Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Midaku píše:
A ty budeš v té práci 24/7? Chvíli v práci, chvíli doma, tak jako všichni ostatní. Plány na víkend snad nezaberou celej den. Ráno se vzbudim a hele, nepojedeme třeba do ZOO? A za hodinu můžeme vyrazit. Nebo se to domluvit večer v posteli, než usnete. Ono stačí chtít. Ale ty tu na všechny rady zatím jen vymyslis, proč nejdou.
Jenomže to je ten problém, musím já říct ráno jedeme do Zoo a už vidím tu hrůzu, že ale to nebude po obědě spát
to že nespí dítě to to zvládne, ale 40 lety chlap ![]()
@pikola Tak se neptej, a řekni rovnou jdeme tam a tam, za hodinu odchod. Muzes So sama naplánovat a je to. On vás živí, doma dělá, no tak ty halt musíš velet, to je hruza. Ty naděláš.
@pikola píše:
Jenomže to je ten problém, musím já říct ráno jedeme do Zoo a už vidím tu hrůzu, že ale to nebude po obědě spátto že nespí dítě to to zvládne, ale 40 lety chlap
No tak jo. Tak nic neříkej s sed doma na perdrli a je. A muzes naříkat, že nikam nejdete.
@pikola píše:
Jenomže to je ten problém, musím já říct ráno jedeme do Zoo a už vidím tu hrůzu, že ale to nebude po obědě spátto že nespí dítě to to zvládne, ale 40 lety chlap
Takto jsi mu to navrhla a to je jeho odpověď? Nebo ses ho na to ani neptala, ale jen si to myslíš?
@inkakřivák píše:
@Mango_Lassi ona to prostě ví.
Oni jsou oba stejný typ „mouchy snezte si me“
@Mango_Lassi On bude asi unavený a ona je asi otrávená, že je dlouho doma. Tudíž ona ať jde makat a on muže ubrat.
@Mango_Lassi píše:
Takto jsi mu to navrhla a to je jeho odpověď? Nebo ses ho na to ani neptala, ale jen si to myslíš?
On mi na to nic neřekne a jede, ale půl dne se pak bude tvářit, že je hrozně unavený. Jako bych ho táhla na horskou túru. Netahám ho po nákupech, snažím se dělat něco zajímavýho pro všechny
ale kdyby bylo podle něj, dopoledne se dělá oběd a on se plácá s dětma doma v bytě, pak jídlo a pak se spí, to jde dřív jak syn. Klidně do 5. Jeden den ok, ale ne celý víkend každý víkend
a pak jde zase třeba v 11 večer spát a ráno v 8 se tváří, jak kdyby nespal ![]()
@pikola píše:
On mi na to nic neřekne a jede, ale půl dne se pak bude tvářit, že je hrozně unavený. Jako bych ho táhla na horskou túru. Netahám ho po nákupech, snažím se dělat něco zajímavýho pro všechnyale kdyby bylo podle něj, dopoledne se dělá oběd a on se plácá s dětma doma v bytě, pak jídlo a pak se spí, to jde dřív jak syn. Klidně do 5. Jeden den ok, ale ne celý víkend každý víkend
a pak jde zase třeba v 11 večer spát a ráno v 8 se tváří, jak kdyby nespal
V tom případě nemáš moc možností. Musíš se situaci přizpůsobit. Buď si najdeš kámošku, partu, budeš jezdit s nimi nebo sama s dětmi. Nebo holt vše se bude odehrávat dle tvého muže ve vašem bytě. Jo, je to nepříjemné, ale záruka na šťastný život ani manželství holt neexistuje.
@pikola píše:
To je jak já
u nás program většinou vymysli muž, já na to nejsem. Zato jsem expert na černý scénáře typu „to on nebude po obědě spat“. No co, tak nebude, zbori se snad svět? Na mě pomáhá prostě nedat možnost výběru. Jedeme teď a tam. Hotovo. My odjedeme, já se uklidnim většinou ihned po nástupu do auta a výlet si všichni užijeme. Zkus to někdy. Anebo se ho zeptej, jeslti se fakt boji spánku dítěte, dnbo jeslti s emu nechce, nebo jestli by chtěl jinam. Odpověď „je mi to jedno“ značí, že si můžeš vymyslet cokoliv a on to prostě udělá. Tak si něco vymyslí a udělejte to.
@Midaku píše:
To je jak jáu nás program většinou vymysli muž, já na to nejsem. Zato jsem expert na černý scénáře typu „to on nebude po obědě spat“. No co, tak nebude, zbori se snad svět? Na mě pomáhá prostě nedat možnost výběru. Jedeme teď a tam. Hotovo. My odjedeme, já se uklidnim většinou ihned po nástupu do auta a výlet si všichni užijeme. Zkus to někdy. Anebo se ho zeptej, jeslti se fakt boji spánku dítěte, dnbo jeslti s emu nechce, nebo jestli by chtěl jinam. Odpověď „je mi to jedno“ značí, že si můžeš vymyslet cokoliv a on to prostě udělá. Tak si něco vymyslí a udělejte to.
On se nebojí, že nebude dítě spát, ale on že nemůže jít po obědě spát ![]()
Jemu je to jedno tak napůl, on mi chce vyhovět a nechce to rozhodovat. I když mu to jedno není a nechce se mu. Ale to on skoro nikdy neřekne.
@pikola píše:
On mi na to nic neřekne a jede, ale půl dne se pak bude tvářit, že je hrozně unavený. Jako bych ho táhla na horskou túru. Netahám ho po nákupech, snažím se dělat něco zajímavýho pro všechnyale kdyby bylo podle něj, dopoledne se dělá oběd a on se plácá s dětma doma v bytě, pak jídlo a pak se spí, to jde dřív jak syn. Klidně do 5. Jeden den ok, ale ne celý víkend každý víkend
a pak jde zase třeba v 11 večer spát a ráno v 8 se tváří, jak kdyby nespal
Fakt zbytečně moc nad tím dumas. Víš dopředu, co ti údajně řekne, pak řešíš, jak bude vypadat odpoledne, máš zbytečný stres z plánování. Tak dlouho nad tím přemýšlíš, že nakonec vůbec nejednáš. Pokud nejsi moc akční, najdi si někoho, kdo akční je. Kamarádku třeba.
@pikola hele, takhle unavená jsem teď já, prostě to na mě dolehlo. Spím třeba od půl jedenácté do sedmi, po desáté už jsem ale zase utahaná, takže po obědě spát, spím jak mrtvá do čtyř a v sedm jsem opět hotová. A ne, není to rozmar.
@Mango_Lassi píše:
Fakt zbytečně moc nad tím dumas. Víš dopředu, co ti údajně řekne, pak řešíš, jak bude vypadat odpoledne, máš zbytečný stres z plánování. Tak dlouho nad tím přemýšlíš, že nakonec vůbec nejednáš. Pokud nejsi moc akční, najdi si někoho, kdo akční je. Kamarádku třeba.
Já jsem akčni, když to toho druhého baví. Dětem je to jedno, ty ti baví vždycky nakonec. Jeho taky, ale kdyby bylo podle něj tak ne každý víkend a na nic se neptat. To je jak plánovat něco pro partu znuděných puberťáků, člověk má chuť se na to vys. když vidíš ty otrávený obličeje když se ptáš co by chtěli.
@pikola píše:
On se nebojí, že nebude dítě spát, ale on že nemůže jít po obědě spát
Jemu je to jedno tak napůl, on mi chce vyhovět a nechce to rozhodovat. I když mu to jedno není a nechce se mu. Ale to on skoro nikdy neřekne.
Ježíš to je složitý… tak prostě chceš jet? Jedeme teď a tam. Nechceš? Ok, zůstaň doma. Nic víc, nic min. Zase kolem něho pořád skákat, čekat na reakci a koukat na zpruzelej xicht… chápu únavu, chápu nerozhodnost, chápu lenost… ale všeho s mírou.