Máte doma slepice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kiki 27
4.6.12 20:23

Ahojky, prosím Vás chtěla jsem se zeptat, co si myslíte o hesle, že když se slepicím zastřihnou křídla méně nesou. Mě se to nezdá, vždycky jsme je normálně stříhaly, ale prababička tvrdí, že to má vyzkoušené. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
572
4.6.12 20:31

Domácí vajíčka se samozřejmě nedají srovnávat s kupovanými.. s kupovanými se o míchaná vajíčka ani nepokouším.. pěknej humus :poblion:
my ještě slípkám dáváme drcené kosti.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.6.12 20:33
@kiki 27 píše:
Ahojky, prosím Vás chtěla jsem se zeptat, co si myslíte o hesle, že když se slepicím zastřihnou křídla méně nesou. Mě se to nezdá, vždycky jsme je normálně stříhaly, ale prababička tvrdí, že to má vyzkoušené. Děkuji

Nevím, my je stříhali vždycky a nikdy jsem nic nezaznamenala. Možná těsně po střihu z toho stresu? :think:

• Citovat
  • Upravit
Did
405
4.6.12 20:33

Samotná „operace“zastřižení křídel tak pipkám nevadí, ale většinou je to spojeno s akčnějšími chvílemi - honění, chytáním, manipulace, nacož pipky reagují a pak pár dní méně nesou…než se psychicky srovnají. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
18.8.12 10:10

@lumáťa můžu se zeptat na kolik vyjde to BIO vejce na farmářskem trhu??

• Citovat
  • Upravit
peka83
18.8.12 10:34

@Vavřinec s tímhle naprosto souhlasím. Máme tyhle plány taky. Jen až na příští rok, protože neradi bychom, aby nám ovečky na zahradě ojedly stromky a živej plot tak si asi rozpulime zahradku a proste na pulce zahrady budeme mít zvířátka. žijeme na vesnici rodinnej dum velká zahrada, tak co sedět doma u televize a jezdit jendou za měsíc na nákup masa, když si to mužeme obsatarat sami. S mužem teďkom máme zatím jen králíky. Je to pohoda ráno jim člověk dá najíst a napít a večer taky. večer sedíme venku hlodáme kukuřici stejně jako králíci s mužem a povídáme si. 20:20 zapneme farmu a zasmějem se těm komediantům:-) přístí rok nás čekají slepičky a nad tou ovečkou hodně uvažujeme právě taky kvůli te trávy. My tu trávu vážně máme jen na sekání a zahrada je velká. A nebo kozu místo ovce :-) jenže ta je prý mlsná

• Citovat
  • Upravit
14110
18.8.12 12:31

@ppperla my máme ekofarmu, naše slepice žijí na pastvě s přístřeškem, vejce u nás vychází na 5 kč. prodáváme je farmářských trzích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
4.10.12 11:02
@aničkakytička píše:
@ppperla my máme ekofarmu, naše slepice žijí na pastvě s přístřeškem, vejce u nás vychází na 5 kč. prodáváme je farmářských trzích.

@aničkakytička prosím tě, chci se zeptat, ty slepičky máte na pastvě s přístřeškem i přes zimu? nebo je dáváte na zimu do kurníku?
pořád řeším zda zateplit kurník či ne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
4.10.12 11:07

@ppperla Letos sme koupili barák s velkou zahradou, slepičky stíháme ještě letos a ovečku plánujem na jaro, místo sekačky, jinak máme jen ovocné stromky a kdo to má pořád dokola síct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
4.10.12 11:08
@Ivoka píše:
@aničkakytička prosím tě, chci se zeptat, ty slepičky máte na pastvě s přístřeškem i přes zimu? nebo je dáváte na zimu do kurníku?
pořád řeším zda zateplit kurník či ne… :think:

My je necháváme venku. Kurník mají zateplený, to znamená dvě desky a mezi nimi polystyren a je na nich, jestli půjdou ven nebo jestli budou zalezlý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.10.12 11:17

@Ivoka moje mamka má slepičky celoročně v jednom výbehu s jedním (nezatepleným) kurníkem. Dělá to tak 30 let a nikdy nebyl problém (totéž můj děda předtím cca těch 40 let :lol: ). Jediná nevýhoda je, že před Vánoci mají menší pauzu ve snášení (nesou, ale není to žádná sláva), ale to by třeba bylo i tak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10952
4.10.12 11:38

@RencaVlkova @Billi děkuju. Já se bojím, aby mi holky nepomrzly :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.10.12 11:42

@Ivoka mamka má kurník, kde nebude o moc tepleji než venku (jen tam nemají sníh a nefouká jim tam a zvládly příšerný mrazy (-20° a méně)…) Tak neboj ;)

• Citovat
  • Upravit
3832
4.10.12 11:57

@Ivoka neboj, ony se zahřejí. My jsme jim tam právě dali do stěn ten polystyren, aby je to aspoň trochu chránilo, ale jinak nic extra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
4.10.12 12:17
@dajka16 píše:
@ppperla Letos sme koupili barák s velkou zahradou, slepičky stíháme ještě letos a ovečku plánujem na jaro, místo sekačky, jinak máme jen ovocné stromky a kdo to má pořád dokola síct.

Dajka pozor na stromečky, až pořídíte ovečku na spásání trávy… chutnají jim větve všeho druhu a i dospělý beran (Sufolk-100kg) neváhá postavit se na zadní na plot, aby dosáhl na sousedovic stromky:pankac:…chováme ovečky, kozy, králíky, křepelky i slepice :palec: - ty teď potvory stávkují a nenesou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová