Manželské problémy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35734
4.7.23 08:22
@inkakřivák píše:
@pikola No dobře, tak máš doma ředitele. Tak prostě nemá na rodinu čas. To je jeho i tvoje volba. Je to něco za neco. Dobré postavení i prachy, málo času pro rodinu. Taky existuje možnost jít jinam, delavaji to lidé. O řediteli tu doteď nepadlo slovo, jen že se nechal zaměstnat.

Já nechci specifikovat co přesně dělá je to složitější, ale má pod sebou dost lidí, nejde to úplně přeložit. Čas samozřejmě má na nás, jezdí do práce na kole, to není žádný pán v BMW co vidí děti jen o víkendech a má nos nahoru :roll: ale má takovou práci taky proto, že má volnost kdy já vše zajistím :nevim: a on může pracovat a ne někde lítat s dětma v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105717
4.7.23 08:36
@pikola píše:
Já ho nehonim proboha s prací :roll: chápeš, že jako ředitel si asi o čtvrtinu menší úvazek nevezme, aby jezdil vyzvedávat děti? To asi zapíchne v půlce meetingu, nebo nepoletí na služební cestu, protože sorry, děti :roll: naopak ho neprudim když chodí pozdě domu, neotravuj ho přes den atd
Přesně ,já nevim ,jak si to představuje ,že v práci řeknu ,že budu dělat o třetinu méně ,protože musím pro děti ?
@inkakřivák píše:
@Venetia Já se ptám úplně jinak.,,Co budeš dělat o víkendu?"
A podle odpovědi to pak řeším. Buď mi řekne, že má práci, nebo že nic nebo že je unavený. Když práci, tak dobře. Když nic, navrhnul něco, když unavený, tak navrhnul být doma. Pokud řekne nevím, navrhnu já se slovy co třeba, co kdybychom. A někdy se vubec neptám, jen zkonstatuju, že vidím, že je grogy a o víkendu nebude dělat nic. Já se nějak zařídím. Dokonce ho klidně pošlu zalézt do postele.

Ty, ale nemáš malé děti, které by měly mít nějaký program

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
4.7.23 08:36

Ty jo, ženy, abyste se z toho živení nezvencly. Za mě není normální, aby 40letý chlap byl z práce tak utahaný, že půl víkendu prospí. To něco dělá blbě nebo je nemocný. A taky by mě to štvalo a nechtěla bych takový vztah, za žádný peníze. Zakladatelka by měla jít na částečný úvazek, protože tím přijde na jiné myšlenky a ukáže svojí schopnost nezávislosti. Oni chlapi kolikrát tolik práce nemají, umí si to zařídit, když je potřeba. Ale jsou dost pohodlní a rádi hodí všechno na ženskou a předstírají, že jsou ředitelé zeměkoule, bez kterých by se to pos… Jenže takhle rovnocenný vztah a rodina nevypadá, to už se fakt nemusel ženit. Fakt bych ho dotlačila k rozmluvě a určitě šla do práce na pár hodin. Musíte něco změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
4.7.23 08:40
@pikola píše:
Já nechci specifikovat co přesně dělá je to složitější, ale má pod sebou dost lidí, nejde to úplně přeložit. Čas samozřejmě má na nás, jezdí do práce na kole, to není žádný pán v BMW co vidí děti jen o víkendech a má nos nahoru :roll: ale má takovou práci taky proto, že má volnost kdy já vše zajistím :nevim: a on může pracovat a ne někde lítat s dětma v týdnu.

Tak si sedni a sepiš, co fakt musíš zajistit ty osobně a kolik času to zabere. Co z toho by mohla dělat nějaká placená pomoc. Při jednom školním a jednom šlolkovém. to přece nemůže být náplň 16 hodin denně každý den. A spoustu toho zvládnou i děti samy, aspoň pomoc doma zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105717
4.7.23 08:41
@terien píše:
@Venetia ale líbí, jenze na to nemá jeho žena náladu. Jiné řešení nehledá.

A co? Nějak jsem si nevšimla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.7.23 08:41
@robínek píše:
Ty jo, ženy, abyste se z toho živení nezvencly. Za mě není normální, aby 40letý chlap byl z práce tak utahaný, že půl víkendu prospí. To něco dělá blbě nebo je nemocný. A taky by mě to štvalo a nechtěla bych takový vztah, za žádný peníze. Zakladatelka by měla jít na částečný úvazek, protože tím přijde na jiné myšlenky a ukáže svojí schopnost nezávislosti. Oni chlapi kolikrát tolik práce nemají, umí si to zařídit, když je potřeba. Ale jsou dost pohodlní a rádi hodí všechno na ženskou a předstírají, že jsou ředitelé zeměkoule, bez kterých by se to pos… Jenže takhle rovnocenný vztah a rodina nevypadá, to už se fakt nemusel ženit. Fakt bych ho dotlačila k rozmluvě a určitě šla do práce na pár hodin. Musíte něco změnit.

Tak já jsem taky schopná půl víkendu prospat, když na to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
4.7.23 08:49
@terien píše:
Tak já jsem taky schopná půl víkendu prospat, když na to přijde.

Pravidelně? Ve 40?S malými dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
4.7.23 08:53

Už jsem. psala, naši to tak mělo. Všechno s náma podnikala máma, táta dospával na gauči. My teda neměli ani ty peníze. :mrgreen: Jako dítěti mi to nepřišlo, máma stačila. Ale občas to mrzelo, když jsem viděla rodiny kamarádů. Mámě to snad ani nevadilo, byla nezávislá. Ale k tátovi jsem. prostě nikdy vztah moc neměla a pro svoje děti bych to nechtěla ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.7.23 08:57
@robínek píše:
Pravidelně? Ve 40?S malými dětmi?

V 41, s dítětem a pravidelně, to je otázka :think: je jednou za měsíc pravidelně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
4.7.23 08:58
@pikola píše:

Dřív -s jedním dítětem- to bylo jinak?
Může hrát roli, že jste v zahraničí a přišla jsi o dříve běžný kontakt s rodinou, letitými kamarádkami, okruhem známých?
Psala jsi, že jsi introvert, hraje to roli? - tedy, že je pro tebe komplikovanější navazovat nové kontakty?
Ono to není o jazykové bariéře, ale vyrostla jsi v „jiné realitě“, nemáš s lidmi kolem sebe společný základ, takže běžně se domluvíš, ale chybí takové to „taky jsi jako malá, mladá…“ - snad mi rozumíš.

Malý úvazek v práci by ti pomohl nejen v tom, že bys měla nové starosti a radosti, ale hlavně lidi se společnými tématy.

Připadá mi čím dál víc, než ses dostala do izolace a zvládáš přes týden kolem dětí, ale světlo na konci tunelu je pro tebe víkend, kdy byste podle tvé představy měli být pohromadě a NĚCO zažívat.
Jen že to se nedaří, protože tvůj muž si po hektickém týdnu potřebuje naopak vydechnout a nabrat energii.

Jinak - několikrát se tady opakovalo, jak se ho PTÁŠ a on neodpovídá, takže co můžeš změnit hned, je přesně tohle.
Víkend: „Vyrážíme do ZOO, jedeš s námi?“ A nechat na něm, ať si vyhodnotí, jestli je grogy a radši se vyspí, nebo se k vám připojí.
Chceš pro rodinu finanční zabezpečení - on ho poskytuje, chceš pro děti zážitky - to je tvůj díl.
Ve zbytku mi připadá, že se podílíte oba - domácnost, on se synem sobotní sportování, v případě jazykové bariéry s dcerou k lékaři apod.
Někdo tady zmínil představu o rodince z reklamy - na mě to tak taky působí, že jsi trošku podlehla instagramové realitě.
Chápu, že je to na švestku, já bych v roli zelené vdovy nevydržela ani měsíc, ale takhle jste si to zvolili, změnit to můžete zase jen vy dva. :nevim:
Jinak přesně to vystihl někdo přede mnou - podíl peněz a času asi chápeš. Jenže ty po něm chceš obojí současně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
4.7.23 09:14
@terien píše:
V 41, s dítětem a pravidelně, to je otázka :think: je jednou za měsíc pravidelně?

Tak to je občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
4.7.23 09:22
@Dája999 píše:
Dřív -s jedním dítětem- to bylo jinak?
Může hrát roli, že jste v zahraničí a přišla jsi o dříve běžný kontakt s rodinou, letitými kamarádkami, okruhem známých?
Psala jsi, že jsi introvert, hraje to roli? - tedy, že je pro tebe komplikovanější navazovat nové kontakty?
Ono to není o jazykové bariéře, ale vyrostla jsi v „jiné realitě“, nemáš s lidmi kolem sebe společný základ, takže běžně se domluvíš, ale chybí takové to „taky jsi jako malá, mladá…“ - snad mi rozumíš.

Malý úvazek v práci by ti pomohl nejen v tom, že bys měla nové starosti a radosti, ale hlavně lidi se společnými tématy.

Připadá mi čím dál víc, než ses dostala do izolace a zvládáš přes týden kolem dětí, ale světlo na konci tunelu je pro tebe víkend, kdy byste podle tvé představy měli být pohromadě a NĚCO zažívat.
Jen že to se nedaří, protože tvůj muž si po hektickém týdnu potřebuje naopak vydechnout a nabrat energii.

Jinak - několikrát se tady opakovalo, jak se ho PTÁŠ a on neodpovídá, takže co můžeš změnit hned, je přesně tohle.
Víkend: „Vyrážíme do ZOO, jedeš s námi?“ A nechat na něm, ať si vyhodnotí, jestli je grogy a radši se vyspí, nebo se k vám připojí.
Chceš pro rodinu finanční zabezpečení - on ho poskytuje, chceš pro děti zážitky - to je tvůj díl.
Ve zbytku mi připadá, že se podílíte oba - domácnost, on se synem sobotní sportování, v případě jazykové bariéry s dcerou k lékaři apod.
Někdo tady zmínil představu o rodince z reklamy - na mě to tak taky působí, že jsi trošku podlehla instagramové realitě.
Chápu, že je to na švestku, já bych v roli zelené vdovy nevydržela ani měsíc, ale takhle jste si to zvolili, změnit to můžete zase jen vy dva. :nevim:
Jinak přesně to vystihl někdo přede mnou - podíl peněz a času asi chápeš. Jenže ty po něm chceš obojí současně. :think:

V zahraničí jsme víc jak 10 let, předtím Španělskou, vlastně celé naše manželství. On nechodí k lékaři s dětma kvůli mému jazyku, ale když já nemůžu, jsem nemocná, nebo malý byl malý a nechtěla jsem ho tam taky tahat a druhý bylo nemocný nebo mělo prohlídku, to je tak jednou za rok. To samý rodičák, ten je taky dvakrát za rok.
A ano, ty drobné nuance v jazyku mi chybí, navíc se neumím jen tak bavit s někým, ty školní a školkové akce jsou pro mě za trest.
Já chápu, že by mi práce pomohla, ale zatím to není v plánu. Syn je postižený a věčně nemocný. A prvním dítětem to tak tragický nebylo, přišlo mi, že jak jsme byli dva roky zavřený doma teď tak se to nějak prohloubilo, pak stěhování do jiného bytu atd.
Zkusím trochu změnit přístup a udělat si program sama jestli se přidá. Protože když čekám co chce on, tak není nic. A mě se prostě nelíbí, že malý hraje Nintendo sice snim a starší leží na YouTube jak mrtvola. Akorát chcípáme všichni tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
4.7.23 09:31
@pikola píše:
V zahraničí jsme víc jak 10 let, předtím Španělskou, vlastně celé naše manželství. On nechodí k lékaři s dětma kvůli mému jazyku, ale když já nemůžu, jsem nemocná, nebo malý byl malý a nechtěla jsem ho tam taky tahat a druhý bylo nemocný nebo mělo prohlídku, to je tak jednou za rok. To samý rodičák, ten je taky dvakrát za rok.
A ano, ty drobné nuance v jazyku mi chybí, navíc se neumím jen tak bavit s někým, ty školní a školkové akce jsou pro mě za trest.
Já chápu, že by mi práce pomohla, ale zatím to není v plánu. Syn je postižený a věčně nemocný. A prvním dítětem to tak tragický nebylo, přišlo mi, že jak jsme byli dva roky zavřený doma teď tak se to nějak prohloubilo, pak stěhování do jiného bytu atd.
Zkusím trochu změnit přístup a udělat si program sama jestli se přidá. Protože když čekám co chce on, tak není nic. A mě se prostě nelíbí, že malý hraje Nintendo sice snim a starší leží na YouTube jak mrtvola. Akorát chcípáme všichni tam

:palec: jo, to je dobrý začátek - vykašlat se na očekávání.
Třeba tě překvapí, jak změna a tvůj jiný přístup ovlivní jeho jiný přístup. A fakt bych vám to přála. :kytka:

No a jestli ne, tak minimálně pro děti to bude fajn.
Nemusíš se hned pouštět do „velkých akcí“ ;), třeba bude schůdnější začít jezdit někam na hodinu, dvě a uvidíš, co to udělá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
4.7.23 09:35

Ja bych na cas proste vypla a nic neicekavala. Nezajdem dnes na obed? Neodpovi? Nevi? Rekla bych mas cas se rozmyslet, my jdeme a sla bych sama. To same vylet, chceme tam a tam, libilo by se ti to, chces s nami? Nic? Jedu sama…a to same s dovcou..nerekl si, kdy ji mas, dej mi vedet do konce tydne termin, at muzu neco rezervovat, neda? Rezervuji si sama. Ve vsem na nej moc cekas a spolehas. Mne kdyz chlap neodpovi nebo nechce na veceri nebo nekam, tak kvuli nemu doma nesedim..Bud ho to trkne nebo fakt potrebuje byt sam. Ty potrebujes zmenu, na deti jsi stejne skoro sama, tak s zvedni a premisti se, pomuze to vsem..bude mu lito, ze je doma? Cas si mu dala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
4.7.23 09:37

Nechci být hnusná, ale moje zkušenost je, že když potřebujou zdůvodnit, proč něco nejde, tak se chlapi schovávají za práci a ženský za děti. Vy jste se schovali oba. @pikola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí