Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pikola nez jsi rekla, ze je reditel, myslela jsm, ze je vyvojar. Tam byva takova zavislost na praci, a unava oci (dlouhy spanek). ![]()
Vubec jsi nemela zminovat, ze jsi doma s detmi. Tady nekterym matinkam starsich chlapecku rupka cevicka.
@pikola píše:
Myslím že jo, oni mají hodně na Home-Office a remote, ona tam je taky jen napůl. On je tam skoro sám v podstatě. Možná z jiných firem v baráku leda. Ale to neřeším zas tak, to mám pocit že je poslední co by ho zajímalo, ještě další ženskou
Podívej, já si celkem zakládám na tom, že se vyjadřuju jen k tomu, o čem něco vím. A těch příběhů jsem za ty roky courání po všemožných ordinacích vyslechla hodně. Když se kolem chlapa, co má doma tuhle situaci, začne motat nějaká veselá, bezstarostná a svolná….tak málo který odolá.
@PaníBovaryová píše:
@pikola nez jsi rekla, ze je reditel, myslela jsm, ze je vyvojar. Tam byva takova zavislost na praci, a unava oci (dlouhy spanek).Vubec jsi nemela zminovat, ze jsi doma s detmi. Tady nekterym matinkam starsich chlapecku rupka cevicka.
Dělá IT, ale vlastně už nevím jak se ta jeho pozice jmenuje. ředitel vývoje asi ![]()
@brisco píše:
Podívej, já si celkem zakládám na tom, že se vyjadřuju jen k tomu, o čem něco vím. A těch příběhů jsem za ty roky courání po všemožných ordinacích vyslechla hodně. Když se kolem chlapa, co má doma tuhle situaci, začne motat nějaká veselá, bezstarostná a svolná….tak málo který odolá.
Já vím, dělám na tom ![]()
@pikola píše:
Dělá IT, ale vlastně už nevím jak se ta jeho pozice jmenuje. ředitel vývoje asi
Znam lidi, co kodovali 14h denne a pak kvuli zdravi a rodine museli omezit a prehodnotit svuj ziv.styl a priority.
Vas tam navic drzi i ta draha hypoteka, ne?
@pikola píše:
Já vím, dělám na tom
OK
Jen ještě jednu poznámku. Nestandartni děti hůř snášejí dvojjazyčné prostředí. Tak se vám může zdát, že je na tom hůř, než ve skutečnosti.
@PaníBovaryová píše:
Znam lidi, co kodovali 14h denne a pak kvuli zdravi a rodine museli omezit a prehodnotit svuj ziv.styl a priority.
Tak hypoteka jo, ale s tím jsme do toho šli, že tu chceme zůstat. Za nájem by jsem dali stejně, tady není levno a rezervy máme
On už v podstatě nekóduje, doma večer tak hodinu něco dělá, ale telefony nebo tak to vůbec. Kdyby se něco stalo, zvládne se to na čas i bez práce. To si myslím že ho zas tak netlačí. Sociální sytém je tu dobrý.
@PaníBovaryová píše:Ředitel vývoje už většinou nekóduje. Vymýšlí koncepty, nastavuje a hlídá procesy a žehlí průsery. Je to hodně o práci s lidmi.
@Mango_Lassi píše: Ředitel vývoje už většinou nekóduje. Vymýšlí koncepty, nastavuje a hlídá procesy a žehlí průsery. Je to hodně o práci s lidmi.
Tak nějak. Já vlastně ani nevím moc co dělá, meetingy
ale online
@pikola píše:
Tak nějak. Já vlastně ani nevím moc co dělá, meetingyale online
Jj, můj šéf snad nedělá nic jiného, než meetingy. 80% jeho času tvoří meetingy, bych si tak tipla. Já bych se z toho zbláznila a nedělala to za žádné peníze. Online je samozřejmostí, když máš jeden tým v US, druhý v Indii a třetí v Argentině.
@Mango_Lassi píše:
Jj, můj šéf snad nedělá nic jiného, než meetingy. 80% jeho času tvoří meetingy, bych si tak tipla. Já bych se z toho zbláznila a nedělala to za žádné peníze. Online je samozřejmostí, když máš jeden tým v US, druhý v Indii a třetí v Argentině.
Tak nějak. Jako já se nedivím, že občas nemluví, ale zase nemůže doma nemluvit pořád. Měl by chodit na box zase. Ale chodí aspoň do kanclu, znám spoustu co sedí ještě k tomu všemu doma. To už by nám hráblo úplně
@pikola že ty tak vis, co by měl on. A co bys měla ty, to víš taky?
@pikola hm, hele, moje dítě bylo za celý školní rok ve školce osmkrát. Desetkrát za měsíc, to bych skákala dva metry vysoko, kolik tam tráví času.
@pikola píše:
Ale on není od nevidím do nevidím v práci, má normální pracovní dobu, jen chodí večer později a ne ve 3Já po něm nechci nic v týdnu přece.
Nehledej v tom zase nějaké složitosti - jen jste oba přetažení a potřebujete nějak na chvíli vypnout ![]()
Určitě víc jak polovina párů má větší problémy…
A krize a podobné věci chodí v nějakých sinusovknách, nějakou dobu je dobře, nějakou dobu je to horší. ![]()
@Josef_t píše:
Nehledej v tom zase nějaké složitosti - jen jste oba přetažení a potřebujete nějak na chvíli vypnoutUrčitě víc jak polovina párů má větší problémy…
A krize a podobné věci chodí v nějakých sinusovknách, nějakou dobu je dobře, nějakou dobu je to horší.
Já vím, už je zase líp. Trošku jsme si to přebrala a byla na něj hodná a muž si sám všimnul, sám řekl, že koukal na dovolený a dokonce co budem dělat o víkendu
a taky víc mluví o práci. Prý mu nehrabe ![]()