Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Midaku
Naši přátelé mají Miriam a oslovují ji přesně jak píšeš - Miri. Mně se moc líbí.
Martu znám jen jednu milou, postarší paní. Úplně mi to jméno z kalendáře jaxi vypadlo ![]()
Příspěvek upraven 23.08.22 v 12:09
Obě jména mám v blízkém okolí - Miriam je roztomilá blonďatá holčička, Marta je zapšklá stará babka - tak asi hádej, které doporučím. Mně by stejně zajímalo, jestli, když 40 emimiňaček napíše Marta a 38 Miriam, jestli to jméno zakladatelko fakt dáš dle většiny?
Přijde mi to divné se na to ptát na diskusi, vždyť co člověk to jiný názor, opravdu se rozhodneš podle této diskuse??? A to nerýpu, jen mě to fakt zajímá.
Příspěvek upraven 23.08.22 v 12:12
@Thomassss píše:
Miriam. Marta je za mě jedno z nejhorších jmen
Za me taky.
@Anonymní píše:
Jaké jméno z těchto dvou? Líbí se nám s manželem obě, nemůžeme to rozseknout.
jednoznačně a bez přemýšlení Miriam, moc krásné jméno
@mojara píše:
Obě jména mám v blízkém okolí - Miriam je roztomilá blonďatá holčička, Marta je zapšklá stará babka - tak asi hádej, které doporučím. Mně by stejně zajímalo, jestli, když 40 emimiňaček napíše Marta a 38 Miriam, jestli to jméno zakladatelko fakt dáš dle většiny?Přijde mi to divné se na to ptát na diskusi, vždyť co člověk to jiný názor, opravdu se rozhodneš podle této diskuse??? A to nerýpu, jen mě to fakt zajímá.Příspěvek upraven 23.08.22 v 12:12
To víš, že ne. Ale je to zas další názor do pranice. ![]()
Miriam je zajímavé jméno, neznám žádnou ani malou ani velkou. Dala bych spis tu, za mě lepší než Marta
Miriam. Mart znám několik a všem se říká „Marťa“ a všichni se strašně diví, že to není Martina, ale Marta, za mě takové nudné, nicneříkající jméno.
@Anonymní píše:
To víš, že ne. Ale je to zas další názor do pranice.
Díky za odpověď, hlavně ať se jméno líbí vám ![]()
Když už, tak Miriam. To aspoň působí vznešeně. Marta ve mně evokuje ženu s širokou atletickou postavou a to jsem poznala 3 Marty, jedna vychrtlá uklízečka na základce, jedna rodinná známá - štíhlá, spolužačka - za byla taky hodně štíhlá.
@Eemii píše:
Za me taky.
Za mě taky. Marta a Rút, nejméně libozvučná jména pro mne. Určitě Miriam nebo Martina, Magda, Marie, Meda…
Jedna kolegyně má taky holčičku Miriam. Já bych dala Moniku nebo Markétu, ale na to se neptáš. ![]()
Z těchto dvou těžko říct asi bych si musela hodit korunou nebo bych losovala. ![]()
@Klopotkova píše:
Když už, tak Miriam. To aspoň působí vznešeně. Marta ve mně evokuje ženu s širokou atletickou postavou a to jsem poznala 3 Marty, jedna vychrtlá uklízečka na základce, jedna rodinná známá - štíhlá, spolužačka - za byla taky hodně štíhlá.
Na mě působí vznešeně i ta Marta - vždy si představím vysokou, štíhlou, tmavovlasou ženu - přesně ten typ, který máme geneticky v rodině ze všech stran (pokud bude naše holčička malá modrooká blondýnka, bude něco špatně). ![]()
Ani jedno nemám spojené se „starší paní“, jak tu všichni píší, protože znám jednu Martu i jednu Miriam, obě mladé ženy
Ale Marta na mě působí dost tvrdě jako jméno pro dítě, k Miriam jde vymyslet víc zkrácenin a zdrobnělin a celkově se mi to jméno líbí, takže já jsem pro Miriam.
Mně je Miriam nesympatické. Marty mám 2 kamarádky a jsou skvělé, takže já bych si vybrala Martičku. ![]()