Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
No já nevím, já jsem sestra a svého gyndaře nemám, páč chodím k dotorce, ke které jsem chodila už jako nesestra, nýbrž dívenka velice mladá
. Žádnou péči po známosti nemám a ani po ní netoužím.
Možná teď vyvolám bouři nevole, ale i ve směnách se dá sedět u kompu. Záleží taky na tom, kde děláte, jaká je zrovna směna, jestli je zrovna fofr nebo klid před bouří, kolik vás je ve směně...... počítač je na každé sesterně a pokud jen proběhla okolo a zareagovala na příspěvky, tak to není až tak nereálné.
I když, pokud bych viděla své podřízené sedět u netu, místo aby pracovaly, tak by mě to naštvalo
.
Jenže ona klidně mohla dělat, že na tom kompu objednává stravu, vypisuje žádanky, sepisuje denní záznamy..... pochybuju, že jí stál někdo za zády
.
Pokud vím, tak je hodně porodnic, kde je matka ubytovaná na jednom pavilonu a dochází na jiný za svým novorozencem. Nesedí na sterilní JIP ušmudlaná, nýbrž ve sterilním plášti a s rouškou. A jak tu už bylo psáno, některé holky samy potvrdily, že jim pouštěli na JIP celou rodinu.
Toť jen pár úvah, že to všechno mohlo být možné
. Jediné, co mi v tomto přápadu opravdu nesedí jsou ty IP adresy, jinak je všechno nějak vysvětlitelné, i když na hlavu postavené. ![]()
ZUZANO , vy jste myslím byla vržena do internetového moře těhulí jako úplný neplavec a pěkně se v tom moři plácáte
. Koukala jsem na vaši fotku u článku a vy jste jistě netěhulila on-line
. Takže vám musíme připadat jako z jiné planety
.
Mmch: já už dávno nekojím a SVM mám furt, nějak mi to po těch těhudemencích a kojodemencích zůstalo...... ![]()
Zorka
od Markýska
Ahoj holky, pamatujete se ještě na mě? Před časem jsem se díky jednomu šmírákovi musela přejmenovat a pak přestala na rodinu chodit.
Chtěla jsem vám říct že se nám 9.8. narodil Milánek císařským řezem 3750g, 54cm. Dám do alba na snažilky nějakou fotku.
Markýsek
Tohle a ten příspěvek předtím jsem našla na www.rodina.cz
Tak nevím..
BettyB.,
proč bys měla blbou přezdívku? Protože ze mě tady někdo omylem málem udělal Markýska a mám podobnou? To se tu vysvětlilo /myslím str.58-59
/. Vzniklo to asi proto, že jsem jednou uložila blbě fotku, požádala o smazání adminy a nevím proč z toho kdosi vyvodil, že jsem taky Markýsek - asi že ten smazal své fotky
- já tady mám normálně svou galerku /teda ne dlouho a fotek pár, protože jsem se to právě na té nezdařené první učila vkládat - techn. talent
/ … ![]()
Taky mě to teda vyděsilo, protože mi to napsaly holky z naší diskuse (jako největší fór
), do té doby jsem o té kauze neměla tušení, protože jiné diskuse než dvojčátkovou jsem nečetla a kauza Vanesska mě minula. Za přezdívku se nestydím, holt se tak jmenuju… ![]()
Betty03- už jsem si to přečetla celé, tak chápu ![]()
Pí. Zuzano, chtěla jsem reagovat na vaši SZ ale obě dvě se mi uložily do kolonky nedoručené, tak snad Vám ještě dojdou ![]()
zorko, čekala jsem, že se nějaká sestra ozve, děkuji, to myslím vážně. jen jsem doufala, že bude přímo od nás a uštří mi to práci chodit tam… máte pravdu, on-line jsem netěhulila, já to (jéééééé, ted mě zase roznesete na kopytech
) brala jako dobu, po kterou musím jistým způsobem omezit aktivity, zdálo se mi to dlouhý, bývalo by se mi líbilo otěhuovat, a pak aby mi hned mimino někdo přinesl…) rodila jsem jako indiánka, prostě jsem se stáhla do stepi, větev mezi zuby, a mezi lidi se vrátila umytá, učesaná a robětem v peřince v náručí…
ne, neberte mě vážně, před dvaceti lety to fakt bylo jiné, ačkoliv jsem byla taková vlaštovka, děcko jsem měla skoro ve 30, a plánovaně, to tehdy nefrčelo, rodilo ve dvaceti, neplánovaně… a doma jsem byla pět let, bez mateřské, jen proto, že jsem to tak chtěla… to by bylo špatné, kdyby se časy neměnily… ![]()
paní zuzano.. asi to bylo náročné… a když začne vyprávět někdo jak to chodilo v porodnicích.. až mě mrazí - tatínek pod okny.. děti pouze na kojení… atd! jsem ráda - a myslím, že my všechny tady, že se to změnilo!
moje mamka vždy dává jako příklad co se stalo jí v porodnici.. sestřička jí donesla dítě na kojení.. a mamka říká, to není moje miminko.. a sestřička ji ještě seřvala.. a po kojení, když miminko přebalovala.. zjistila, že je to kluk!!! a ne já!
![]()
Macík74 píše:
paní zuzano.. asi to bylo náročné… a když začne vyprávět někdo jak to chodilo v porodnicích.. až mě mrazí - tatínek pod okny.. děti pouze na kojení… atd! jsem ráda - a myslím, že my všechny tady, že se to změnilo!
moje mamka vždy dává jako příklad co se stalo jí v porodnici.. sestřička jí donesla dítě na kojení.. a mamka říká, to není moje miminko.. a sestřička ji ještě seřvala.. a po kojení, když miminko přebalovala.. zjistila, že je to kluk!!! a ne já!![]()
Ty vado.
Bych se šprajcla a nenakojil.Své dítě poznám a asi by mi vadilo kojit cizí.Ale nezkoušela jsem tak nevím.
Zuzko no, teď ještě zbývá, abychom vás zasvětily do tajů „hodností v diskuzích“
Vy jste teď povídálka, někdo je závislačka, jiný ukecaná baba, já Kelišová a až budu ještě nějaký ten měsíc kecat, bude ze mě extra třída.
Je to podle počtu příspěvků - počítají se a automaticky tam po dosažení určité hranice skočí „vyšší hodnost“. ![]()
My holt tu dobu, kdy jsme se tu rozkoukávaly máme dávno za sebou, jsem upřímně zvědavá, jestli si po rozkoukání budete nadále zvyšovat hodnost, nebo ne.
![]()
Pro vyměněné děti ke kojení nemusíme chodit tak daleko. Když jsem před dvěma lety v jedné pražské porodnici ležela (na pokoji bez miminka), tak mi taky jednou ke kojení přinesly jinou holčičku, ale naštěstí moje námitky vzali navědomí a přinesli hned tu správnou ![]()
R.
""http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png:http://b3.lilypie.com/aUg3p2/.png
""http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png:http://b1.lilypie.com/ahMIp2/.png
já děcko čekala v roce 88, a to nebyly vůbec k dostání vložky, nikde!!!
a všechny ženský mi záviděly. a prací prášek, abych měla na plíny, jsem v tom měsíci před porodem chodila shánět po celým městě, vždycky jsem mohla koupit jen jeden palmex. měla jsem sice automatku, ale ta když ždímala, tak skákala tak, odešla i o dva metry, sedali jsme si na ni. a tak když jsem byla těhotná a pračka začala ždímat, skočila jsem k ní šipkou, vypnula ji. a večer přišel muž, sedl si na pračku, pak ji teprve zapnul a doždímal. dobrý to bylo, fakt. když mě doktorka zjistila těhotenství, řekla: no, jste v tom. budete si to chtít nechat? noooo, opravdu to bylo jiné. ![]()
ZuzanaP píše:
zorko, čekala jsem, že se nějaká sestra ozve, děkuji, to myslím vážně. jen jsem doufala, že bude přímo od nás a uštří mi to práci chodit tam…
Ona psala, že dělala na dětském?
Byla jsem ve fnhk na dětském i na novo JIP a bylo by to možné, trochu jsem tam ten provoz viděla. Ve fakultkách je taky do směny víc sester než v okreskách, tak to není zas až takový fofr (holek z fakultek se nechci dotknout, konkrétně v Hradci jsem taky dělala, později pak v okresce, mám docela srovnání).
Navíc na dětském jsou s dětmi maminky, takže se čas na net v některých směnách najít dá. Jak se tu někdo divil, že v osm večer, tak to už děti leží, jsou najedené, uymté, léky podané, večerní vizita většinou hotová......tak to je celkem klídek. Navíc by to i odpovídalo tomu, že se v Hradci dělá na osmičky, takže byla pravda i to, že jí v deset končí směna.
Spíš třeba zjistěte, jestli mají na každé sesterně internet. V naší nemocnici je jen na některých sesternách, ne všude.
Pokud máte časy, ve kterých se připojovala z práce, tak bych mohla trošku odhadnout, jestli je reálné se připojit. Režim na odděleních bývá dost stejný.
Jo a pokud byla opravdu sestra a na té novo JIP jí znali, tak jí s těmi návštěvami mohli udělat vyjímku. U vlastního zaměstnance se dá hodně přimhouřit oko
To je snad ve všech profesích, že má zaměstnanec určité výhody.
Zorka
ne, zorko, ona psala stále z jednoho připojení, at mělo být odkudkoliv… to byl taky jeden z důvodů, proč jsem se o to začala zajímat. stále a stále jen z jednoho IP, v kteroukoliv dobu, i když psala, že je doma, že je v berlíně…
ZuzanaP píše:
já děcko čekala v roce 88, a to nebyly vůbec k dostání vložky, nikde!!!a všechny ženský mi záviděly. a prací prášek, abych měla na plíny, jsem v tom měsíci před porodem chodila shánět po celým městě, vždycky jsem mohla koupit jen jeden palmex. měla jsem sice automatku, ale ta když ždímala, tak skákala tak, odešla i o dva metry, sedali jsme si na ni. a tak když jsem byla těhotná a pračka začala ždímat, skočila jsem k ní šipkou, vypnula ji. a večer přišel muž, sedl si na pračku, pak ji teprve zapnul a doždímal. dobrý to bylo, fakt. když mě doktorka zjistila těhotenství, řekla: no, jste v tom. budete si to chtít nechat? noooo, opravdu to bylo jiné.
No, já v té době těhule nebyla, ale fronty na vložky si jako celkem čerstvě menstruující pamatuju
No, vlastně to bylo jinak: mezi nožky byla vata, vložky měl jen někdo, to bylo zboží skoro z tuzexu
Jenže pak došla i vata a říkalo se: „Není vata, nejsou vložky. Co si dáme mezi nožky?“ ![]()
No a pak taky došel toaleťák a utírali jsme si prdelky ubrouskama na svačiny. No a pak nebyl ten zmiňovaný prášek na praní......
ZUZKO, ale na skákajících Tatramatkách se v sedě údajně dělaly ještě jiné věci......
Já nevím, já v té době byla mladičká nevinná
a my neměli automatku ale vířivku ![]()
A jestli si to chci nechat se mě na prvním UZ natvrdo ptali ještě v roce 1998!!! ![]()
Zorka
ZuzanaP píše:
ne, zorko, ona psala stále z jednoho připojení, at mělo být odkudkoliv… to byl taky jeden z důvodů, proč jsem se o to začala zajímat. stále a stále jen z jednoho IP, v kteroukoliv dobu, i když psala, že je doma, že je v berlíně…
Jo, i když byla v tý práci?????
![]()
Jo ahááá. Tam by svýho noťase teda neobhájila, to ne. Leda snad někdy úplně v noci, kdy celé oddělení spí a je klid.
Mohla psát leda ze služebního počítače, to jo.
Možná by ho neobhájila ani v noci…kdy je na dětském v noci klid?
![]()