Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ono je taky chovat a chovat.Slepice by se měli očkovat každý rok.
http://www.ceskatelevize.cz/…h-zviratech/
Teda nevim čim sem tě pobavila?
GAVOTTKA píše:
Lihen ne, jen pod kvocnou a nemusim se o nic starat, my tu ale mame i kone, kraliky, kocky, psa, tak by to vypadalo divne, bez drubeze
Já jsem taky zkoušela takle odchovat a slepice mi ho nikdy nevyseděla
Vždycky s toho byl jen pukavec.Zkoušela sem je tam i nechat zavřenou a jen řvala ![]()
Se slepičkami opravdu není skoro žádná práce. Jiné zvířátka dají mnohem víc zabrat. Bydlíme s rodičemi ve dvojdomku a ti chovají slepičky. Mají je v kurníku, který je oplocen společně s výběhem , který má cca 60m2, takže mají dost místa. Proto nikde na zahradě nemají kuřince a mamka tam má zasazeno spoustu kytek a zahrádku má přímo ukázkovou. Kurník je dál od domu, takže si ani hodně lidí nevšimlo, že chovají slepičky. Když třeba naši odjeli někam na 4 dny,tak jsme se o ně starali my. No, co to je za starost, krmení tam měli už nachystané na 4 dny , akorát jsme jim tam denně dávali čistou vodu. Jinak, jsme je třeba pustili až v 8 hodin
, to když jsme si pospali. No a večer jsme akorát zavřeli vrátka, páč slepičky už samy vědí, že je čas zalézt si do domečku
. Takže práce s nimi opravdu žádná není. To já bych zase nemohla mít pejska, a už vůbec né doma. Co mám děti, tak mi vadí smítka, která najdu na zemi a co pak, když bych na podlaze nacházela chlupy. A to jsem tak do 20 let normálně měla doma psy a vůbec mi to nevadilo. Jako nechápu, proč přišla tak velká změna. A venku by mi zase vadilo, že mi pejsek očurává smrčky a pokud bychom měli fenku, tak by zase pejsci za ni chodili. A taky mě docela zlobí pejsek od sousedů, který k nám chodí na zahradu kadit. Teď , když slezl sníh, tak máme plnou zahradu hovínek. Rarach jeden
. Sousedka mi říká, že se mu naše zahrádka tak líbí, že chodí zásadně kadit k nám a u nich nenajdou na zahradě žádné hovínko. ![]()
karinka píše:
Se slepičkami opravdu není skoro žádná práce. Jiné zvířátka dají mnohem víc zabrat. Bydlíme s rodičemi ve dvojdomku a ti chovají slepičky. Mají je v kurníku, který je oplocen společně s výběhem , který má cca 60m2, takže mají dost místa. Proto nikde na zahradě nemají kuřince a mamka tam má zasazeno spoustu kytek a zahrádku má přímo ukázkovou. Kurník je dál od domu, takže si ani hodně lidí nevšimlo, že chovají slepičky. Když třeba naši odjeli někam na 4 dny,tak jsme se o ně starali my. No, co to je za starost, krmení tam měli už nachystané na 4 dny , akorát jsme jim tam denně dávali čistou vodu. Jinak, jsme je třeba pustili až v 8 hodin, to když jsme si pospali. No a večer jsme akorát zavřeli vrátka, páč slepičky už samy vědí, že je čas zalézt si do domečku
. Takže práce s nimi opravdu žádná není. To já bych zase nemohla mít pejska, a už vůbec né doma. Co mám děti, tak mi vadí smítka, která najdu na zemi a co pak, když bych na podlaze nacházela chlupy. A to jsem tak do 20 let normálně měla doma psy a vůbec mi to nevadilo. Jako nechápu, proč přišla tak velká změna. A venku by mi zase vadilo, že mi pejsek očurává smrčky a pokud bychom měli fenku, tak by zase pejsci za ni chodili. A taky mě docela zlobí pejsek od sousedů, který k nám chodí na zahradu kadit. Teď , když slezl sníh, tak máme plnou zahradu hovínek. Rarach jeden
. Sousedka mi říká, že se mu naše zahrádka tak líbí, že chodí zásadně kadit k nám a u nich nenajdou na zahradě žádné hovínko.
Slušně bych požádala sousedku,aby si kaďany chodila uklízet.Taky máme psa,ale je zavřenej,má tedy dost velkej výběh,ale na zahrádu bych ho nepustila.Stačí,když po dvoře kadí kočky a i po nich uklízíme,bo k nám jezdí vnoučata a kaďan na botech by mi teda dost vadil.
Vy nemáte oplocenou zahradu?
teda aby mi chodil pes s…t na zahradu
to se nedivim že si naštvaná.To se se sousedkou nedá domluvit?Ještě aby mi řekla že se mu tam líbí proto tam chodí
.
Já bych nesnesla na zahradě ani vlastní psí hov ![]()
Brunifid píše:GAVOTTKA píše:My máme i kachny, husy jsme vybili na podzim. Koně bych ráda, to je dětský sen, třeba mě v tom jednou dcerka podpoří
Lihen ne, jen pod kvocnou a nemusim se o nic starat, my tu ale mame i kone, kraliky, kocky, psa, tak by to vypadalo divne, bez drubeze
Tak my pres leto taky kachny a kruty, husy zatim ne
A sny je treba si plnit
. My cekame na cerven hribatko
juchuuuu ![]()
Slepice jsou nenáročné.Sežerou všechno,co jim hodíš.Milují namočené pečivo,vařené brambory,zrní…Kurník stačí menší,podle počtu slepic.Potřebují denně čistou vodu,ráno pustit,večer nezapomenout zavřít.Liška nebo kuna je miluje.Domácí vajíčka jsou nejlepší.My jim ještě dáváme granule pro nosnice a nesou opravdu skoro celý rok.Pokud nejsou obrovský mrazy.Nenáročné zvíře.Měli jsme i králíky,ale to jsou hrozný darmožrouti.Když už jsme je konečně vykrmili,tak nám většinou vychcípali.Už je nechci. ![]()
Slepice nemáme, zatím jsme v bytě, ale pravidelný přísun od známého ano. V budoucnu na ně taky možná dojde
A musím souhlasit s tím, mít psa je daleko horší. ![]()
Jinak k těm bramborám - na trhu je spousta odrůd, my pěstujeme červené, které jsou zrovna na kaši úplně super a jsou i rychle uvařené, dají se dlouho skladovat a i u zákazníků jsou hodně oblíbené. Je to odrůda Laura. Pak ještě 3-4 odrůdy žlutých, takže si můžu vybírat podle toho, co zrovna chci vařit. A je fakt, že s bramborama z obchodu se to opravdu srovnávat nedá ![]()
GAVOTTKA píše:Brunifid píše:Tak my pres leto taky kachny a kruty, husy zatim neGAVOTTKA píše:My máme i kachny, husy jsme vybili na podzim. Koně bych ráda, to je dětský sen, třeba mě v tom jednou dcerka podpoří
A sny je treba si plnit
juchuuuu
Přesně tak…a Gavottko,odkud prosím Tě jsi??
Co si pamatuju, tak babi slepice měla. Nosila jsem jim každý den vodu, nějaké zrní a rozdrcené skořápky.
Jednou za čas jim uklidila. Na víc si teda nepamatuju
Kajušice píše:GAVOTTKA píše:Přesně tak…a Gavottko,odkud prosím Tě jsi??Brunifid píše:Tak my pres leto taky kachny a kruty, husy zatim neGAVOTTKA píše:My máme i kachny, husy jsme vybili na podzim. Koně bych ráda, to je dětský sen, třeba mě v tom jednou dcerka podpoří
A sny je treba si plnit
juchuuuu
Jsem z okresu Melnik, presne z Kadlina (u Msena) , jsme takova prdelka
, ale krasna ![]()
ahojda - takže bez anonymity ![]()
co mě vede k tomu chovat slepice???určitě se mě jako zvířata „nelíběj“..je to jen kvůli vejcím..a chtěla bych to zkusit..budeme mít kus zahrady, který nevyužijeme, tak uvidíme ![]()
a co se týče bio produktů - moc tomu nevěřim…ale každý má svůj názor
snad se mě tady nepohádáte
![]()
nicméně děkuji…a jen taková otázka..kolik prostoru potřebuje cca 10 slepic??
Zuzza0 píše:
ahojda - takže bez anonymity
co mě vede k tomu chovat slepice???určitě se mě jako zvířata „nelíběj“..je to jen kvůli vejcím..a chtěla bych to zkusit..budeme mít kus zahrady, který nevyužijeme, tak uvidíme
snad se mě tady nepohádáte![]()
nicméně děkuji…a jen taková otázka..kolik prostoru potřebuje cca 10 slepic??
zuzi ty a slepice
to mi nák nejde dohromady
.Už tě vidim jak tam v lodičkách a šatičkách budeš lítat pro vejce ![]()
Gavottko,já pocházím z Vidimy…Ale teď bydlím kousek od Mělníka a koně mám taky…
Kamča.dalmatinka píše:Zuzza0 píše:zuzi ty a slepice
ahojda - takže bez anonymity
co mě vede k tomu chovat slepice???určitě se mě jako zvířata „nelíběj“..je to jen kvůli vejcím..a chtěla bych to zkusit..budeme mít kus zahrady, který nevyužijeme, tak uvidíme
snad se mě tady nepohádáte![]()
nicméně děkuji…a jen taková otázka..kolik prostoru potřebuje cca 10 slepic??![]()
to mi nák nejde dohromady
.Už tě vidim jak tam v lodičkách a šatičkách budeš lítat pro vejce
no tak se slepičkám musim líbit
![]()