Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky mam hrozne divny pocit z manzela:( uz spolu poradne nespime myslim ze asi tak jednou za mesic.Jeho telefon ma neustale u sebe at se hne kamkoliv.Na fb se mu bohuzel nedostanu jelikoz sice znam heslo ale pri prihlaseni mu chodi na tel.sms z nejakym kodem. Zkoousela jsem obcas uhodit ze neco je ale pokazde stejna odpoved ze si z nikym nepise a ze miluje jen me a bla bla…Nevim co si o tom mam myslet. Casto se i stava ze rekne ze hde na pivo a pak si to najednou rozmysli ze nikam nejde. Jednou teda mi rekl ze jde z kamaradem po praci hned na pivo ale kdyz prisel necitila sem z nej ani hospodu ani to pivo.Po velke hadce mi pak rekl ze se byl projit sam a popremyslet ale o cem mi nerekl:( miluji ho nechci se rozvadet ani ho nejak ztratit pro neveru mam do jiste miry pochopeni. Bohuzel ani ja nejsem svata:(.Ikdyz toho hrozne lituju
Tak když nejsi svatá ty, tak proč by měl být on? Po něm chceš věrnost a ty svatá nejsi? Nejsi trošku pokrytecká? ![]()
@Maculinka nenapsala jsem ze chci po nem vernost!!proc si to hned vsichni hazite do svyho mysleni. Napsala jsem jen ze me to trapi!!!Prala bych si uprimnost ono totiz nevera se muze stat uplne kazdemu myslim ze dulezite ja pak to dokazat se tedy tomu postavit priznat a nest nasledky!!
@Anonymní píše:
Ahoj holky mam hrozne divny pocit z manzela:( uz spolu poradne nespime myslim ze asi tak jednou za mesic.Jeho telefon ma neustale u sebe at se hne kamkoliv.Na fb se mu bohuzel nedostanu jelikoz sice znam heslo ale pri prihlaseni mu chodi na tel.sms z nejakym kodem. Zkoousela jsem obcas uhodit ze neco je ale pokazde stejna odpoved ze si z nikym nepise a ze miluje jen me a bla bla…Nevim co si o tom mam myslet. Casto se i stava ze rekne ze hde na pivo a pak si to najednou rozmysli ze nikam nejde. Jednou teda mi rekl ze jde z kamaradem po praci hned na pivo ale kdyz prisel necitila sem z nej ani hospodu ani to pivo.Po velke hadce mi pak rekl ze se byl projit sam a popremyslet ale o cem mi nerekl:( miluji ho nechci se rozvadet ani ho nejak ztratit pro neveru mam do jiste miry pochopeni. Bohuzel ani ja nejsem svata:(.Ikdyz toho hrozne lituju
Když taky nejsi svatá, tak buď nad věcí a nech to běžet. Ono z toho něco vyplave a nebo ne. Co se nervuješ, když máš sama máslo na hlavě.
Moje maslo je ovsem 5let stary nebyli jsme manzele a nemeli deti.Co treba se bojim ze po 3 detech nehsem pro nej dost atraktivni a opusti nas??
@Anonymní píše:
no sama asi víš, jak to vypadá když je člověk nevěrný, jak se chová, zřejmě se manžel změnil, procházku sama venku bych pochopila, někdy člověk po nevěře má touhu být sám, když nás po čase to zlé dostihne, ale jinak bych si s ním promluvila jasně, řekni mu své pocity, obavy i to jaký máš teda na nevěru názor, bohužel ano @Maculinka má pravdu, možná jsou to boží mlýny a možná taky ne, ber to jako další zkoušku vašeho vztahu… je na vás jak ji zvládnete
@Anonymní píše:
Moje maslo je ovsem 5let stary nebyli jsme manzele a nemeli deti.Co treba se bojim ze po 3 detech nehsem pro nej dost atraktivni a opusti nas??
Tak to je promlčený a ani na to nevzpomínej. A že tě může opustit - to může. Raději se na to začni připravovat, abys nebyla překvapená. Když z toho nic nebude, jen dobře, když bude, budeš připravená. Vezmi rozum do hrsti.
@anonymní z 13.05 Tak chování je podivné a nese znaky pro… třeba nevěru. Ale sama máš s tím zkušenost, takže si to můžeš vyhodnotit. Zrušené pivo může znamenat zrušenou schůzku, ale to jsou jenom doměnky. Taky by se mohl naučit trochu lépe to kamuflovat, protože co mu bránilo, si to jedno pivo před příchodem domů dát. Bylo by z něho cítit, hospodský pach taky, ty bys byla spokojená a všechno by bylo v pořádku. Nechtěj, aby se k tomu přiznával, tobě se neuleví a ničemu to nepomůže.
Vite ja si tu mou neveru porad vycitam nejak i treba cekam ze to jednou prijde ze mi to proste vrati.Do jiste miry jsem stim smirena a vim ze odpustim.Ale neumim si ted momentalne predstavit byt bez nej.Co kdyz se zamiluje.Jsou to vsechno moje domenky a nocni mury casto se budim ubrecena spocena po takovem zlem snu ze nas opustil.Asi mi i kleslo dost sebevedomi preci jen behem 5 let 3 deti moc casu uz na sebe nemame a i ty 3 tehu se podepsaly na me postave. Mozna bych se mu ani nedivila kdyby si nasel jinou a atraktivnejsi
@Althya píše:
Ahoj, tak dnes je den D…manzel s tchanem uz dorazili k nim domu, ja jsem se rozhodla, ze se s malou jeste vyspime doma a pojedema za nima rano. Aspon budeme oba odpocinuti. Je to takove zvlastni, tesim se na nej, netesim, mam hodne smisene pocity. Vim to uz vsechno tak dlouho. Vubec netusim, jak nas rozhovor probehne a zda vubec na nej dnes dojde, je to takove zvlastni, kdyz s muzem mluvim po telefonu, tak je to takove fajn, citim z nej pohodu a lasku a nedokazu si predstavit, co probehlo mezi nim a tou holkou…takze doufam, ze to setkani po dvou mesicich ustojim a netozklepu seTo nejhorsi obdobi, kdy probihal ten nejvetsi sok, bolest a zklamani, to uz mam myslim za sebou a tak nejak zpracovane a citim se tou spatnou zkusenosti tak nejak posilena…snad me manzelova reakce zas nesrazi na kolena. Uvidime, uz to chci mit za sebou.
Ahojky. Myslím na tebe at to dopadne dobře. .
@Anonymní píše:
Vite ja si tu mou neveru porad vycitam nejak i treba cekam ze to jednou prijde ze mi to proste vrati.Do jiste miry jsem stim smirena a vim ze odpustim.Ale neumim si ted momentalne predstavit byt bez nej.Co kdyz se zamiluje.Jsou to vsechno moje domenky a nocni mury casto se budim ubrecena spocena po takovem zlem snu ze nas opustil.Asi mi i kleslo dost sebevedomi preci jen behem 5 let 3 deti moc casu uz na sebe nemame a i ty 3 tehu se podepsaly na me postave. Mozna bych se mu ani nedivila kdyby si nasel jinou a atraktivnejsi
A on ví o tvé nevěře? Hlavně to chce klid a trochu si zase začít věřit. Vím, že se třema malýma dětma je to záhul..ale zkuste si někdy spolu udělat hezkej večer a popovídat si o všem, co tě trápí. Nějaké indície tam sice jsou, ale nic jistého. Na minulost nemysli, výčitky ničemu nepomůžou, s tím už nic neuděláš, tak se tím netrap. Spíš přemýšlej nad tím, co uděláš teď, aby to mezi vámi zase bylo v pořádku.
@Anonymní píše:
Nechci být zlá, ale jsi si jistá, že si některé věci nevykresluješ ve své hlavě moc drasticky a přikládáš hloupostem váhu? Paranoidní jsem po jednom dítěti… mít jich tři, tak jdu do blázince.
(máš můj obdiv - mít tři děti je pro mě neuvěřitelné - pro mě je i jedno dost).
Samozřejmě, tak jak jsi to napsala, tak bych řekla, že jde o jistou nevěru. Ale po třech dětech je ta psychika (a sebevědomí) trošku jiná.
Stejně nemáš momentálně co dělat - nic než jen vyčkat nemůžeš. Možná zbytečně řešíš každou maličkosti (třeba může jít skutečně o banalitu) a následně si ji spojuješ do svého příběhu a zapadá ti to. Kdo chce z nevinného udělat viníka, tak ho jím udělá vždy. Ale samozřejmě netvrdím, že je tvůj muž svatý, to ne. Jen zkus pohled i z jiného hlediska.
@Sonarka ano vi tehdy jsem se priznala hned den po. Nechci se obhajovat ale tehdy to bylo hrozne tezky nemohla jsem dlouho otehotnet zkratka to neslo:( Jako servirka jsem prisla do styku z mnoha chlapama ale az ted jeden presne vedel co potrebuju slyset. Ovsem ihned po jsem vedela ze je to spatne.Sla jsem domu z brekem a druhy den brecela od rana az to ze me vypadlo:( Tehdy se to preslo celkem. v klidu zadny vycitky mlaceni a tak pofobne a nildy v zivote jsem od manzela v hadce neslysela jedinou narazku nebo vycitani
@Maculinka ja sem za 3 hrozne rada dlouho to neslo. u prvni kdyz se konecne po x letech narodila tak.jsme hned vhtely znova ze v 6 ti nedeli to pujde jned tak az za 3 roky ale u ty 3 to slo raz na raz asi osud ale otehotnela sem ani nevedela jak;)Nejspis mas z mejma scenarema dost velkou pravdu ![]()
@Althya píše:
Ahoj, tak dnes je den D…manzel s tchanem uz dorazili k nim domu, ja jsem se rozhodla, ze se s malou jeste vyspime doma a pojedema za nima rano. Aspon budeme oba odpocinuti. Je to takove zvlastni, tesim se na nej, netesim, mam hodne smisene pocity. Vim to uz vsechno tak dlouho. Vubec netusim, jak nas rozhovor probehne a zda vubec na nej dnes dojde, je to takove zvlastni, kdyz s muzem mluvim po telefonu, tak je to takove fajn, citim z nej pohodu a lasku a nedokazu si predstavit, co probehlo mezi nim a tou holkou…takze doufam, ze to setkani po dvou mesicich ustojim a netozklepu seTo nejhorsi obdobi, kdy probihal ten nejvetsi sok, bolest a zklamani, to uz mam myslim za sebou a tak nejak zpracovane a citim se tou spatnou zkusenosti tak nejak posilena…snad me manzelova reakce zas nesrazi na kolena. Uvidime, uz to chci mit za sebou.
tak držím palce!! dej vědět
@Anonymní píše:
@Sonarka ano vi tehdy jsem se priznala hned den po. Nechci se obhajovat ale tehdy to bylo hrozne tezky nemohla jsem dlouho otehotnet zkratka to neslo:( Jako servirka jsem prisla do styku z mnoha chlapama ale az ted jeden presne vedel co potrebuju slyset. Ovsem ihned po jsem vedela ze je to spatne.Sla jsem domu z brekem a druhy den brecela od rana az to ze me vypadlo:( Tehdy se to preslo celkem. v klidu zadny vycitky mlaceni a tak pofobne a nildy v zivote jsem od manzela v hadce neslysela jedinou narazku nebo vycitani
@Maculinka ja sem za 3 hrozne rada dlouho to neslo. u prvni kdyz se konecne po x letech narodila tak.jsme hned vhtely znova ze v 6 ti nedeli to pujde jned tak az za 3 roky ale u ty 3 to slo raz na raz asi osud ale otehotnela sem ani nevedela jak;)Nejspis mas z mejma scenarema dost velkou pravdu
Tak to máš fajn manžela a pokud to ví a odpustil, měla by jsi to hodit za hlavu i ty, nikdo nejsme neomylný, je důležité, že jsi si uvědomila, že to byla chyba a neopakovala ji
A k tvé současné situaci, jak psala Maculinka, možná to teď vidíš až moc černě, mě taky na mateřský napadají různé věci a pak jdu třeba na pár dní na brigádu a špatné myšlenky zmiznou mávnutím proutku
Hlavně se musíš dát do kupy ty, něco udělat s tím sebevědomím, vyrazit ven mezi lidi a bavit se. Tu svou nervozitu přenášíš i do vašeho vztahu a partner se od tebe pochopitelně odtahuje. Samozřejmě za tím může být i jiná, ale jistotu nemáš a dokud nemáš jistotu nelze s tím moc dělat. Jak říkám, udělejte si hezký večer a promluvte si, nebo se jděte projít. Je možné, že má manžel jiné starosti či problémy.