendu i ráda lehla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.7.23 23:23
@pikola píše:
On sex chce, v tom problém není.On není žádný blázen, jen měl vyhoření v podnikání kdy toho měl moc a neuměl si to zorganizovat aby to zvládnul sám. Prostě se sesypal, chvíli bral Neurol a ten na spaní a chodil na terapii a pak to vysadil a byl ok. To bylo když sem se poznali. To se může stát a naopak jsem ráda, že se to řešilo než aby se trápil sám. OCD má, ale to má spousta lidí. Prostě akorát víc uklízí někdy :lol: není to nic, co by nám otravovalo život. Já jsem flegmatik, mě dost věcí nevadí a nemusí to být uklizené hned, on musí někdy hned. Ale nenutí mě to dělat taky. Děti máme klidně špinavý, to mu neva :P

No tak jednou už se sesypal a to byl sám. Takže psychicky odolný úplně nebude. Teď má rodinu, která je na něm úplně finančně závislá. A sex tedy není, že ty nechceš? No tak se může cítit jako blbec, co je dobrej akorát jako peněženka. A fyzicky v pohohdě s tím spánkem taky nebude. Musíte si promluvit, Když to nepůjde, začni dělat aspoň to, co můžeš sama. Začni pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.7.23 23:36

Vy jste se prostě kdysi domluvili na nějakém modelu fungování domácnosti. A ono to nefunguje. Tak to změňte, nebo jděte od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79799
4.7.23 05:21

Jednoduše. On je prostě unavený, vyčerpaný. Kdežto ty ne. Takže ty chceš akci, on odpočinek. Je mi líto a vím, že dostanu sodu, ale on se nadře asi mnohem víc než ty. A proto chce odpočívat a spát. Vás model přestal fungovat. Tak nezbude než ho změnit. Najdi si práci, ulehčí mu v tom tlaku, to ve bude taky líp, přijdeš mezi lidi a na jiné myšlenky. Nemuzes měnit druhé, změn sebe. On se snaží se ti přizpůsobit, i na ten výlet jde, ale ty chceš víc, ty chceš ještě nadšení a šťastný úsměv a aby on organizoval. A on je unavený. Kde má tu energii brát? Od rána do večera v práci, a o víkendu výlety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.7.23 06:09
@inkakřivák píše:
@pikola Seber se a jdi do práce. Když vypravuje do školy starší, muže klidně odvést do školky mladší a ty už muzea hezký od pul šesté zařezávat ve fabrice. A v pohodě ve tři vyzvednout že školky a školy. Máš asi houby co na práci a nudíš se a vymyslet s kraviny.

V Německu matky s malými dětmi nemusí hákovat od 6 do 3, velmi se tam podporují zkrácené úvazky. Žije tam moje blízká kamarádka, tak to vím. Ráno odvede deti do škol a ve 2 je doma i s nákupem. Ale to je přesně to, co pikola nechce slyšet. Ona chce být doma, protože je všechno problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
4.7.23 06:10

@pikola žádné kdo co vymyslí, jsem ve stavu, kdy nemám sílu někam jezdit. Takže by to bylo z donucení a brutálně na sílu. Protože ty to tady podáváš tak, že on tu únavu hraje, ale napadlo tě, že je fakt vyčerpaný jako prase? Měla bys mu dát najevo, že ti jeho neúčast na akcích nevadí a užiješ si to s dětmi sama.

• Citovat
  • Upravit
15112
4.7.23 06:18
@terien píše:
V Německu matky s malými dětmi nemusí hákovat od 6 do 3, velmi se tam podporují zkrácené úvazky. Žije tam moje blízká kamarádka, tak to vím. Ráno odvede deti do škol a ve 2 je doma i s nákupem. Ale to je přesně to, co pikola nechce slyšet. Ona chce být doma, protože je všechno problém.

Přesně, jak nadhodis téma práce, byť jen na částečný uvazek, tak buď neodpovi, nebo to nejde. Ale jde, ale ona se chce válet doma. Teď už nefunguje ani sex. No tak chlap si to buď hodí, protože toho je na něj moc, nebo brzy zdrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79799
4.7.23 06:45

@karkarka Ten popis jejího dne, já se nedivím, že je otrávená a chce vypadnout. Musí to být strašná nuda. Ta práce aspoň na půl úvazku by ji pomohla. A chlapovi taky. On je jednoduše unavený a ona se doma otravuje. Už jen to drama - kdy by všechno plánovala, kdyby byla v práci, chudinka? Taky si myslím, že se jí jednoduše do práce nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105651
4.7.23 07:16
@terien píše:
Jenže madam po celém dni, kdy je doma, děti v zařízeních a barák uklizi služka, nemá náladu.
Taky bych neměla mít vedle sebe někoho bez zájmu ,kdo se mnou nechce trávit čas
@thalasan píše:
Promiň, ale mě by tohle taky vadilo. Ty seš doma celý den a on když přijde, tak je tam bordel. Tohle udělám to potom nesnáším i dětí. Potom, jako po čem? Nejspíš má pocit, že to u vás nefunguje, že nedochází do uklizeno a klidného domova, kde si může odpočinout

Tak jistě, nemá ještě seřadit děti, aby tatínka po příchodu z práce pěkně pozdravily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35732
4.7.23 07:24
@inkakřivák píše:
@karkarka Ten popis jejího dne, já se nedivím, že je otrávená a chce vypadnout. Musí to být strašná nuda. Ta práce aspoň na půl úvazku by ji pomohla. A chlapovi taky. On je jednoduše unavený a ona se doma otravuje. Už jen to drama - kdy by všechno plánovala, kdyby byla v práci, chudinka? Taky si myslím, že se jí jednoduše do práce nechce.

Ale vždyť celou dobu nejde o mě o víkendu, ale o děti :roll: tak já budu s nima jezdit sama jestli máte pocit, že to něco vyřeší. Ano, on má. narok být unavený, ale pořád jsou tu taky ty děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí