Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Domácí vajíčka se samozřejmě nedají srovnávat s kupovanými.. s kupovanými se o míchaná vajíčka ani nepokouším.. pěknej humus ![]()
my ještě slípkám dáváme drcené kosti.. ![]()
@kiki 27 píše:
Ahojky, prosím Vás chtěla jsem se zeptat, co si myslíte o hesle, že když se slepicím zastřihnou křídla méně nesou. Mě se to nezdá, vždycky jsme je normálně stříhaly, ale prababička tvrdí, že to má vyzkoušené. Děkuji
Nevím, my je stříhali vždycky a nikdy jsem nic nezaznamenala. Možná těsně po střihu z toho stresu? ![]()
Samotná „operace“zastřižení křídel tak pipkám nevadí, ale většinou je to spojeno s akčnějšími chvílemi - honění, chytáním, manipulace, nacož pipky reagují a pak pár dní méně nesou…než se psychicky srovnají. ![]()
@lumáťa můžu se zeptat na kolik vyjde to BIO vejce na farmářskem trhu??
@Vavřinec s tímhle naprosto souhlasím. Máme tyhle plány taky. Jen až na příští rok, protože neradi bychom, aby nám ovečky na zahradě ojedly stromky a živej plot tak si asi rozpulime zahradku a proste na pulce zahrady budeme mít zvířátka. žijeme na vesnici rodinnej dum velká zahrada, tak co sedět doma u televize a jezdit jendou za měsíc na nákup masa, když si to mužeme obsatarat sami. S mužem teďkom máme zatím jen králíky. Je to pohoda ráno jim člověk dá najíst a napít a večer taky. večer sedíme venku hlodáme kukuřici stejně jako králíci s mužem a povídáme si. 20:20 zapneme farmu a zasmějem se těm komediantům:-) přístí rok nás čekají slepičky a nad tou ovečkou hodně uvažujeme právě taky kvůli te trávy. My tu trávu vážně máme jen na sekání a zahrada je velká. A nebo kozu místo ovce
jenže ta je prý mlsná
@ppperla my máme ekofarmu, naše slepice žijí na pastvě s přístřeškem, vejce u nás vychází na 5 kč. prodáváme je farmářských trzích.
@aničkakytička píše:
@ppperla my máme ekofarmu, naše slepice žijí na pastvě s přístřeškem, vejce u nás vychází na 5 kč. prodáváme je farmářských trzích.
@aničkakytička prosím tě, chci se zeptat, ty slepičky máte na pastvě s přístřeškem i přes zimu? nebo je dáváte na zimu do kurníku?
pořád řeším zda zateplit kurník či ne… ![]()
@ppperla Letos sme koupili barák s velkou zahradou, slepičky stíháme ještě letos a ovečku plánujem na jaro, místo sekačky, jinak máme jen ovocné stromky a kdo to má pořád dokola síct.
@Ivoka píše:
@aničkakytička prosím tě, chci se zeptat, ty slepičky máte na pastvě s přístřeškem i přes zimu? nebo je dáváte na zimu do kurníku?
pořád řeším zda zateplit kurník či ne…
My je necháváme venku. Kurník mají zateplený, to znamená dvě desky a mezi nimi polystyren a je na nich, jestli půjdou ven nebo jestli budou zalezlý
@Ivoka moje mamka má slepičky celoročně v jednom výbehu s jedním (nezatepleným) kurníkem. Dělá to tak 30 let a nikdy nebyl problém (totéž můj děda předtím cca těch 40 let
). Jediná nevýhoda je, že před Vánoci mají menší pauzu ve snášení (nesou, ale není to žádná sláva), ale to by třeba bylo i tak ![]()
@RencaVlkova @Billi děkuju. Já se bojím, aby mi holky nepomrzly ![]()
@Ivoka mamka má kurník, kde nebude o moc tepleji než venku (jen tam nemají sníh a nefouká jim tam a zvládly příšerný mrazy (-20° a méně)…) Tak neboj ![]()
@Ivoka neboj, ony se zahřejí. My jsme jim tam právě dali do stěn ten polystyren, aby je to aspoň trochu chránilo, ale jinak nic extra
@dajka16 píše:
@ppperla Letos sme koupili barák s velkou zahradou, slepičky stíháme ještě letos a ovečku plánujem na jaro, místo sekačky, jinak máme jen ovocné stromky a kdo to má pořád dokola síct.
Dajka pozor na stromečky, až pořídíte ovečku na spásání trávy… chutnají jim větve všeho druhu a i dospělý beran (Sufolk-100kg) neváhá postavit se na zadní na plot, aby dosáhl na sousedovic stromky:pankac:…chováme ovečky, kozy, králíky, křepelky i slepice
- ty teď potvory stávkují a nenesou ![]()
Ahojky, prosím Vás chtěla jsem se zeptat, co si myslíte o hesle, že když se slepicím zastřihnou křídla méně nesou. Mě se to nezdá, vždycky jsme je normálně stříhaly, ale prababička tvrdí, že to má vyzkoušené. Děkuji