Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, nemůžu uvěřit, že jste proti, aby pykala za to, co udělala / léčila se.
Nemluví náhodou ty, co s ní nepřišly do styku (tipuju dle reakcí, jinak mi to hlava nebere)?
To ji tady chcete mít znovu (při každé pochybnosti ptát se: „Není to zas Markýsek?“), nebo na jiném serveru bude řádit?
ZuzanoP: ohledně fotek na webu deníku. Jste si jistá, že ta holčina na fotce, kde je pěkně vidět (v černém tílku a kalhotech) je určitě Markýsek? Není možné, že je to nějaká její kamarádka nebo že tu fotku sebrala na netu někomu úplně cizímu, kdo o kauze Vanessa / Markýsek nemá ani tušení? Já kdybych našla svojí fotku u článku Psychotik rok ovládal matky, tak bych se teda bránila…
Možná nemám úplně přehled o celé diskuzi, ale pochopila jsem, že fotky miminka v inkubátoru jsou „kradené“, není možné, že je to tak i s touhle fotkou?
Romana
Ahoj.
Sleduju to tu, protože jsem prostě bába zvědavá a chci vědět, jak to dopadne. ![]()
Ale jinak jsem už na začátku psala (str. 30, út 16. září, 2008 16:46 ), že si může na internet napsat kdo chce co chce...... Je to riziko internetu a že BY TU MĚLA platit etická pravidla - to by měla, ale neplatí a není to postižitelné.
Pan Antl říká, že se to dá žalovat. Jo, žalovat taky můžete kohokoli, ale je otázka případného úspěchu.
Pamatujete jak ti studenti dali to televize ten atomový výbuch v Krkonoších? To bylo šíření poplašné zprávy jak hrom, to byla psychická ujma lidí, co to viděli..... navíc to bylo „napíchnutí“ do televize, která není narozdíl od netu veřejně přístupná..... no a žalobci NEUSPĚLI.
A už jsem se taky setkala s reakcí na článek takovou, že jsme jí prostě neměly věřit, že jsme my slepice… bohužel, tak to asi vidí veřejnost na emimino citově nezainteresovaná.
Každopádně jukám do této diskuse dál a jsem zvědavka zvědavá ![]()
lenula věř že takových „markýsků“ je tady víc než dost… je to holt internet, a nic s tím neuděláš.....
k těm fotkám, taky by mě zajímalo jestli jste si jisté,že je to opravdu ona? Při představě, že otevřu noviny a tak „moje“ fotka a takový titulek, tak bych byla asi hodně zlá.....
čeho chcete docílit? jen k IP adresám, není problém si ji změnit, stejnou jako mám já má asi dalších 10 uživatelů..... protože můj poskytovatel je z Prahy tak to hází, že moje IP je z Prahy a přitom bydlím na jiném konci republiky..... jsou to opravdu jen směšné argumenty… a věřte, že „markýsek“ je tu opět a velmi dobře se baví a opět se zapojuju do dalších diskuzí.....
Lenul: ok,je to hnus nad hnusy,ale obavam se,ze to nezabrani dalsim lharkam.Ja nejsem proti tomu,aby se nasla,ale rozume,tady uz se to meni opravdu na hon na carodejnice.Davala jsem to i cist znamym a ti spis rikali:a ona podepisovala na zacatku prohlaseni,ze bude mluvit pravdu a jen pravdu?Ano jsou to neodpustitelne lzi,ale nemyslim si,ze potrebuje lecbu,myslim si,ze je to naka pipina blba!
Ahoj,
souhlasím s Lenulou. Tohle nejsou neškodné lži. Ovlivnila tím spoustu těhulek okolo sebe, prožily si asi o mnoho víc strachu, než by si prožily bez Markýska. Nedoufám v celorepublikový sraz s názvem - hoď své rajče na Markýska. Ani bych se ho neúčastnila. Ale na tomhle místě je ono „kdo jsi bez viny“ trochu mimo.
Nejde přece o to, aby všichni mluvili na netu pravdu a nic než pravdu, to by asi byl spíš zázrak, ale tohle je prostě dost silný kalibr. A to, že není vyloučené, že je Markýsek zpět s jinou identitou by neměl být důvod, proč se na to vykašlat, ale argument pro to, proč ji najít. Protože to by svědčilo o tom, že je naprosto bezcitná a bezpáteřní potvora.
ahoj holky.
Ahojky Sajso, tak sem zde.Já si taky myslim, že člověk který vědomě ubližuje jiným s úmyslem uspokojit sebe ve smyslu, že cití soucit atd.. neni zdravotně na tom dobře.A měl by se lečit.
Dobré ráno,
tak jsem už nechtěla reagovat, ale jak jsem si dočetla několik posledních příspěvků, tak mi to nedá ![]()
Jájinko … nemyslím si, že by M. měl/a zůstat neodhalený/á a bez potrestání … neříkej, že Tobě nepůsobila spoustu bezesných nocí … mně teda ano! … a jenom si vzpomeň, jak těžce jsme my všechny v srpnu prožívali „ztrátu“ M. miminka … stačí si projít stránky z té doby …
Článek jsem si přečetla a bohužel, i na mně, která jsem znalá celé věci, působí jako popis totálních husiček, které se nechají oblbnout lhářem
…
Teď mne o to víc mrzí, že jsem taky naletěla - páč v červnu mi manžel říkal(když mne ukliďňoval
), abych ty hrůzy nečetla
, že to nemusí být pravda, že internet a klávesnice snese všechno - měl PRAVDU
…
Holky a já jenom doufám, že ať už je M. kdokoliv, tak že se mu/jí nestane v životě přesně to, čím nás tady krmil/a … zahrává si s hodně žhavým ohněm…
AŤ SE JDE LÉČIT !!!!!!!!!!
nonina já sem taky řikala, že by se jí mohlo stát, že život pojede podle toho jak si ho hezky napsala.A pak by teprve poznala to zoufalství, bezmoc, bolest ......ted se jen u každého svého slova smála.Nepřeju nikomu nic zlého to ne, ale víte jak to je boží mlýny melou pomalu, ale přece melou ![]()
Jenom aby vas potom taky nezazalovaly holky, kterych fotky tu litaj v souvislosti s pomalu trestnym cinem, za neopravnene pouziti jejich fotky, viz fotka v deniku ![]()
Tohke mi uz fakt prijde pritazene za usi…
já si myslim, že když se někdo přihlásí, že to je jeho fotka dá se dohledat zda to je M. nebo ne.
No, ta fotka v deníku, té holčiny v černém tílku je teda mazec!
Kdyby tam aspoň byla jasná výzva, ať se přihlásí redaktorce, kdo na ní je..... jako že aby se odhalilo, komu ji ukradla, nebo tak.....
Takhle to ale vypadá, že ta v tom tílku je ta psychouška ![]()
To už je fakt síla ![]()
To je na žalobu víc než tahle kauza.
Mně jednou v jedné diskusi dost hnusně napadl nějaký blboň. Ač to byla diskuse o vyvážení odpadků ve městě, tak se do mě hnusně sexuálně navážel, že mě omr…, a jiné podobně hnusné výrazy. Nebudu psát, co všechno by mi udělal.
No, zvedl se mi žaludek a půl dne jsem brečela.
Ale pochybuju, že bych s nějakou žalobou uspěla. Jen jsem si řekla, že už nebudu do žádné diskuse pod článek psát.
Toliko má zkušenost s nanonymitou internetu (ne jediná)
Lenulo celou Vanesu jsem sledovala,a ver,ze jsem si u ni pobrecela. Jenomze to,ze to prasklo,je maximalne duvod k tomu,abych byla nastvana, ne k tomu,abych ji posilala se lecit… Ano,taky jsem zvedava,kdo by to mohl byt a proc to delal, ale jsem realista. Na internetu se pohybuji dost dlouhou dobu,a i kdyz technika speje dopredu,porad zustava jenom anonymnim. Klavesnice snese vsechno.
Nikde neni psano,ze na emiminu se musi rikat jen pravda, jinak je to trestne.
Nemyslim si,ze by zpusobila ujmu vetsi,nez jakekoliv jine clanky o nedonosencich nebo i donosencich,kteri stejne zemreli. Ano, je nechutne nechavat imaginarne zemrit deti,ale podobnych pribehu jsou vsude spousty,muzes si je precist,a vydesi te stejne jako tohle.
K tomu clanku-netusim,proc je tam tolik fotek hradecke nemocnice, ta s tim preci nema nic spolecneho-krome toho,ze ji jmenovala jako misto narozeni…
Uz jeho nazev mi pripada pritazeny za vlasy az moc…koho ovladala?nikoho. Nikdo kvuli ni neskakal z okna,nekradl,neposilal penize…
Myšinka píše:
já si myslim, že když se někdo přihlásí, že to je jeho fotka dá se dohledat zda to je M. nebo ne.
A myslis,ze kdyz se k fotce nekdo prihlasi, Markysek to bude? Trosku zcestna uvaha,ne?
Prihlasi se k ni maximalne tak jeji prava majitelka,ktera bude videt rude, ze ji aktivni redaktorka priradila k takovemu clanku
Pravy Markysek tezko nakluse do redakce se slovy „Ta fotka je moje,ja jsem Markysek“ … trochu logickeho uvazovani by to chtelo…