Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pikola A co to znamená? Chápu, psychika, člověk se trápí, a zřejmě tedy se tím užírá i tvuj manžel. Ale časově, co to znamená? Denní cesty k lékaři? Třeba?
@inkakřivák píše:
@pikola A co to znamená? Chápu, psychika, člověk se trápí, a zřejmě tedy se tím užírá i tvuj manžel. Ale časově, co to znamená? Denní cesty k lékaři? Třeba?
Tobě jde prostě pořád o to, jestli se doma neflakam, nebo co? Nemusím ti psát svůj program.
@pikola píše:
Ale já vůbec neřeším sebe celou dobu, ale aby byl s náma jako rodina a hlavně s dětmaale ne doma na gauči nebo spal
Má toho teď v práci moc, já toho mám taky moc a už nám to leze na mozek. Bohužel jsem tady napsala v největší zoufalosti, když jsme se pohádali, ale půlka si zase z toho vytáhne jen to, že nic nedělámPříspěvek upraven 05.07.23 v 08:04
Já chápu, co řešíš. Ale takhle ho od sebe jedine odezenes, když on nebude mít prostor sám pro sebe. Vem si, že on jako ředitel je pořád v kontaktu s lidmi a potřebuje vypnout a kdy jindy než o víkendu. Pro něj není odpočinek výlet s rodinou. Už je ba pokraji sil. Jediné asi aby změnil práci na beco méně vycerpavajiciho jinak jestli budeš ještě více na něj tlačit tak buď uteče nebo se zhroutí.
@pikola nemusíš, jistě že ne. A ano, podle mne se docela doma otravuješ. Ne že bys neměla vubec co dělat, ale jedeš ve stereotypu, zacyklená jak veverka v běhací kolečku. A nechceš z toho ven, ne že nemuzes, nechceš. Ty chceš, aby ten svět kolem jel podle tebe. To, že bys šla do práce, by tě jednoduše pomohlo trošku jinak nastavit pohled na svůj život. Zjistila by, že i ostatní mají problémy, že nějaké výlety a to, kdo je objednává, jsou úplně nepodstatné věci. Odpocala by sis od stereotypu, mohla by ses vypovídat s dospělými, neřešit pořád pliny nebo kdovico. Nechceš, nejde to. Raději budeš pohánět manžela a vyčítat mu věci, které on nemuze změnit. Muzes změnit jen sebe, nikoho jiného. Tak to prostě je.
@inkakřivák píše:
Psala tuším jednou týdně logopedie a fyzio. Dítě je přes den normálně v zřízení. Žádné nemohoucí odkázané pouze na ní.
@terien No tak to jo. Naše vnučka jezdí též na fyzio, k tomu pětkrát denně cvičení a korzet. Matka zivnostnice, dum, zahrada, zvěřinec, otec v práci od šesti do šesti nejmíň. Sem tam i víkendy nebo celý týden.
Tady to vidím opravdu hlavně na ten vyčerpávající únavný stereotyp. Kdy ona celý den doma, chybí jí kontakt s dospělými. Ale řešit to evidentně nechce.
@terien píše:
Psala tuším jednou týdně logopedie a fyzio. Dítě je přes den normálně v zřízení. Žádné nemohoucí odkázané pouze na ní.
Ano, plus neurologie, ortopedie, ortézy, dětský když je nemocný, imunologie, byli jsme taky na kardiologii minulý měsíc a EEG mozku. Taky nejspíš začne ergoterapie. Ve školce má status zvýšené péče
dneska ze školky prosba, že je máme vyzvedávat dřív, jako celý minulý týden, málo personálu. Ale jasně, dítě mám pořád pryč
třeba květeny to byl ve školce celkem 10 dní za celý měsíc, teď jsem koukala v kalendáři
Příspěvek upraven 05.07.23 v 09:41
@pikola čili nejde nic, protože tam všude musíš každý den. Pochop, že jsi fakt ta veverka v běhací mlýnku, která má sce otevřené dveře ven, ale vyskočit nechce. V Německu se zkrácené úvazky podporují, tak toho sakra využij. Anebo si dal nic manžela a vztah, je to tvoje volba.
@pikola píše:
Ale já vůbec neřeším sebe celou dobu, ale aby byl s náma jako rodina a hlavně s dětmaale ne doma na gauči nebo spal
Má toho teď v práci moc, já toho mám taky moc a už nám to leze na mozek. Bohužel jsem tady napsala v největší zoufalosti, když jsme se pohádali, ale půlka si zase z toho vytáhne jen to, že nic nedělámPříspěvek upraven 05.07.23 v 08:04
nemusis sa pred nikym obhajovat. tvoj zivot nikto nezije. ide o to, aby si bola spokojna ty. len a len ty. v tvojich topankach nikto nechodi ani chodit nebude. co moze byt niekedy aj nevyhoda, vsak..
@inkakřivák píše:
@pikola čili nejde nic, protože tam všude musíš každý den. Pochop, že jsi fakt ta veverka v běhací mlýnku, která má sce otevřené dveře ven, ale vyskočit nechce. V Německu se zkrácené úvazky podporují, tak toho sakra využij. Anebo si dal nic manžela a vztah, je to tvoje volba.
Ježíši nemusím tam teď každý den, ale teď toho máme hodně.
co mam asi dělat, všechno to zastavit a začít si hledat na prázdniny práci?
a s dětma asi bude kdo, když mají prázdniny? Já neříkám že nikdy, ale teď minimálně dalšího půl roku to nejde.
já chci jít po prázdninách do školy, ne do práce.
@inkakřivák píše:
Ale ta logo a fyzio se pak doma dělá každý den. To taky zabere nějaký čas a jak je dítě starší tak už to dělat nechce, takže se hádá a sabotuje to. Zabere to dost času a energie.
Dobře, tak co vlastně chceš? Stačí ti, aby s vámi manžel jezdí na víkendové výlety a bude všechno vyřešené? @brisco Jo. A dělají to i ženy rozvedené, ženy s více dětmi, které chodí do práce, protože musí. Tak to prostě je.
@pikola píše:
Ano, plus neurologie, ortopedie, ortézy, dětský když je nemocný, imunologie, byli jsme taky na kardiologii minulý měsíc a EEG mozku. Taky nejspíš začne ergoterapie. Ve školce má status zvýšené péčedneska ze školky prosba, že je máme vyzvedávat dřív, jako celý minulý týden, málo personálu. Ale jasně, dítě mám pořád pryč
třeba květeny to byl ve školce celkem 10 dní za celý měsíc, teď jsem koukala v kalendářiPříspěvek upraven 05.07.23 v 09:41
Tak to máš zhruba tak jako před léty já. Jen jsem to měla opačné, problémy má straší dcera, tak jsem tohle všechno dělala na RD s mladší. I tak některým šťouralům vadilo, že jsem do 4 let té malé doma.
Na druhou stranu, zapracuj na té intimitě, vždyť takový dobře vydělávající chlap je lákavý úlovek pro různé sekretářky. ![]()
@inkakřivák píše:
Dobře, tak co vlastně chceš? Stačí ti, aby s vámi manžel jezdí na víkendové výlety a bude všechno vyřešené? @brisco Jo. A dělají to i ženy rozvedené, ženy s více dětmi, které chodí do práce, protože musí. Tak to prostě je.
Já vím, já je po těch ordinacích roky potkávám. Ale ono je dělat a dělat. Za mě raději budu déle doma a budu se věnovat pořádně, než honem do práce. Protože tím ovlivňuju prognózu toho dítěte.
A dělala jsem logo s oběma, s dítětem s diagnozou i s normálním dítětem a nedá se to ani vzdáleně srovnat, ta náročnost.
@inkakřivák píše:
Musí
ale já nemusím, nejsem samoživiteka co obrací korunu
já nevím proč se mám podle tebe asi strhat, že toho podle tebe dělám málo, abych asi pak dostala medaili, že nemám taky čas na vlastní rodinu jako půlka národa ![]()