Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Helama píše:
Tak jsem teď předběhla příspěvek Elunky, ale v Podolí jsem nic takového jako protekci neviděla. Samozřejmě kdybych viděla u inkubátorů cizí protekční dítě, hned bych toho zneužila a ozvala se, že chci taky, že?
v Podoli mohli probuzni, ted to primač zakazal protoze tam cpali teticky z Moravy a ted už jen tata a mama
holky sem z jiných stránek podobných těm co máte tady vy a co se tady dočítám to je hrozné.Nechápu jak někdo může těžit z neštěstí nechat jako umřít 3 děti je nelidské.Napadá mě myšlenka, že jestli je to bezdětný člověk a mladý co by dělal kdyby mu život jel přesně podle toho jak si ho tady předepsal to mluvim o té Markétě.Podle příspěvků co sem četla si také myslim, že jde o pracovníka ve zdravotnictví, ale může to být student medicíny i tam se doví dost věcí a dost se dá dohledat.A aby někdo těžil z toho jak ho ostatní litují když jim hodí svůj vymyšlený život je to opravdu do nebe volající.A aby to četli ženy které něco podobného zažily nebo maminky těsně před porodem je úplně proti lidskosti působit lidem trápení jen tak a hlavně lidem co jí věřili no hnus.Omlouvám se, že sem vám sem vlezla, ale nedalo se nereagovat
Mišuno to chtělo opravdu hodně času a dobrého pamatováka. MOžná kdybych měla více času mohly mi některé věci docvaknout ale člověk který dítě ztratil nepřemýšlí o tom, že by si to někdo vymyslel a bavil se tím nebo chtěl získat od lidí soucit nebo měl jiný záměr.
Pro příště bohužel si dám velký pozor
![]()
Holky, tak jsem jukla na obrázky z novo Jipky v HK a tam mají vybavení inku-postýlek úplně jiné…
http://nadace-novorozenec.cz/index.html
Můžete porovnat s fotkou na str. 16 v této diskusi.
Holky, tak mě napadá, kdybysme každá prošla ve své oblasti webovky porodnice či dětského, tak bysme možná tu fotku někde našly. Není ale v mých silách prohledat všechny weby a nedonošených miminkách.
Zdravím všechny, chodila jsem s Markýskem do srpna08.
Emimino jsem poprvé navštívila ve druhém měsíci a je to pro mě velmi příjemné místo, kde jsem mohla rozebírat svůj stav, výbavičku - a ted už i péči o mimíka.
S netěhotnými to tak nejde-nemají v tu chvíli stejné zájmy jako vy… ![]()
Nějak jsem nečekala, že bych na serveru „o bříškách a dětech“ potkala nějakého podvodníka - co by z toho kdo měl že??? Prostě takovou tu ostražitost z běžného života tu jakoby vypnete…Potkávají se tu lidé, kteří by se jinak nepotkali, protože se pohybují ve zcela jiných světech…jediné co je spojuje jsou „děti a mateřství“ - a to ve všech možných formách…
Okolo Markýska jsem si ničeho nevšimla, protože jsem do jiných diskuzí moc nenakukovala a hlavně - v měsíci srpnu nás bylo hodně a každý den většina holek napíše jak se má, co dělá atd… takže člověk je vůbec rád, že si stihne o ostatních holkách alespon něco zapamatovat… spíš jsem si tukala na čelo, když psala že je po té tragedii znova těhotná - to by vůči tomu plodu bylo hrozně nezodpovědné
Když Vanesska umřela, dost mě to vzalo, stejně jako ostatní ze srpna - člověku je samozřejmě líto druhého, ale hlavně se zaměří na sebe a bojí se o svoje mimi… Nechápu co z toho Markýsek měl…
Ahoj všem,
už mi nějak nedá abych nereagovala.
I když jsem se nikdy do diskuze Vanesska nezapojila, i já jí četla od začátku až dokonce,vždycky když jsme přišly domů z procházky,tak jsem letěla ke kompu podívat se co je nového a jak se jí daří.A když přišla zpráva,že Vaneska zemřela,tak jsem u kompu řvala jak želva.Protože jsem si to nedokázala vůbec představit,jak bych se s tím proboha poprala,říkala jsem si to by byl můj konec ...........
Ted když vím,že to bylo vymyšlené,vůbec nevím co si mám myslet.A docela se přidávám na stranu osob,co tvrdí,že je to člověk psychicky dost narušený.
No řeknětě,koho by bavilo ROK někoho tahat za nos???Navíc jí/jeho to stálo dost úsilí,jen sbírat informace,dávat si pozor aby se neprozradil/a,když by plácl/a nějakou kravinu.Přece jen je tady dost mamin,co se pohybovaly ve zdravotnictví.....
Opravdu to nechápu.Spíš si myslím,že je to někdo bezdětný,protože si tu bolest když by přišel/a o dítě nedokáže představit.Tak to vnímám podle sebe,když jsem slyšela,že se něco ošklivého přihodilo,ano soucítila jsem s těmi lidmi,bylo mi jich líto,ale až když jsem porodila Anetku,dokážu „doopravdy“ soucítit,protože už si tu bolest dokážu relativně představit.
Tak asi tak můj názor
katty píše:
http://www.apolinar.cz/…at/index.htm
tohle je podobny, ale jeste to neni ono.
Krč a Motol nema fotky.
katty píše:
http://www.apolinar.cz/…at/index.htm
To není stejné. Vanesska má přes inkubátor růžovou dečku a pod sebou podložku dozelena. Většinou bývají všechny postýlky vybavené stejně, nebo alespoň něco mají stejné.
Bývají i stejné typy inkubátorů.
Já jenom ještě malou poznámku..
Já sama si neumím představit, že bych po takové ztrátě měla chuť se někde vypovídávat, i když e.mimi je mi hodně blízké a taky jsem s tím „povídáním“ tady měla jeden čas hodně problémy doma. Nemohu říct, že všechny jsme stejné, ale zrovna i po přečetení Vanessky jsem si říkala, jak je Markys statečná a jak rychle otěhotněla, říkala jsem si, že je to fofr..Jsme holt každá jiná nátura, já mám i blízké kamarádky u sebe v okolí, ale tohle mi někdy přišlo až moc..
A moje kamarádka, co měla nedonošeného kluka mi potvrdila, že v Krči za ním nemohla jít ani její 13-letá dcera, mohla tam jenom ona a snad partner..
Já bych spíše tipovala, že ukradla fotku na nějakém jiném maminkovském serveru. Z oficiálních stránek asi ne.
Ahoj.
Holky je to trapné třeba mně to nenapíšete ale kde mám hledat tu Vanesku na jakém místě moc děkuji ale už jsem tu jenou psala a čtu vás od první chvíle co tahle diskuze začala ta vím jak některým je a co jste snou prožívaly.
Je to ubohé co se stalo a taky velice nevér jak kvám jak se zachovala.