Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem jedna z těch, co jen čtou a nepíšou. Píši do jiných diskuzí… Ale na tohle musím reagovat.
Chtěla bych říct toto: je dobře, že se na Markýska ukázalo a začalo se něco dít. Vždyť je to celkem smutný vymýšlet si takové blbosti a strašit ostatní maminky něčím, co nemusí být pravda. Článek je dost dobrej a doufám, že se tím spousta věcí obajsní a vyjasní a přijde i nějaké potrestání? kdo ví.
A pro všechny kdo je proti tomu aby se tato „kauza“ přestala řešit!!! Vidím to tak, že ten kdo to chce řešit, tak sem bude chodit, bude přemýšlet a psát tak jako doposud a kdo to řešit nechce, tak přeci nemusí na téma Markýsek chodit. Snad je to každýho věc ne?
Jojo, to předpokládáme, že Markýsek čte.
Markýsku a co se tak přihlásit a podat nějaké vysvětlení? ![]()
Jen jsem chtěla říct ke článku, co napsala paní Zuzana se svou spolupracovnicí: Na internetu je jen něco ze článku, vlastně skoro nic (zatím). Takže může být názor, že jsme hloupé, že jsem naletěly.
Ale já jsem si dnes koupila Zlínský deník, tam je článek také (v příloze Události a témata) a z toho jasně vyznívá, že ten člověk si hrál s našimi emocemi v nejcitlivějších životních obdobích a nenapadá mě po jeho přečtení, že bysme byly za slepice. Takže doporučuju obětovat pár kaček, než soudit paní Zuzanu za zpracování tohoto příběhu.
já mám možnos si to přečíst jen na netu a i tak je to dobré a snad se to vyřeší.
Mě by docela zajímal celý článek, nemohla by ho Zuzka poslat sem třeba jako deníček? ![]()
AHoj všem,
moc dlouho jsem na e-miminu nebyla, a tak jsem koukala co je tu nového, narazila na toto téma a je to teda síla, jak jsou někteří lidé zlí a co dokážou..
S paní Zuzanou jsme na zvěřejnění na eMiminu domluvené
Čekám, až se mi ozve.
L.
U nás pod stejným IP a se stejnou story kromě Markýska psal ještě nick Pawlis coby tatínek - naštěstí jen jednou, ale dojemné to bylo ![]()
Večer se ještě juknu k dalším sousedům, spíš jen ze zvědavosti, než z touhy pátrat, radit, informovat…
ahoj,
chtěla bych jen podotknout co se toho „léčení“ dotyčné týče - je jen omezené množství diagnóz, kdy lze léčbu „nařídit“ (soudně). Jsou to vesměs „úchylky“, které ohrožují bezprostředně okolí (sexuální deviace apod.). Dotyčná, která tu rok hodně lidem lhala /já se o tom dověděla až teď/, by se stejně - kdyby se ji byť nepravděpodobně podařilo před soud dostat, věc prokázat atd. atd. - těžko dostala do té kategorie, kdy lze léčbu nařídit, diagnóza pouhý „psychopat“ nestačí (v populaci se jich uvádí cca 5 %). Kdo sleduje např. Kuřimskou kauzu, tak si asi všiml, že aktérka Škrlová je jasný adept na psychiatrii, ovšem patří přesně do té kategorie, že DONUTIT ji k tomu nelze, pokud sama nebude chtít…
Největší šanci na „potrestání“ by měl nejspíš žalobce - FN HK, kterého poškodila tvrzením o úmrtí atd. Vzhledem k fungování našich soudů jsem však dost skeptická, že se něco podaří prokázat a ji vůbec „chytit“. Mě samotnou by dost skolilo, kdyby mě odsoudila celá veřejnost tohoto serveru, ovšem máme tu čest s psychopatem (patrně), a ti jak známo jsou vůči mínění veřejnosti imunní, je naopak těší vyvolávat spory a nesváry. Čím větší publicita, tím jsou raději. Čím déle budou naivní maminky hledat jeho pravděpodobně ukradené fotky, tím větší radost mu udělají.
![]()
Budiž nám tato kauza poučením k větší obezřetnosti. My jsme si naši diskuzi zamkly teprve nedávno (dvojčátka) a teď jsme za to rády.
Jak už tu někdo psal, obraťme svou pozornost k našim nenarozeným/právě narozeným/ rostoucím dětem a radujme se z nich. ![]()
ZuzanaP píše:
maminky, nemám ted moc čas to všechno číst, ale:
ad fotka na webu. ano, může to být kdokoliv. ale my přece chceme vědět, kdo je na fotce, ne? pod fotkou píšu, že to nůže být kdokoliv. přece chceme, aby se někdo ozval a dívku identifikoval, ne? a jestliže ty fotky do tohoto týdne volně visely na webu emimina, byly právě tak veřejně přístupné , ale dokonce se o nich trvrdilo, že to markýsek je.
Ahoj, taky spíše jen čtu a moc neodpovídám, ale tady už mi to nedá. Stala jsem se obětí podobné situace, někdo postahoval mé fotky na Rajčeti, vyvěsil je na xchat, založil si lesbické konto a já na to přisla až když mi volali kamarádi, že tohle objevili
Můžu vás ujistit, že to byla krajně krajně krajně nepříjemná situace. Dotyčný samozřejmě v tu chvíli zmizel z povrchu zemského, fotky nechal kde byly, takže se situace složitě řešila přes administrátory, kterým trvalo týdny, než je odstranili… Představa, že na místě fotky v novinách mohla viset fotka moje (a ještě takhle nešikovně popsaná) je pro mě přímo infarktová
Tohle je pomsta spíš pro tu ženskou na fotce, než pro psychopata Markýska. Uklidňuju se jenom tím, že když fotky mimíse v inkubátoru dotyčný stáhnul ze zahraničí, tak snad i tyhle…
Jinak si myslím, že děláte správnou věc, každý by si měl uvědomit, že i na internetu platí nějaká etika a slušnost a pravidla
![]()
Ahoj holky!
Ze vseho nejdriv jsem chtela podekovat mamince Sherlockovi! Nebyt ji, dal bychom Markyskovi verily vsechny lzi, dal bychom s ni vsechno prozivali, dal bychom s ni plakaly, dal ji drzely palce… Maminko Sherlocku - jsi jednicka a mas muj velky obdiv a dik!
Dale chci podekovat pani Zuzane. Za vsechno, co pro nas udelala, za jeji pomoc, clanek. Za to, ze diky ni jsme tak daleko… DIKY, DIKY, pani Zuzko, jste zlata!
Nechat vseho byt… No ja nevim. Toto opravdu neni jen obycejne lhani. Tady jde o neco vic. Vymyslet si umrti jedno ditete za druhym a vodit nas tu za nos, nechat nas nekolik mesicu trpet s ni (vlastne misto ni). A ja mam ted jen mavnou rukou a jit dal? Jako by se nic nestalo? Tak to tedy ne. Jsem hrozne rada, ze Markyskovo lhani bylo zastaveno a ze vse vyslo naprovrch. Vsichni ted urcite budeme opatrnejsi. Ja vim, ze nikdo z nas nezabrani tomu, aby sem podobni lide znovu chodili, ale i kdyby to odradilo jednoho jedineho uchyla nebo podobne nemocneho cloveka, je to uspech. To, co delal (psal) Markysek NENI NORMALNI. Me osobne se to hodne dotklo a dost mi to ublizilo. Sama mam po nekolika potratech a s M.jsem prozivala i umrti jeji Vanessky. Vim, ze je to muj problem, ale je to hnus. To, co si tu vymyslela, je citove vydirani!
Zamykani diskuzi podle me nevyresi vubec nic. Kdyby napr.Markysek figuroval jen v jedne diskuzi tady a ta diskuze by se zamkla, M.by nikdy nebyl dopaden.
Lide jsou opravdu vselijaci a nikdy na podobnych forech nevime, s kym mame tu cest.
Ja jsem v tuto chvili rada za to, ze tu M.dal nesiri sve hnusne lzi.
Markysku-jestli toto ctes - Bozi mlyny melou spravedlive a ver, ze vsechno se ti jednou vrati.
Jana.
Za sebe musím říct, že se těším na kompletní článek a na rozuzlení ať na to budeme muset čekat jakkoli dlouho.
A hlavně to beru jako hodně velký ponaučení, že kdekdo tady může bulíkovat ostatní, takže opatrně a zejména na ty, co mají tolik času, že můžou stíhat 10 diskusí
![]()
Ale stejně sem budu ráda chodit, protože naše partička mi pomáhá a většina z nás snese pravdu a nabízí pomocný rameno ![]()
Jo a taky bych se opravdu přimlouvala za nějakou verzi anonyma, kterej bude adminům známý. Ať na choulostivá témata, tak pro situace, kdy se chci schovat. Ale jinak, kdo chce přispěvovat, ať má nick a jasně se vyhlásí co a jak.
Jo a ještě poznámka k tomu, jestli jsme M. dali podepsat prohlášení o pravdomluvnosti - to mi příjde dost přitažený za vlasy, co vím, tak z našeho právního řádu vyplývá povinnost neohrožovat ostatní a neporušovat jejich práva. Lež a manipulace mi s tím nepříjdou v souladu, zejména na maminkách a těhulkách ![]()