Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Wilík biopsie prsu…vim statistiky, ale doktorka se netvarila vubec dobre…mam hroznej strach…sem tam neco vygooglim… naposledy jsem vygooglila holcinu 16 let, ktera zije jen s tatinkem v UK, sama bez mamy, protoze ji umrela na rakovinu prsu. Holcina si nahmatala bulku, ale nechtela to resit, aby nestresovala tatinka….nakonec ma i metastáze a lecba ji nezabira… proste hrozny… nechapu, jak se tohle muze dit zaroven s lidma, co si nevazi zivota…. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak si přečti taky příběhy těch stovek žen, co to zvládly. ![]()
Zažila jsem to loni, ale naštěstí to dopadlo dobře… To čekání bylo hrozně
Tomu nerozumím, co myslíš tím zároveň s lidma?
@Venetia píše: Více
No jestli to správně chápu, tak tím chce říct, že v tom vidí velikou nespravedlnost…
Navzdory těm ostatním, kteří dobrovolně hazardují se svým zdravím a životem. A neváží si toho, že jsou zdraví.
Zakladatelko, vím, jak Ti je. Předně držím palce!!! A pak: snaž se teď přes den něčím zabavit, ať hlava nemá možnost moc přemýšlet. Zeptala bych se lékaře a nebála si říct i o něco na spaní. Ten stav, kdy se člověk zklidní a před spaním se mu to v hlavě rozjede, jsou nejhorší. Máš-li partnera, ať Tě před spaním drží v náručí, fyzický kontakt dělá hrozně moc, ukotví Tě v přítomném okamžiku a pomůže odpoutat se od hnusných myšlenek. A držet Tě může i přes den, když „to na Tebe přijde“.
Neboj se obrátit se už teď na psychologa (zpravidla ho nabízí v nemocnici) nebo pacientské organizace, spousta z nich má i psychologickou pomoc, či facebookové skupiny, kde se člověk může vypsat, kde ho vyslechnout, ale i řeknou, na co si dát pozor a co Tě případně čeká. Mně později pomohly Bellisky, v první fázi léčby jsem nebyla schopná o tom mluvit. Ale pokud Ti to pomáhá, určitě se jim ozvi. Bellis vydaly i knížku Nejsi na to sama, jsou 2 díly, pro pacientky zdarma. Knížky jsou fakt super.
Kdyby se Tě nemoc nedejbože týkala (fakt Ti moc přeju, aby ne!!!), neděs se. Jsou různé typy nádorů, které se různě léčí, u prsu zpravidla velmi dobře. Jen je to děsivá diagnóza a člověk je vyděšený. Mně od těch nepříjemných myšlenek pomohla antidepresiva, není to projev slabosti, ale pomoc při sebezáchově, aby člověk ještě nemusel bojovat sám se sebou.
Kdybys chtěla, klidně se mi ozvi, tím co Ty jsem si procházela předloni koncem roku.
@azaleila píše: Více
Tak tenhle příspěvek taky nechápu a nějak nedokážu rozklíčovat, co tim chtěla autorka říct?
Posměch? Proč? Je přirozené se bát.
Zakladatelko, držím pěsti, ať je výsledek v pořádku. ![]()
znám v širším okolí příběhy snad deseti žen, které měly rakovinu prsu a všechny se vyléčily, rakoviny jiných částí těla nebývají tak úspěšné,
a třeba to ani maligní nebude - cysta nebo něco takového
Tchyně čekala na výsledky biopsie z prsu před pár lety. Doktor se taky netvářil vůbec dobře. Že nechce strašit, ale z jeho zkušeností zrovna na tomto místě to je téměř vždy zhoubné. Navíc ji to hodně rychle rostlo. No a zhoubné to nebylo. Ale vyoperovali jí to, fakt se to rychle zvětšovalo. Držím pěsti.
Je to víc než pochopitelné, že máš strach a už jen to vědomí, co bude dál „kdyby”, je zkrátka hodně psychicky náročné… ![]()
Ale neboj, musíš věřit, že to dobře dopadne. A víš co se říká: „Víra tvá, tě uzdraví.”
![]()
PS: Ještě jsem ti chtěla říct, že psychika, toho dokáže v člověku udělat opravdu hodně. Ať už v tom dobrém, tak bohužel i v tom špatném.
Proto se tomu nijak nepoddávej… ![]()
Nechcem to zlahcovat, ale naozaj najhorsia smrt je zo stresu.
Doporucujem si miesto clankov o umierani precitat nieco poucne
V indiánskej kultúre existuje jeden príbeh o dvoch vlkoch, v ktorom starý otec učí svojho vnuka dôležitú životnú lekciu.
Starý otec hovorí svojmu vnukovi, že vo vnútri nás všetkých prebieha bitka. Je to boj medzi dvoma vlkmi, ktorí v nás žijú.
Hovorí: „Vnuk môj, boj je medzi dvoma vlkmi, ktorí žijú vo vnútri nás všetkých. Jeden z nich je zlý. Je to hnev, závisť, žiarlivosť, smútok, ľútosť, chamtivosť, arogancia, sebaúcta, vina, odpor, menejcennosť, lži, falošná pýcha, nadradenosť a ego. Druhý je dobrý. Je to radosť, pokoj, láska, nádej, pokoj, pokora, láskavosť, zhovievavosť, empatia, veľkorysosť, pravda, súcit a viera.“
Vnuk nad tým chvíľu premýšľa a spýta sa: „Ktorý vlk vyhrá?“
Starý otec odpovie: „Ten, ktorého kŕmiš.“
Niektory ludia dokonca veria ze svojim ‚mentalnym nastavenim‘ dokazu zabranit vzniku rakoviny… Nie ze by som tomu veril, ale ludske telo je vo vela veciach zazracne a jeden nikdy nevie…
Nech to dobre dopadne.
Čekala jsem na výsledky biopsie týden před termínem porodu. Takže chápu, jak se cítíš a držím pěsti, ať je to nakonec v pořádku
. U mě to bylo naštěstí nezhoubné.
Milá zakladatelko, hlavně Ti moc držím palce, aby biopsie dopadla dobře a útvar byl nezhoubný…🙏🏻 🍀 🙏🏻Já a moje rofina jsme zažili něco podobného v r. 2004, kdy našli manželovi útvar v jícnu
to hrozné čekání a pak sdělení: nádor je zhoubný a navíc už metastázy na játrech
Svět se nám obrátil naruby-doma 2 puberťáky a nejmladší 12ti letou holčinu…! Udržet rodinu pohromadě a nejvíc se věnovat manželovi, který potřeboval moji maximální podporu, bylo víc než náročné-dvěma slovy:hrozné období, ale jsem silná-vše jsem ustála
ˇManžel ale po 2letém statečném boji umřel
letos to bude 20 let…Nikdy na něj a na tu hroznou dobu nezapomenu-to ani nejde
Prosím, buď hodně hodně statečná a nepředstavuj si hned to nejhorší, moc Ti držím palce ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Aha… No takhle to nelze brát
To je stejně jako výroky dam, které mají problém otěhotnět v diskuzi o potratu