Mám šanci na invalidní důchod?

Anonymní
27.3.26 15:34

Mám šanci na ind?

Zdravím, chtěla jsem se tady zeptat. Budu podávat žádost o ind a chtěla jsem se vás tady zkusit zeptat, zda mám vůbec šanci na uznání popřípadě jaký stupeň invalidity je u mě reálný? Dávám tento příspěvek anonymně, protože sem budu vypisovat o sobě soukromé citlivé údaje z lékařské zprávy od svého psychiatra. Byla bych ráda když by jste podle té zprávy, mi řekli, co si o tom myslíte, co je u mě pravděpodobné a reálné.

Diagnostický souhrn: anxiózní porucha osobnosti s opakovanými depresivními dekompenzacemi F606, disociativní porucha F447, panická porucha F410, somatoformní vegetativní dysfunkce F453, letitá úzkostně depresivní porucha u pacientky s vývojovým hendikepem a dlouhodobými traumatickými zkušenostmi v dětství F412, vývojová porucha školních dovedností F818
Medikace: Olwexya 150mg 1 ráno, Olwexya 75 mg 1 odpoledne, valdoxan 25 mg 1 večer, Pragiola 25 mg 1 ráno, 1 odpoledne, 1 večer, Pragiola 75 mg 1 ráno, 1 odpoledne, 1 večer, Olanzapin Mylan 5 mg 1 večer, Rorendo oro tab 1 mg při neklidu 1 tableta.
Anamnéza: Ra: vysoce pozitivní. Ra: babička z matčiny strany mnoho let trpěla paranoidní schizofrenií, byla dlouhodobě hospitalizovaná na chronické oddělení psychiatrické léčebny Jihlava. Otec matky se delší dobu léčil pro rekurentní depresivní poruchu, matka pacientky trpí smíšenou úzkostně depresivní poruchou a sociální fóbií, pro které se ambulantně léčí od roku 2018. Rodiče jsou rozvedení, otec zdráv, 2 mladší sestry rovněž.
OA: z rizikové gravidity, předčasný porod v 37. týdnu, 1 měsíc v inkubátoru. Ve 4. třídě ZŠ byla vyšetřena v pedagogicko psychologické poradny, na prvním stupni měla úlevy a asistentku, ale nikdy více již pedagogicko psychologické poradně vyšetřena nebyla. V kolektivu spolužáků byla dlouhodobě šikanována.
PA: ambulantní psychiatrická léčba byla zahájena v únoru 2022 na doporučení psychologa, obtíže v té době trvaly již déle než 3 roky.
Pracovní anamnéza: nedokončila tříletý učební obor reprodukční grafik na střední škole informatiky a cestovního ruchu v Humpolci. Od září 2022 se neúspěšně pokoušela uspět v řadě zaměstnání, důvodem k výpovědím byl často ještě ve zkušební době, slabý pracovní výkon, pomalé tempo.
1.9. - 7.9.2022 Penzion Hurikán (pokojská), 27.10. - 8.11.2022 registrována na úřadu práce, 9.11.2022 - 29.4.2023 Domov pro seniory Senecura (uklízečka), 1.5.2023 - 13.6.2023 psychiatrická léčebna Jihlava (uklízečka), 14.6.2023 - 1.8.2023 pracovní neschopnost, 7.8.2023 - 31.7.2024 Gymnázium Dr. Aleše Hrdličky Humpolec (uklízečka), 1.7.2024 - 15.9.2024 Sipadan Bosch (bezpečnostní pracovník, vrátná), 16.9.2024 - 18.9.2024 Aseta Handicap, Valeo (uklízečka), 19.9.2024 - 23.9.2024 pracovní neschopnost, 24.9.2024 - 30.9.2025 D. I.Seven Facility (pracovník bezpečnostní ostrahy, vrátná), 1.10.2025 - 15.12.2025 Centr Group Elmont (pracovník bezpečnostní ostrahy, vrátná), 16.12.2025 - 27.2.2026 pracovní neschopnost
Aktuálně: pacientka byla uznána osobou zdravotně znevýhodněnou. Trpí VAS C páteře, v několika posledních letech ji často postihují kolapsové stavy, vertigo. Dosud byla 4× transportována RZP pro kolaps, bezvědomí, svalové křeče, znecitlivění levé horní končetiny a levé dolní končetiny. Sledována na neurologii, 2× vyšetřena EEG, 2× magnetická rezonance bez organického nálezu. Obtíže se zhoršují při zvýšené zátěži (dlouhé jedenácti či dvanáctihodinové směny, tlak na výkon a jeho rychlost, obavy z neúspěchu (pracovní výpovědi), strach o existenci. Vystupňovaná úzkost pacientku paralyzuje a ještě více znehodnocuje její pracovní výkon. Opakovaná selhání vedou k depresivním dekompenzacím se suicidálními myšlenkami a intencemi.
Závěr: pacientka trpí psychickými poruchami řadu let, intenzita obtíží se ani při nepřetržité léčbě nezmírňuje, ale naopak narůstá. Stav pacientky lze proto označit za chronický bez výhledu na výrazné zlepšení. I přes zřejmou motivaci obstát svědčí dosavadní vývoj o nezpůsobilosti udržet dlouhodobé pracovní zařazení a zvládnout požadované nároky. Dle mého názoru pacientka není schopná samostatné výdělečné činnosti a měla by jí být přiznána invalidita.

Jen prosím mě tu nesuďte a pokud možno, tak mi nenadávejte typu že jsem magor apod.
:zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25233
27.3.26 15:42

To je mega dlouhý a plno pojmů pro lékaře. Dala jsem AI a píše, ze by to mohl 2.st, ale nevylučuje ani 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.3.26 15:45

Ano, šance na ID máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
27.3.26 15:58

Nevím, ale držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34268
27.3.26 16:12

Taky bych řekla že ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pyžamožrout
27.3.26 16:18

Určitě ID 2st. Kdo ví jestli ne 3. Ale nejsem mudr

• Citovat
  • Upravit
9299
27.3.26 17:07
@Anonymní píše: Více

Nárok podle mě určitě máš, akorát dnes se ID dává na jednu hlavní diagnózu, která nejvíce omezuje práceschopnost. Ostatní diagnózy mohou přidat 10%. Ale setkala jsem se s tím, že někdy u více psychiatrických poruch na to hledí jako na jeden komplex a dají pak ID.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3257
27.3.26 17:08

Taky si myslím, že máš velkou šanci na přiznání invalidity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24834
27.3.26 17:15

Šanci určitě máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.26 17:20

Mockrát děkuji všem za odpovědi. Ptám se protože jsem cca před 3 lety žádala o ind a neuznali mi žádný, dali mi jen 21%. O rok později jsem žádala o ozz a ani to mi nechtěli uznat, tak jsem se odvolala a po odvolání mi ozz uznali. Tak mám obavy že mě zase smetou ze stolu. V mém okrese je totiž dost přísný posudkář :zed:

Příspěvek upraven 27.03.26 v 17:22

• Citovat
  • Upravit
24834
27.3.26 17:22

No a máš teď ve zprávě něco jiného než před těmi třemi lety, závažnějšího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.26 17:23

@lucad77 už si to přesně nepamatuji ale asi polovina věcí, co tam dnes mám, jsem tam tenkrát neměla. Ještě se mi tolik věcí tenkrát nestalo nebo jsem prostě neměla :think:

• Citovat
  • Upravit
117
27.3.26 17:38

Ano, na ID bych to zcela jistě viděla.

Tipuji 2. stupeň, na 3. je zpravidla potřeba několik pscht hospitalizací a „ideálně“ ještě pokusy o suicidum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
27.3.26 17:50

Najděte si tabulky, z kterých posudkáři posuzují, je to na netu běžně dostupné, porovnejte s tím, co máte ve zprávách. Je třeba tam mít napsáno, že máte - pouze příklad! - těžké deprese (až uvidíte ty tabulky, tak pochopíte, míra postižení určuje procenta). DG se nesčítají, ale když jsou zprávy dobře napsané (je dobré tam mít něco v tom smyslu, že jedna věc způsobuje nebo násobí druhou, takže se to pak dá posuzovat jako jeden zdravotní problém), tak je tam mnohem větší šance, že to posudkář zahrne do jedné diagnozy. Já nemám ID na duševní nemoc, takže úplně konkrétně nemůžu přispět, ale toto jsou takové všeobecné věci. Je třeba si uvědomit, že vás může posuzovat klidně gynekolog, který neví o psychiatrii téměř nic, jede podle tabulek, takže to musí být v těch zprávách napsáno tak, aby to korespondovalo s tím, s čím pracuje a to jsou tabulky. Že váš lékař napíše, že doporučuje ID, nemá vůbec žádnou váhu, někdy to může být i kontraproduktivní. O ID určitě zažádejte, zkuste to, přeji, ať vám to vyjde, máte toho na hrbu dost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24834
27.3.26 18:42

Tak to už je první krok k úspěchu. Ale ve trojku bych nedoufala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová