Strach z rakoviny – jiné priority

Anonymní
27.3.26 18:13

Strach z rakoviny - jine priority

Cekam na vysledky z biopsie, a ikdyz je to par dni, strasne se mi zmenily priority. Nemyslim na nic jinyho nez na smrt a rakovinu. Je neuveritelny, jak najednou vnimam svet jinak, normalni starosti mi prijdou banalni a jsem jakoby strasne nad veci ve smyslu, pokud je clovek zdrav, tak nechapu na co si “stezuje” pritom par dni zpatky jsem byla uplne stejna :roll: Nechci umrit, nechci rakovinu a nikomu tohle cekani a nemoc nepreji. Jsem zvedava, jaky zivot me ceka dal… Jak jste zvladly cekani na vysledky a pripadne spatne vysledky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9299
27.3.26 18:38
@Anonymní píše: Více

Mně vloni řekla Dr. na kožním, že mám asi melanom, obvolávala hned chirurgie, aby mně co nejdřív znaménko vyřízli. Já pořád doufala, že to bude něco jiného. Je pravda, že těch cca 14 dní čekání jsem byla naštvaná na několik lidí z mého okolí, kteří se tak trochu litují a řeší podle mě blbosti, ale asi nic víc, spíš jsem měla strach z případné léčby a nejvíc z toho, že bych tady nebyla pro svého kocourka. Naštěstí se melanom nepotvrdil a bylo to naevus Reed, který makroskopicky vypadá stejně. Tobě moc držím palce, ať se nádor také nepotvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8777
27.3.26 18:44

Moc držím palce ať jsou výsledky negativní :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.26 18:47

No zvládla, Musela jsem, ale ja uz podle toho, jakým fofrem dělali biopsii v poledni pauze tak nejak věděla, ze to bude prů…ser.
No byl
A pred Vánoci.
A přesně se ti to v hlavě přepne a jediný, co chceš je byt zdravá
Držím palce, at to dopadne dobře

• Citovat
  • Upravit
24835
27.3.26 18:48

Neplaš, třeba to bude ok. A i kdyby… Dneska je valná většina rakoviny dobře léčitelná, pokud se podchytí včas. Sama jsem ji měla už dvakrát a jsem tu furt. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
27.3.26 18:52

Netýkalo se to mě, ale blízké kamarádky, která mimojine byla předtím, než se to stalo na preventivní prohlídce -komplet…potom co se vse dělo, ve mě zanechalo spíše trauma, a vidím od té doby svět taky jinak…lidí řeší neskutečný ho- na…ale…je to prostě přirozený… řeším to hov-o co zrovna je no…pak je to spíše o tom, co dotyčný vydrží a z čeho se jen tak nepose- re…dle mě je vše osud a muzeme se stavět třeba na hlavu…mimijone kamarádka i přes velký!! vše ustála. Tobe přeji hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.26 18:53

Dekuji, jste hodne, snazim se doufam, ale je to tezky… @lucad77 tohle presne potrebuji slyset, ze to lze prekonat, ze lze prezit….o jakou rakovinu slo, jestli se muzi zeptat?

• Citovat
  • Upravit
24835
27.3.26 18:55

2015 štítná žláza, 2022 děloha, několik operací, ozařování a teď už chodím jen na pravidelné kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.26 18:57

@lucad77 hrozne moc gratuluji a preji uz jen zdravi a spokojeny zivot :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.26 18:58

to naprosto chapu, budu mit trauma at uz se rakovina potvrdi nebo ne… u nekoho blizkeho to musi byt strasne tezky, zustat silna pro kamaradku, ale zaroven si uvedomit, jak je zivot vrtkavy….

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.26 19:20

Ja jsem cekani na biopsii prozivala s mamkou. Nejak pred Vanoci. Taky jsem nemohla myslet na nic jineho, kdyz mne to rekla. Byla z toho rakovina prsu. Je to osm let. Ted si uziva vnoucata a je ve forme vic nez predtim ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.26 19:23

Ano je to presne tak, zmeni se ti vnimani sveta. Uvedomení vlastní smrtnosti. Zjistis jak hlubokych citu jsi schopna a jak jsou problemy kolem banalni. Tahle zkusenost je neprenosna. Prislo se na to vcas a nepotrebovala jsem ani naslednou lecbu (chemo apod) Ale trauma si nesu. Stejne tak kamaradka „jen“ odoperovano. Drzim palce, at to dobre dopadne :)

• Citovat
  • Upravit
17441
27.3.26 19:26
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24835
27.3.26 19:36
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16496
27.3.26 19:57
@azaleila píše: Více

Můžu se tě zeptat, proč reaguješ na zakladatelky diskuzi zrovna s protáčejícíma očima (v podobě smajlíku)? :?
Asi nevíš jaký to je, čekat na výsledky biopsie, když je v tu chvíli všechno „ve hvězdách”, jak se tak říká…
Taky jsem kdysi čekala, jak to dopadne. Nakonec to byl melanom, ale naštěstí včasná excize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová