Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@JayLee píše:
napsala jsem jen názor za sebe i ja jsem si uzila co zakladatelka proto ji radim za sebe totoono většina mamin da na rady ostatních a pokousi se o nemozne ale stejne to v konecne fazi vzda a daj prcka na um a jak jsou všichni spokojený
vim jak jsem byla zoufala ja v jeji situaci a co to vyresilo taze nevidim důvod proc bych ho nemohla napsat
co clovbek to názor a od toho je diskuze a vždy se v ni najdou zaryte zastankyne kojeni versus ty co měli prcky na um
to mas jak diskuze typu ockovani a neockovani atd
takze tyhle svy komenty si nech pro nekoho jiného ja radila zakladatelce a na tvůj názor jsem se neptala
a je jen věc zakladatelky jak se rozhodne
Tak nekdo to vzda - treba ty a nekdo zabojuje - treba ja a spousta jinych maminek. Vetsina zen ma nejaky ten problem s kojenim, jde o to nevzdat to pri prvni prilezitosti. Znam maminky, co maji nedonosene deti a rozkojily se treba az po mesici a delaly pro to i nemozne a ted jsou stastne a jejich deti plne kojene. To, co popisuje zakladatelka, jsem taky zazila a ted ma syn 11 mesicu a stale hodne kojim a on to miluje, tak sem prosim nepis, jak jsou spokojene deti na UM. To mozna maminky, protoze je to pro ne pohodlnejsi, muzou dat miminko na hlidani a neomezovat se ditetem, pak se ale ptam, proc si vubec dite porizovaly, kdyz pro nej nechteji nic udelat. UM je selhani a ne reseni. Pokud kojeni vazne nejde, tak at ho maminka da, ale neprijde mi to jako tento pripad
@Diggy píše:
Někdy to chce více dudlíků vyzkoušet než jí sedne. U syna zabral až druhý, a musela jsem u ho ze začátku podpírat plínkou. Ale jinak nebo, do konce šestinedělí se to upraví
Máme 4 a ani jeden nechce. Malíček by mi cumlala a nevadí jí že nic neteče, ale dudan nee. ![]()
@ňou píše:
Nechci jí hned dávat UM, když mlíčko mám, jen bych zkusila odsát a dát jí ho z lahvičky takhle večer. Jinak techniku máme dobrou, to vím z porodnice.
Muzes to zkusit, treba to pomuze, jen u podavani mleka lahvickou hrozi, ze miminko muze zacit odmitat prso a kojeni jde postupne do kopru. Odsavani je narocnejsi nez kojeni a dlouhodobe si to moc neumim predstavit. Jinak taky jsem mela tuto krizi a zacala jsem davat synovi na vecer lahev a jinak kojeni. Bylo to v pohode az do sedmeho mesice, kdy me zacal kousat, takze jsem na rady laktacni poradkyne lahev zrusila, hodne omezila i dudlik a ted jen kojim (11 mesicu) a prikrmy. Syn tedy zvladal kojeni i pit z lahve, ale je to tak pul na pul, miminka pak casto zacnou prso bojkotovat, tak s lahvi opatrne
@Althya píše:
Muzes to zkusit, treba to pomuze, jen u podavani mleka lahvickou hrozi, ze miminko muze zacit odmitat prso a kojeni jde postupne do kopru. Odsavani je narocnejsi nez kojeni a dlouhodobe si to moc neumim predstavit. Jinak taky jsem mela tuto krizi a zacala jsem davat synovi na vecer lahev a jinak kojeni. Bylo to v pohode az do sedmeho mesice, kdy me zacal kousat, takze jsem na rady laktacni poradkyne lahev zrusila, hodne omezila i dudlik a ted jen kojim (11 mesicu) a prikrmy. Syn tedy zvladal kojeni i pit z lahve, ale je to tak pul na pul, miminka pak casto zacnou prso bojkotovat, tak s lahvi opatrne
To vím no, syn s tím třeba problém neměl. Jinak já narovinu říkám že za každou cenu nehodlám dítko kojit třeba do roka, byla bych ráda do půl roka. Jako jednou mě kousne a končím, to je hrozná představa pro mě kojit zubatý dítě.
@ňou píše:
To vím no, syn s tím třeba problém neměl. Jinak já narovinu říkám že za každou cenu nehodlám dítko kojit třeba do roka, byla bych ráda do půl roka. Jako jednou mě kousne a končím, to je hrozná představa pro mě kojit zubatý dítě.
Ja si to taky rikala, prvni, ze musim aspon do sestinedeli, pak 3 mesice, pul roku a za chvili to bude rok a i kdybych ted chtela prestat kojit, tak si to dost dobre neumim predstavit. Syn je prsomil, vzdy se u toho i krasne uklidni, plakat ho nebechavam a odstaveni by se bez place neobeslo, takze konec kojeni je u me v nedohlednu, ale nevadi mi to
Jinak to kousani bylo hrozne, bolest opravdu neskutecna, mela jsem to do krve a taky jak rikas, tohle je i pro me duvod prestat s kojenim. Po tom kousnuti jsem se kazdeho kojeni bala, ale postupne strach zmizel, uz se to neopakovalo a ted si ani nepripoustim, ze by mohl kousnout. Rikam mu, ze jenom hezky a zadne kousani a asi to pochopil
Tak drzim palce, at tu krizi prekonas
@ňou prvniho syna jsem si takhle vecer dala na kojici polstar k telce oblozila se vsim potrebnym, on se pricucnul a takhle jsem s nim koukala treba cely film. Tretiho jsem mela od narozeni v posteli, kojil se prvni tri tydny ve dne v noci po 1-2 hodinach, doma 1,5r a 3,5r synove. Treti spal jen v me posteli, stacilo mu citit moji vuni z perin. Ale visel mi na prsu furt.
Postupne se zacaly intervaly prodluzovat, noci byly obcas divoke, obcas klidne. Ale kojila jsem cca do tech 8-9 mesicu a jsem za to rada. Kdyz se to trochu srovnalo, tak bylo kojeni celkem prakticke. Jako je to jen jidlo, nejsem zadna fanaticka kojna s orgasmem z kazdyho prisati, ale dala jsem im to nejlepsi, kdyz jsem mohla.
Pro me je za takove situace (mliko tece, dite pribira, jen je narocnejsi) flaska opravdu sobeckym vychodiskem. Kdyz uz to dite clovek ma, muze se par tydnu kousnout a neresit jen svuj komfort ![]()