Máte doma někdo aspergera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5413
2.4.26 21:08

@1Pears1 Teda jsi rychlá, super :palec: Už jsem odeslala žádost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5027
8.4.26 07:28
@Anonymní píše: Více

Nezdraví, nemyje si ruce po WC a odmítá dělat cokoliv před lidmi.

Jasně…chytrá holka :mrgreen: :mrgreen: lidi…vy z tech dětí děláte hawkingy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.26 08:42

Ahojky. Na mám ADHD a emočně nestabilní impulzivní poruchu osobnosti.
Také jsem léčena mnoho let pro sociální fobií. Co když to není jenom sociální fobie, ale skutečně něco vrozeného, nějaká nešikovnost, vrozená odchylka v komunikaci?
Jak jste zjistili v dospělosti zda máte nebo nemáte PAS? Tohle nedělá každý psychiatr a když jo, je to dost drahé. Na to nemám

• Citovat
  • Upravit
5413
8.4.26 09:35

Tyto testy dělá psycholog, stačí se objednat, je to zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.26 09:40

Aha a seženu nějakého bez doporučení? Mě doporučení nikdo nedá. Jsem vedena pod sociální fobií, chodím i na terapii a slyším je to, že pomůže expozice a hotovo. Jenže to trvá i u známých, i přes expozici, jeste než byla šikana ve škole…

• Citovat
  • Upravit
44227
8.4.26 09:52

U indikovaných případů to dělá psycholog, i zdarma. Záleží, jak kde.
PAS se od ostatních poruch osobnosti liší tím, že trvá od dětství. Pro každé životní období je typický ucelený soubor příznaků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.26 10:34

Ty moje problémy v komunikaci trvají právě že od raného dětství.
Ta sociofobie, stud to přišlo kvůli šikaně ve škole,.protože mi dávali najevo, jak jsem nešikovná, divná atd

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.26 10:35

Takže si myslíte, že bude mozne najít nějakého psychologa v Praze, na pojišťovnu, který PAS rozumí a poznal by zda ho mám nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
5413
8.4.26 10:50

No v Praze to bude asi problém nějakého najít. Co ta Věra Nemesh, ta se na to specializuje, a dá se k ní dostat dříve, než k ostatním psychologům. Taky tam půjdeme se synem. Ta je u Prahy. Ale teda zaplatíš nějak 2000. Zase si říkám, že peníze v tomto nehrají roli, když dokáže pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.26 10:51

Kdyby byl dobrý psycholog, co tomu rozumí klidně bych byla ochotná někam přijet

• Citovat
  • Upravit
5413
8.4.26 12:04

Já byla v Plzni, přímo u psychologa na tyto testy. Já byla spokojená, ale měl zprávu od mé doktorky. Možná zkusit jestli udělá testy bez žádanky. Jmenuje se Ivan Bořík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.4.26 12:35

Ahoj, mě psychiatři tvrdili, že mám HPO, ale mě se to nezdálo, právě proto, že problémy jsem měla od dětství, medikace a klasická terapie nikam nevedla, a oslovila jsem tenkrát klinické psychology v okolí (doporučení známých, internet), že bych stála o celkovou diagnostiku, a zároveň o diagnostiku PAS. Trochu hledání a nervů mě to stálo, ale ve finále jsem si mohla vybírat snad ze tří, takže určitě bych zkusila kontaktovat klinické psychology. A žádanku mi napsal tenkrát praktik, protože jsem to s ním taky řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
9.4.26 00:09

Já mám Aspergerův syndrom. Diagnostikovaná jsem byla asi ve 14 letech, ale projevy mám od dětství. Jako dítě jsem měla velké problémy s trpělivostí, nesnesla jsem čekání. Pořád jsem vyžadovala, aby se mi mamka věnovala. Vadilo mi, když se na ulici s někým zastavila, nebo když přišla návštěva,, nebo když mluvila s tatínkem. Často jsem se vztekala, když nebylo po mém, nebo když se mi nelíbilo nějaké slovo. Nehrála jsem si s dětmi a s hračkami - hrála jsem si s hrnci, kolíčky na prádlo atd. Nehrála jsem si s panenkami - pouze v době, kdy se mi narodil mladší bratr, jsem si hrála s panenkou, že mám taky miminko. Dodnes nemám ráda, když mě někdo kritizuje, i když je to oprávněné. Vždy jsem měla nějaké oblíbené téma - vesmír, lázeňství atd. S věkem se projevy zlepšily - dokážu víc korigovat své chování, ale samozřejmě musím sama chtít. Vychodila jsem normální základní školu, vystudovala jsem gymnázium a bakalářský obor na VŠ. Pracuji v administrativě na zkrácený úvazek, jednu dobu jsem prodávala s mamkou v obchodě se zdravou výživou. Kromě Aspergerova syndromu mám ještě oční vadu a dětskou mozkovou obrnu - horší chůze. Ráda zpívám, hraju na flétnu, čtu knihy, chodím na kulturní akce. Mám i přátele, se kterými se setkávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.26 11:44

Problémy s trpělivostí
nesnesla jsem čekání
pořád jsem vyžadovala, aby se mi mamka (někdo) věnovala
vadilo mi, když se na ulici s někým zastavila, nebo když přišla návštěva,, nebo když mluvila s tatínkem často jsem se vztekala, když nebylo po mém
nehrála jsem si s dětmi a s hračkami - hrála jsem si s hrnci, kolíčky na prádlo atd. Nehrála jsem si s panenkami
vždy jsem měla nějaké oblíbené téma

tyhle všechny drobnosti má dcera též :think:, k tomu rituály, nespavost, doslovné dodržování pokynů

navíc jako dítě nesnesla hluk, hodně druhů oblečení, dlouho nejedla běžné jídlo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.26 11:59

Ahoj, ten Marek Čtrnáct chodil kdysi se mnou na jednu brigádu, to už je hodně let. Někdo o něm říkal, že si za chůze čte knihy, mistrně se vyhýbá překážkám…Po letech jsem narazila na něj v nějakém článku, tam bylo, že by hrozně rád měl děti, ale potřeboval by k nim nějaký manuál, kdy jim dát najíst atd., takový rozpis, co a jak a kdy…
 https://www.ahaonline.cz/…utismem.html

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová