Trittico, na noc mě uspí a přes den mám neskutečné úzkosti

18
28.3.26 13:19

Trittico, na noc me uspí a pres den mam neskutečné uzkosti

Ahoj, co mam dělat. Beru Trittico 7.den, kvuli velmi silné nespavosti v průběhu Covidu a po Covidu. Postupně jsem se dostala celou tabletu, ale to se nedalo, šílené panické ataky v podstatě cely den, hrozné uzkostne myslenky. Strach ze vseho na co se podívám. Tlak, stažení a pálení na hrudi. Nutno podotknout, ze panickymi ataky jsem netrpela, jen nespavostí a uzkostmi. Oči mam jak zfetovana, normálně jak „najetá“ po něčem. Hrůza. Dávku postupně snizuji, včera jsem mela jen půlku třetinky a přesto jsem spala 7h. Vyplo me to i tak. Chci se zeptat, zda dělám dobře, zda mi lek nesedí i přesto, ze me uspi, ale přes den se ty uzkosti a tlaky v hlavě nedají vydržet, celá se třesu, jsem zmatená, ani nevim kdo jsem a kde jsem a nejsem to já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24833
28.3.26 13:40

Trittico je na úzkosti slabé. Já k němu beru ráno Cipralex. Poraď se s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.3.26 13:48
@lucad77 píše: Více

To Trittico mi právě dělá paniky a úzkosti. Ja ho beru jen kvuli nespavosti. Na spánek pomáhá, ale přes den je to nesnesitelné. Uzkosti jsem předtím mela, ale jen slabé a občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24833
28.3.26 13:57
@Lenka265 píše: Více

Nemyslím, že to máš z Trittica. Prostě se neléčená úzkost zhoršuje. Nebo takhle - nevím, jak dlouho ho bereš, ale ze začátku braní AD běžně dochází k tzv. propadu, než plně zaberou. Není to ono? Co na to říká tvůj psychiatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.26 14:23

Souhlasím s příspěvkem nade mnou. To že nespíš je součást úzkostí. Mě teda taky přijde, že se ti jen úzkosti zhoršily, což bývá v začátku brání AD normální.. Ty první dva týdny jsou peklo, pak se to začne zlepšovat.

• Citovat
  • Upravit
18
28.3.26 14:29

Jsem přesvědčena, ze je to z Trittica. Ty uzkosti šly postupně a včera jsem si málem volala záchranku, mela jsem paniku 2h. Znám jednu paní která si po Tritticu záchranku volala, ze ma infarkt. Přesně to samé ja včera. Pred Tritticem bez panickych atak. Ještě v úterý jsem byla u doktorky a říkala jsem ji, ze se citim v pohodě. Pak začalo nabírat Trittico a konec. Jsk píšu, strašně me to nabuzuje, oči mam takové divné, jak zfetovana. To začalo az ve středu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24833
28.3.26 14:32
@Lenka265 píše: Více

Tak si zkus vzít menší dávku. Kolik ho bereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.26 14:35

No tak to vysaď no. Co jiného na to napsat. Já jsem ti jen z vlastní zkušenosti chtěla napsat, že AD v cca první dvou týdnech brání způsobují zhoršení těch stavů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.26 14:38

A nebo být jen na půlce tablety, třeba ti to bude stačit. Ale fakt to trvá než si to sedne.

• Citovat
  • Upravit
24833
28.3.26 14:47

Teď jsem si všimla, že ho bereš teprve sedm dní. To je moc brzo dělat závěry. Vydrž ještě aspoň týden a konzultuj to s dr. Propad bývá během prvních až třech týdnů běžný. Proto se zpočátku píše ještě něco s rychlým účinkem - Neurol, Lexaurin a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.3.26 14:56
@lucad77 píše: Více

Dostala jsem se na 75 a hned další den postupně vysazovala, včera uz jsem si vzala jen 1/3, ani ne. Jako ty oči mluví za vse, uplne zuzene zornice uz asi 3.den. Přítel. mi rekl, co to mam s očima. Mam extrémně citlivé tělo, to vim dávno. Prostě tělo tohle nechce. Naopak, kdyz jsem zkoušela Mirtazapin, ten me spis uklidnoval, ale tohle, to je teda síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3257
28.3.26 15:01

Taky doporučuji - zkonzultuj to hned v pondělí s lékařem. Tvé panické ataky a závažné úzkosti můžou být jedním z nežádoucích účinků, pak by bylo na místě snížit dávku nebo dát jiný lék. Nebo na přechodnou dobu nějaký benzodiazepin, Jak píše Luca nade mnou, Neurol, Lexaurin atd. Pokud by se jednalo o dobu do plného nástupu účinku Trittica. Tohle ti musí posoudit tvůj ošetřující lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.26 15:11

Mě to stejný udelalo Triticco take, musela jsem vysadit a zacit brat cipralex. Dostala jsem Triticco na spani, ale fakt mi to rozjelo hrozne uzkosti. Nebyla jsem schopna jit do obchodu, vse jsem mela rozmazane.Jen te chci upozornit, ze jak se to jednou rozjede, tak musis vydrzet.Me Cipralex nez zabral, trvalo 3 mesice a k tomu jsem brala neurol.Ja na nej nedam dopustit, jen diky nemu jsem se vyspala a prezila to-zadne zavislost a jak nejel Cipralex, tak jsem postupne vysazovala.Ze zacatku jsem brala 0,25 rano 0,25 odpoledne a na noc 1 mg. Drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
18
28.3.26 15:16
@teroonka píše: Více
Řekla mi, ze po Tritticu nemuzu mit uzkosti a at jdu kvuli spánku na hospitalizaci, aby mi ho tam upravili. Tohle vážně neznám…ani v menší míře. Je mi katastrofálně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.3.26 15:41
@Anonymní píše: Více

Nejhorší je, ze ja žádná AD nepotřebovala, jsem šťastná v životě. Nespavost se mi rozjela pri Covidu, mela jsem 39 teploty a moc nespala, pritom by tělo melo spát 20h denne, kdyz je nemocné. Po Covidu nejak prislo přetížení nervového systému, protože jsem šla moc brzo do práce, do toho nespavost přikládám fyziologii. Něco mi mi ten Covid vycakal z těla, možná vitamin D, dělala jsem si testy a jsem pod hranicí, takže teď doplňuju každý den D a nešetřim s ním. Pak přišel strach z toho, jit do postele a tim pádem jsem si tu nespavost přivodila sama, nela jsem uz v hlavě, ze nebudu spát.
A jak jsem. nespala, tak mi byl na pomoc nasazen Mirtazapin. Noční. mury, šílené deprese, spánek lehoucky. Pak Trittico a tak jsem se zamotala do AD. Po Tritticu ale kupodivu zasne noční můry a na spánek mi stačí třetinka. Vysadim to, beztak jsem to ja, kdo spí, a ne Trittico.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová